çok üzgünüm

sczn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
315
8
46
İstanbul
2,5 YAŞINDA BİR KIZIM VAR. ZAYIF İŞTAHSIZ BİR ÇOCUK. BEBEKLİĞİNDEN BERİ BÖYLE. HEP ZAYIF BÜYÜDÜ. BOYU UZUN. BEN 6 AY SIRF ANNE SÜTÜ VERDİM. HİÇ MAMA VERMEDİM ÇOK ŞÜKÜR VERMEK İSTEMEDİM. ÇOK KİLO ALMIYORDU AMA DOKTORU SAĞLIKLI DİYORDU ZATEN AĞLAYAN HUYSUZ BİR ÇOCUK DEĞİLDİ. SONRA EK BESİNE BAŞLADIK YİNE HEP KENDİM YAPTIM. DIŞARDAN YOĞURT BİLE ALMADIM NE MAMA NE O KAVONOZ MAMALARI KATKI MADDELİ OLDUĞU İÇİN VERMEK İSTEMEDİM. DOKTORU NİYE KAFANA TAKIYORSUN SAĞLIKLI YA DİYORDU RAHATLIYORDUM.o kadar üztüne düştüm ama hep zayıftı halada zayıf.
şimdi kreşe gidiyor öğretmeni yemeklerini yediğini iştahsız bir çocuk olmadığını söylüyor. ama evde ben bişey yediremiyorum. uğraşıyorum uğraşıyorum yok. en sonunda pes ediyorum çünkü sinirleniyorum ve kızımı üzmekten çekiniyorum.
eşimde dün diyorki biz yemek yedirmeyi beceremiyoruz çocuk aç. o kadar kızdım ki nasıl beceremiyorum kim beceriyor. yemiyor ne yapayım onu üzüp bağırıp çağırayım mı elimden geleni yapıyorum. kızıma çok düşkünüm gözümden sakınır ayırmam. üzmemeye çalışırım arada kızıyorum ama hep frenliyorum. ama eşime yaranamıyorum. dün bir akrabanın bebeğini gördük tombiş onu görünce öyle dedi.
ben kötü anneymişim gibi davranıyor. bazen diyorki çocuğu sen mi büyüttün. geceleri uykusuz bir kere demedim ki zaten bırakmam dayanamam. ama bu nasıl zihniyet anlamıyorum. çok dolmuşum paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
canım sıkma canını kızın maşallah sağlıklıymış bu yeterliya...bende öyleydim halada öyleyim ne kadar yesemde kilo almam.kızının metabolizmasıda çok hızlı demekki..sen elinden geleni yapıyorsun annesin sonuçta üzme kendini..eşinide takma kafana oda zayıf olduguna üzüldüğü için böyle söylüyor kırılacagını düşünmüyor belliki...

Üzülme canım,doktor sağlıklı diyorsa sağlıklıdır.

İlk bölümde yazdıklarından,sağlıklı beslenmeye çok önem verdiğin anlaşılıyor.
Bu çok güzel tabii ama acaba abartıyor olabilir misin ?
Biliyorsun genellikle lezzetli yiyecekler hep sağlıksız diye bilinir:)
Evdeki çeşitleri fazlalaştırıp daha lezzetli hale getirsen,faydası olur mu acaba ?

Bir de çocukları yemekle başbaşa bırakmak gerekiyor.
Yani elbette aynı sofrada olmalı ama onun yemesi ve bitirmesine müdahale etmemek lazım.

Herkesin düşkün olduğu bir çeşit vardır.Bazısı tatlıya dayanamaz,bazısı hamur işine veya ete diyelim...
Onun damak tadına göre çeşitlendirme yapabilirsin.
İllaki sebze vereceğine,sebzeli börek yapmak gibi...

Son düzenleme:
Siz kendinizi bildikten sonra boşverin kim ne derse desin?
Bu sorun birçok bebekte var.
Bizde de
Yaşları büyüdükçe bu sorun çözülecek.
Ve önemli olan çocuğunuzun sağlıklı olması.
Hiç dert etmeyin.

