çok üzgünüm

Queen of the North

Kuzeyin Kızı
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
16.477
22.430
598
ailemizin 6 yaşına kadar bize öğrettiklerini üniversiteden mezun olana kadar pekiştiren ,hayatımızdaki önemli kararları almamızda yardımcı olan ,ufkumuzu genişletmeye çalışan ,sürekli bildiklerini bizimle paylaşan yerine göre annelik babalık yapan kişidir öğretmen,büyüktür kutsal görevdir ve değerleri cok cok iyi bilinmelidir....

bende''geç geldi'' kağıdı aldım öğrencilik yıllarımda ama bunun için öğretmenime kızmadım, kin beslemedim ,aksine utanır yüzüm kızarardı,ben öğretmenimi çok severdim saygı duyardım ilirim o benim kötülüğümü istemez disiplinli olmam için o ''geç geldi ''kagıtlarını alırdım o zamandan bu zamana ne değişti neden bu kadar insanlar birilerine kin besliyor neden bu öfke neden sınıfta bir öğretmen ,kendi yetiştirdiği öğrenci tarafından 10 yerinden bıçaklanarak katledildi!!! neden o çocuk utanmadan korkmadan öğretmenini tehdit ediyor,neden sokakta elinde bıçak gezebiliyor,okula o şekil nasıl giriyor bunların cevabını birisi versin bana?

Hz.Ali ye ait benimde çok sevdiğim bir sözü var "Bana bir harf öğretenin bin yıl kölesi olurum" bu sözde eskilerde kaldı..iki cocugunu yetistirmenin yanında yüzlerce çocuğu da geleceğe hazırlayan bir öğretmen öğrencisinin sapladığı bıçakla yaşamını kaybetti..nedeni anlamsız,nedeni yok..büyük ihtimal eti senin kemiği benim diyen velilerde yok artık...

o kadar üzülüyorum ki böyle kutsal görev yapan kişilerin sebepsiz şekilde katledılmesı, şiddete maruz kalması biz bu olamayız türkiye gençliği bu olamaz ...elimden ne yazık ki birşey gelmiyor,üzülüyorum uykularım kaçıyor ,acaba yarın bende şiddete maruz kalırmıyım diye düşünüyorum bir doktorla hayat bulursun bir öğretmenle eğitilirsin bir imamla ebedi istirahatine gidersin işte bu kadar yaşam!!

bu sadece bağıra çağıra söylemek istediklerimin yazıya dökümüdür!!!

Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet namını almak yeteneğini elde edememiştir. Ona basit bir kütle denir, millet denmez.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Son düzenleme:
bende duydum ve gerçektende çok üzüldüm
yazdıkların çok güzel
yazık çok yazık,,sadece öğretiyordu ...

Değişen öğretmenler değil de gelecek nesil.
Her şey önlerinde hazır.
Yokluğu bilmiyorlar, mücadeleyi bilmiyorlar.
Mücadeleden anladıkları sadece fiziksel kuvvet.
Onlar da haklılar belki.
Çünkü önlerinde örnek alacakları ne bir devlet başkanı ne bir lider, ne bir siyasetçi var.

Dünyanın çivisi çıktı artık, saygısızlık hep vardı ama insanların yaşam hakkına bile saygı kalmadı, adam öldürmek bir cana kıymak bu kadar kolay mı? Şimdi o katil çocuk yaşı tutmuyor diye bir kaç yıl sonra serbest kalacak. Cezaların caydırıcılığı yok. Bıçakla silahla erkeklik olur sanıyorlar. Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Tek suçu öğretmek bir bireyi yetiştirmek olan bir cana kıydı.

bu haberi duyduğum andan beri çok üzgünüm..üzüldüğüm şey sadece meslektaşımın ölümü değil..

en çok öğretmen arkadaşımın iki evladına üzülüyorum.daha küçük yaşta annesiz kaldılar..

gelecek neslin böyle kendini bilmez oluşuna üzlüyorum.

okullarda ki güvenlik zaafiyetine üzülüyorum..

öfke kontrolünü bilmeyen,kendine hakim olamayan,şiddeti normalleştiren çocuklara üzülüyorum.

çocuklarıyla ilgilenmeyip hayatın akışı içinde kaybolup giden anne-babalara üzülüyorum.

artık öğrencisinden bile korkar hale gelen öğretmen arkadaşlarıma üzülüyorum.

öğretmenleri bu hale getiren,kendi öğretmenine sahip çıkmayan bakanlığımıza ise üzülmeye bile gerek görmüyorum! şimdi biri çıkar şöyle bir açıkalama yaparsa "o zaman öğretmen geç kağıdı istemeseydi" diye hiç şaşırmam! keşke sağlık bakan gibi millieğitim bakanı da kendi personeline sahip çıksaydı belki bu hale gelmezdik..

