Çok üzülüyorum :(

okyanusprensesi000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2018
818
585
103
29
Merhaba kızlar
Bir köy okulunda öğretmenlik yapmaktayım
Bugün 8.sınıflardan bir çocuktan aşk mektubu aldım
Normalde sınıf öğretmeniyim ama ortaokul öğrencileri de beni sever ve aramız iyidir
Hepsine bir abla gibi yaklaşmaya çalışırım
Bu mektubu yazan öğrencimin annesi vefat etmiş
Babası başkasıyla evli ve çocuk dedesiyle kalıyor
Babası evlenince onu istemediği için babasını reddetmiş benim babam yok diyormuş
Ve dedesinin maddi durumu da pek iyi değil
Şimdi bunları yazınca daha da kötü oldum :KK43:
Okula geldiğim ilk günden beri her teneffüs sınıfımın kapısında bekleyen
Çıkışlarda öğretmenler odasının kapısında beklemeler
Bensiz yemekhaneye gitmemeler
Sürekli peşimde dolaşmalar...
Anlıyordum ama görmezden geliyordum
Bugün sınıfından bir kıza eğer isabellla hoca evlenirse eşini döve döve öldürürüm
Canıma da kıyarım mezarımda ağlamakla geçer ömrü demiş
Bunu duyduğumda da bir tepki vermedim
Bu sözlerin internetten televizyondan duyup söylediği çok belli :KK43:
Serseri diyebileceğimiz bir çocuk ama öğretmenlerine karşı saygılıdır
Ne anne ne abla olmadığı için belki de kendisine yakın davranan öğretmeninde aradığı sevgiyi buldu ve bunu aşk sandı:cry:
Bugünkü yazdığı aşk mektubunda ismini yazmamış ama anladım yani onun olduğunu
Şimdi bundan sonra nasıl davranmalıyım kızlar
Yine görmezden mi gelmeyim
Yoksa mesafeli ve sert mi davranmalıyım
Açıkçası o sözünden sonra vicdan azabı çekmemi sağlayacak bir şey yapmasından korkuyorum
Mesafeli davranınca ilgimi çekmek için tuhaf şeyler yapmasından çekiniyorum
Bir abla gibi yanıma çağırıp konuşsam bunu hoş karşıladığımı düşünecektir
Daha fazla cesaret vermek de istemiyorum
Ne yapmalıyım kızlar
Pek tecrübem olmadığı için şaştım kaldım
Vereceğiniz her cevap için şimdiden teşekkürler :KK200:

Ama bu çok abartı olmaz mı
Çocuğun bana karşı hiçbir saygısızlığı olmadı ki
Valla bu yaşta cocukların kanı deli akıyor içten içe neler kuruyodur şimdi o sizin yaninizda baska öğretmeni gorse bile kıskanir neler demiş baksaniza

Şimdi buradan bir sürü fikir gelecek şöyle yapın hayır böyle davranın dye fakat bir öğretmen olarak böyle ciddi bir durumda forumlardan fikir alarak hareket etmek yerine okulun rehber öğretmeniyle görüşüp hareket etmeniz gerekir. Yanlış anlamayın lütfen amacim sizi kınamak eleştirmek değil. Ancak bu forumda her meslekten insan var egitimlisi hiç eğitim almamışı da var. Bir çocuğun psikolojisi söz konusu burada. Yanlış bir söz davranış çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Alanında uzman kişilerden görüş alınmalı böyle hayati konularda. Hayati diyorum çünkü bir çocuğun hayatı psikolojisi söz konusu. Çocuğun tutunacagi hiç bsy yok. Bir ailesi yok ve sizi tutanacak bir dal olarak görüyor. Biz koskoca insanlar bile ailemizle ilgili bir sorun yaşadığımızda ailemizden bir darbe aldığımızda ne kadar sarsılırız bu küçücük çocuk büyük bir boşluk içinde. Hayatta dayanacagi bsyler aramasının sonucu size duyguları. O dalın da kırıldığını hissederse her şeyi yapabilir bilemeyiz asla yapamaz diyemeyiz. Delikanlılık denilen durumda kanı deli akıyor çocuğun mantıklı düşünemez. Lütfen rehber öğretmenle görüşün ona göre hareket edin.

Ücretli öğretmenlik yapıyorum zaten bu sene iyi bir puan aldım eğer atanırsam gideceğim
Hayırlısı. Üzülmeyin,hangimiz küçükten öğretmeninden hoşlanmadı ki:)
Allah o masumu da guzelliklerle karşılaştırsin hic uzulmesin insallah.

çocukla aranıza mesafe koyun sızın arkadaşı değil akranı değil sadece öğretmeni olduğunuzu anlamalı oncelikle .ve akışına bırakın bıraz.eğer sorun devam ederse mıllı eğitime danışın ne yapılabılır dıye .belki ordan rehberlik sağlarlar çocuğa.ama bır rahatsızlığı da olabılır çocuğun takıntı hastalığı gibi.dıkkatli olmanızda yarar görüyorum yıne de

Döve dove öldürum felan demis okumadiniz sanirim

Tvlerde goruyorz bu cocuklar takintili oluyor kendi beyninde neler kuruyor kimbilir
Allah korusun sonu kotu olabilir simdiden önlem alınmalı bence
Okudum hanımefendi merak etmeyin. Bu söyledikleriniz doğru ama hepsi sadece bir ihtimal. Çocuğun eğitim hayatını etkileyecek bir adımdan bahsediyoruz burada. Belki çözmenin farklı yolları vardır. Çocuk harcanmasın.

Back
X