• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok yalnızım, çıkışı yolu bulamıyorum yardıma ihtiyacım var :(

yazıyı okudum da acaba gözümden mi kaçırdım dedim
öyle bi gelişmişki herşey bi yerlerde ..ve sonunda evlendik diye bi yazı aradım
ama daha evlenmemişsiniz bile bunca olan şeyler çok yersiz
kaldı ki insanlara göre yaşamak onların hayatını yaşamaktır direk
bence ya al karşına konuşun bu olup biteni ya da gerçekten istemiyorsan ayrıl
baştan beri söylemişsin zaten çocuk mevzusunu
kendi doğrularına ve kendi kalbine göre yaşa bence
yarın bigün mutsuz olduğunda o etraftaki insanları bulamayacaksın bile
hayatın her yerinde vardır onlardan sadece konuşup bişileri bekleyip laf atıp giderler
ama hiçbir sorumlulukları ve aslında gerçeklikleri yoktur
kaderin çizilecekse bile bunu sen yapmalısın başkası senin kaderine yön vermemeli

Evlenirseniz bu ilişkiye ister istemez dahil olacaksınız, hatta çocukları bir müddet sonra ,yanına almayı da düşünebilir.
Nihayetinde babaanne ,dede orta yaşlı insanlardır.
Çocuklar büyüdükçe sorumluk ağır gelmeye başlayabilir.
Sizi çocuklar konusunda sorumluluk almaya başlamanız için teşvik etmesi, buna bir ön hazırlık gibi geldi bana.
Uzatmanın anlamı yok bence.
Herkes yoluna gitsin.

Maalesef yapacak birşey yok.
İnkar etmek,şartları farklı göstermek,adamın 2 çocuğu olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Evet annelik edemeyebilirsin,yapmak istemeyebilirsin.
Ama evlenirseniz çocuklarla minimum seviyede bile olsa,bir şekilde ilişkiniz olacak.
Çocukların babalarından talepleri olacak vs...
Büyük bir sorumluluk bu ve kaldıramayacağını düşünüyorsan baştan kesip atman en iyisi.

Meleknaz ben onunla çocukların ilişkisine bişey demiyorum sadece bazen beni dahil etmesin istiyorum. Mesela o çocuklarla ilgilendiğinde bende anneme kardeşime vakit ayırmak istiyorum. Birde gerçekten sıkıldım iki erkek çocuğu sürekli kavga ediyorlar ve aşırı talepkarlar. Kendisi baksın çocuklarına. O hep beni de dahil ediyor. Ben çalışıyorum h.sonu dinlenmek istiyorum bazen. Şimdiden bunaldım kendim çocuk düşünmüyorum düşün artık. Ama o hep beni dahil etmek istiyor. Benim üzüldüğüm bunların hepsini baştan tek tek konuştum. Şimdi değişti benim suçum ne hayatıma girip hayal kırıklığı yaşattı bana. Ayrılacağım ve bir sütre yalnız kafamı dinleyeceğim.

Evlenirseniz bu ilişkiye ister istemez dahil olacaksınız, hatta çocukları bir müddet sonra ,yanına almayı da düşünebilir.
Nihayetinde babaanne ,dede orta yaşlı insanlardır.
Çocuklar büyüdükçe sorumluk ağır gelmeye başlayabilir.
Sizi çocuklar konusunda sorumluluk almaya başlamanız için teşvik etmesi, buna bir ön hazırlık gibi geldi bana.
Uzatmanın anlamı yok bence.
Herkes yoluna gitsin.

