Çok Yalnızım Ailem Bana Manevi\Ruhi İşkence Yaşatıyor,Tutunacak Dal İstiyorum.....

• Konu Sahibi Konu Sahibi X2010
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

X2010

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
322
41
53
Kızlar bir ay önce bir konu açmıştım ailem istemediğim biriyle evlenmemi istiyor diye...
Bir ayı geçecek baştaki gibi huzursuzluk,hakaret,kırıcı söz olmasa da eski neşem mutluluğum da yok sanki hiç bitmeyecekmiş gibime geliyor.
Kuzenin ablamı istemişti yıllar önce sonra beni isteemsi ve birçok kendimce sebepten dolayı istememiştim...
Annem,büyük ablam benle konuşmuyor ailemden kimse yanımda değil evde huzursuz,yalnız,mutsuzum...
Çoğu zaman odamdan çıkmıyor Allahla dertleşiyorum artık onlara dua etmiyorum hatta bana yaşattıkları huzursuzluğu onlarda yaşasın diye ahh ediyorum..
En önemli zamanımda okul,sunum,iş moralim yok buda başarımı etkiliyor...
Annem bana evde kalmış muamelesi yapıyor bu kuzen meselesi açıldığından beri ki ondan önce acele etme sen en iyilere layıksın,sen öğretmen ol kimler peşine düşer şimdi onla evleneyim diye sürekli beni kırıyor,üzüyor....
Ablam zamanında da yapmıştı sülalecek ona çirkin diyorlardı seni kim alır gibisinden....
Kendime güvenim azaldı mutsuzum....
Kuzenle de artık yazmıyorum bir ay boyunca sen isteme diye çeşitli taktikler sundum vazgeçirdim.
O kadar istememi belli ettiğim halde en son yazmada ben senle gelecek düşündüm moralimi bozdu artık kuzen olarak da yazmayacağım dedim geçmişte ablamı beğenip,tanımak isteyen evlenmek isteyen kişi bana bu tür laflar söyleyince hepten yazmayacağım dedim...
Face kapatmış kendisi sevindim de umarım açmaz da üzüldüğüm çocuk istemediğini söylemesine rağmen ailem hala bende suç bulup beni üzüyor...

Son düzenleme:
Üzüldüm kimse derdimi ciddiye almadı ne, kimse cevap yazmamış....

Son düzenleme:
akraba evliliği kadar iki ucu ...tan değnek bi evlilik daha yok bence. evlilik kötü gitse aileler susar aman akrabalarla küsüşmeyelim diye. iyi gitse herşey vıcık vıcık olur bütün ipleri ellerine alırlar.
ha bide kardeş gördüğün-ki bide ablana meyletmiş aynı kişi zamanında- kişiyle Allah muhafaza...
Allah yardımcın olsun çok zor. kendini mutsuz düşünme lütfen, ne kadar bunalım dersen o kadar bunalımda olursun..
annenle anne kız gibi sakince karşına alıp konuştunmu hiç. ama başka kimse olmasan sadece annen ve sen?

akraba evliliği kadar iki ucu ...tan değnek bi evlilik daha yok bence. evlilik kötü gitse aileler susar aman akrabalarla küsüşmeyelim diye. iyi gitse herşey vıcık vıcık olur bütün ipleri ellerine alırlar.
ha bide kardeş gördüğün-ki bide ablana meyletmiş aynı kişi zamanında- kişiyle Allah muhafaza...
Allah yardımcın olsun çok zor. kendini mutsuz düşünme lütfen, ne kadar bunalım dersen o kadar bunalımda olursun..
annenle anne kız gibi sakince karşına alıp konuştunmu hiç. ama başka kimse olmasan sadece annen ve sen?

