Cok üzülüyorum

ben 30 yasinda ortundum..bence is kisinin kendinde bitiyor..oyle kararli bir tutumun karsisinda insanlar fikir bile beyan edemez..demek siz insanlara karsi o dirayeti gosterememissiniz..yalniz hangi tesettur bu modern tesettur mu radikal bir tesettur mu istediginiz..Instagram bu tarz dolu..giysi konusunda zorlama yasamazsiniz..namaza gelince mumkunse farzlari kilarak baslayin ..yarim saati almaz....demek kalpte bir hisler canli ki sizi devamli cagiriyor..inşallah basarirsiniz
Evet su an farzlari kilabiliyorim denk geldikce vakit bulmaya calisiyorum bebeklerimden.evet surekli icimde.kiyafet falan sorun degil zaten acik giyinmiyorum o konuda zorlanmam.sanirim bir arkadasn dedgi gbi elalem ne der hapishanesi benimkisi.

Acildigimin ertesi gunu pisman olmustum.insanlar cok tuhaf daha gencsin iyi olmus diyen bile olmustu simdi cok pismanim keske nefaime yenik dusmeseydim diyorum.acildim ancak yine dikkat ediyorum giyimime diyorum bi ortuyu tasiyamadim yazik.sadece insanlarin soylediklerini umursamamayi ogrenmem gerek.yani icten istyorum ama aklima bu geldikce cok uzuluyorum.tesekkur ederim yorumunuz icin..
Aslında insanların susmasını veya onları umursamamayı beklersek hiçbir zaman inandığımız doğruları yaşayamayız diye düşünüyorum. Hep bi eşiğe geliyoruz orda bekliyoruz sussunlar veya biz takmayi bırakalım diye. Ama aslında tek gereken o adımi atıp eşikten içeri dalmak. Sonuçta herkes sizi ilk gördüğünde tepki vercek, ikincide susucak mecbur. Yani bazen gerçekten yapmak istiyosak o yorumları göğüslememiz gerekiyo sadece. Siz ne kadar kendinizden emin olursanız ve inandığınızın arkasında sağlam durursanız insanlar da o ölçüde size saygı duyar ve susmak zorunda kalır. Tamam bi şeyler söylerler belki sizin de gerçekten siniriniz bozulur ama kaç gün sürecek ki olsun olsun 1 hafta. Değer mi bunu goze alamadığınız için ömür boyu kalbinizin sesine kulak tikamaya? İnsan maalesef ne kadar farkinda da olsa başkalarını umursamadan duramıyo. O yüzden isteğinizden eminseniz hiç düşünmeyin atın o adımı. Bırakin siniriniz bozulcaksa da bozulsun en fazla kaç gün yani.. Yani bazı şeyler sinir bozucu, bazi süreçler sancılı olabiliyor hayatta evet ama o süreçleri yasamadan da huzura kavuşamıyoruz.

Calısıyorken kapanılmazmıymış? Ve sizde böyle dediler diye acıldınız mı? Sevabınızda günahınızda kendinize. Aklınız basınız yerinizdeyse kimseyi duymanıza gerek yok .

Çok açık giyinen bir arkadaşım vardı. Birden kapandı. Sonra yapamadı tekrar açıldı. Kimsenin de fikrini almadı kapanıp/açılma konusunda böyle istiyorum dedi kimseye de laf düşmedi.

Arkadaslar bundan 3 4 yil once tesetture girmistim.ancak is hayatinda ve cevre baskisiyla yani baski dedgim daha gençsin calisirken zaten olmuyor vb.acildim nefsime yenik dustum daha dogrusu. 7 yilli evliyim ikizikizlarim oldu .simdi dusunuyorum artik yapmam gerek namazlarimi kilmam gerek ortunmem gerek diye.ama insanlar aaa gene dicekler diye cekniyorum.hata aslinda insanlar icin degil bu ama icimden geciyor yalan yok.esim cok sevinirim diyor.ama ne yapmam gerek bilmiyorum bu icimdeki his beni cok uzuyor Allahim affetsin..benim gbi olan varmi acaba
Sadece tesettür için vicdan azabı duyuyorsanız düşünecelerinşzden emin olup örtünün fakat namaz kılıp oruç tutup tesettüre girmeden de çok iyi bir Müslüman olabilirsiniz. İlla örtünmem lazım demiyorsanız önce namazı oturtun daha sonra tesettürü düşünün.