Çok doğru. kardeşimde öyle diyor. Çocukların bizimle kalması için ön hazırlık. Ama ben kafayı yerim. Mümkün değil depresan ilaçla tahammül olunur ancak. Hiç hayatımı mahvetmeye niyetim yok dediğin gibi herkes yoluna :(

Yaklaşık iki yıllık başlarda çok güzel giden bir ilişkim vardı. Erkek arkadaşım daha önceden bir evlilik yapmış ve biri 7 diğeri 11 yaşında iki oğlu var. Anneleri ortada yok kaçmış gidiş o gidiş. Çocuklara babaanneleri bakıyor. Başlarda istemedim çocuğu olduğunu duyunca ama o beni rahat bırakmadı deyimi yerindeyse kapımda yattı. Annemi kapıda sıkıştırıp elini öpüyor kızkardeşimi arayıp beni soruyordu. Sana çocuk baktırmam onların dedeleri anneanneleri var diyordu. Kapıdan kovsam bacadan giriyordu. Nihayet biz bir ilişkiye başladık ama ben ısrarla bu iş olmaz ben çocuk bakamam bu sabır işi çok zor bir durum dememe rağmen kendi hep bunu tolore edeceğini, benden bu yönde bir beklentisinin olmadığını, beni çok sevdiğini söylüyordu. Şimdi ise benimle çocuğun okuma bayramına katılmadığım için kavga ediyor. Benden onlara annelik yapmamı bekliyor. Başlarda söylediklerinden eser yok. Hergün kavga ediyoruz. Onun ailesi yüzüme bakmıyor. Güya ben parası için bakarmışım oğullarına. Ablası eniştesi annesi hep karşı çıktılar. Birde ben çalışıyorum iyi bir maaşım var. Ailemin içine girip beni fethettikten sonra 180 derece değişti. Ayrılacağım ama herkes biliyor onunla evleneceğimi bekliyorlar. Çalıştığım yerden ailemden herkes bana onu soruyor. Bana haksızlık etti beni kendi halime koymadı şimdi yaptıklarına bakın :( Nolur bir akıl verin :(

acaba iki çocuğunu neden bırakıp gitmiş bu adamın karısı..kimbilir eski karısını nasıl kötülemiş kendini haklı göstermiştir..seni saf bulmuş çocuklarına dadılık yaptıracak..zaten önemli olan aileni kandırmak..kaleyi içten fethetmek..şimdiden çocuğunun okuma bayramına katılmadığın için tartışan yarın ne yapmaz birde sen çalışıyorsun yani..insan kendi doğurduğuna zaman ayıramıyor birde elin çocuğuna..yani....
yarın birgün çocuklar taşkınlık yapar yapacakta çünkü çocuk..sen kızacak olsan vay haline üç taraftan birde akrabaları cephe alacaklar..üvey ana-analık kaşesi vuracaklar sana.dedesi ninesi bakacak demiş yalan,öyle diyecek tabi seni alana dek o..şimdiden kavgalar başlamış..kızım sen çalışıyorsun ayaklarının üstünde duruyorsun gerek yok böyle adama..sen bekarsın sana bekarda çok..davul bile dengi dengine çalar..adam evlenmiş ayrılmış birde bekar kız arıyor kendine bak hele..dön sen bu adamdan..yarın bigün sende 2-3 çocukla baba evine dönme..bekarlığının tadını çıkar zaafına yenilme..

yazıyı okudum da acaba gözümden mi kaçırdım dedim
öyle bi gelişmişki herşey bi yerlerde ..ve sonunda evlendik diye bi yazı aradım
ama daha evlenmemişsiniz bile bunca olan şeyler çok yersiz
kaldı ki insanlara göre yaşamak onların hayatını yaşamaktır direk
bence ya al karşına konuşun bu olup biteni ya da gerçekten istemiyorsan ayrıl
baştan beri söylemişsin zaten çocuk mevzusunu
kendi doğrularına ve kendi kalbine göre yaşa bence
yarın bigün mutsuz olduğunda o etraftaki insanları bulamayacaksın bile
hayatın her yerinde vardır onlardan sadece konuşup bişileri bekleyip laf atıp giderler
ama hiçbir sorumlulukları ve aslında gerçeklikleri yoktur
kaderin çizilecekse bile bunu sen yapmalısın başkası senin kaderine yön vermemeli

Konuştum kaç kere hemde. Yoruldum tükendim artık. Adam çocuklarına mağdur gözüyle bakıyor. Anneleri kaçtığı ve olmadığı için. En nihayetinde otur çocuklarına bak ben yokum dedim. Ayrılık kaçınılmaz. Konuşacak bişey bile kalmadı. İstemiyorum artık :( Ama her ayrılııkta vardır ya hani suçluluk duygusu o şimdi bende de var ben nerde hata yaptım diye. Bir yandanda suçluluk duygusuyla başa çıkmaya çalışıyorum. Yok sayamıyorum :(