Ne desem boş ondan sessizim başta konuştum anne niye böyle yapıyon benim iyiliğimi düşünüyorlarmış kötülerle evlenme diye...
Başkasını araya soksam yine kendini bildiğiniden vazgeçmez ablam 4,5 yıl evli ona hala kızgın bu sefer kaçırmayayım gözüyle bakıyor hele kuzen ablamı o zamanlar beğendiğini tanımak,evlenmek istediğini söylüyor hatta onu eşiyle görüncve üzülmüş sonra bana duygusal bişey olmadığını söylüyor seni beğeniyorum senle gelecek düşünüyorum diyor buda beni üzmüştü.....
Bana yardım edin ne yapabilirim elinden geleni yaptım psikolojik açıdan takıntılı oldum...

Ne desem boş ondan sessizim başta konuştum anne niye böyle yapıyon benim iyiliğimi düşünüyorlarmış kötülerle evlenme diye...
Başkasını araya soksam yine kendini bildiğiniden vazgeçmez ablam 4,5 yıl evli ona hala kızgın bu sefer kaçırmayayım gözüyle bakıyor hele kuzen ablamı o zamanlar beğendiğini tanımak,evlenmek istediğini söylüyor hatta onu eşiyle görüncve üzülmüş sonra bana duygusal bişey olmadığını söylüyor seni beğeniyorum senle gelecek düşünüyorum diyor buda beni üzmüştü.....
Bana yardım edin ne yapabilirim elinden geleni yaptım psikolojik açıdan takıntılı oldum...

hayır anlamadığım adamdaki mide bayaaa bi geniş maaşallah ve annen bunu kabulleniryor. yarın bigün siz evlenseniz çocuk ablana hala aşık olduğunu anlasa vs vs. olmayacak bişey değil iki kardeşede aynı şeyi söylüyo aralıklarla..
adam karaktersiz bi kere bumuymuş iyi olan kötülerden kaçırırken...? başka kızmı yok taktı size?
tavrını bozma bence taviz maviz sanar.
acaba günlük tutuyomuş gibi yapsan annene söylemek istediklerini yazsan. anneler meraklı olur açar okurlar sende bütün duyguları annene demiş olursun herşeyiyle... olmazmı acaba?

Ya bosversene sen, kavgaysa kavga, küslükse küslük, ezdirme kendini okadar! Ne yapacaklar sanki, seni evdenmi atacaklar kuzeninle evlenmedin diye.
Yine laf ne sokarlarsa, okadar istiyorsaniz kocanizi bosayin kendiniz varin de. Terbiyesizler ya. Valla sinirlendim : (

Hic öyle oyuna gelme, depresyona girme sakin moralini yüksek tut, hersey iyi olur, sen yeterki ipleri hep kendi elinde tut.
Hayatimizi iki sey degisilmiyecek derecede etkiler: Birincisi sectigimiz es, ikincisi sectigimiz is.

Zamaninda ablani bile istemis bir kuzenle sen nasil ayni yastigi paylasacakmisin, insaf ya. Bukadarda gaddarlik olmazki.
Yerden göge kadar haklisin!

Ya bosversene sen, kavgaysa kavga, küslükse küslük, ezdirme kendini okadar! Ne yapacaklar sanki, seni evdenmi atacaklar kuzeninle evlenmedin diye.
Yine laf ne sokarlarsa, okadar istiyorsaniz kocanizi bosayin kendiniz varin de. Terbiyesizler ya. Valla sinirlendim : (

Hic öyle oyuna gelme, depresyona girme sakin moralini yüksek tut, hersey iyi olur, sen yeterki ipleri hep kendi elinde tut.
Hayatimizi iki sey degisilmiyecek derecede etkiler: Birincisi sectigimiz es, ikincisi sectigimiz is.

