Çok üzgünüm

Esinizin karakterini bilemem ama bence bu fevri davranislarinin buyuk sebebi, yasadigi yerin dilini bilmemek. Bunu ancak yasayan bilir diyorum. Gercekten cok kotu bir duygu. Koskoca adamin markete bile tek basina gidememesi, sagir-dilsizleri oynamasi gercekten cok sinir bozucu. Esinizin sinirleri yipranmistir. Burda esinize destek olun, bir an once Almanca'yi ogrenmesi icin gerekenlerle birlikte ilgilenin bence.
Yemek, ev isi meselesine gelince, o isler zamanla yerine oturur. Siz simdilik elinizden geleni zaten yapiyorsunuz ki bu cok guzel. Internette cok guzel yemek tarifleri var, oralardan yardim alabilirsiniz aklinizda bulunsun :)
Bunu da soylemeden edemeyecegim, esinize olan sakinliginiz, "ev isi kadin isi, esimden beklemem, yemek yemiyorsa kalk kendin yap demem" gibi tavirlariniz bana gore tam ideal kadin/es tipi. Ben de oyleyim bu konuda.

Tıbben açıklamasını bilmiyorum, ama beynimizin böyle bir özelliği var işte.. Yani birşeyi sürekli duya duya, mantıksız bile olsa o şeyin doğruluğuna inanıyor ve artık sorgulamaz oluyor..

Mesela aldatılan bir kadına eşi ve çevresi sürekli "sen eşini ihmal ettin, dırdır ettin bilmem ne" gibi şeyler söyleyip suçlayınca, o kadın gerçekten kendini suçlu görebiliyor.

Konu sahibesi de, eşinin suçlama ve hakaretleri yüzünden aynı noktaya gelmiş, kendini suçlu ve eksik görüyor. Oysa hiç alakası yok..

Sizin o evlilikte misyonunuz zaten yemek, çamaşır, ütü değil ki.. siz eşinizin hayat arkadaşısınız. Yemeği birlikte yiyecekseniz, birlikte yapacaksınız. Bu mantığı evliliğin en başından aşılamalısınız bence.

canim sen calisan bir bayansin esin almanyaya gelirken bilmiyormuydu senin calisdigini biliyordu sende o zaman benim kazandigim kadar kazan ben isden cikarim ev kadini olurum de ya cok sinir oluyorum ya türkiyeden gelirler birde burda horoz kesilirler yok söle yok böle tabi gelirken hersey cok güzel geldikden sonrada yok yemek yapamiyorsun yok sunu yapamiyorsun aman beyenmezler be adam o zaman niye geliyosun gelene kadar ah bir gitsemde kicimizi kurtarsak derler sonrada yaptiklarina bak ama ay sonu parayi cekmesini cok iyi bilirler
canim cokda yüz verme derim bende senin gibiydim yeni evliyim aman küsmesin aman üzülmesin yeni geldi adam diye diye basima cikardim benimde basimda ama bizde yemek konusunda hic kavga olmadi bende bilmiyordum hemende ögrendim ben 17 yasindaydim ve hamileydim üstelik cok cahildim cok

ne alaka ya insan prencereyi acik unuttu diye tartisma cikarirmi
ayrica yemek yapmayi bilmemen beyimizin sana kizma hakkini vermez madem senin yemeklerini begenmiyor kendi yapsin madem

her kes anasinin karnindami ögrendi zamanla hersey olur
biz ilk evlendigimizde esimin en sevdigi yemek diye karnibahar yapmistim daha önce hic yapmadigim halde
igrenc oldu tabiki simdi ögrendim cokta güzel yaparim ama gel görki esim artik karnibahari agzina sürmüyor tiksindirdim adami
ama bir gün olsun kalbimi kirmadi
simdi yemekte kimse elime su dökemez baskasinin yemeklerini hemen tanir o gün annem yada ablam biseyler getirmis olsun sofrada daha tadina bile bakmadan bu senin yemegin degil der
hatta önceleri annemin yemekleri diye övünene adam simdi karimin yemekleri diye övünüyor

evi çevirecek kadar senin isteklerini karşılayacak kadar para kazansın sende o zaman bu zulmü çekmek zorunda kalmazsın. bende isterim de evde güzel yemekler olsun her şey mükemmel olsun diye ama herkesin bir gücü var de resti çek bence hepbana hepbana demesin eşin

canım okadar güzel internette yemek sitelerii varkiii boş vakitlerinde gir takıll bende aynıı seninn gibiii yemek yapamazdımm oralarıı okudukçaa öğrendimm
inann ne yi ne kadar koyacağımıza kadar yazıyorlar
genellikle blog sitelerine girr
harikaa yemeklerr öğrenirisinn

him benn kızlarr şunaa şaşırıyorumm neden almanyada yaşayaan kızlarr türkiyeden getirityoo eşlerinii
alamanyada hiç türk erkekk yokmuki

ben ona yemek yap diyememki. yani huyum degildir. ederse etmez etmezse bu zaten benim görevim diye görüyorum ben. temizlikte bile yardim edebilirmisin diye sorarim ederse eder etmezse hic birsey demem cünki o benim yani kadinin isi. ya mesela fasulye yaptim dün evde salca fazla yokmus olanla yaptim. daha öncede hic yapmadigim birsey. tadi iyi ama suyu resmen su gibi oldu. sanki fasulyeye et suyunda haslayip önüne koymus gibi. neden olmuyor yaa :(senağlama

eee para kazanmak ta onun işi ozaman.... siz çalışıp onun görevine katkıkda bulunuyorsanız, artık kadının işi erkeğin işi diye birşey kalmaz ortada... yapabili rmisin değil, yapmak zorunda...