Son düzenleme:
Allah rahmet eylesin bende çok üzüldüm..

başka konudada yazmıştım aynı şeyleri eskiden değeri vardı öğretmenin..şimdi ne veli değer veriyor öğretmene ne üsttekiler nede öğrenci..

çocuklar ağzımı açık bırakan şımarıklıkta büyütülürken ne yapsın öğretmen ne yapsın??

bir çocuğun ilk örnek alacağı insan annesi babasıdır.. aileden saygı merhamet aşılanmayınca sonradan kazanılması imkansız değil ama zor oluyor...

çocuğunu sanki dünyadaki tek insanmış gibi büyüten velilere öfkeliyim.. öğretemediğiniz saygıyı,sevgiyi öğretmen öğretsin diye bekliyosunuz..

yazık nasıl yaptı bunu o çocuk ya hafsalam almıyor ya almıyor..

kendini üstteki tarifteki gibi görmeyen anneleri tenzih ederim..

"Beni eli mahkum geçirecekler."
"Öğretmene küfür ettim hiç bir şey diyemedi bana."
Omuz attım , korkudan yüzüme bakamadı," Erkeksen dışarı çık." dedim erkek değilmiş çıkamadı v.s
diyebilen öğrenciye bu hakkı veren disiplin(sizlik) yönetmeliğimiz mi?
Yoksa velicikler mi ?
Yoksa her ikisi mi?

Sınıfta kalmanın olmadığı bir sistemde
öğretmenin ve idarenin müeyyide uygulamasını bırakın bir göz temasında bile
"Çocuğumun psikolojisini bozdunuz." sloganıyla veryansın ederek okulu basan ,
öğretmenlere , idarecilere nice hakaretler eden ve çoğu ölümle sonuçlanan velicik baskınlarına
bu hakkı tanıyan ve bir katilin sınıfı basıp bir öğretmenimizi katletmesine sebep olan
disiplin(sizlik) yönetmeliğini hazırlayan insanlara sesleniyorum.
" Övünün şaheserlerinizle!"

Gerçekten üzücü bir konu Allah rahmet etsin aileye baş sağlığı diliyorum. Gerçekten bir evlat kolay büyütülmüyor kolay okutulmuyor. Daha uykususnun tadını alamayan minicik bebekken hayat kavgası başlıyor özellikle çalışan annelerin çocukları çok zor koşullarda büyüyor okula gidiyor kazanmak için meslek sahibi olmak için yıllarca emek veriyorlar. Vatana millete yararlı olmak için yetersiz maaşlarla, çok uzun mesailerle olumsuz koşullarda uğraşıyorlar.Karşılığı bu olmamalı.

Ama ergen döneminde gençlerin hemen atarlanması ani tepkileri işte bak o çocuğun aileside haketmemiştir bunu o öğretmende.

Konuyu çok güzel seçmişsiniz teşekkürler. okulların açıldığı şu günlerde aslında bu konu sayesinde tüm eksi ve artılarıda konuşabiliriz aslında .

Ben konuya birde şu çerçeveden bakmak istiyorum. Öğretmenlerimizde sonuçta bir insan onlarında aile sorunları maddi sorunları sağlık sorunları olabilir bence her eğitim yılı öncesi bir kontrolün zorunlu bir şekilde yapılması uygun olur düşüncesindeyim. Evlatlarımızı emanet ettiğimiz kişilerin ruh sağlıklarıda bozulabilir sonuçta.Öğrencilere gerçekten agrasif aşagılayıcı hakaret edici şekilde davranan öğretmenlerde var. Geçen hafta bir öğretmen konuşurken öğrencisine çok afedersiniz Yırtık dondan....... çocuk velisine söylemiş veli koşa koşa okula gitti, yakışmamış yakışmaz.Bunu ailesine söylemeyen yada ailenin üzerinde durmadığı konular da olabiliyor. Kimse ölümü haketmez asla Hele eli öpülesi öğretmenlerimiz ama çağımızın çocukları daha rahat hazır cevap, stresli, vs.