Konuştum kaç kere hemde. Yoruldum tükendim artık. Adam çocuklarına mağdur gözüyle bakıyor. Anneleri kaçtığı ve olmadığı için. En nihayetinde otur çocuklarına bak ben yokum dedim. Ayrılık kaçınılmaz. Konuşacak bişey bile kalmadı. İstemiyorum artık :( Ama her ayrılııkta vardır ya hani suçluluk duygusu o şimdi bende de var ben nerde hata yaptım diye. Bir yandanda suçluluk duygusuyla başa çıkmaya çalışıyorum. Yok sayamıyorum :(

bu kadar üzme bence kendini canım sorgulama
emin ol onları bırakıp giden anneleri bile bu kadarını düşünüp tartmıyordur
evet belki güzel bi aile olunabilirdi
ama bazı olayların gelişimi ve gidişatı tuhafsa sonunda da tutmuyor dikiş
o yüzden kendi doğruların neyse onlara arka çık ve kendine bile yenilme
şeytan dürtüyor çünkü acaba böyle mi yapsaydım şöyle mi yoksa bu bunu böyle mi anladı
bi taraftan belki çocuklar için bile vicdan yapıyosun bilmiyorum ama beyninin sana kurduğu bu oyunlara gelme boşver
herşey zamanla layığını bulacaktır gönlünü ferah tut

Çocukları benimseyememişsiniz, anlayabiliyorum ama eğer durum buysa evlenmekle çocuklara siz de haksızlık edersiniz. Ben de zamanında bir kız çocuğu olan bi adamla birlikteydim ve evliliği düşünüyorduk.. ama benim de endişelerim vardı.. bir çocuğun ruh sağlığı benim mutluluğumdan daha önemli diye düşünüyordum. ben ona ablalık yapamam.. elimde değil.. benimseyemem.. babasıyla bir hayat kuracağim ama kendisini benimsemeyeceğim, sevmeyeceğim... bilemiyorum bana bencilce geliyordu.... bu gibi düşüncelerle bitirmiştim ilişkimi. .elbette bunu asıl düşünmesi gereken burda "baba". aslında analarının bıraktığı iki yavrusunu bağrına basıp onlarun arkasında dağ gibi duracaği yerde aşk meşk peşinde gezen bir adama zaten başında itibar etmezdim edemezdim.. kendi canına böyle yapan adam bana neler yapmaz... :ssz:

acaba iki çocuğunu neden bırakıp gitmiş bu adamın karısı..kimbilir eski karısını nasıl kötülemiş kendini haklı göstermiştir..seni saf bulmuş çocuklarına dadılık yaptıracak..zaten önemli olan aileni kandırmak..kaleyi içten fethetmek..şimdiden çocuğunun okuma bayramına katılmadığın için tartışan yarın ne yapmaz birde sen çalışıyorsun yani..insan kendi doğurduğuna zaman ayıramıyor birde elin çocuğuna..yani....
yarın birgün çocuklar taşkınlık yapar yapacakta çünkü çocuk..sen kızacak olsan vay haline üç taraftan birde akrabaları cephe alacaklar..üvey ana-analık kaşesi vuracaklar sana.dedesi ninesi bakacak demiş yalan,öyle diyecek tabi seni alana dek o..şimdiden kavgalar başlamış..kızım sen çalışıyorsun ayaklarının üstünde duruyorsun gerek yok böyle adama..sen bekarsın sana bekarda çok..davul bile dengi dengine çalar..adam evlenmiş ayrılmış birde bekar kız arıyor kendine bak hele..dön sen bu adamdan..yarın bigün sende 2-3 çocukla baba evine dönme..bekarlığının tadını çıkar zaafına yenilme..