Zamaninda ablani bile istemis bir kuzenle sen nasil ayni yastigi paylasacakmisin, insaf ya. Bukadarda gaddarlik olmazki.
Yerden göge kadar haklisin!

arkadaşım yanlış anlamasın ama, o nasıl bi anneki ' sen nasıl bi terbiyesizsinki iki kızıma birden bu gözle bakıyosun ' demiyo.
şaştım valla akla mantığa bakkk

Kuzenin ablani yada seni sevdigi falan yok, kimse kendisini kandirmasin. Annenede söyle, yok öyle birsey.
Kesin Aileler böyle birsey olmasini istiyor, dile getiriyor, oglanda onlarin laflariyla hareket ediyor iste, konu bu.
Sana tavsiyem sosyal medyaya katilma, cik, iletisim kopsun. Gerci o cikmis zaten galiba, ama sende cikki, seni takip edemesin, ne yaptigini bilemesin.
Daha önce ablani istememis olsaydi, siz gercekten birbirinize asik olsaydiniz ha belki diyebilirdim, ama yok öyle birsey, bir silkelensin millet artik kendine gelsin, zorla güzellik olmaz.
Onla evlenince sanki mutluluk garantisimi veriliyormus, evlilik isi biraz kumar isidir, kimin ne olacagi belli olmaz, nikahtan sonra hersey degisebilir.
Sende insallah cok iyi birisiyle tanisirsin, evlenirsin, ablandan daha dikkatli davranirsin.
Sakin evde huzursuzluk var diye hemen evlenmeye kalkma, cogu kizlar kacmak icin öyle yapiyorlar sonra daha beter oluyor hersey.

evdeki anne bana kardeş vs iletişim kopunca dğnya durdu zannediyo insan. bende çok yaşamıştım zamanında o acı çok tarifsiz oluyo.
odaya her girişinde acaba annem benim hakkımdamı konuşuyodu yine diye düşünüyosun odandan cıkmak istiyosun.
sakın bu zor durumdan faydalanmalarını sağlama. boluğunu görüp he dedrtemesinler veya sen dayanamıyorum diye deme.
sevdiğinle evlen arkadaşım zorlama bişey hissetmeden yapılan evlilik sadece evlilik olur. sevdiğinle evlilik herşey güzel giderse tabi, yuva olur cennet olur..

sizinle konuşmayan ablanızla kuzenin daha önce hoşlandığı abla aynı değildir umarım ?

Daha onceki konuna da yazmistim, seni hatirliyorum.
Sen var ya bunlari kuzenin yuzunden cekiyorsun. Guya o istemedigini soyluyormusmus. Soyluyor da nasil soyluyor? Yarim agizla soyluyordur. Ya da "e iste ben isterim aslinda da kiz istemiyo, zorlamiyorum" gibi seyler soyledigine eminim. Sana bile ilgisi oldugunu, aslinda gelecek dusundugunu, sen onu tersine ikna etmeye calisirken bile soyluyorsa... Adam onun tarafindan olanlara cok da guzel istedigini, ama sen istemedigin icin olmadigini soyluyordur. Kizma ama kuzenin adam degil senin. Hic saglam ayak degil, o sana baska soyluyor, annenlere baska soyluyor. Olan sana oluyor. Herkes sana cullaniyor neden istemiyorsun diye. Kuzenin adam olsun da kendisini istemeyen kizi zorla isteyip bir de sulaleni basina salmasin. O bir yeter, istemiyorum dese kimse sana cullanmaz. Ha belki onu ikna etmeye calisiir, ama cocuk daistemiyormus, iki tarafli istemiyorlar denir. Direk sana yuklenilmez, en fazla ikna etmeye calisirlar, olmadi, birakirlarr bir muddet sonra.

Allah yardimcin olsun, o kuzen bu zihniyette oldugu surece sen cekeceksin. Dua et de annenler de kendiliginden vazgecsin, yoksa kuzeninin birsey yapacagi yok, ona guvenme ve onun dedigine inanma.
Evdeki gerginligi fazla takmamaya calis, tamam uzulmemek elde degil, ama kararindan donme. Ailenizde annenlerin saydigi bir buyugunuz varsa yardim iste, konussun sizinklerle , boyle olmaz desin.
Baska birsey gelmiyor benim aklima.