Önce biz aileler tamam eti senin kemiği benim demiyelim eskiler gibi ama onlara saygıyı öğretelim ilk başta özür dilemesiini teşekkür etmesini kuralları sonra izliyelim gözliyelim bir sorun hissedersek (çünkü ister çalışalım ister ev hanımı ilk görevimiz acil görevimiz anneliğimiz, doğur at Allah rızkını versin, öğretmen okutsun biz keyfimize bakalım.
Yok öyle birşey) Bir sorun hissedersek İdare, sınıf öğretmenleri, psikolojik danışman ve rehber öğretmenler olmadı Devlet Hastanelerinde ücretsiz hizmet veren psikiyatri servisleri var onlarla işbirliği yapalım. Veli toplantısına hiç gelmeyen veliler var, çocuğunun sınıfını bilmeyen aileler var. Sevgili öğretmenlerimiz sizlerde özellikle ergenlik döneminde öğrencilere karşı biraz daha sabırlı hoşgörülü olmaya çalışın Çünkü en gelgit yaşadıkları çabuk öfkelendikleri bir dönem.
Herkes dikkat etsinki evlatlarımızı kazanalım vatana millete ailesine kendisine saygılı faydalı bireyler yetiştirelim

Olayın aslı sadece bir geç kağıdına bakmıyor.
Öğretmen öğrencinin sigara kullandığını ailesine haber vermiş , ailesi de çocuğuna sert çıkışınca
çocuk bunun acısını öğretmeni bıçaklayarak çıkartmak da bulmuş.
Yok böyle bir şey!

Bakanlığın izlediği politikalar öğrenciyi ve veliyi öğretmene karşı azmettirmiş ,kışkırtmış,
öğretmenin elinden disiplini uygulamaya yönelik tüm argümanlar alınmıştır.
Bu cinayet bakanlığın eseridir.

öğretmenimizin mekanı cennet olsun. o muhit çok kötü arkadaşlar, şimdi yok değil diyen çıkar ama bence çok kötü ben kendi gözümle görüyorum çünkü, karabağlar eskiizmir de millet gündüz vakti bıçakla birbirini kovalıyo kaç kere gördüm kendi gözümle, gündüz vakti tiner çekenler, esrar satanlar. geçende parkta oynarken bi küçük çocuk serseri kurşunla ölmüştü o da o muhitte. o okulda sürekli polis olmalıydı daimi
katilin annesi polisi arıyo bıçakla çıktı diye, öğretmen tehdit ediliyorum diye müdüre bildiriyo ama hala polis falan yok ortada
eğitim sisteminde de hata var, bu tarz öğrencileri işleri küçük suçlardan sonra dışardan oku denmeli, bunlar kazanılmıyo ki, ya diğer öğrencilere bela oluyo ya öğretmenlere, dışardan okusun

allah rahmet eylesin.....sevgisizlik saygısızlık dizboyu.....bakanlıkmış şuymuş buymuş demeye takatim yok......sadece yazık......bu tür insanlar karşınıza öğrenci olarak da hasta olarak da geliyor trafikte de karşınıza çıkıyor.....vahşi batı benzetmesi yapmıştım hani ne oldu aynı güruh karşınıza öğrenci olarak geldi.....haddimi bildirmeye çalışan haddimi bildirmeye çalışan hanımefendi bakanlık işini yapmıyor diyor

bu işler eğitimle çözülecek işler değil.......daha acil önlemler alınması gerekiyor......gerekirse caydırıcı hapis cezaları olmalı...şiddettin her türlüsüne ağır cezalar olmalı ...ama hapishaneler özelleştirillene kadar bu mümkün görünmüyor diye düşünüyorum

allah yakınlarına sabır versin

böyle bir dünyaya evlat getirmek istemiyorum ,biz cok temiz büyüdük büyüklerimize saygısızlık nedir bilmedik ama devir o kadar değiştiki bu genclık dızısı denen diziler daha 12-13 yasındakı cocuklara ne kadar kötü örnek oluyor sevgiliden aşktan bahsedebılıyorlar ya hu daha sen genc bile degılsın ne askı ne sevgısı ama amerikanvari dizilerimiz sağolsun

ya da her bölümde adam ölen vurulan bıcaklanan dizilerin yayınlanması ne kadar dogru bütün o yastakı cocukların hepsi polat alemdar olmus elınde silah bıcak saldırıyor sağa sola

çok üzüldüm
akşam bir kanalda 4 aylık hamile olduğunu söylediler
doğrumu bilmiyorum ama öyleyse bir kat daha artar üzüntüm
gençlerimiz zehir zemberek..
küçük mafya babaları olarak geziyolar
yan apt.daki öğretmen sırf öğrencilerle başedemediği için hamile kalıp ücretsiz izine ayrıldı
ortaokula giden sümüklü ergenler kadını eve kadar takip ediyolarmış:47:

aslında sorunun kaynağı aileler,okullarda bıldıgımız bılmedıgımız ne cok sey oluyor 9-10 yasındakı kız cocuklar 5 yasındakı erkek cocugu tuvalete sokup üstünü soyduktan sonra öldüresiye darp edıyorsa ben o kız cocuktan korkarım ve acıl önlem alınması gereken bir durum cocuk ve ailesi

