çok yalnızım

svl1962

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2016
38
16
18
63
yaşlı babam dışında kimsem yok.geçen gün hastalandım.kendi kendime yattım soranım bile olmadı.40 yaşıma geldim evlenmedim çevremdeki evlilikleri görünce pişmanda değilim.arkadaş ve diğer çevremdeki insanlarda hep sahte geliyor.herşeyden korkar oldum.var mı kendini böyle yalnız hisseden.

Yanlızlık Allaha mahsusdur yaş ilerleyince insan bu illa ki birine ihtiyaç duyuyor.
Her şey nasip işi inanın her evlilik kötü değildir.
Benim teyze dediğim kadın 40 lı yaştan sonra evlendi.
Çok çekmişti rahatsız kardeşi vardı ona baktıgı için evlenmedi.
Hani deyimse dişleri kalmamıştı ağzında ,saçında saç kalmamıştı.
Kısmet ya gerçekten yakışıklı denecek kadar bir beyefendi çıktı karşısına.
16 Yıldır evliler kadın her aradığında çok mutlu ,huzurlu oldugunu söylüyor inanın ,o dediğim kadından eser yok resmen gençleşti kadın.

Allah babanıza sağlıklı uzun ömür versin.
Yapılan hic bir iyilik boşa gitmez.
Insan dünyada garip zaten
Hayat ve yaşam fırsatı elimizdeyken yaratılış gayemiz için yaşamalıyız.
Ve insan dik durmalı, hayatın kötülükleri de var güzellilkleride.
Ölümlü dünyada tercihimi güzellikleri keşf etmekten yana kullanırım.

Merhaba,

Böyle konulara özellikle cevap yazıyorum ki konu sahipleri kendilerini bu hissi yaşayan tek kendilerinin olduğunu zannetmesinler, başka yerlerde de sadece kendini yalnız hisseden değil, gerçekten yalnız olan insanların da varlığını bilsinler diye.Evet ben de yalnız hissediyorum.Ortalamaya göre de yalnız bir insanım. Benim de annem babam kardeşim ve babanem dışında kimsem yok. Dedem iki gün önce vefat etti. Akrabalarla da görüşmeyiz kimimiz kimsemiz yoktur. Dedemin ölmesiyle sanki ailemde yaprak dökümünün başladığını düşünüyorum. Her zorlukta telaşlanıp babasını arayan bir kızım ben. Şimdi çok korkuyorum annemi ve babamı da kaybedip kimsesiz kalmaktan.Kardeşim deseniz beni bir ezik görüyor, merhaba günaydın demeye bile tenezzül etmiyor. Benle dışarı çıkmıyor.(13 yaşında) bugüne kadar arkadaşlıklarım oldu ama hepsi sahteydi şimdi arkadaşım da yok arayıp soranım da. 23 yaşındayım gelecekten çok korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Bir yandan annemin babamın beklentileri altında eziliyorum ama ne istediğimi de bilmiyorum. Çevremde yaşıtım olmadığı için kim neler yapmış kariyerini nasıl belirlemiş bilemiyorum.Kendime benzer bir yol oluşturamıyorum.Sevgili falan zaten hak getire.Hiç kimse beni sevmeyecekmiş, sevilmeyi hak etmiyormuşum gibi hissediyorum.Yalnızlıktan kendimi hiç bir yere ait gibi hissetmiyorum.Hiç bir şeyin anlamı yok benim için.

Çok umutsuz bir yazı oldu ama sürekli bunları düşünmüyorum elbet bir şekilde başa çıkıyorum güçlü oluyorum,elbet sizin bizim gibi başka yalnızlar da vardır.Allah yardımcınız olsun.Sıkmayın güzel canınızı bu kadar.

Sevgiler...

Oooo daha hayatınızın başındasınız ne bu karamsarlık? Size bir tavsiyem akrabalarınızla kaynaşın. Küsmeyin. Akraba yeri geldiğinde çok güzel bir şey.