ne kadar ayıp ne kadar bayağı muhabbetler bunlar yaa, kuzen kardeştir bi yerde, velev ki aşık olundu matah bişey olmasada evlendirildi iki genç, ama burda abla olmadı bari kardeş olsun diye size musallat olmuş bi kuzen var ailelerde onu palazlandırıyo, anne tarafından kuzen heralde bu, annen bu kadar ön ayak olduğuna göre öyle yorumladım
kavgaysa kavga gerekirse annenide kır at böyle edepsizlik olmaz dilerim tez zamanda çıkarsın o evden öğretmen adayısın sanırım

Hayır ablan niye küsüyor sana ben onu anlamadım o kadar beğeniyorduysa kuzeninizi zamanında onu istediklerinde o evlenseymiş :26:

Son düzenleme:
o kişiyle evlenırsenız ailenızın bı çıkarımı olucak nasıl bukadar istemedğini bile bile zorluyorlar yazmadığın başka şeylerdemi var ama bır turlu mantıklı gelmiyor bu kadar zorlama böyle zorlamaya devam ederlerse okul bıtenede kadar dayan sonra kendı hayatını kur insan hatır gönül için evlenırmıyaa

Yorumlarınız için tşk ederim ben evde veya çevremde küs kalmak beni çok üzüyor bir ayı da geçince hepten kötüyüm hiç böyle olmamıştı ailemde huzur bulan biriydim bunlar abimin evliliği kötü olduğu için ki kızı da abimle onlar tanıştırdı kızda yapıştı....
Ablama yıllarca tüm sülale baskı yaptı ağlaya ağlaya evlendi başkasıyla baskıdan....
Ondan ben duyulmadan hemen vazgeçirdim denemedim bile direnişim çok beterdi evet dediğim gözüktü bari çocuğa hayır dedirtim diye uğraştım ama yine huzurum yok annem beni mevbur bırakmak için aşşalıyor güzel kızım seni kimse almaz diyor bende dua ediyorum Allah ım bana öyle kısmet yollaki mantığım da gönlüm de istesin...
Hoş kısmet çıksa da başkasuyla evlenmeyeceksin bundan başkasıyla olmaz dediler ben her şekilde mutsuz olacağım hep ailemle kalmasaydım bunlar böyle yapamazdı....
Kuzen evet ailesi yönlendiriyor buda bana itici gelir.Ona biraz gururlu ol dedim bana artık evlilik konusunda gururu bıraktım dedi....
Midem bulandı kişiliği zayıf geldi bana ilk yazmamda seni sadece mantıken değil beğeniyorum da yok fiziğini,karakterini filan midem bulandı üzüldüm...
Odamdan çıkmıyorum bana bir şey demesinler diye tutunacak dal arıyorum..
Benle konuşmayan ona karşı çıktım diye bana terbiyesizlik yaptı demiş konuşmuyor yeşil ışık yaksa her şeyi yutar eskisi olmak isterim...
Korkum kuzen evet diyene kadar beni bekletecekler o evlenmeyene kadar evlense bile bitmez bu huzursuzluk...
Benle konuşmayan büyük ablam,küçük ablamı istemişti...

