• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok yalnızım, çıkışı yolu bulamıyorum yardıma ihtiyacım var :(

cnm ben okurken evlendin sandım..sakın derim sana sakın..ne işin var böyle bi adamla yok o soruyomu ta hatır gönül içinmi evleneceksin bu 1 2.si de soran gitsin kendi evlensin bugün elalemi düşünürsen yarın öbürgün daha beter düşünmek zorunda kalırsın ömür boyu çekersin yol yakınken dön uzatma..olmaz yazık sana..mantıklı ol..

Ya işte evlenmeden beni kafesin içine aldı. H.sonu ve h.içi akşamları hergün beni alıyor. Gelmiyorum dediğimde emrivaki yapıyor. Ya başlarda bağırıyordum artık bana alan bırak diye anlamıyordu. Nasıl bir şeyin içine düştüm :( Ya bazen gerçekten senin elinde olmadan birşeylerin içine sürükleniyorsun ve buna engel olamıyorsun. Ayrılık kararını aldım ben böyle bir evlilik yapamam zaten. Ama hep aynı şeyleri yaşıyorum ve hatayı kendimde aramaya başladım bu benim kaçıncı :( yoruldum hayatımda kimseyi istemiyorum artık.

merhaba hanımlar tesadüfen konuyu gördüm bu hayata bir kere geliniyor yanlız gelip yanlız gidecegiz iki günlük misafir oldugumuz bu dünyada kimsenin kölesi degiliz herşey bizim elimizde başlarda gözümüz kör oluyor taviz üstüne taviz veriyoruz sonra bir bakmışısız bizim yaptıklarımızı görev zannediyorlar onun için baştan tavrımızı koyacagız karşıdakide ona göre davranacak bu sevdigin olur eş olur arkadaş iş ortamı komşuluk aslıunda her yerde geçerli lütfen kızlar elimizdeki ipleri başkalarına bırakmayalımmmmmm

Aşk çok şeydir ama bir yerde de hiçbir şeydir. Kendini tanıyan birisin sen. Geleceği de öngörebiliyorsun. Evet sürüklenmişsin , olabilir, hangimiz neye sürüklenmiyoruz ki , kendini yargılamayı bırak şimdi. Sen sınırlarını bilen birisin. Beraber olduğun adama haksızlık olacağini düşünmüşsün hayır katılmıyorum, elbette bir kadına, sevgiye ihtiyacı var ama çocuklarını 2 kat fazla düşünmek zorunda. O çocukları tek başına yapmadı o kadın, evet kadına da anne demeye bin şahit ister ya neyse ! Bu adam ya sana başta diyecekti ben evlatlarımdan asla geçemem ve sen de bu konuda sorumluluk alacak bu fedakarlığı benle paylaşacaksın diye adamın alnından öperdik. Ama adam yan çizip duruyor. Sen asla o çocukları sevmek zorunda değilsin, onlarla ilgilenmek zorunda değilsin güzel arkadaşım, burda tamamen sevgilin hatalı. Senin de hakkın elbette hiçbir sorumluluğu ve bağı olmayan bir adamla beraber olmak, onla yuva kurup babalık heyecanını ilk kez senle paylaşacağini bilmek. Benzer süreçleri yaşadım. Bana da verildi benzer sözler "annesiyle yaşiyor zaten sen merak etme" dendi, çok geçmeden "annesi evlenecek olursa yanımıza alırız ben üvey babasıyla yaşamasına müsade etmem" dendi. Elbette hakkıdır ama ben kendimi tanıyorum. Yapamam. 24 yaşındaymışsın sanırım, çook gençsin, neler çıkar karşına. Hakkında en hayırlısı olsun. Hayata bir kere geliyoruz, ve bu hayatta sadece mesleğimizi ve eşimizi kendi irademizle seçiyoruz, sen de dilerim seni en mutlu edecek eşi seçersin kendine.

