çok üzgünüm

Gerçekten çok güzel yazmışsınız.biz zamanında öğretmenimiz kızdığı zaman ya da ceza aldığımız zaman yüzümüz kızarır hatta ağlardık.ailemize de güvenmezdik bu durumlarda.seni babama söylersem hakkından gelir gibi ya da kendimiz öğretmenimize ceza vermeye kalmazdık asla.adı üzerinde o bizim öğreticimizdi.nasıl olurda bize yanlış şey öğretmeye kalkar ya da nasıl olurda gereksiz yere bize ceza verebilirdi ki ? şimdi düşünüyorum da o zamanlar bazı arkadaşlarımın velileri en küçük şeyde okula gelip öğretmenizimi azarlamaya çalışır ama her seferinde de kendileri utanıp evlerine dönerdi.önceleri benim annem babam hiç bana böyle sahip çıkmıyor derdim ama iyiki de çıkmamışlar diyorum şimdi.ne kadar gereksiz yere benim o disiplini almama engel olacaklarmış neredeyse.
Ve bir diğer arkadaşımı hatırlıyorum üzülerek.ilkokul çağlarında bile külhan beyi edasında dolaşıp sağa solan sataşan arkadaşımız henüz lise çağlarında katil oldu ve hapse girdi.bu çocuğun geleceğini o zamandan görmek hiçte zor değildi aslında.ben mutlaka bu çocuğunda bu tarz hareketleri olduğunu düşünüyorum.belkide ne ailesi kıyabildi çocuklarına ceza vermeye,ne de okulda öğretmenleri bu konuda yetkili kılınabildi.belkide ailesi içinde normaldi bu çocuk...
asla çekeceği hapis cezası ya da ıslah çalışmaları her ne yapılacaksa yapılsın bu çocuk ergen dönemini geçirmeden topluma geri salınmamalı ASLA! balık baştan kokarmış !
Çok sevgili ve saygıdeğer öğretmenimize Allah'tan rahmet ve ailesine sabırlar dilerim.

Gerçekten çok güzel yazmışsınız.biz zamanında öğretmenimiz kızdığı zaman ya da ceza aldığımız zaman yüzümüz kızarır hatta ağlardık.ailemize de güvenmezdik bu durumlarda.seni babama söylersem hakkından gelir gibi ya da kendimiz öğretmenimize ceza vermeye kalmazdık asla.adı üzerinde o bizim öğreticimizdi.nasıl olurda bize yanlış şey öğretmeye kalkar ya da nasıl olurda gereksiz yere bize ceza verebilirdi ki ? şimdi düşünüyorum da o zamanlar bazı arkadaşlarımın velileri en küçük şeyde okula gelip öğretmenizimi azarlamaya çalışır ama her seferinde de kendileri utanıp evlerine dönerdi.önceleri benim annem babam hiç bana böyle sahip çıkmıyor derdim ama iyiki de çıkmamışlar diyorum şimdi.ne kadar gereksiz yere benim o disiplini almama engel olacaklarmış neredeyse.
Ve bir diğer arkadaşımı hatırlıyorum üzülerek.ilkokul çağlarında bile külhan beyi edasında dolaşıp sağa solan sataşan arkadaşımız henüz lise çağlarında katil oldu ve hapse girdi.bu çocuğun geleceğini o zamandan görmek hiçte zor değildi aslında.ben mutlaka bu çocuğunda bu tarz hareketleri olduğunu düşünüyorum.belkide ne ailesi kıyabildi çocuklarına ceza vermeye,ne de okulda öğretmenleri bu konuda yetkili kılınabildi.belkide ailesi içinde normaldi bu çocuk...
asla çekeceği hapis cezası ya da ıslah çalışmaları her ne yapılacaksa yapılsın bu çocuk ergen dönemini geçirmeden topluma geri salınmamalı ASLA! balık baştan kokarmış !
Çok sevgili ve saygıdeğer öğretmenimize Allah'tan rahmet ve ailesine sabırlar dilerim.

ben ilkokula kayıt olduktan sonra okulun ilk günü annemle gitmiştim öğretmenimle tanısmaya,annem dedi ki dün gibi aklımda o zaman anlamamıştım ne demek istediğini ama şimdi anlıyorum
hocam ben büyüttüm bu yaşa getirdim artık gerisi sana kalmış nasıl şekillendirirsen şekillendir,eti senin kemiği benim

iyikide öyle olmuş.bu arada bu konuyla alakalı bugun birşey daha öğrendim,o öldüren sahsın annesıde aynı saatlerde müdürün odasındaymıs okul polisi o tehdıtten sonra cocugu aramıs bulamamıs her ne hıkmetse bu acı olayda müdürle aynı katta olan bir sınıfta oluyor

Ölen ögretmenimize Allah'tan rahmet acılı ailesine sabır diliyorum o 2 tane yavrunun hakkı ne olacak ateş düştügü yeri yakıyor onu öldüren ögrenci ise yaşı küçük diye bir süre sonra serbest kalacak maalesef.