Yorumlarınız için tşk ederim ben evde veya çevremde küs kalmak beni çok üzüyor bir ayı da geçince hepten kötüyüm hiç böyle olmamıştı ailemde huzur bulan biriydim bunlar abimin evliliği kötü olduğu için ki kızı da abimle onlar tanıştırdı kızda yapıştı....
Ablama yıllarca tüm sülale baskı yaptı ağlaya ağlaya evlendi başkasıyla baskıdan....
Ondan ben duyulmadan hemen vazgeçirdim denemedim bile direnişim çok beterdi evet dediğim gözüktü bari çocuğa hayır dedirtim diye uğraştım ama yine huzurum yok annem beni mevbur bırakmak için aşşalıyor güzel kızım seni kimse almaz diyor bende dua ediyorum Allah ım bana öyle kısmet yollaki mantığım da gönlüm de istesin...
Hoş kısmet çıksa da başkasuyla evlenmeyeceksin bundan başkasıyla olmaz dediler ben her şekilde mutsuz olacağım hep ailemle kalmasaydım bunlar böyle yapamazdı....
Kuzen evet ailesi yönlendiriyor buda bana itici gelir.Ona biraz gururlu ol dedim bana artık evlilik konusunda gururu bıraktım dedi....
Midem bulandı kişiliği zayıf geldi bana ilk yazmamda seni sadece mantıken değil beğeniyorum da yok fiziğini,karakterini filan midem bulandı üzüldüm...
Odamdan çıkmıyorum bana bir şey demesinler diye tutunacak dal arıyorum..
Benle konuşmayan ona karşı çıktım diye bana terbiyesizlik yaptı demiş konuşmuyor yeşil ışık yaksa her şeyi yutar eskisi olmak isterim...
Korkum kuzen evet diyene kadar beni bekletecekler o evlenmeyene kadar evlense bile bitmez bu huzursuzluk...
Benle konuşmayan büyük ablam,küçük ablamı istemişti...
Ah canım ya senin için dua edeceğim inşallah gönlüne göre bir insanla evlenirsin :31: Ama yalnız değilsin öyle düşünme lütfen.. Ailen bir hata yapıyor er geç farkına varırlar ama mümkünse geç olmasın umarım bir an evvel gözleri açılır seni soktukları zor durumdan çıkarırlar

Senin ailende problem var kusura bakma ama hangi zihniyet bir kızını sevmediği biriyle evlendirir ki hemde akraba ya kardeş benim kuzenlerim benim kardeşim gibi ha abimle evlenmişim ha kuzenimle hiçbir fark yok ben olsam senin yerinde yaşın kaç bilmiyorum ama ayrı bir ev tutar çıkarım böyle şey mi olurmuş ya çalışırsın kendine de bakarsın belki anlarlar hatalarını ilerde çok sinirlendim kusura bakma

Annemin akrabaları hep akraba benim çocukarım niye benim dediğimi yapmıyor diyor...
Yeğni olunca ondan iyisi yok gözüyle bakıyor bari bu sefer kaçırmayayım diyor her yönden uygun olsa da beni kötü duygularımla bu psikolojiyle evlenemem....
Ailemle oturmayı düşünüyordum annem ve babamla mutluyudum ama bu konu çıktı ya artık zor düzelir dışarda da hiç yaşamadım zorluk çekmedim allak pullağım...
Dua edin bana Allah biliyor ismimi vermeme gerek yok...

Ya bu nasıl bir olaydır ya?

Kuzenin 4,5 yıl önce ablanı istemiş, ablan istememiş başkasıyla evlenmiş,
şimdi sana takmışlar kafayı...

4,5 yıl boyunca niye evlenmemiş peki?

Ben sana diyeyim bu kuzende bir dert var ki annen seni bu kadar zorluyor.
Aile dışından biriyle evlense rezil olacaklar belki de...
O nedenle illa da sizin aileden biri olsun istiyorlar ve annen eminim gerçek sebebi biliyordur.

Eger öyle bir şey varsa bir anne kızını istemediği biriyle evlendirerek nasıl ateşe atar?
Aklım almıyor...

Kesinlikle kuzeninle de görüşme, vazgeçirmeye falan çalışma.
Senin bu konuşmalarını bile istemem yan cebime koy hesabına çeviriyordur...

Son düzenleme:
değerli konu sahibesi,

konunuzu anladığım kadarıyla kuzeninizin ablanıza karşı ilgisi olmuş.
Acizane olarak düşüncem şu; Her ne olursa olsun sizin bu şahısla evlenmeniz uygun olmaz.
Aileniz de size bu konuyla ilgili daha fazla baskı yapması yersiz ve de yanlış.
İnşAllah bunun farkına varırlar.

'evde kalmış' muamelesi zaten başlı başına anlıyamadığım bir kavram.
'adaylar kızcağızın kriterlerine uymuyor' demezler ama evde kalmış derler...

İnsanımızda ki de ne hoş görü ama...

Son düzenleme:
Back
X