Yaklaşık iki yıllık başlarda çok güzel giden bir ilişkim vardı. Erkek arkadaşım daha önceden bir evlilik yapmış ve biri 7 diğeri 11 yaşında iki oğlu var. Anneleri ortada yok kaçmış gidiş o gidiş. Çocuklara babaanneleri bakıyor. Başlarda istemedim çocuğu olduğunu duyunca ama o beni rahat bırakmadı deyimi yerindeyse kapımda yattı. Annemi kapıda sıkıştırıp elini öpüyor kızkardeşimi arayıp beni soruyordu. Sana çocuk baktırmam onların dedeleri anneanneleri var diyordu. Kapıdan kovsam bacadan giriyordu. Nihayet biz bir ilişkiye başladık ama ben ısrarla bu iş olmaz ben çocuk bakamam bu sabır işi çok zor bir durum dememe rağmen kendi hep bunu tolore edeceğini, benden bu yönde bir beklentisinin olmadığını, beni çok sevdiğini söylüyordu. Şimdi ise benimle çocuğun okuma bayramına katılmadığım için kavga ediyor. Benden onlara annelik yapmamı bekliyor. Başlarda söylediklerinden eser yok. Hergün kavga ediyoruz. Onun ailesi yüzüme bakmıyor. Güya ben parası için bakarmışım oğullarına. Ablası eniştesi annesi hep karşı çıktılar. Birde ben çalışıyorum iyi bir maaşım var. Ailemin içine girip beni fethettikten sonra 180 derece değişti. Ayrılacağım ama herkes biliyor onunla evleneceğimi bekliyorlar. Çalıştığım yerden ailemden herkes bana onu soruyor. Bana haksızlık etti beni kendi halime koymadı şimdi yaptıklarına bakın :( Nolur bir akıl verin :(

zararın neresinden dönsen kardır . heyecan aramanın lüzumu yok . yol yakınken dön diyeceğima ama yola başlamamışsın şanslısın

cnm hemen kaç kurtar kendini diycem ben..evlisin diye ödüm koptu yazdıklarının sonunu okuyunca iyi bari evlenmemiş dedim..bilmiyorum şuan ona olan duyguların çok mu yoğun bırakmak nederec sana acı verir ama bence iki adım ötesini düşünmelisin..daha evlenmeden bunları yapan adam evlenince neler yapmaz...ne yazıkki erkekler iki yüzdü..seviyorum ölüp bitiyorum diyen adamı bile gün geliyo tanıyamıyosun sevdiğimizi anladıkları andan itibaren kaybetme korkuları gidiyo..ben 1.5 yıllık evliiyim benimde eşimin ailesiyle ilgili sıkıntılarım var inan o kadar mutsuzluk veriyorlar ki bunların böyle olduklarını evlendikten sonra gördüm ben..sen şanslısın henüz büyük adımı atmamışsın geri dönebilirsin..rahat vermezler cnm bunlar sana benden demesi..

Aşk çok şeydir ama bir yerde de hiçbir şeydir. Kendini tanıyan birisin sen. Geleceği de öngörebiliyorsun. Evet sürüklenmişsin , olabilir, hangimiz neye sürüklenmiyoruz ki , kendini yargılamayı bırak şimdi. Sen sınırlarını bilen birisin. Beraber olduğun adama haksızlık olacağini düşünmüşsün hayır katılmıyorum, elbette bir kadına, sevgiye ihtiyacı var ama çocuklarını 2 kat fazla düşünmek zorunda. O çocukları tek başına yapmadı o kadın, evet kadına da anne demeye bin şahit ister ya neyse ! Bu adam ya sana başta diyecekti ben evlatlarımdan asla geçemem ve sen de bu konuda sorumluluk alacak bu fedakarlığı benle paylaşacaksın diye adamın alnından öperdik. Ama adam yan çizip duruyor. Sen asla o çocukları sevmek zorunda değilsin, onlarla ilgilenmek zorunda değilsin güzel arkadaşım, burda tamamen sevgilin hatalı. Senin de hakkın elbette hiçbir sorumluluğu ve bağı olmayan bir adamla beraber olmak, onla yuva kurup babalık heyecanını ilk kez senle paylaşacağini bilmek. Benzer süreçleri yaşadım. Bana da verildi benzer sözler "annesiyle yaşiyor zaten sen merak etme" dendi, çok geçmeden "annesi evlenecek olursa yanımıza alırız ben üvey babasıyla yaşamasına müsade etmem" dendi. Elbette hakkıdır ama ben kendimi tanıyorum. Yapamam. 24 yaşındaymışsın sanırım, çook gençsin, neler çıkar karşına. Hakkında en hayırlısı olsun. Hayata bir kere geliyoruz, ve bu hayatta sadece mesleğimizi ve eşimizi kendi irademizle seçiyoruz, sen de dilerim seni en mutlu edecek eşi seçersin kendine.