çocuğuma özel yemekler yapmıyorum biz ne yiyorsak onu yedirmeye çalışıyorum. ama mesela çorbaları kemik ya da et sulu yaparım. oda içer bizde. çocuk yicek diye öyle bebek yemekleri yapmadım. ben yemek yemeyi severim. kendi damak tadıma göre yapıyorum ama olmuyor işte

Bende o kadar zayıf bir çocukmuşum ki anneme üvey kızınızmı diye sorarlarmış annem çok üzülürmüş. Sonradan bir açıldı boğazım (açılmaz olaydı) şimdi annem bu günlerini bilseydim çocukken hiç ye dermiydim hiç üzülürmüydüm diyo. Bence üzülme, eşinin de söylediklerini kafana takma. sağlıklıysa ve mutluysa çocuğun gerisi önemli değil. sen iyi bir annesin. bir de çocuğunun üstüne bu kadar düşme, biraz rahat bırak. "sakınan göze çöp batar" demişler Allah Korusun.

Maşallah... Allah analı babalı büyütsün, hiç bir sıkıntısını göstermesin inşallah...

Eşin biraz tabii erkek kafası ile düşünüyor, çok kafana takma derim... Ama böyle düşünmesi yanlış tabii...

Ben 1 kilo 750 gram doğmuşum. Kıyma kadar yani.
Annem de senin yaptıklarının aynısını yapmış (tek eksik yanı emzirmemiş, zorlu bir hamilelik dönemi ve sonrası yaşadığı için, ilaç kullanımından dolayı emzirmemiş).
Hamd olsun hiç bir yerimde bir problemim yok, kemiklerim sağlam, bu güne kadar ciddi bir hastalık geçirmedim, çocuklukta geçirmem gereken tüm hastalıkları geçirip normal atlattım.
Annemin gittiği çocuk doktoru çok iyiymiş ve anneme dediği tek şey "çocuğa 7 yaşına kadar ne verebilirsen verdin, sonrasında versende bir faydası olmaz, çünkü bütün vitaminleri ve gelişimi için gerekli olan besinleri bu yaşa kadar tam anlamıyla alması lazım, daha sonra yetişkin insanlar gibi yemek yiyebilir, o kadar üstüne düşmen gerekmez" demiş.
Bende bebekken çok yemezmişim, çocukluk fotoğraflarıma bakıyorum kaburgalarım sayılıyordu, sanki somali'den gelmiş bir çocuk gibiydim. Ama sağlıklıydım!
Her bebeğin bünyesi aynı olacak diye birşey yok. Her bebek fazla yiyecek diye de birşey yok.
Zaten doktorun sana gayet sağlıklı bir bebek olduğunu söylemiş, eğer sağlık problemi yoksa hiç kendine bunu sorun etme.
Sen ne kadar üstüne düşersen çocuk o kadar aksini yapar, bu kanıtlanmış bir gerçek... Çokta üstüne düşme derim.
Ama gereken gıda ve besinleri tüketmesi önemli tabii ki...

Tekrardan maşallah, Allah sağlık sıhat versin evladına inşallah...

eşime göre ben çocuğunun üzerine çok düşmeyen bir anneyim

Canım kızının kreşte yemesinin sebebi öğretmeninden çekinmesi galiba.
Zamanla düzelir takmakafana.
Öğretmenine anlat durumu.
Özellikle bol bol yedirsin sebzesini, meyvesini.

Eşine de diyecek bişey bulamıyorum.

birsüre de halası baktı o da yediğini söylüyordu halada söyler.

Siz annelerin emeği yanında onların emeği devede kulak kalır hele de
o yaşlarda... Ne derse desinler siz üzüp yıpratmayın kendinizi. Ben
ve kardeşim de Somali'deki çocuklar gibiydik. Canım annem neler
yapardı yemek yedirmek için ama iştah olmayınca olmuyor. Onca yokluğun
arasında almadığı, denemediği bitkisel ürün kalmamıştı. Hatta içtiğimiz
pekmezlerin haddi hesabı olmadı hiç ve ben şimdi asla pekmez sürmem
ağzıma. Hadi kardeşim yemek seçtiği için almadı kilo ama ben hiç seçmememe
rağmen almadım. Yapı meselesi. Bir de şu var, kalabalık olduğunda mutlaka
yerdik bizde yemek. Canım annem çalıştığı yere götürürdü ki öğle yemeklerinde
kalabalıkla birlikte yiyoruz diye. Evde de aynı yemeği yapardı ve malzemeyi
bol tutardı ama yemezdik işte. Kötü anne olduğu için mi yediremiyordu?
Asla, aksine nazımız ona geçiyordu... Eminim sizin için de aynısı geçerli.
Annenin bir bakışı, bir dokunuşu , gülüşü, konuşması açlığı unutturuyor insana.
Biz sadece annemin iş dönüş saatlerini bekler dururduk. Akşam ne getireceğini
bile umursamazdık. Hiç canınızı sıkmayın. Ne derlerse desinler sizin kadar olamazlar.
Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın.

teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız
hepinize teşekkür ederim. Ama insanın anneliğinin sorgulanması çok insanı üzüyor

kocanin tavri ne kadar cirkin.Senin bakmani begenmiyorsa kendisi baksin!!!
erkeklere ne yapsan yaranamazsin zaten...

kizina gelince,yemekleri süsleyipte yedirmeyi denedin mi,ise yariyormus diyorlar..
ama doktor saglikli diyorsa uzulme.

Çocukların bütün nazı anneye geçiyor.

üstüne düşme, aynı şeyleri bende yaşadım. bana da çok gaddar annesin dediler.
çocuğuma yemesi için ısrar etmediğimden dolayı...

sevdiği şeyleri yapmaya çalış ki iştahı biraz açılsın.

özellikle makarna, pilav, köfte ve kızarmış patates çocukların favorisidir. kızarmış hamurda...

küçük kaselere kakaolu puding, sütlaç gibi tatlılar da yap.

bırak döke saça kendi yesin. birde çocuklar büyükler kadar yemek yemez. bir çay bardağı pilav yediğinde doyar...

benimki hala çöp gibi arkadaşımın bir yaş küçük çocuğu ise poğaça gibi... hem enine hem boyuna (Allah nazardan saklasın onu, çok tatlı) ama çok sık hasta oluyor. bağışıklık sistemi zayıf...

doktor sağlıklı ve normal diyorsa gerisini boşver....

onlara neden koca denmiş? insanı kocattıkları için...
boşver kocanı, seni kocatmasına izin verme...

Son düzenleme:
Hiç aksini düşündün mü? Ya çok yiyen en tombiklerinden obez bir çocuk olsaydı da sen de önünden yiyecekleri uzaklaştırmak için mücadele verseydin. Çağımızn sorunu obezite baksana genlerimizle bile ifade edilebilr duruma gelmiş. Sağlıklı bir çocuksa etrafa fazla kulak asmamanı öneririm

şu koca lafını hiç duymamıştım süper miş valla

şu koca lafını hiç duymamıştım süper miş valla

süper bi laf valla süpersiniz

Hatta annemin hep için de ukde kalmıştı, bize taytlı şık takımlar
alırdı özenerek. Nasıl güzel şeylerdi. Hiçbir zaman tayt olmazdı onlar,
uzun pijama gibi olurdu. En son baktı olmuyor kendi kesip dikti :)
özenip de giydiremediği şeyleri. Piyasadaki en küçük beden bile
olmuyordu. Şimdi iki kardeş gayet sağlıklıyız. Ben normal seviyeye geldim,
kardeşim hala zayıf ama manken gibi deyim yerindeyse. Hiç ciddi
bir sağlık sorunu da yaşamadık kiloya bağlı. Hatta kolu bacağı hemen
kırılır,çıkar bunların diyenlere inat Allah'a şükür hiç başımıza gelmedi böyle
şeyler ki nerelerden düşüp yuvarlandık. Bizim paşa babamız da aynı
ahkamı kesiyordu, komşular 'Size ekmek vermiyor mu aileniz?' diyordu
ama annecim sabah kaçlarda kalkıp neler hazırlıyordu bize. Emek kilo
ile olsaydı keşke... Şimdi ise annemin başka bir derdi var :) :) küçük
kardeşimiz var, bizden bir hayli küçük ve standartların çok üstünde :)
yıllarca bize yedirmeye uğraştıklarını , ondan kaçırmaya uğraşıyor şimdi :)
Bize vermediği emeği ona veriyor bi rahat yüzü göremedi

Öncelikle bir çocuğa annesinden iyi kimse bakamaz. Sizde gayet güzel şeyler yapmışsınız. Doktor eğer sağlıklı diyor ve kilosunu iyi buluyorsa üzülmeyin. Zaten kilo iyi birşey mi ?

Bende yemek konusuna takığım, benim sizden tek farkım benimkine (2 ye yaklaşıyor) hala özel pişiyor. Hatta abarttık onunkileri büyük porsiyon yapıp biz yiyoruz. Biliyorum çok yanlış (

Her gittiğimiz yere yemek taşıyoruz. Tuzla tanıştırmadığım içinde böyle yapmaya mecburum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…