Cok üzülüyorum

mihrimah16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2018
505
330
103
31
Arkadaslar bundan 3 4 yil once tesetture girmistim.ancak is hayatinda ve cevre baskisiyla yani baski dedgim daha gençsin calisirken zaten olmuyor vb.acildim nefsime yenik dustum daha dogrusu. 7 yilli evliyim ikizikizlarim oldu .simdi dusunuyorum artik yapmam gerek namazlarimi kilmam gerek ortunmem gerek diye.ama insanlar aaa gene dicekler diye cekniyorum.hata aslinda insanlar icin degil bu ama icimden geciyor yalan yok.esim cok sevinirim diyor.ama ne yapmam gerek bilmiyorum bu icimdeki his beni cok uzuyor Allahim affetsin..benim gbi olan varmi acaba

Haklisiniz.ama aaa sende bi karar ver tarzinda bi konusmayi duyarsam sinirlerim bozulur diyorum etrafimda patavatsiz cok malesef.sonrada Allahim affet beni senin rizandan onemli mi diyorum 😔keske ailem biraz olsun muhafazakar olsaydi bluğ caginda herseyi bize ogretseydi namaz gorseydim evimizde örtülü olsaydi annem diyorum.bende oyle alisirdim.icimdeki bu his beni cok uzuyor

çevrenizi niye düşünüyorsunuz? örtünmek çevre rızası için değil Allah rızası için .. Yani çevreyi göz ardı edip Allah'ı razı etmek için yapmalısınız ..

Milletin sözünden etkileniyorsan hazır değilsin demektir
"Allah rızası için ve kalben istediğim için yaptım. Bu Allah ile benim aramda. Kimseye laf düşmez" diyemiyorsan yapma zaten
Etkilenipte acilmam bu sefer tabikide.sadece bunlari duyunca sinir olucam bu his beni uzuyor iste.bunu Allah rizasi icin yaomak istyorum ama insanlarin soyledigine neden sinir oluyorum diyorum.

Etkilenipte acilmam bu sefer tabikide.sadece bunlari duyunca sinir olucam bu his beni uzuyor iste.bunu Allah rizasi icin yaomak istyorum ama insanlarin soyledigine neden sinir oluyorum diyorum.
İnsanlara cevabını verirsen üzülmezsin
Zaten cevabı yapıştıran bi insan olsan millet yüz bulup haddi olmayan şeylere yorum yapamazlar. Benim hayatım benim kararım diyebilmelisin

Arkadaslar bundan 3 4 yil once tesetture girmistim.ancak is hayatinda ve cevre baskisiyla yani baski dedgim daha gençsin calisirken zaten olmuyor vb.acildim nefsime yenik dustum daha dogrusu. 7 yilli evliyim ikizikizlarim oldu .simdi dusunuyorum artik yapmam gerek namazlarimi kilmam gerek ortunmem gerek diye.ama insanlar aaa gene dicekler diye cekniyorum.hata aslinda insanlar icin degil bu ama icimden geciyor yalan yok.esim cok sevinirim diyor.ama ne yapmam gerek bilmiyorum bu icimdeki his beni cok uzuyor Allahim affetsin..benim gbi olan varmi acaba
Eğer gerçekten istiyorsanız bence kimse için düşünüp vazgeçmeye değmez. Bu her şey için böyle.İnsanlara göre yaşayamazsınız, Her zaman diyecek bi şeyleri vardır. Açılırsın kapan diyen olur, kapanırsın açıl diyen çıkar. Bekar olursun evlenemedi derler. Evlenirsin hala çocuk yapamadı derler. Çocuk yaparsın tek çocuk olur mu diyen çıkar, çalışırsın öyle ev hanımi olmaz derler. Ev hanımi olursun ezik derler vs vs… Yani demem o ki bu sizin hayatınız sizin inancınız, sonunda da tek başınıza olacaksınız yani hesabı size ait. O yüzden kalbiniz ne diyosa onu yapın. Sanki şimdi demiyo mu insanlar aa bak kapalıydı açıldı falan. Hep konuşurlar zaten. Ama iki gün konuşup üçüncü gün susmak zorunda kalacaklar. Eminim açıldığınızda da konuşan çok olmuştur. O zaman nası içinizdeki sesi dinlemeye cesaret ettiyseniz şimdi de edebilirsiniz bence.Onlara değil kabinize kulak verin.

İnsanlara cevabını verirsen üzülmezsin
Zaten cevabı yapıştıran bi insan olsan millet yüz bulup haddi olmayan şeylere yorum yapamazlar. Benim hayatım benim kararım diyebilmelisin
Cevabini veriyorum aslinda.ama sinir olmaktamda geri kalmiyorum haklisiniz benim kararim tabiki.