Allah herşeyden önce saygı edep versin
Bu ve bunun gibi olayları kendi okulumda bile görüyordum
Ben öğretmenimle konuşurken harfleri tek tek seçerdim
Ya saygısızca alayca konuşursam diye
Ama öyle bir dünyadayızki
Şimdiki çizgifilmlerde çıplak kadınlarmı dersin
Aşık olan çizgi karakterler öpüşenler
Şiddet içerikli oyunlar ne ararsan var...

bakanlık öğretmenlik mesleğini memurluk haline getirmeye çalıştıkça bu devam edecektir. aman çok üstünüz şöyleyiz demiyorum da velinin ve öğrencinin öğretmene karşı saygısı olmalı.
nasıl ki vekillerimiz yürütme ve yasamayı özgür kılmak için dokunulmazlık alıyorsa öğretmen de dokunulmaz olmalı ki sınıf hakimiyetini sağlayabilsin. o okuldaki diğer öğretmenlere ne sataşır şimdi öğrenciler... Allah yardımcımız olsun.

Bugün tv'de sabah haberlerinde duydum haberi:((( çok çok üzüldüm, gençlik nereye gidiyor diye, annesiz kalan çocuklar ne olacak diye, amacı eğitim olan genç bir kadının sonu bu olmamalıydı diye üzüldüm.

Bu çocuğun geliyorum diyen bir sorunu vardı muhakkak, insan heleki ilköğretim çağındaki bir çocuk dur elime bıçak alıp gideyim demez durduk yere, anneler olarak önce biz gözlemlemeliyiz çocuklarımızı, çocuğumuzun sorunlarını inkar etmek yerine kabullenmesini öğrenmeli ve nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda yardım almalıyız.
Ve
Güvenlik kuvvetleri şikayetleri daha titizlikle ele almalı, ifade alıp gitmemeli, okullarda giriş kapılarına kamera konmalı, mümkünse tek giriş açık diğerleri kilitli olmalı vs. vs.
Bugün bir öğretmenimiz, yarın bir öğrencimiz bu olaylara dövünebiliyoruz sadece, artık kesin ve net çözümlere gidilmeli.

Rabia Sevilay Durukan'a Allah'tan rahmet diliyorum, ailesinin ve eğitim camiasının başı sağolsun ve İnşaAllah dilerim bu son olsun:50:

Bugün tv'de sabah haberlerinde duydum haberi:((( çok çok üzüldüm, gençlik nereye gidiyor diye, annesiz kalan çocuklar ne olacak diye, amacı eğitim olan genç bir kadının sonu bu olmamalıydı diye üzüldüm.

Bu çocuğun geliyorum diyen bir sorunu vardı muhakkak, insan heleki ilköğretim çağındaki bir çocuk dur elime bıçak alıp gideyim demez durduk yere, anneler olarak önce biz gözlemlemeliyiz çocuklarımızı, çocuğumuzun sorunlarını inkar etmek yerine kabullenmesini öğrenmeli ve nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda yardım almalıyız.
Ve
Güvenlik kuvvetleri şikayetleri daha titizlikle ele almalı, ifade alıp gitmemeli, okullarda giriş kapılarına kamera konmalı, mümkünse tek giriş açık diğerleri kilitli olmalı vs. vs.
Bugün bir öğretmenimiz, yarın bir öğrencimiz bu olaylara dövünebiliyoruz sadece, artık kesin ve net çözümlere gidilmeli.

Rabia Sevilay Durukan'a Allah'tan rahmet diliyorum, ailesinin ve eğitim camiasının başı sağolsun ve İnşaAllah dilerim bu son olsun:50:

ama munecim bu ne ilk ne son ,kaç öğretmen bu şekil durumlara maruz kaldı hep canların gitmesimi gerek önlem almak için biz neden böyleyiz basımıza müsibet gelmeden önlem almıyoruz koysunlar okullara x-ray cihazı yada sabahları üstleri basları aransın

Son düzenleme:
ama munecim bu ne ilk ne son ,kaç öğretmen bu şekil durumlara maruz kaldı hep canların gitmesimi gerek önlem almak için biz neden böyleyiz basımıza müsibet gelmeden önlem almıyoruz koysunlar okullara x-ray cihazı yada sabahları üstleri basları aransın

Şu dediğin cihaz mevzusu yıllardır konuşuluyor ama tek adım yok...

Ben yazacak tek kelime bulamıyorum.
Herkes her şeyi biliyor, her şey lafta kalıyor.
İki agıt, iki üzgün söz sonra herkes hayatına devam ediyor.
Ateş düştügü yeri yakıyor :(

Türkiye'de insan hayatı çok ama çok ucuz ,
başka açıklaması yok bunun...

Back
X