Öldürüldüğünde polis okuldaymış

Sevilay öğretmen, öğrencisi tarafından bıçaklanırken müdürün çağırdığı polisle zanlının ailesi de okuldaydı. H.K. ise ifadesinde "Kafamı bozdular, öldürdüm" dedi

İzmir'de, 15 yaşındaki öğrencisi H.K. tarafından bıçaklanarak öldürülen Fen ve Teknoloji Öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ın ihmaller zincirinin kurbanı olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre, geçen hafta da üzerinde sigara paketiyle yakalanan ve okul yönetiminin durumu bildirdiği babası tarafından dövülen H.K., sık sık çevresindekilere, "Gururumla oynadılar. Şikâyet edenleri yaşatmayacağım" diyordu. Öğrenci, Sevilay Durukan'ı tehdit ettiği tartışmanın ardından, teneffüste 500 metre mesafedeki evine gidip bıçak aldı.

VELİ SÖZLEŞMESİ İMZALADILAR
H.K.'nin bıçağı aldığını gören anne Şerine K. ve babası Cemil K. da tedirgin peşinden okula geldi. Ailenin uyarısı üzerine de okul müdürü Ekrem Karakaya polisi aradı. Müdürün başvurusu üzerine gelen 2 sivil polis sınıfa baktı ama H.K.'yi bulamadı. Bunun üzerine müdür Karakaya, odasında 2 polis memuru ve gencin anne babasıyla toplantı yaparak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre öğrencinin karıştığı suçların yazıldığı "veli sözleşmesi" imzalattı. Tam bu sırada duvardan atlayıp gizlice okula giren H.K. müdür odasının hemen karşısındaki 8-B sınıfında bulduğu öğretmenini bıçakladı. Tutuklanan H.K.'nin ifadesinde "Çok üzerime geldiler, kafamı bozdular" dediği öğrenildi. Komşuları ise, katil zanlısı öğrencinin bir gün önce evinin önünde bıçakla tahta parçası yontarak, "O öğretmeni öldüreceğim, keseceğim" dediğini öne sürdü.

MASASI KARANFİLLE DONATILDI
Sevilay Durukan'ın sınıfındaki masası meslektaşları tarafından karanfillerle donatıldı. İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı ise okulda güvenlik zaafiyeti bulunmadığını belirterek, "Güvenlikle ilgili her türlü tedbir, güvenlik görevlisi, güvenlik kamerası vardı" dedi. Sınıfta dehşeti yaşayan öğrenciler ise H.K.'nin aniden kapıyı açarak içeri girdiğini ve "Sen misin beni şikâyet eden?" diyerek öğretmenin üzerine yürüdüğünü anlattı ve "Bizi de bıçaklamakla tehdit ettikten sonra öğretmeni bıçakladı" dedi.

OKULDAKİLERE REHABİLİTASYON
Başka bir okuldan tasdiknamesi verilince kaydını olayın meydana geldiği okula yaptırdığı belirlenen zanlının, öğretmenlerine küfür ettiği, derslere girmediği, okula bıçakla ve jiletle geldiği, kollarını jiletle kestiği, bazı öğrencileri de bıçakla tehdit ettiği gerekçesiyle geçen yıl uzaklaştırma cezası aldığı ortaya çıktı. Okulun iki kapısına da özel güvenlik görevlisi yerleştirilirken, öğretmen ve öğrencilere de yaşanan trajik olay sonrası psikolojik destek veriliyor.

OYNADIĞI ROL GERÇEK OLDU
Rabia Sevilay Durukan'ın, geçen yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "Kadına şiddete hayır" temalı bir tiyatro oyununda, bıçaklanarak öldürülen bir kadını canlandırdığı ortaya çıktı. Öğrencileri, "Hocamız oyunu kendi yazıp oynadı. Hayatındaki sahnesini çizmiş oldu" dedi.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
Rabia Sevilay Durukan için ikindi namazını müteakip İlahiyat Fakültesi Camisi'nde bir tören düzenlendi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Vali Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Ali Bilkay, öğretmenler, öğrencileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, 4 ay önce kalp ameliyatı olan eşi Hüseyin Durukan, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Talihsiz öğretmen, daha sonra Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bakan Dinçer, okullardaki bu tür olayların güvenlik önlemleriyle değil, sevgi ve şefkatle çözüleceğini söyleyerek, "İnsan hayatının değerini ve önemini çocuklarımıza anlatmalıyız. Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüştür" dedi.