Insanlar her zaman her seye soyleyecek bir sey bulurlar, mumkun mudur hem herkesi memnun etmek.
2 kiz cocugu annesi olarak kendi kararlarinizi vermeyi ve kararlarinizin arkasinda durmayi ogrenmeniz gerekiyor. Mevzu ne olursa olsun.

Arkadaslar bundan 3 4 yil once tesetture girmistim.ancak is hayatinda ve cevre baskisiyla yani baski dedgim daha gençsin calisirken zaten olmuyor vb.acildim nefsime yenik dustum daha dogrusu. 7 yilli evliyim ikizikizlarim oldu .simdi dusunuyorum artik yapmam gerek namazlarimi kilmam gerek ortunmem gerek diye.ama insanlar aaa gene dicekler diye cekniyorum.hata aslinda insanlar icin degil bu ama icimden geciyor yalan yok.esim cok sevinirim diyor.ama ne yapmam gerek bilmiyorum bu icimdeki his beni cok uzuyor Allahim affetsin..benim gbi olan varmi acaba
İçinizden kapanmak geliyor ,eşinizde çok isterim diyor ne kadar güzel elalem kimdir ya boşverin elalemi siz nasıl mutlu olucaksanız öyle olun lütfen

Aslında insanların susmasını veya onları umursamamayı beklersek hiçbir zaman inandığımız doğruları yaşayamayız diye düşünüyorum. Hep bi eşiğe geliyoruz orda bekliyoruz sussunlar veya biz takmayi bırakalım diye. Ama aslında tek gereken o adımi atıp eşikten içeri dalmak. Sonuçta herkes sizi ilk gördüğünde tepki vercek, ikincide susucak mecbur. Yani bazen gerçekten yapmak istiyosak o yorumları göğüslememiz gerekiyo sadece. Siz ne kadar kendinizden emin olursanız ve inandığınızın arkasında sağlam durursanız insanlar da o ölçüde size saygı duyar ve susmak zorunda kalır. Tamam bi şeyler söylerler belki sizin de gerçekten siniriniz bozulur ama kaç gün sürecek ki olsun olsun 1 hafta. Değer mi bunu goze alamadığınız için ömür boyu kalbinizin sesine kulak tikamaya? İnsan maalesef ne kadar farkinda da olsa başkalarını umursamadan duramıyo. O yüzden isteğinizden eminseniz hiç düşünmeyin atın o adımı. Bırakin siniriniz bozulcaksa da bozulsun en fazla kaç gün yani.. Yani bazı şeyler sinir bozucu, bazi süreçler sancılı olabiliyor hayatta evet ama o süreçleri yasamadan da huzura kavuşamıyoruz.
Ne kadar guzel yazmissiniz..tesekkur ederim defalarca okudum

Sadece tesettür için vicdan azabı duyuyorsanız düşünecelerinşzden emin olup örtünün fakat namaz kılıp oruç tutup tesettüre girmeden de çok iyi bir Müslüman olabilirsiniz. İlla örtünmem lazım demiyorsanız önce namazı oturtun daha sonra tesettürü düşünün.
Elimden geldigince kilmaya calisiyorum esimde oyle iki kizima ornek olmaliyim diyerek arastiriyorum hep dinimizi Peygamber efendimizi.sadece insanlarin dedillerini kafama takiyorum iste

İnsanların her dediğini hayatında uygular mısın? Mesela tam tersi kapan deseler kapanır mıydın? Ya da atıyorum 2kızın var oğlun da olsun deseler, dinleyecek isin? İnsanları boş ver, insanlardan nefret ediyorum ama tek başına da olmuyor...

Evet su an farzlari kilabiliyorim denk geldikce vakit bulmaya calisiyorum bebeklerimden.evet surekli icimde.kiyafet falan sorun degil zaten acik giyinmiyorum o konuda zorlanmam.sanirim bir arkadasn dedgi gbi elalem ne der hapishanesi benimkisi.
Elalem terör örgütü

Elalem kendine baksın ben onları zerre takmam. Sadece sunu düşün bu sefer hazır mısın ? Yapmam gerekirlerle olmaz o iş

Back
X