Çalışan hiçbir bayanın herşeyi tam olarak yaptığı yoktur, yapmasıda beklenemez. Madem öyle bir beklentisi var eşinizin oturun evde, yapın her türlü işinizi. Evde oturunca bile size her bulduğu açığı kullanma hakkı yok (neymiş cam açıkmış), çalışınca hele hiç yok. Herşey tam takır olmuyor malesef. Hem çalış, hem de evde en ufak eksik olmasın, robot değilsiniz heralde, insansınız. Bir de bütün gün zaten eşinizin peşinde dolanıyormuşsunuz. Cidden sizi robot sanıyor heralde.

Niye her hanım her işini yapıyorda ben yapamıyorum sıkıntısına girecek hiç bir durum yok. Ben evde olduğum halde bazen bir çok şeyi yapmıyorum. Çalışan hiçbir bayanda herşeyi aynı zamanda tam olarak yapamaz, böyle birşeyde beklenemez. Senin durumun gayet normal yani. Anlayışlı davranması gereken eşin. Gerekiyorsa da yardım etsin bir zahmet.

ya allahaskina konu sahibi gamzeli yarim esinin yapmadigi kalmadi yine basa sarip esini savunuyor sayfalarca yazilar yazildi bu konu hakkinda.. hasta ruhlu esini terkemeyecegini anlayinca kacti gitti simdi tekrar baska rumuzla ayni konuyu aciyor pff

Burda ki konuyla alakasiz olucak ama buraya yazim dedim kus yuvasi bozmak bir evliligin bitmesine mi sebep olur yoksa sadece batil bir inanc mi sizce benim esim bir kac kez evin balkonuna yuva yapan kuslarin yuvasini bozdu bunun icin endiselendim sizlerden bilgi almak isterim.

Bu kobnu çoook öncenin konusu rumuz değiştirilip tekrar açılmış.... Tekrar aynı şeylerin yazılacağını biliyorsun, daha önce yazdıklarımızı dinlemedin, şimdi mi dinleyeceksin...
Rmuz değiştirip yeniden konu açıp kimi kandırdığını sanıyorsun???
Ancak kendini kandırıyorsun....

öncelikle sunu söyliyeyim gamzeliyarimin bende konularini okudum evet sorunlarimiz hemen hemen ayni cünki ikimizinde esi yeni türkiyeden gelmis, son konusunda ayrildigini yaziyor, bende bu duruma gelmeden bi cözüm bulabilirmiyimcabasindayim. ya hepinizde haklisiniz ama ben artik esimi tanimiyorum. o bana diyor ki sen degistin eskiden böyle degildin. eskiden beni hic bu kadar daraltmazdi bende böyle degildim tabi biryere gidecek olunca haber verip cikardim yokgitme sunu bun etme diyemezdi. simdi ise her adimima karisiyor her yaptigim ettigim yanlis ve mantiksiz ona göre bana diyor ki sen düsünme ben düsünürüm ikimizin yerine. ama her düsündügünde benim birseyler yapmam gerek hep benim birseylerden vazgecmem gerek. simdide izin cikti basima. 4 hafta izinim art normalde burda bizim sirkette en fazla 3 hafta aliyorlar ben 4 aldigim halde bana diyor ki 5 hafta alamazmisin. bunuda ablam 5 hafta almis o aldi onun esinin ne fazlasi varmista o benim esimden fazla kalacakmis diye istiyor. cok sacma ya. anlamiyorum. bi aksam isi daha buldum ona evde cok durmasin diye. benim düsüncem ben aksam isten gelince oda ise gider bende rahat rahat yemegimi hazirlarim o gelince hazir olur. baktim daha ise gitmeden basladi akrabalarina anlatmaya iste ben iki iste calisiyorum zor olacak ama ne yapayim mecbur falan demeye. kafayi yicek gibi oluyorum ya öyle duyunca. ozaman akrabalarina az hediye esya alsin. ben bir senede kendim icin harcamadigim parayi hep ailesine hediyeye verdi. neyse baktim ilk gün ben isten geldim hadi diyo dedim ne hadi hadi ise gidicez dedim sen git bende evde yemek yapim islerimi yapim dedim. sende gel ben ne anlarim, ben mi yapayim bütün isi yemegi sonrada yaparsin falan demeye bende gidiyorum artik hep aksam isine. bir haftadair aksam geliyorum yemek yiyoruz toparliyorum bulasiklarimi yikiyorum aksam temizlige gidiyorum krese. telefondada herkese iki ise gidiyorum diyo. ya ben napim sabahtan aksama kadar calis. evde gel celis aksam ise git calis. yoruluyorum diyorum sanki dünyanin isini sen yaptin diyo. yapip yapip hic karsiligini görmeyince hem sinir oluyorum hem cok üzülüyorum. ben simdi bu 1,5 saatlik sürede hangi güzel yemegi yapip ertesi güne yemek hazirliyayim?aksam bi dus almaya bile üseniyorum artik.kendi kendimede kiziyorum eskisi kadar bakimli süslü olamiyorum diye. dün akrabarli geldi misafirlige baklava yaptim hazir baklava yufkasindan. ilk kez yaptim tadi iyi ama hamur nedense hep sert tatliyi icine fazla cekmiyor. yani normal annemin yaptpgp baklava gibi degil. neyse bi tapsi birde. dedimki aksam misafirler gidince canim annemin zaten saklama kabi var bizde onun icine biraz baklava koyayimda isten gelince annemgile geze gider versin diye. ben yerim dedi. dedim zaten hepsini degil biraz koyayim götür deidm. tmm sumru tmm istedigine gönder baklavani bende bak yemin ediyorum bitane bile yersem dedi. al iste simdi üzülme hadi. cok degisti cok. anlamiyorumda hic. bazen öyle seyler düsünüyorki aklima bile gelmez benim cok cikarci, sinsi, maco, diktatör birisi oldu cikti. barbar resmen ya hep bana hep bana diyo ama hic kendisi vermek istemiyo. madiiyati gec bana biraz olsun deger verse oda yok galiba.