Sabah

Bu ülkede doktor bıçaklanıp öldürüldü, sıra şimdi öğretmene geldi işte. Kadının iki de çocuğu varmış, o çocukların vebalini nasıl ödeyecek o insan müsveddesi. Nasıl bir aile ki o çocuğu öyle yetiştirmiş.
Bırakın aileye zararını bakın kimlere zarar vermiş. O çocuk iflah olmaz artık, çevresine, topluma zarar vermeye devam eder. İşte çocuğu kötü yetiştirmenin sonuçları.

Bu ülkede doktor bıçaklanıp öldürüldü, sıra şimdi öğretmene geldi işte. Kadının iki de çocuğu varmış, o çocukların vebalini nasıl ödeyecek o insan müsveddesi. Nasıl bir aile ki o çocuğu öyle yetiştirmiş.
Bırakın aileye zararını bakın kimlere zarar vermiş. O çocuk iflah olmaz artık, çevresine, topluma zarar vermeye devam eder. İşte çocuğu kötü yetiştirmenin sonuçları.

Çok doğru söylüyorsun arkadaşım benim çevremde de var maalesef böyle çocuklar ama aileri artık umursamıyor bile bu çocukların yaşları 15-17 yaş grubu çocuk 3 gün eve gelmezse bile umursamıyorlar sonrada çıkıp benim çocugumun hiç suçu yok ben çocugumu çok iyi yetiştirdim diyen aileler bile oluyor.

Çok doğru söylüyorsun arkadaşım benim çevremde de var maalesef böyle çocuklar ama aileri artık umursamıyor bile bu çocukların yaşları 15-17 yaş grubu çocuk 3 gün eve gelmezse bile umursamıyorlar sonrada çıkıp benim çocugumun hiç suçu yok ben çocugumu çok iyi yetiştirdim diyen aileler bile oluyor.

doğur sokaga at sonra sonuc bu ya doktor ya polis ya öğretmen gider pisi pisine

Bugün tv'de sabah haberlerinde duydum haberi:((( çok çok üzüldüm, gençlik nereye gidiyor diye, annesiz kalan çocuklar ne olacak diye, amacı eğitim olan genç bir kadının sonu bu olmamalıydı diye üzüldüm.

Bu çocuğun geliyorum diyen bir sorunu vardı muhakkak, insan heleki ilköğretim çağındaki bir çocuk dur elime bıçak alıp gideyim demez durduk yere, anneler olarak önce biz gözlemlemeliyiz çocuklarımızı, çocuğumuzun sorunlarını inkar etmek yerine kabullenmesini öğrenmeli ve nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda yardım almalıyız.
Ve
Güvenlik kuvvetleri şikayetleri daha titizlikle ele almalı, ifade alıp gitmemeli, okullarda giriş kapılarına kamera konmalı, mümkünse tek giriş açık diğerleri kilitli olmalı vs. vs.
Bugün bir öğretmenimiz, yarın bir öğrencimiz bu olaylara dövünebiliyoruz sadece, artık kesin ve net çözümlere gidilmeli.

Rabia Sevilay Durukan'a Allah'tan rahmet diliyorum, ailesinin ve eğitim camiasının başı sağolsun ve İnşaAllah dilerim bu son olsun:50:

Mune, bu memlekette sırf okulda bir savcının çocuğunun üstünü aradı diye soruşturma yiyen öğretmen arkadaşlarımız var..Bırak giriş çıkışların kontrol edilmesi, çocuklara sınıfta bile karışılmıyor..
Eğitim sistemi öyle bir hal aldı ki, ne öğrenci ne veli kadar değeri yok öğretmenin..
Aileler zaten saldım çayıra mevlam kayıra hesabı..Çocuğu sokakta öğretmenine küfür ediyor gelip de öğretmenle konuşmaya tenezzül bile etmiyorlar..Sonra da ortada anne babaym diye geçiniyorlar..Yazık valla gelecek nesillere de, gelecek dünyaya da..

