Onlar birbirlerini kötüleyebilirler, sen yorum katmamaya calış
Dedikodu olyına girme akrabalar arası.
Bu sayede sana güvenleri gelir, senden baskasına sır gitmeyeceğini bilmeleri önemli.
Evliliğin ilk 2 yılı zordur. Eşler birbirleri ile iyi olsalarda anne-baba grubu veya akrabalardan sorun cıkabilir.
Bundan dolayı 2 yılı atlatınca herşey rayına oturur yavaş yavaş.
Ayrıca o kadar dert etme sanını sıkma. zaman gelir oflayıp poflarsın ya bir yalnız kalsam da dinlensem felan diye.
Tadını çıkar yalnızlıgın ve huzurun.
Hele ki anne olda göreyim seni :=) nasıl ararsın bu zamanları
Biraz çaba harca..
Bazı konularda özellikle arkadaşlık ve komşuluk ilişkilerinde hep karşı taraftan adım beklemek yanlış oluyor..
Mesela görüşmediğiniz ya da az görüştüğünüz bir komşunuza bir akşam kahveye gidin siz haber verin..
Eşinin ya da senin bir iş arkadaşını bir akşam yemeğe davet et..
Mutlaka arkası gelir..
Birkaç adım atmadıkça olmuyor bu işler..amaann boşver deme, dediğimi yap..mutlaka sosyal hayatınız renklenir..
yorum katmasam da kafamda soru işaretleri oluşuyor, acaba öyle yapmışmıdır diyorsun ve bize karşı umursamazlıklarını görünce de hepten soğudum. şimdi hiç birini arayıp sormuyorum
4 yıldır yalnızım bu şehirde sadece karşı cinsle birlikte yaşamak değilki hayat yani beni anlıyorsunuzdur umarım
yaşadığım yerden bahsedeyim size burası küçük bir ilçe herkesin çevresi aileleri burada yani hep akrabarıyla birlikteler şehirdeki gibi değil birbirlerinden kopuk değil hayatları.. akrabalarla aynı mahallede yaşar çoğu..canım senin asıl sorunun eşinin ailesi mi yoksa genel anlamda sosyal olmamanız mı?
sen sürekli onlardan bahsediyorsun..şöyleler böyleler diye..
bırak ..ilgisizler demek..çok ilgili olsalar bu sefer o da sana zor gelecek aynı ilde geliyorlar gitmiyorlar vs vs diye..
dertsiz başına dert arıyorsun...
kendi çevreni kendin yarat..herkesin çevresi kendi ailesi ve eşinin ailesinden ibaret değil..
ne arkadaşlarım komşularım var benim..hem kendi tarafından hem de eşi tarafından gurbetteler..ama bir çevreleri var hiçbir akşam evde bulamazsın..yuh diyorum bazen azıcık eve girin ayıp diyorum takılıyorum..hiç de umursamıyorlar yalnızız bu şehirde diye..
ama onlar çabalıyorlar biliyor muusn.? gelirler, gelin derler, hadi şuraya gidelim derler, kahvaltıya çağırırlar neler neler..çok çaba harcıyorlar ve hiç de yalnız kalmıyorlar..
kendi dünyanızı kurun.
nerede yaşıyorsunuz? belki kk dan bulursun iyi bir dost belli olmaz:)
dua edin çalışıyorsunuz.beterin beteri var.5 yıl annemlere uzak kayınvalidemlerin üst katında hapis hayatı yaşadım bakkala bile gidemedim.hastaneye kayınbabam götürdü ben yolu bilmiyormuşum gibi.gurbette olunca akadaşta yok anne babada yok onlara mecburdum malesef.hergün bi tartışma sebebiyle geliyorlardı eve.kayınvalidem yalan çok söylerdi kayınbabamı doldurup üzerime salardı.annemlere sene bi defa oda 2 haftalığına giderdik.tek başıma hiç göndermediler.eşimle gittim hep.çocuğumu benden koparmaya çalıştılar yeri geldi bana karşı doldurdular ama yılmadım.akraba filan istemiyorum.öyle insanların akrabalarıda öyle olur.nasılsa aynı kan aynı can.neme lazım bence sizde töbe deyin.hayatınızı yaşayın eşinizle.çocuklarınız size en yakın akrabadır.beni hayattan soğuttular.şimdi aklıma geldikçe sinir oluyorum.çok şükür geçti o günler taşındım uzaklaştım ama telefonda filan konuşurken herşey gözümde yeniden canlanıyo.
canımya anlıyorum bende eşimin görevi nedeniyle başka memleketeyız ama olsun başlarda sıkılıyordum alıştı akraba ziyaretlerı iyi iyide benım düşüncem fazla gidilmemesi nede olsa dedikodununda iftiranında çogu akrabalıkta varr magazın dünyası çok sıkı fıkı olunca kurtulamasın dozunda git aralıklı daha kıymet görur insan komşuna git iyi tanıyorsan tabi arkadaşlık kur gerek senın tanıdın gerek eşinin yanı eşının veya senın evli çift arkadaşların da olabilir
bunun eksikliğini bende hissediyorum malesef.bayramları bırakın öellikle bi hastalıkta doğumda filan bebeğinizle başbaşa kaldığınızda daha çok anlayacaksınız ama napalım bu bizim kaderimizmiş deyip razı olacağız.öğretmensiniz sanıırım okulda arkadaşınız yokmu.bu arada adres vermesenizde hangi bölgedesiniz yada hangi ile yakınsınız belkki arkadaş sizi bulur zamanla.belkide komşuyuzz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?