32 yaşındayım Burcu. Çok acı çekiyorum :( Bence sevgilim değişeceğimi düşündü ama ben bunu da konuşmuştum. Hiç kimsenin temel karakteristik özelliği değişmez; bak karın babasının evinden de kaçıyormuş senden de kaçmış bu böyle demiştim. 32 yaşıma kadar bana en değer veren, mutlu eden adam buydu. Çocuğu olduğu için böyle davranıyordu biliyor ki çocuklu bir adamı hiçbir kadın tercih etmez yoksa bu kadar değer vermezdi dediler arkadaşlarım. Hepsine kulak tıkadım. Başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak çok zor. Ayrı terbiye ve tabiattalar uzaktan sevmeye benzemez. Ben bu sabrı gösteremezdim. Her iki taraf içinde iyi oldu. Ayrılığı kabullendim artık :( Umarım hepimiz için hakkımızda en hayırlısı olur.

Valla sonunu okuyunca ben de rahatladım, en azından nikahtan önce anlamışsın durumu tavrı bu da şans sayılır senin için ve ben kullan derim. Yakma sakın kendini Sonra pişman olursan ayrılmak evlenmekten çooook daha zor

cnm hemen kaç kurtar kendini diycem ben..evlisin diye ödüm koptu yazdıklarının sonunu okuyunca iyi bari evlenmemiş dedim..bilmiyorum şuan ona olan duyguların çok mu yoğun bırakmak nederec sana acı verir ama bence iki adım ötesini düşünmelisin..daha evlenmeden bunları yapan adam evlenince neler yapmaz...ne yazıkki erkekler iki yüzdü..seviyorum ölüp bitiyorum diyen adamı bile gün geliyo tanıyamıyosun sevdiğimizi anladıkları andan itibaren kaybetme korkuları gidiyo..ben 1.5 yıllık evliiyim benimde eşimin ailesiyle ilgili sıkıntılarım var inan o kadar mutsuzluk veriyorlar ki bunların böyle olduklarını evlendikten sonra gördüm ben..sen şanslısın henüz büyük adımı atmamışsın geri dönebilirsin..rahat vermezler cnm bunlar sana benden demesi..

Teşekkür ederim canım. Şu an elbetteki çok acı çekiyorum. Ama üstümden yükte kalktı. Onunla birlikteyken herkes dalgın olmamdan şikayetçiydi. Sürekli akıl hastaları gibi düşünüp dalıyordum :( Hep düşünüyordum evlenirsem ne yaparım çocukları bi yandan ailesi bir yandan :( şimdi böyle bir derdim yok ama onuda seviyordum Allah var zor zamanlarımda hep yanımda oldu. Ben ailemden yana çok şanslıyım rahat büyüdüm hala bu yaşımda annem babam yemeğimi yapar önüme koyarlar ben bu hayatı bırakıp neden iki çocuklu, ailesi düşman ve sıkıntılı bir hayatı isteyeyim ki :( Kendisi de söylüyordu bana önceleri seni kaybetme korkusu hep var içimde diyordu. Nitekim bendeki sevgiyi görünce çocukları dayatma yapmaya başladı. Ve dayanamadım bitirdim artık. İstemiyorum herşey geride kaldı. Kafamda da bitti çok huzurluyum. :50:

Valla sonunu okuyunca ben de rahatladım, en azından nikahtan önce anlamışsın durumu tavrı bu da şans sayılır senin için ve ben kullan derim. Yakma sakın kendini Sonra pişman olursan ayrılmak evlenmekten çooook daha zor

Herkes aynı şeyi söylüyor aklın yolu bir :) Ayrıldım bitirdim arkadaşım şimdi çok huzurluyum. Sanki tonlarca yük taşımışım aylardır.

