çok üzgünüm

aynen kendimi görüm sizde.yaklaşık 3 kilo doğdu.sezeryanla.düşük kilo ve sezeryanda bir neden olabilirmi,bilmiyorum.bende 6 ay emzirdim.lokmaları süresiz ağzında tutardı.ağlardım.doktor bir sağlık sorunu yok derdi.Abartmıyorum hakkaten kuş kadar yerdi.
DERİMKİ;bir tatlı kaşığı bal,pekmez.küçük görmeyin bunu.sonra dışarıda yedirin,kandırarak.çocuğun farklı olduğunu ve desteksiz yemeyeceğini kabul edin.benim kızım 7 yaşından sonra değiştirdi bu huyunu.şimdi 10 yaşında gece 1'kadar tıkınıyor.sadece sevmediği şeyeleri ben ağzına tutuyorum.Ama ben biraz pes etmiştim.siz etmeyin.çocuğum yaşıtlarından kısa.Vitamin takviyelerini arştırın.Dengeli besin verin.zaten az yedikleri için seçimlerimiz dikkatli olmalı.Allah kolaylık versin.

:))))))) süper yorum bayıldım koca yorumuna

valla bana gaddar değil manyak diyorlar kesin :)

tuz yok, şeker yok, şekerleme yok, gofret, çikolata, sakız yok, patetes kızartması hiç yok, köfte kızartması yok. beşamel sos yok, soğan kavrulmuş yemek yok. reçel yok. sucuk salam sosis görmedi bile :)

Canım şu yazdıklarından anlaşılan sen çok iyi bir annesin.Çocuğum yok ama benim düşünceme göre çocuk aç olsa huysuz bir çocuk olurdu.Belki kreşte diğer çocuklarla beraber yeyince daha çok yiyordur.Ayrıca tombik çocuklara bakıp çok da özenmeyin bence.Çünkü o çocuklar ilerde obeziteyle karşı karşıya kalacaklar.Bir de kreşteki öğretmenler de belki diğer çocuklarla kıyaslıyordur belki çoğu çocuk senin kızının yediği kadar yiyordur ve olması gereken de budur.Allah sana ve çocuğuna sağlık mutluluk versin.Çocuğunu zaten üzmeyeceğine eminim de kendini de üzme.

canımkreşte tabi yer arkadaşlarından gördükçe halasından da yer yabancı belki çekiniyordur ama sana nazı geçiyordurda seni bekletiyordur yememek için üzülme canım yaa ver önüne kendi yemeye çalışsın döke saça ellerini üstünü pis ederek ben oğlumu 2 aydır kendisi yemesi için teşvik ettim babası öyle istedi oğlum kendi başına benim yedirdiğimden de fazla yiyor çünkü hoşuna gidiyor sende öyle dene bakalım kızmadan sinirlenmeden hatta o yerken bkma bile ben sanki yanımda bir yetişkin varmı gibi davranıyorum herkes kendi yemeğini yiyor bakıyorum hepsini yemiş sende dene derim

canım benim çocukların nazı annesine teyze yada hala v.s verdiğinde güzel güzel yiyolar nedense anneye tam bi işkence onun için sabırlı ol yemek yememesi kötü bir anne olduğunu göstermez eminim mükemmel bir annesin onun için kendini üzme erkekler bebek bakımı konusunda çok pasif iki dakika emanet bile edemiyosun çünkü dakika geçmeden seni çağırmaya başlıyolar.gaz sancılarında ben sabaha kadar bebekle uğraşırken vallahi babası fosur fosur uyuyodu ve sabahlara kadar uyuyamayınca üstelikte çalışmadığım halde sarhoş gibi oluyodum seni düşünemiyorum artık Allah yardımcın olsun çok kilolu olmasıda sağlıklı olduğunu göstermez aslında sağlıklı iyi gelişmesi normal olsun da korkma sen doktorlarda normal diyomuş kendini yok yere üzme öpüyorum.