Çok doğru söylüyorsun Sementa. başta ailem dahil herkes söyledi dinlemedim. Beni öyle yerlerden vurdu ki. Annemi benden habersiz alıp hastanelere götürüyordu. Kapıma çiçekler döküyordu. Ahh nasıl göremedim. İnsan zaaflarına yeniliyor. Ama kafaya dank etmesi gerekmiş işte. Kamu kurumunda memurum maaşım var güzel bir işim altımda arabam var güzelde bir kızım herkes beni soruyor kimse anlam veremedi bu adamla çıkmama. Ne yaptı bana bilmiyorum beni esir aldı. Ama çok şükür bitti esaretim. ayrılıyorum.

Çocukları benimseyememişsiniz, anlayabiliyorum ama eğer durum buysa evlenmekle çocuklara siz de haksızlık edersiniz. Ben de zamanında bir kız çocuğu olan bi adamla birlikteydim ve evliliği düşünüyorduk.. ama benim de endişelerim vardı.. bir çocuğun ruh sağlığı benim mutluluğumdan daha önemli diye düşünüyordum. ben ona ablalık yapamam.. elimde değil.. benimseyemem.. babasıyla bir hayat kuracağim ama kendisini benimsemeyeceğim, sevmeyeceğim... bilemiyorum bana bencilce geliyordu.... bu gibi düşüncelerle bitirmiştim ilişkimi. .elbette bunu asıl düşünmesi gereken burda "baba". aslında analarının bıraktığı iki yavrusunu bağrına basıp onlarun arkasında dağ gibi duracaği yerde aşk meşk peşinde gezen bir adama zaten başında itibar etmezdim edemezdim.. kendi canına böyle yapan adam bana neler yapmaz... :ssz:

Böylede düşünmek adama haksızlık olur burcu. Bir ömür boyu çocuklara adayamaz insan kendisini. Sonuçta onunda sevgiye saygıya şefkate bir kadının eline ihtiyacı var. Erkekler bu konuda anneler gibi fedakar olamıyorlar. Mesela benim babam sorumsuz ama annem çok fedakardı. Ben çok yadırgamıştım çocukların annesi kaçmış çocukları aramıyor diye neler var demiştim. Biz hep annemizden gördük. Adam yanlış evlilik yapabilir çocuğuda olabilir, sonra tekrar sevmek sevilmek isteyebilir. Yani çok zor bir durum. Bilmiyorum. Ama ben artık kendimi düşüneceğim o ve çocukları umrumda değil artık. Otursun çocuklarına baksın.

bastan çocukları kabul edemeyeceğini sölemişsin bunu yaptığın için bu olayda zerre hata arama kendinde ama evlenince o tanıdığını sandığın insanın cok başka huylarını cok başka davranışlarını görüyosun şimdiden böle yapan adam evlenince seni çocuklarını sevmemekle suçlayacak daha cok üzerine gelecektir bencede ayrılık en doğru kararmış

bastan çocukları kabul edemeyeceğini sölemişsin bunu yaptığın için bu olayda zerre hata arama kendinde ama evlenince o tanıdığını sandığın insanın cok başka huylarını cok başka davranışlarını görüyosun şimdiden böle yapan adam evlenince seni çocuklarını sevmemekle suçlayacak daha cok üzerine gelecektir bencede ayrılık en doğru kararmış

Ya öz anneleri kaçmış yarın o ete süte dokunmadan iyi olacak ben kötü olacağım. Ben sorumluluk alacağım en ufak bir hatada benim üstüme gelecekler annemiz olsaydı böyle olmazdı diyecekler. Evlilik arefesinde çantada keklik görüyorlar dayatma yapıyorlar. Bunları bile bile devam ettim ilişkiye. Ne durumlara düşürüyorum kendimi. Ama bitirdim kafamda. Ayrılık kurtuluş benim için :(