esi trden gelen bi cok insan bu tarz sorunlari yasiyor ve yasamayada devam edicektir
gamzeliyarimi ailesi almisti sanirim normal bir aile artik o adama kizini geri vermez
ha o gercekten sensende artik pes ne denirki

esi trden gelen bi cok insan bu tarz sorunlari yasiyor ve yasamayada devam edicektir
gamzeliyarimi ailesi almisti sanirim normal bir aile artik o adama kizini geri vermez
ha o gercekten sensende artik pes ne denirki

ama sonra geri döndü.

Kendınızı suclamak cozum degıl, aksıne sızı cıkmaza ıter. Cunku burada hatalı davranan kısı sız degılsınız. Szı esınızden, yemek yapmayı bılmedıgınızı gızledınız mı? Sanmıyorum!

Mesele yemek yapmayı bılıp-bılmemek de degıl ustelık. Nıce kadınlar evlendıkten sonra adım adım ogrenıyor... Mesele esınızın komplekslı olusunda.

Bende yemek yapmayı bılmem, 14 aylık evlıyım hala sahane yemeklerle donatılmıs bır masa hazırlamamısımdır esıme. Su an calısıyorum ama calısmadıgım donemde de bu boyleydı.

Esım yaptıgım bır salatayı dahı begenır. Bır aksam sadece makarna yapsam, yıne de memnun olur. Oysa annesının evındeyken, benım yapmadıgım lezzetlerı dahı elestırdıgıne sahıt olmusumdur cok defa...

Bu onun anlayısından kaynaklanan bır durum. Bız evlenırken, hazır corbayı dahı tarıfe bakarak yaptıgımı bılıyordu. Bu nedenle ve tabıı en onemlısı onun anlayısı nedenı ıle asla bu konuda sıkıntı yasamadım. :nazar:

Sızde kendınızı suclamak yerıne, ona nedenlerınızı anlatın, anlayıslı olması ıcın kendınızı ıfade etmekten baska secenegınız yok.

Zıra yemek yapmamayı bılmek ne aclıktan olmeye neden olur, ne de boyle bır nedenden dolayı bosanmak mantıklı gelır ınsanlara...

yemek yapmasi ni bilemiyorum.diye esim bana kizdi.sunu bunu dedi diye hemen bosanilirmi.bunlar evliligin tuzu biberi.bende almanya yasiyorum.is hayati cok stresli geciyo zaten .benim esim de bu konuda huysuz dur yillar gecti .hala yemegimi begendiremem.güzel yapmama ,yemegimi özene bözene hazirlamama ragmen illa bir kusur bulur.simdiler de vurdum duymaz oldum.en basit neyse onu yapiyom.anlaya yapacaksin.kiymet bilene calis gel canin ciksin .birde kusur arasin dursunn.ugrasamam valla..hele bir gün börek yaptim.kaynana götürdüm. annesi de koymus masaya bir yiyoki.anne cok güzel olmus .. kocaman tabagi sildi süpürdü.sonra karin yapmis ti.bi de bana ne zaman yaptin diye soruyo. o zaman dan beri ona börek ,hamur isi falan yapmam.annen de ye derim..iste benimki de böyle bir antikaydi...yemek konusunda ..ithal damat ,ithal gelin olmak da cok zor .alisasana kadar cok zor oluyo.kac sefer biletimi alip gitmek istedimm.alahim bana sabir ver diye yalvardim.kaderimizmis diyor .yasamaya gayret ediyoz...

Back
X