Annem hep akrabalarımıza derdi Çocuğunuz yemiyorsa onun yaşıtlarının yanına getirin veya götürün . . .
Arkadaşlarının yediğini görürse oda yer diyordu. Hiç yemek yemiyor diye söylenen çocuklar toplum içinde öyle bir yiyorki insan hayret ediyor .
Seninkide bakıyor arkadaşları löp löp yiyor  Onun da canı istiyor . Mutlaka kreşte çocuklar için sağlıklı şeyler yediriliyordur . En azından vücudun ihtiyacını orada alıyordur .
Böyle şeyleri dert ederek sıkma canını .Bak sağlıklıymışta kızın . İlla çok şişman olucak hali yokki . .

Ayrıca eşinin yaptığı düşüncesizlik .Ama zannetme ki sadece seninki öyle .
Benim eşim sabahları kalkınca çocuk bu gece ne güzel uyudu sesi hiç çıkmadı der
Oysaki defalarca ağlayarak uyanır ve eşimin ruhu duymaz .
Bende çalışan anneyim bi gecede mamasını ben hazırliyim demez
Yapıcak bir şey yok Biz anneyiz Her şeye katlanıyoruz evlatlarımız için

Anaokulunda calısmıs bır ogretmen olarak sunu soyleyebılırım kı genelde butun anaokullarında cocuklarının yemek yedıgı yalanını atarlar kı okulu bırakmasınlar dıyee...Kafanızı karıstırmak ıstemıyorum...Ama benım ogrencılerımın cogunun annelerı evde hıc yemek yemedıgını soylerlerdı gercekten ıstahsız cocuklar vardı ben dogruyu soylerdım hep ama bazıı cocuklar da evde yemeyıp okulda arkadasları yıyor dıyee yerlerdıı belkı bu ıstısnaya gırıyor olabılır sızın cocugunuz da bılemem...Ayrıca doktorunuz cocugunuzun saglıklı oldugunu soyluyorsa bence pek fazla takılacak bır durum yok ortada...Istahsız cocuk cok fazla vee yemek ıstemeyen cocugun uzerıne sakın gıtmeyın bu cok buyuk yanlıs...Gercekten acıktıgı zamanlarda yedırın yada ıcınız el vermıyorsaa bırlıkte sevdıgı bır yemegı yapıp yaparken de onunla sohbet edıp sonra kendınıze de bır tabak koyup karsılıklı yemeyı deneyebılırsınız...

zayıf olmuş çok mu önemli canı yerinde olsunda....
sağlıklı sıhhatli olsun..

ama yesin diyorsan doktora danışarak balık yağı yada multivitamin verebilirsin
...

canım bence boşuna üzmüşsün kendini kimse hatta kocan bile senin anneliğini yargılayamaz o çok kutsal bişeydir ona çok kızdım ama bence kafana takacak bir durum değil belliki oda üzülmüş bu duruma erkekleri bilirsin ya suçlamak onlar için çok kolaydır. zayıflık konusuna gelince ben ortaokula kadar o kadar zayıftım ki ablamlar benimle kemik torbası diye dalga geçerlerdi şimdide zayıflamak için uğraşıyorum . eğer kızında bir sağlık sorunu yoksa akışına bırak herşeyi zamanla düzelecektir zaten şişmanlık sağlıktır diye bişey yok bu konularda bende çok bunaldım zamanında ama inan zamanla düzeliyor şükretmeyi unutma olurmu çünkü çocuğunun hiç bir yeri eksik değil akıl sağlığı yerinde ve sen ona bakacak kuvvettesin o zaman ne diyoruz HERŞEYE RAĞMEN HAYAT GÜZELDİR..........

zayıf olmuş çok mu önemli canı yerinde olsunda....
sağlıklı sıhhatli olsun..

ama yesin diyorsan doktora danışarak balık yağı yada multivitamin verebilirsin
...

vitaminde verdim çok bişey değişmedi. birde devamlı çikolata için ağlıyor. işte zar zor konuşarak yemeğini yiyeceksin ondan sonra diyorum. elimde tutcam diyor eline veriyorum. yemeği yediriyorum sonra çikolata yiyor.ama onuda yemesini istemiyorum. bazen boşveriyorum bazende böyle kafama takıyorum

