çok yazık olmuş bana..

ben konu sahibine, ''çocuk sahibi olmak için acelen neydi'' diye sordum ama bu kesinlikle yargılamak amaçlı değildi. ''keşke bu kadar acele etmeseydin, önce evliliğini oturtsaydın'' demek istemiştim ama yazı dilinde yanlış anlaşılmalar olabiliyor.

dul kadın konusunda da bence yanlış anlaşılma oldu. konu sahibinin boşanmış insanları aşağılamak için böyle yazdığını düşünmüyorum. çünkü kendisi de eğer durumu olsa boşanabileceğinin sinyallerini vermiş zaten.

dul kadın diye boşanmış kadına denir, boşanıp da tekrar evlenen kadınların tekrar evlenirken bir genç kız kadar hevesle yeni ev düzmek istemeyeceği varsayımından yola çıkarak yazılmış bi cümle bence.

Ben o kadar aytıntılı da okuumuyorum yazılanları bir alışkanlık ben de oyle dusundum art nıyet değildi bencede.Ya boyle ağza yerleşmiş kotu değimler var halk arasında'bekara karı bosamak kolay gibi' karı ne demek?
Nasıl bekar evi gibi derler ev için bir sey olmayınca boyle kullansa daha iyi olurmuş tabi ama insan o sınırle ne yazdığını bıle bılmıyor ne demişler bin kere düşün bir kere soyle.

konu aldı basını baska yerlere gıttı.

ben konu sahibine, ''çocuk sahibi olmak için acelen neydi'' diye sordum ama bu kesinlikle yargılamak amaçlı değildi. ''keşke bu kadar acele etmeseydin, önce evliliğini oturtsaydın'' demek istemiştim ama yazı dilinde yanlış anlaşılmalar olabiliyor.

dul kadın konusunda da bence yanlış anlaşılma oldu. konu sahibinin boşanmış insanları aşağılamak için böyle yazdığını düşünmüyorum. çünkü kendisi de eğer durumu olsa boşanabileceğinin sinyallerini vermiş zaten.

dul kadın diye boşanmış kadına denir, boşanıp da tekrar evlenen kadınların tekrar evlenirken bir genç kız kadar hevesle yeni ev düzmek istemeyeceği varsayımından yola çıkarak yazılmış bi cümle bence.

art niyetli olamaz zaten,neden öyle bi niyet beslesin.derdini anlatırken yanlış sözcükler seçti belkide..ancak ben bu deyimlerin normalleştirilmesine karşıyım..bazı söylemler artık değişmeli..örneğin;saçı uzun aklı kısa,kadının karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etmeyceksin,dul karı gibi vb... gibi..insanların gururunu zedeleyici şeylerden kaçınılmalı.sonra böyle insanlar karşılıklı üzülebiliyor,konu almış başını gitmiş oluyor.ama konu sahibinin tepkileri de çok abartıydı..

Ya yapmayin arkadaslar Allah askina

o deyimi evini tasvir etmek icin kullanmis,
esinden ayrilanlari asagilamak icin kullanmamis ki
oyle olsa bosanmayi kendisine luks olarak gormezdi

hemen akabinde yazmis zaten

ben de bu deyime karsiyim
hani bazen bir seyleri tasvir etmek icin
atasozleri deyimler kullanilir
bu da onun gibi bir sey iste...