Mune, bu memlekette sırf okulda bir savcının çocuğunun üstünü aradı diye soruşturma yiyen öğretmen arkadaşlarımız var..Bırak giriş çıkışların kontrol edilmesi, çocuklara sınıfta bile karışılmıyor..
Eğitim sistemi öyle bir hal aldı ki, ne öğrenci ne veli kadar değeri yok öğretmenin..
Aileler zaten saldım çayıra mevlam kayıra hesabı..Çocuğu sokakta öğretmenine küfür ediyor gelip de öğretmenle konuşmaya tenezzül bile etmiyorlar..Sonra da ortada anne babaym diye geçiniyorlar..Yazık valla gelecek nesillere de, gelecek dünyaya da..

eğitim şart demesini cok iyi biliyoruz da bunun için hiç bir şey yapmıyoruz ki

Geçen yıl kardeşimin veli toplantısı vardı kendisi lisede okuyor hem davetiye hemde velilere sms atıyorlar bazı çocuklar söylemiyorlar diye toplantıyı annem okula giderken komşumuzuda çağırdı aynı okulda okuyorlar hadi gel komşu beraber gidelim diye kadının verdigi cevap şu aman banane toplantıdan halbuki gitmesi gerekli olan bir veli idi çocugu biraz sorunluydu ama kadın gitmedi annemde kadına sene sonunda gidersin okula degilmi dedi ögretmenlerden not istemek için, çünkü kadın sadece sene sonunda giderki okula bizim çocuk sınıf geçecekmi şu notu verseniz şöyle olur falan veli toplantılarına bile hep aynı veliler gidiyor.

Köpekler bile enikliyor da, zarar gelmesin diye enikleri altına çekiyor. Başında duruyor. Ama bütün ırkların en üstünü insan bunu yapmıyor, yapamıyor. Yazıklar olsun, büyük söylemek istemiyorum ama kendi doğurduğun çocuğa da baş gelemeyeceksen ebeveyn olma arkadaşım. Olma yani, senin yarattığın bir canavar çıkıp el alemin annesini, eşini öldürecekse sen anne baba olma daha iyi.
Ailesi huzursuz, kavgalı, özellikle şiddet olan bir çocuğun canavar olma olasılığı artıyor. Siz sanıyor musunuz ki hep filmlerdeki gibi ailem kötü ama ben iyi olacağım deyip ilerde ünlü bir sanatçı oluyor o çocukların hepsi. O pembe masallar binde bir gerçekleşiyor malesef. İşte o 999 da bu katliamı gerçekleştiriyor. :26:

Eğitimi eğitimlikten çıkarttılar..
Çocuğun sınıfta uygunsuz davranışına kızıyorum, uyarıyorum veli beni şikayet ediyor..
Eskiden disiplin de vardı, öğretmenlerimiz gerekince kızar döverdi de ama çok şükür psikolojilerimiz de bozulmadı..
ÖZGÜVEN adı altında kişiliksiz bireyler yetiştiriyoruz..

Devir kötüye gidiyor hemde çok kötüye....
Annesini babasını öldüren evlat evladını katleden ana baba bebebiğini doğar doğmaz çöpe bırakan sözde
annecik öğretmeninin canına kıyan insan vasfından zerre kadar nasibini almamış varlık.
Nereye gidiyoruz.Eğitimsizliğin cehaletin sonu neresi.
Anne babanın yetiştirme tarzımı arkadaş çevresimi sorumlusu.
Peki o genceik yaşta toprağın altına giren öğretmenimiz...Tek suçu görevini yapmasımı yapmaya çalışmasımı.
Geç kağıdı mezar taşımı olacaktı.
Eceli ipe sapa gelmez öğrencisinin elindenmi olacaktı.
Yazık çok yazık...
Allah rahmet eylesin.

Az önce haberlerde izledim.
Bir hasta hastanede uygulanmaya çalışılan tedaviyi beğenmeyip bir çalışanı ve yarfımcı doktoru bıçaklamış.
Cidden hastaymış adam HASTA !!!