Bir kadının,2 çocuğunu bırakıp kaçıp gitmesi için,birşeylerin canına tak etmesi gerekir.
Veya çocuklar kendisine verilmemiş,gösterilmemiştir.
Ayrılma sebebini başka ağızlardan öğrenmeye çalış.

kesinlikle katılıyorum ve de bekar birisin 2 evladı olan biri ile evlilik de zor olur diye düşünüyorum.. üstesinden gelebilenler var fakat sizin zaten o yönde bir eğiliminiz olmamış.

ayrıca ağzı olan konuşur sakın yakma kendini.:31::31: sen başından beri aynı yaklaşmışsın bundan sona başkası ne der diye devam edersen kendini yakarsın.:31:

zararın neresinden dönsen kardır . heyecan aramanın lüzumu yok . yol yakınken dön diyeceğima ama yola başlamamışsın şanslısın

Elay bir adam düşün sen ağlıyorsun diye 10 saatlik yoldan atlayıp gelen. Ayakkabımı bile bağlamama müsade etmeyen kendi bağlayan. Sana bebek gibi davranan bir adam düşün. Senin aklını okuyup sen istemeden herşeyi yapan bir adam. Kimseye laf söyletmeyen senin için herkesi ailesini bile karşısına alıp çocuklarıyla yalnız kalan bir adam düşün :( Yaşanılanları yok sayamıyorum bir yabancı gibi kestirip atmak o kadar acı ki :(

Herkes aynı şeyi söylüyor aklın yolu bir :) Ayrıldım bitirdim arkadaşım şimdi çok huzurluyum. Sanki tonlarca yük taşımışım aylardır.

Önemli olan da sensin zaten huzurlu olabilmen güzel. Her şerde bir hayır olduğuna inananlardanım, hakkımızda herşeyin hayırlısı olur inş.

Teşekkür ederim canım. Şu an elbetteki çok acı çekiyorum. Ama üstümden yükte kalktı. Onunla birlikteyken herkes dalgın olmamdan şikayetçiydi. Sürekli akıl hastaları gibi düşünüp dalıyordum :( Hep düşünüyordum evlenirsem ne yaparım çocukları bi yandan ailesi bir yandan :( şimdi böyle bir derdim yok ama onuda seviyordum Allah var zor zamanlarımda hep yanımda oldu. Ben ailemden yana çok şanslıyım rahat büyüdüm hala bu yaşımda annem babam yemeğimi yapar önüme koyarlar ben bu hayatı bırakıp neden iki çocuklu, ailesi düşman ve sıkıntılı bir hayatı isteyeyim ki :( Kendisi de söylüyordu bana önceleri seni kaybetme korkusu hep var içimde diyordu. Nitekim bendeki sevgiyi görünce çocukları dayatma yapmaya başladı. Ve dayanamadım bitirdim artık. İstemiyorum herşey geride kaldı. Kafamda da bitti çok huzurluyum. :50:

rica ederim cnm ben yaşayan biri olarak söylüyorum evlenirken ailesiylede evleniyosun..zor bi durum..insan o çocuklarada kıyamıyor ama sen böyle bi hayat istemiyorsun ve de haklısın yani bende yapamazdım o kadar fedakar olmadığımı düşünüyorum..ilerde daha büyük acılar çekip mutsuzlukla biteceğine yol yakınken dön derim..inan evlendikten sonra çok daha fazla sorun çıkacak..ben o kadar çok konuda hayal kırıklığı yaşadım ki..eşime hala çok aşık olmama rağmen keşkelerim var ..

bazı adamlar, gerçeğin çok ötesinde bir hayal dünyası sunarak geliyorlar insanın hayatına. ilk başlarda, beyaz atlı prensten bile beklemeyi düşünmediğiniz güzelliklerle geliyorlar. kalbinizin, ruhunuzun standartlarını olağandışı güzelliklerle bezeyip, sizi adeta taçlandırıyorlar. sundukları sınırsız sevgi, sınırsız şevkat, anlayış, benimseme...sizi hakikaten etkiliyor.