canım eğer sağlıklıysa bırak yemesin zayıf olsun
biz kardeşimle küçükken hiç bir şey yemiyorduk annemde çok uğraşıyordu ve inat ediyordu bu tabak bitmeden okula gitmek yok diyordu saatlerce sofra başında bekliyorduk bazen fırsatını bulunca döküyordum yemekleri gizli gizli ekmekleri önlüğümün cebine koyuyordum yolda giderken atıyorum kardeşimde ağzında saklayıp yolsa giderken tükürüyordu sonunda zaman geçti biz yemeğe alıştık tabi homini gırtlak olduk sonradan da kilo almaya başladık ve ikimizde kilo problemi çekiyoruz ben bu yüzden anneme çok kızıyorum ve çocukluğumdan beri hep yüzüne vurdum senin yüzünden böyle olduk diye o da ne yapayım dayanamıyordum hep hasta oluyordunuz diyor evet anne yüreği dayanmıyor ama aç olsa zaten yer yani dimi ama

Kızınız sağlıklı değil mi,hiçbir problemi yok?boyu düzenli olarak uzadığına göre gelişimsel açıdan da sorunu yok varsın zayıf olsun.kilolu olup da sürekli hastalanan çok bebek var.yazınızdan gördüğüm kadarıyla siz çok bilinçli bir annesiniz,lütfen boş konuşan insanları kafanıza takmayın.benimde ikizlerim var 2 yaşına girecekler.öyle tosuncuk çocuklar değiller ama hiç yemek ayırmazlar.yemek yemeyi çok seviyorlar,aynı kızınız gibi boyları yaşıtlarına göre uzun ve çok hareketli oldukları için kilolu değiller.ama gerçekten sağlıklarıyla ilgili hiçbir sorun yaşamadım 2 yıldır.sadece kışın 1 kez grip oldular o kadar.yemek ayırmıyorsa,verileni yiyorsa,sağlıkla ilgili bir sorunu yoksa ve gelişim geriliği yoksa kafanıza takmayın.annesi kızın ilerde manken olacak belki

üzülme.
en önemlisi sağlıklı beslenmesi.
ne kadar doğru yapıyorsun hazır şeyler yedirmemekle.
hele bu devşrde.
ver bak hamburgerleri hazır papates cipslerini, tatlıları, nasıl şişiyor çocuk.
zayıf olması sağlıklı olmasından zaten.

üzme kendını evladın sağlıklıysa ne güzel ışte, daha nolsun
bırak zayıf olsun.
ılerde ıştahı açılır ınşallah bak sonrada çok yıyor dıye konu açarsın

benim ablamin cocuklarida oyle cita gibiler bu sneinle alakali degil ailede zayif insan varmi belki ona cekmistir bide bir dr dan duydum cocuga ye iye zorlamiycakmissin acikirsa kendisi yermis biz anneler doymadi doymadi diye yediriyoruzya yanlsimsi birak saglikliysa ne guzle iste kilo problemi olmiycak esler hep boyle benimkdie claisiyor sanki dunyayi kurtariyor ben sabah 7 de uyan anasina babasina kahvalti hazirla cocujkla ugras oylen yemegi aksam yemegi gece cocukla ugras sanki cnaim cikmiyor onlara hayat bedava bide gelmis yorgumun konusamam diyr vur kafasina vazoyu sinir ediyor beni bosver allah bize analik duygusunu bahsetmis onalr nerden anliycak snein ne aci cektigini

canım havuç tohumunu denedinmi? çocuklarda iştah için
bir dene derim hayret edersin çocuğunun yediklerine
kocanıda takma kafana, ikinizde çalışıyorsanız bazı işleri ona pasla
konuşmakla baba olunmuyor biraz uğraşsın

kendinizi uzmeyin bos yere!
benim kizim 2 yasinda su an.yemeklerle pek sorunumuz yok cok sukur.sadece taze fasulye ve mercimegi yemez.
ama annemlere gittigimde abimin esi kizima nerdeyse 1 tabaktan fazla taze fasulye yedirmisti.
agzim acik izlemistim.
daha sonra tekrar kesti.
baskalarinin yaninda,yada onlarin ellerinden yenen yemekler cocuklara daha ilginc geliyor sanirim.
bir de zayifligi konusunda bi tahlil yaptirin derim.
cunku benim kuzenim de doktor sagligi yerinde dedigi halde zayifti.
genel kontrol yaptirdiklarinda bagirsaklarinda kurt cikmisti.
esinizi de kafaniza takmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…