Bir hasta hastanede uygulanmaya çalışılan tedaviyi beğenmeyip bir çalışanı ve yarfımcı doktoru bıçaklamış.

tedaviyi begenmıyorsan hastanede ne işin var senın be insanoğlu nden karısırsınız insanların işine anlamıyorum

Evet canım bende izledim 3 kişiyi bıçaklamış 2 sinin durumu agırmış maalesef

Tedavisini beğenmeyen hasta 3 kişiyi yaraladı

Samsun'un Terme ilçesindeki devlet hastanesi'nde yapılan tedaviyi beğenmeyen şahıs, 3 kişiyi bıçakladı

Samsun'un Terme İlçe Devlet Hastanesi'nde kendisine iyi bakılmadığını iddia eden hasta, 3 kişiyi bıçakla yaraladı. Bıçaklananlardan 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Olay, saat 15.00 sıralarında Samsun'un Terme İlçe Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet K. isimli hasta, nefes darlığı şikayeti üzerine Terme Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Doktorların yaptığı müdahaleyi kabul etmeyen Ahmet Kuyu, 'muayene olmak istemiyorum' makbuzunu imzalamak istemedi. Daha sonra hemşireye bağırarak cebinde gezdirdiği bıçağı çıkaran Ahmet K. sağa sola sallamaya başladı.

Hemşirenin yanında bulunan Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Yasin Korkmaz'ın kaşının üzerine batırdı. Hızını alamayan Ahmet K.'yı durdurmak için olay yerine gelen güvenlik görevlisi Edip Yeşildağ'ın da kolunu bıçaklayan hasta, daha sonra hastane personeli Erkan Yılmaz'ı da bıçakladı.
Elindeki bıçak hastane güvenlik görevlileri tarafından güçlükle alınan Ahmet K., hastane polisi tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Yaralanan Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Yasin Korkmaz ve hastane personeli Erkan Yılmaz, acil olarak ameliyata alındı.

Diğer yaralı hastane güvenlik görevlisi Edip Yeşildağ'ın ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Polis, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

sabah

Eskiden başkaydı her şey ; o kadar değerliydi ki öğretmenlerim, hele ilk okul =)

Annem babam ayrıydı, babasında kalan annesiz bir çocuk olarak çok şeyim eksikti, beyaz yaka takardık o zaman, öğretmenim bakardı yakam kirlenmiş, elinde çitileyip öğretmenler odasının kaloriferine asardı, beslenmemi hazır alırdım açma,poğaça falan, kıyamazdı sabah okula yürürken, köprüde karşılaşırdık, mavi bir beslenme kutusuna haşlanmış yumurta ve bir parça peynir koyardı, okul çıkışı kutuyu masama bırak derdi =) Zartürre oldum 2. sınıftayken, evi benim arka sokağımdaydı, gelip ilaçlarımı verir bana yayla çorbası getirirdi. İlkokul öğretmenimi ne zaman düşünsem, gözyaşlarıma hakim olamıyorum, o olmasaydı ne yapardım, çok yalnız bir çocuktum. İlk regly olduğumda orta okuldaydım, yan yanaydı ilkokul ve ortaokul, koşa koşa bahçeyi geçip öğretmenime gitmiştim, ödüm kopmuştu ne oldu diye =) ne olsa önce koşardım. O kadar sıcak olmasına rağmen sözcüklerimi hep seçerek konuşurdum, çekinirdim ondan. Ne zaman annemi düşünsem yanında öğretmenim Neriman Hanım'ın resmi belirir gözlerimde.

Şu an ki nasıl bir sistemdir, böyle insanlara nasıl kıyılır aklım almıyor. Bacak kadar velet, kalksın onlarca öğrencinin Neriman öğretmenine kıysın.

Allah ailesine ve öğrencilerine sabır versin, nurda yatsın öğretmenimiz

Çocuğunu dünyanın en muhteşem varlığı gibi yetiştiren veliler mi?
Çocukları para basma makinası gibi göre öğretmenleri mi? (lafım meclisten dışarı)
Öğretmenlerin bütün dünyalarını alt üst eden bürokratlar mı?

Kim suçlu :S

Çocuğunu dünyanın en muhteşem varlığı gibi yetiştiren veliler mi?
Çocukları para basma makinası gibi göre öğretmenleri mi? (lafım meclisten dışarı)
Öğretmenlerin bütün dünyalarını alt üst eden bürokratlar mı?

Kim suçlu :S

cocugunu istedıgı gibi yetiştirsin bozuk ortamda o cocuk nasıl kendını koruyacak ki? sımdıkı okullar mübarek teksas gibi herkes suclu bu ülkede

cocugunu istedıgı gibi yetiştirsin bozuk ortamda o cocuk nasıl kendını koruyacak ki? sımdıkı okullar mübarek teksas gibi herkes suclu bu ülkede

Erkek kardeşim yatılı öğretmen lisesinde okuyor, gecen hafta cocuğa iki gruptan birine ait olmak zorundasın demişler, ya nur... ya da ülkücü vs işte. Çarşamba günü okulu bastım :D

Back
X