o beyaz atlı prens çakması adama değil, onun iki evladına bakın. o adamı yetiştiren anne, muhtemelen o çocukları da yetiştiriyor, sizin çakma prens de illâ ki çocuklarının terbiyesinde görgüsünde davranış biçimlerinde bir rol modeldir, değil mi ? çocuklara dikkatle bakın, çocuklarda ne görüyorsanız, o adamın yalancı cilasını kazıyınca da altından o çıkıyor işte. allah hepimizin evlatlarının bahtını açık etsin, o iki çocuğun da. sadece şunu hiç unutmamak lâzım ki, çocuklar, hele ki o yaşlardaki sabi sübyanlar, kendilerini yetiştirenlerin bire bir aynasıdır, çakma prensinizin sunduğu peri masalının hayali kalbinizi acıttığında bunu hep hatırlayın.

eğilip bağlanan ayakkabılara bir kez kanıyor insan. merak etmeyin, siz de şerbetlendiniz artık. ayrılık acısını , o boşluğu yaşayacaksınız, zaman sizi iyileştirecek, bu eşsiz tecrübeyle bir gün çok daha güzel bir ilişkiye yelken açacaksınız. hepsi bu. biraz sabır... illâ ki geçecek.

Bende buna üzülüyorum perilanka. Baştan herşeyi defaatle konuştum kimseyi aldatmadım, yalan söylemedim. Ben kendimi tanıyorum kaldıramam, sıkıntıya düşerim, sabırlı değilim. Onlar adınada vicdan yapıyorum. Sadece kendimi düşünmüyorum çocukları da düşünüyorum. Yapım gereği daha kuralcıyım. Kendi çocuğum değil ki ahlak ve terbiyesinden sorumlu olayım. Yeri geldiğinde sevip kızabileyim. Bu konuda bir hassasiyetinin olduğunu bilseydim ölüyorum dese yüzüne bakmazdım. Unutacağımı ve daha rahat hayat yaşayacağımı, ondan daha iyi insanların karşıma çıkacağını biliyorum. Ayrılık kararını aldım zaten. Başarısızlığın yorgunluğu ne yapacağını bilemeyiş var şu an.

eşimin iki çocuklu bir akrabası bekar bir kadınla evlenmiş
çocukların annesi adamı bırakıp kaçıp gitmiş

kimilerine göre kadın başta ilgilenirim demiş
kimilerine göre ben kesinlikle ilgilenemem demiş

kız çocuğu büyümüş ve evden kaçmaya başlamış
kadında demiş ki kızın sorumluluğunu bana yüklemeyin kaçıyor napayım demiş

şimdi kadın için deniliyor ki
o doğru düzgün ilgilenseydi kız evden kaçarmıydı
kendi iki çocuğu oldu onlarla gül gibi ilgileniyor
kocasının çocuğuyla neden ilgilenmiyor
madem öyle çocuklu adamla evlenmeyi kabul etmeseydi

şimdi kimse evlenmesin mi çocuğu olan adamla
daha öncede dediğim gibi
bu sorumluluğu alabilecek olan var olmayan var
bu lafları kaldıracak olan var olmayan var

bencede ayrıl şimdi kabullenemiyosun yarın evlendiğinde seninde çocuğun olcak şimdi gösteremediğin ilgiyi o zmn hiç gösteremiyceksin o çocuklar babasınında seninde bunu onlara yapmaya hakkı yok diye düşünüyorum

Hemen ayril bence. Simdiden basladiysa bu mutlaka arkasi gelir. Hele ki evlenince daha da rahatlar. Istedigi kadar israr etsin kapinda yatsin hic umursama gelecegini dusun.

Arkani dön ve bir daha ardina bakma..milletin agzi torba degilki..evlenip ayrilmis olabilir ama cocuk var bi de..e adamin tavirlarida ortada..milletin ne dedigi onemli degil..sen onemlisin tatlim.

Back
X