Milletin emin olun her konuda mutlaka söyleyecek bir şeyi vardır.Elalem ne der kafasıyla yaşarsanız mutlu olamazsınız.İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın hayat sizin.

Eğer gerçekten istiyorsanız bence kimse için düşünüp vazgeçmeye değmez. Bu her şey için böyle.İnsanlara göre yaşayamazsınız, Her zaman diyecek bi şeyleri vardır. Açılırsın kapan diyen olur, kapanırsın açıl diyen çıkar. Bekar olursun evlenemedi derler. Evlenirsin hala çocuk yapamadı derler. Çocuk yaparsın tek çocuk olur mu diyen çıkar, çalışırsın öyle ev hanımi olmaz derler. Ev hanımi olursun ezik derler vs vs… Yani demem o ki bu sizin hayatınız sizin inancınız, sonunda da tek başınıza olacaksınız yani hesabı size ait. O yüzden kalbiniz ne diyosa onu yapın. Sanki şimdi demiyo mu insanlar aa bak kapalıydı açıldı falan. Hep konuşurlar zaten. Ama iki gün konuşup üçüncü gün susmak zorunda kalacaklar. Eminim açıldığınızda da konuşan çok olmuştur. O zaman nası içinizdeki sesi dinlemeye cesaret ettiyseniz şimdi de edebilirsiniz bence.Onlara değil kabinize kulak verin.
Acildigimin ertesi gunu pisman olmustum.insanlar cok tuhaf daha gencsin iyi olmus diyen bile olmustu simdi cok pismanim keske nefaime yenik dusmeseydim diyorum.acildim ancak yine dikkat ediyorum giyimime diyorum bi ortuyu tasiyamadim yazik.sadece insanlarin soylediklerini umursamamayi ogrenmem gerek.yani icten istyorum ama aklima bu geldikce cok uzuluyorum.tesekkur ederim yorumunuz icin..

Bende kapandım 1 ay sonra açıldım
Sonra pişman oldum tekrar kapandım kimsede bişey demedi deseda cevabını veririm sonuçta Allahla benim adrmda olan bişey sende boşvar kapanmak istiyorsan kapan öyle etrafında çok baskı olmuyor emin ol

Bana insanları biraz bahane ediyorsunuz gibi geldi. Namazımı da kılmam herek demissiniz çünkü. Insanlar gelip evde kıldığınız namazada mı karışıyor. Içinizden ne geliyorsa onu yapın ama insanları kullanmayin
Yo
Bana insanları biraz bahane ediyorsunuz gibi geldi. Namazımı da kılmam herek demissiniz çünkü. Insanlar gelip evde kıldığınız namazada mı karışıyor. Içinizden ne geliyorsa onu yapın ama insanları kullanmayin
Onun icin demiyorum tabikide onu kimse goemuyor elimden geldigince kilmaya çalışıyorum birde ortunsem diyorum yani.

Bende kapandım 1 ay sonra açıldım
Sonra pişman oldum tekrar kapandım kimsede bişey demedi deseda cevabını veririm sonuçta Allahla benim adrmda olan bişey sende boşvar kapanmak istiyorsan kapan öyle etrafında çok baskı olmuyor emin ol
O zamanlar yasim kucuktu insanlari cok takiyordum.cevap versemde icimden cikmiyordu.simdi yine sinirlerim bozulcak diye dusunuyorum.seytan durtuyor iste.esimin ailesinden 1 2 kisi benim ailemden 1 2 kisi bunlara tahammulum yok sanirim.uzuluyorum rabbimin rizasindan onemlimi diye sonradan da.

ben 30 yasinda ortundum..bence is kisinin kendinde bitiyor..oyle kararli bir tutumun karsisinda insanlar fikir bile beyan edemez..demek siz insanlara karsi o dirayeti gosterememissiniz..yalniz hangi tesettur bu modern tesettur mu radikal bir tesettur mu istediginiz..Instagram bu tarz dolu..giysi konusunda zorlama yasamazsiniz..namaza gelince mumkunse farzlari kilarak baslayin ..yarim saati almaz....demek kalpte bir hisler canli ki sizi devamli cagiriyor..inşallah basarirsiniz

Sizin yerinize onlar yanmiycak ahirette farzi yerine getrmediginiz icin boyle dusunun.sizden sonra once babanizdan sonra esinizden sorulucak obur tarafta onlarin dedigine bakin sadece yani

Back
X