Canim yalniz hayat cekilmez, insanin yeri geldiginde sirtini yaslayabilecegi biri olmali. Bugünün yarini da var.. gördügün evlilikler seni oldukca korkutmus, ama mutlu mesut yasayan bir o kadar da cift var. ben yurt disinda yasiyorum, avusturyada. Buranin milleti 40indan önce evlenmiyor desem yeridir. Tecrübelerine dayanarak belki de daha dogru bir es secimi yapiyosundur. Kendini kasma, herkesin bir kismeti vardir, buna inaniyorum. 40indan sonra cocuk sahibi olan da var.. sen iste yeter ki.. kendi icine ne kadar kapanirsan o kadar mutsuz olursun..

Evli ya da bekar
Çocuklu ya da çocuksuz herkes yalnızdır
Bakmayın kalabalıkmışız gibi görünüyor ancak öyle değil
Evlilik düşünebilirsiniz uygun biriyle ya da bir kaç arkadaş edinebilirsiniz
37 yaşondayım bekarım
Anne babam var
İşim var çalışıyorum
Arkadaşlarım var az ve öz
Hayatı illa kalabalık yaşamak gerekmez

Insanin kendi kendine ettigi kötülügü kimse kimseye edemezmis.. gercekten su an sadece kendine kötülük ediyosun.. gencsin, gezecceksin, güleceksin, egleneceksin.. bunlar senin en dogal haklarin.. artik cok sükür insanlarin imkani daha cok, calismiyorsan calis, is yerinde yeni insanlar taniyabilirsin. Allaha cok sükür eskisi gibi degil hic birsey, sosyal medya yardimiyla da bir cok insanla tanisabilirsin gercek hayatta.. yapma, simdiden kendini bunalima sokma. Herkesin bir nasibi, kismeti var bi yerlerde..

doğru söylüyosun canım tabiki sadece biz değiliz.amasenin umutsuzluğa kapılman için çok erken.Sen daha yolun çoook başındasın. kardeşine gelince ergen o mazur gör tavırlarını zamanla değişecektir.

Çok teşekkür ederim güzel cevabınız için.İnşallah dediğiniz gibi olur her şey ben de buna çaba sarf ediyorum inşallah hepimiz için en hayırlısı neyse o olur.

bence tüm insanlar zaten yalnızdır, ama kafa dengi bi hayat

çünkü gerçekten sahteler, belli bi yaştan sonra bu hissettiklerin normal bence, çünkü hayata duygusal değil gerçekci bakmaya başlıyorsun, ama her evliliğim kötü diyene de inanma ya da öyle göründüğüne bakma, ciddi sorunlar yoksa, bi hayat arkadaşı tabii ki insana iyi gelir, sanırım onu bulmakta biraz şans işi mi diyeyim, öyle bişey herhalde
gerçi hayat arkadaşın olsa da aslında bence her insan zaten yalnızdır

her ınsan yalnızdır evlı olsalar bıle. evlenmenın de garantısı yokkı. allah korusun taraflardan bırı vefat edebılır yada baska sebeplerden ötürü ayrılık olabılır veya ölene kadar esınle olursun kımse bılemez. allah neyı ısterse o olur zaten.

bende yalnızım 31 yasındayım tek yasıyorum. aılem batıda ben doguya atandım. batıda dogmus buyumus bırı oılarak buralara alısmak zor oldu. ınsanlarla kulturel anlamda uyusmuyoruz. sevgılım yok. 2 arkadasım var ama her zaman bısey yapamıyoruz. suan yalnızların en yalnızıyım dıyebılırım :))) yıne de sukur dıyorum. bu dunyada herseyın bır nedenı vardır yalnız olmamızın bıle. allah buyuk

Neden evlenmeyi düşünmüyorsunuz, geç değil benim halam 50 yaşından sonra evlendi , millet neler neler dedi ona şimdi gören onu 40 sanıyor ve bir kızı oldu ,o kadar gençleşti yani kısmet, bu işler belki ama , bizimde biraz insan içine karışmamız lazım , onlarla sohpet etmeli biraz dertlerini dinlemeli, bu bile iyi geliyor İnan. Ayrıca kimsenin hayatta; yaşamı dört dörtlük değil.. rabbim den asla duamızı şükrümüzü eksik etmeyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…