yaklaşık iki yıllık başlarda çok güzel giden bir ilişkim vardı. Erkek arkadaşım daha önceden bir evlilik yapmış ve biri 7 diğeri 11 yaşında iki oğlu var. Anneleri ortada yok kaçmış gidiş o gidiş. çocuklara babaanneleri bakıyor. Başlarda istemedim çocuğu olduğunu duyunca ama o beni rahat bırakmadı deyimi yerindeyse kapımda yattı. Annemi kapıda sıkıştırıp elini öpüyor kızkardeşimi arayıp beni soruyordu. Sana çocuk baktırmam onların dedeleri anneanneleri var diyordu. Kapıdan kovsam bacadan giriyordu. Nihayet biz bir ilişkiye başladık ama ben ısrarla bu iş olmaz ben çocuk bakamam bu sabır işi çok zor bir durum dememe rağmen kendi hep bunu tolore edeceğini, benden bu yönde bir beklentisinin olmadığını, beni çok sevdiğini söylüyordu. şimdi ise benimle çocuğun okuma bayramına katılmadığım için kavga ediyor. Benden onlara annelik yapmamı bekliyor. Başlarda söylediklerinden eser yok. Hergün kavga ediyoruz. Onun ailesi yüzüme bakmıyor. Güya ben parası için bakarmışım oğullarına. Ablası eniştesi annesi hep karşı çıktılar. Birde ben çalışıyorum iyi bir maaşım var. Ailemin içine girip beni fethettikten sonra 180 derece değişti. Ayrılacağım ama herkes biliyor onunla evleneceğimi bekliyorlar. çalıştığım yerden ailemden herkes bana onu soruyor. Bana haksızlık etti beni kendi halime koymadı şimdi yaptıklarına bakın :( nolur bir akıl verin :(

cnm ben okurken evlendin sandım..sakın derim sana sakın..ne işin var böyle bi adamla yok o soruyomu ta hatır gönül içinmi evleneceksin bu 1 2.si de soran gitsin kendi evlensin bugün elalemi düşünürsen yarın öbürgün daha beter düşünmek zorunda kalırsın ömür boyu çekersin yol yakınken dön uzatma..olmaz yazık sana..mantıklı ol..

ayrılmayı kafana koyduysan ayrıl kım ne derse desın bi iki defa daha sorarlar sonra susarlar hayat senın baskaları ne dıcek dıye yasama hayatını mahvedersn

bazı arkadaşlar sana kızmışlar ama
hani o sana deseydi çocuklarıma karşı bir sorumluluğun olur elbet
bu seni zorlar mı sıkntı yapar mısın deseydi
sen de benim için sorun yok ben elimden geleni yaparım deseydin
o zaman durum farklı olurdu

ama baştan söylemişsin ilgilenmeyeceğini
sonuçta herkes kaldıramaz bu durumu
o da sözler vermiş
şimdi sözünü tutmuyor zorluyor
ayrıca ailesi de düşman olmuş

hiç düşünme
kesinlikle hatalı değilsin
unutamam deme unutursun
alemin lafından sebep ayrılamam deme
yarın öbür gün ilgilenmek istemediğin 2 çocuk sebebi ile yaşadığın hiçbir sıkıntıda lafından korktuğun insanlar senin hayatını değiştiremeyecek

Yaklaşık iki yıllık başlarda çok güzel giden bir ilişkim vardı. Erkek arkadaşım daha önceden bir evlilik yapmış ve biri 7 diğeri 11 yaşında iki oğlu var. Anneleri ortada yok kaçmış gidiş o gidiş. Çocuklara babaanneleri bakıyor. Başlarda istemedim çocuğu olduğunu duyunca ama o beni rahat bırakmadı deyimi yerindeyse kapımda yattı. Annemi kapıda sıkıştırıp elini öpüyor kızkardeşimi arayıp beni soruyordu. Sana çocuk baktırmam onların dedeleri anneanneleri var diyordu. Kapıdan kovsam bacadan giriyordu. Nihayet biz bir ilişkiye başladık ama ben ısrarla bu iş olmaz ben çocuk bakamam bu sabır işi çok zor bir durum dememe rağmen kendi hep bunu tolore edeceğini, benden bu yönde bir beklentisinin olmadığını, beni çok sevdiğini söylüyordu. Şimdi ise benimle çocuğun okuma bayramına katılmadığım için kavga ediyor. Benden onlara annelik yapmamı bekliyor. Başlarda söylediklerinden eser yok. Hergün kavga ediyoruz. Onun ailesi yüzüme bakmıyor. Güya ben parası için bakarmışım oğullarına. Ablası eniştesi annesi hep karşı çıktılar. Birde ben çalışıyorum iyi bir maaşım var. Ailemin içine girip beni fethettikten sonra 180 derece değişti. Ayrılacağım ama herkes biliyor onunla evleneceğimi bekliyorlar. Çalıştığım yerden ailemden herkes bana onu soruyor. Bana haksızlık etti beni kendi halime koymadı şimdi yaptıklarına bakın :( Nolur bir akıl verin :(

