Çok yalan söylüyorum!

pudrakokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2012
542
10
26
İzmir
Bir süredir problemli hayatım...
Ne aşk hayatımda dikiş tutturabildim, ne aile hayatımda ne de iş...

Ama düzene sokuyorum yavaş yavaş aşk acısı geçiyor, ailemle şimdilik aram iyi gibi ve işe girdim, yani bir şeyleri yoluna koydum sayılır. Asıl sorunum şu; arkadaş çevrem kalabalık ama fark ettim ki "kuru kalabalık"

Çoğu arkadaşım menfaati olmasa yanıma gelmeyecekmiş gibi geliyor ben fazla mı iyi niyetli davranıyorum bilmiyorum ama sorunları olduğunda hep yanımdalar ama kimin güzel bir günü olsa evlilik, doğum günü vs ben hep en son akla gelen oluyorum. İş konusunda genelde şanslıyımdır çabuk bulurum ya da en azından iş konusunda çevrem vardır biri işsiz kalsa hemen beni arar özellikle de part time işe ihtiyacı varsa.

Arkadaşlarım evlenir kimsenin bekarlığa veda gecesine davet edilmem (bekarlığa vedadan kastım öyle evde kız kıza eğlence) ama çeyiz serme, ev temizleme, alışveriş vs hep ben giderim yada kavga ettilerse benim yanıma gelirler ama güzel bi geceye katılacaklarsa benden başka herkes olur yanlarında... ayrıntılı anlatamıyorum ama daha bir sürü şey...

Kısacası artık çevremde sohbetinden keyif alabileceğim, güvenebileceğim çok fazla arkadaşım yok olanlar da ya uzaktalar benden, şehir dışında
ya da evliler. Ben bekar olduğum için çok fazla görüşemiyoruz onların sorumlulukları daha fazla artık bir de muhabbetleri beni açmıyor.

Asıl mesele bir süredir yeni bir çevre yapmak istiyorum bu yüzden kimseyle görüşmüyorum. Yeni işim ve yazıldığım İngilizce kursum umarım bu konuda bana yardımcı olur. Ama mutsuzum çünkü; ben seninle görüşmek istemiyorum diyemediğim insanlara hep yalan söylüyorum... (ya canım şehir dışındayım, işim var, gücüm var, müsait değilim...) bu bahanelerin yalan olması beni rahatsız ediyor ve yalan yalan doğuruyor birine yalan söyledim mi herhangi bir durumda tekrar yalan söylemek zorunda kalıyorum. Bir durup baktım da 1 aydır durmadan yalan söylüyorum hem gece Allah'a tövbe edip hem de yalan söylemeye devam etmek çok üzüyor beni.

Açık açık;
"görüşmek istemiyorum" desem
"neden" deseler
"siz beni kullanıyorsunuz" desem
bu defa hem ben küçük düşeceğim hem eğer yanılıyorsam onlar üzülecek... Bilmiyorum bu durumdan çok rahatsızım. Ben hayatıma sıfırdan başlıyorum ve bu yolda yanımda bu insanları görmek istemiyorum...

ama eninde sonunda bir şekilde söylemelisin
kendin diyorsun yalan söylemekten artık rahatsızım diye böyle nereye kadar ki ?
bir kere kopsun tam kopsun bence ne onları kandırmış olursun nede sen yalan söylemiş olursun
bende açıkca söyle artık herşeyi.

Açıkça söylesem aptal mısın bu zamana kadar niye bile isteye arkadaşlığımızı sürdürdün diyebilirler, haklılar da... Tabi bu kişisine göre değişir ki ben sorunlarımı karşımdaki arkadaşımla paylaştığımda kabul edeceğini sanmıyorum suçlamaları mı. En iyisi hiç bir şey söylemeden aramalara çıkmadan, karşılaştığımda soğuk davranarak mı kendimden uzaklaştırsam ama o da olmuyor işte çoğu ailemi de tanıdığından evime geliyor...

sende haklsın ama bak sende diyorsun kendimden sogutsam dahi bu olacak su olacak diye böyle yaparak onlarıda kandırıyorsun burda iyi bir şey değil ama
bence bunu tatlı bir dille söyle bırak seni kötü bilsinler ama sen hiç değilse bu durumdan kurtulursun değil mi ?
seni hep çıkar için menfat için kullanmışlar bunu bildiğin halde hala onları düşünüyorsun ama sende

Görüşmek istemediğin kişilere kalplerini kırmadan artık çok zamanın olmadığını,kendine bile doğru dürüst zaman ayıramadığını belirtirsen bir sorun olmaz bence,işleri düştüklerinde bir teklif ederler iki teklif ederler baktılar ki sen sürekli reddediyorsun daha da aramaz onlar da.

bi süre böyle davranırsan onlar da eşek değil ya anlarlar grüşmek istemediğini daha aramazlar merak etme. sende artık yalan söylemezsin. yada şehr dşndym öyleym böyleyim yerine canım istemiyor hiç gelesm yok bşka zmana belki de. zamanla aramaktan grüşmekten vzgeçerler.

bende bezen kimseye hayır diyemem ve bu yüzden çok kızarım kendime bence sende görüşmeyi, iletişimi tamamen kesme ama mesafe koy arana sonuçta bunca yıldır arkadaşınmış hepsi ya da işte kırmadan görüşmek istemediğini söyle işte bu senin kişiliğine bağlı mesela ben pat diye söyleyemezdim yavaş yavaş iletişimi keserdim

biri beni mi anlatıyor ne :)
benim de vardı öyle arkadaşlarım işi varken beni arar eğlenceye gelince aklına gelmem imdat çekici gibi zorda kalmayınca varlığım yokluğum bir
ben olsam telefonları açmam yalan söylemekten iyidir yolda görsem görmezden gelirim

Aslında onları düşünmüyorum sadece kırmak istemiyorum... Başka bir yolu olmalı diyorum. Sonuçta kimse kötü yönlerini kolay kolay kabullenmez ben tatlı dille bile söylesem netice de sözlerim karşımdakinin hoşuna gitmeyecektir. Yalan söylemek yerine soğuk davranmayı seçicem sanırım...

Evet bu bana daha yakın bir seçenek... teşekkür ederim size.

Ben de söyleyemiyorum işte, ikinci seçenek ağır basıyor =/

Görmezden gelmek değil de soğuk davranmak daha caydırıcı olabilir =)

yeni hayatına yalan söyleyerek mi başlıyorsun ? tabiiki görüşmek istemiyorum deme ama müsait değilim de.. yalan söyleyen insan kadar iticisi yoktur

yeni hayatına yalan söyleyerek mi başlıyorsun ? tabiiki görüşmek istemiyorum deme ama müsait değilim de.. yalan söyleyen insan kadar iticisi yoktur

Müsaitken müsait değilim demek de yalan olmuyor mu? ben de bu yüzden konu açtım söylediğim (söylemek zorunda kaldığım) ufak yalanlardan sıkıldım... soğuk davranmak yada telefonlara çıkmamak niyetindeyim. Yalan söylemeye devam edecek olsaydım zaten bunu dert edip konu açmazdım. Teşekkürler görüşleriniz için.

ccanım müsait değilm de kapat sende zaten bir süre sonra aramayı keserler böyle insanlarla dostlukmu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…