Bence sen çok açık ve net konuşmuşsun en baştan. Sorun sevgilinde. Sakın kendini istemediğin bir duruma sokma. Başkasının çocuğuna bakmak çok zor, sen kendini tanıyormuşsunki açık konuşmuşsun. Kimseyide düşünme. Valla evde kocanla mutsuzken kimse kapını açıpta neyin var demiyor bile. Evlenip ayrılmak dahada zor. Çocuklu biriyle tabikide evlenilir ama kaldırabilen yapmalı bunu yoksa hem kadına hem erkeğe hemde çocuklara günah

Bu konuyu şans eseri okudum ve kendi konumun üzerine tuz biber oldu desem yeridir :)

bazı arkadaşlar sana kızmışlar ama
hani o sana deseydi çocuklarıma karşı bir sorumluluğun olur elbet
bu seni zorlar mı sıkntı yapar mısın deseydi
sen de benim için sorun yok ben elimden geleni yaparım deseydin
o zaman durum farklı olurdu

ama baştan söylemişsin ilgilenmeyeceğini
sonuçta herkes kaldıramaz bu durumu
o da sözler vermiş
şimdi sözünü tutmuyor zorluyor
ayrıca ailesi de düşman olmuş

hiç düşünme
kesinlikle hatalı değilsin
unutamam deme unutursun
alemin lafından sebep ayrılamam deme
yarın öbür gün ilgilenmek istemediğin 2 çocuk sebebi ile yaşadığın hiçbir sıkıntıda lafından korktuğun insanlar senin hayatını değiştiremeyecek

Bende buna üzülüyorum perilanka. Baştan herşeyi defaatle konuştum kimseyi aldatmadım, yalan söylemedim. Ben kendimi tanıyorum kaldıramam, sıkıntıya düşerim, sabırlı değilim. Onlar adınada vicdan yapıyorum. Sadece kendimi düşünmüyorum çocukları da düşünüyorum. Yapım gereği daha kuralcıyım. Kendi çocuğum değil ki ahlak ve terbiyesinden sorumlu olayım. Yeri geldiğinde sevip kızabileyim. Bu konuda bir hassasiyetinin olduğunu bilseydim ölüyorum dese yüzüne bakmazdım. Unutacağımı ve daha rahat hayat yaşayacağımı, ondan daha iyi insanların karşıma çıkacağını biliyorum. Ayrılık kararını aldım zaten. Başarısızlığın yorgunluğu ne yapacağını bilemeyiş var şu an.

Bence sen çok açık ve net konuşmuşsun en baştan. Sorun sevgilinde. Sakın kendini istemediğin bir duruma sokma. Başkasının çocuğuna bakmak çok zor, sen kendini tanıyormuşsunki açık konuşmuşsun. Kimseyide düşünme. Valla evde kocanla mutsuzken kimse kapını açıpta neyin var demiyor bile. Evlenip ayrılmak dahada zor. Çocuklu biriyle tabikide evlenilir ama kaldırabilen yapmalı bunu yoksa hem kadına hem erkeğe hemde çocuklara günah

Bende öyle düşünüyorum. Yoksa iyice sinir hastası olacağım. Birde evlenmeden daha herşeyin içine sokmaya çalışıyor. Bana yeterli alan bırakmadı hergün görüşüyoruz. Eve erken gitmek istiyorum dediğimde küsüyor, aramıyor. Arkadaşlarımla irtibatımı kopardı. Bazen anneme ve kızkardeşime bile vakit ayıramıyorum. Daha şimdiden böyle beni kafesin içine aldı. Boğuluyorum. Ayrılıkla yeniden doğacağım.

Back
X