Ya yapmayin arkadaslar Allah askina

o deyimi evini tasvir etmek icin kullanmis,
esinden ayrilanlari asagilamak icin kullanmamis ki
oyle olsa bosanmayi kendisine luks olarak gormezdi

hemen akabinde yazmis zaten

ben de bu deyime karsiyim
hani bazen bir seyleri tasvir etmek icin
atasozleri deyimler kullanilir
bu da onun gibi bir sey iste...

seni seviyorum,biliyorsun değil mi :1:

ama işte bazı arkadaşlar da bu konuda hassas demek ki..bin düşün bir konuş diye boşuna dememişler...şu kötü deyimler kalksa sorun olmayacaktı.

arkadaşlar yanlış anlama olmasın ama şu anda dul kadınlar çok çok daha değerli.evlilik programlarını görmüyormusunuz,kadınlar evlenmek için ne şartlar sunuyorlar.çevremde de gördüğüm kadınlar var.artık çoğu kadının eli ekmek tuttuğu için evlenmeye karşılar.bu nedenle evlenecekler de çok kıymetli ve herşeyin lüksünü istiyorlar:34:

Kocamı düzeltmek istemiyorum,boşanmak gibi bir lüksüm de yok demişsin.

Bir de şöyle düşün,kocan düzelebilir ve düzelmezse boşanabilirsin.
Yani kendini çaresiz veya mecbur hissetme.
Şu an karamsar bakıyorsun,hepsi bu.

Vajinismusu yeneli 1 ay oldu diyorsun.Vajinismus,evliliği çok etkileyen bir sorun.
Bir de üzerine hamilelik gelince,daha ne olduğunu anlayamamışsınız.
Biraz sabırlı olup doğumu bekleyebilirsin.
Bebekten sonra herşey daha iyi olabilir.

Ancak,doğumdan sonra iyi bir korunma yöntemi kullanmanı öneririm.
Böylece,çocuğun biraz büyüyünce tekrar çalışmaya başlayabilirsin.
Hem de uzun vadede eşin düzelmezse,boşanmak için dayanağın olur.

Eşin,arkadaşlarla zaman geçirmeyi seviyormuş ama sen pek sevmiyorsun anlaşılan.
İkiniz de biraz fedakarlık yapsanız,ortak noktada buluşabilirsiniz.

Başbaşa olmak istediğinde,alışveriş yerine sahil,kafe gibi başka mekanlara gitmeyi deneyin.
Alışveriş ortamlarını erkekler genellikle sevmiyorlar.
Bir de birşey aldığın zaman suratı düşüyormuş.O halde yalnızken almaya çalış.
Arkadaşlarına gelince para var demek yerine,sonradan hesabını sorsan.Mesela,yemek ne kadar tuttu,ah o paraya eve şunu alabilirdim,yazık olmuş gibi...

ya evlenince 1 sene bekleyin bi. bakalim karsidaki nasil biri cikacak. korunmayi bilmiyoruz toplum olarak. o kadar cok karsilasiyorum ki daha 1 yillik evli hoop kucagina bebegi almis. ama evlilik umdugum gibi degil diyen tipler...acelen neydi, insanlar cocuk icin mi evleniyolar anlamis degilim. yasin geckindir, esini cok iyi taniyosundur o zaman yap cocuk! biz 3 sene cocuk yapmadik iyiki de yapmamisiz. esimi iyice tanidim ki oncesinde de 2 sene sevgililik donemimiz oldu..gecen bi arkadasimla gorustum o da daha 5 aylik evli 2 aylik hamile. fikirdelisi evlilik cok zormus diyo bana.. dur dedim daha cocuk dogsun sen o zaman gor. bi alis evlilik hayatina, esine, evi cekip cevirmeye dimi! cok kiziyorum valla boyle seyler okuyunca:47:

Bakiyorumda yine konu sahibi arkadasi banlandirana kadar ugrasmissiniz ! birazcik insalarin halinden anlayin dertlesmek icin konu acanlari elinizden gelse taslicaksiniz ne bu agresiflik unutmayinki dunya hali herkesin basinda ! burda niye cocuk ettin niye oyle dedin niye boyle dedin diyenler sizin hicmi derdiniz , sIkINtiniz yok birde kalkmis karsinizdakini eziyosunuz yazik cok yazik !!!!'

ne diyosun sen ya?? ne aşağılaması???
dul kadın derken,yeni gelinin herşeyi yeniolur,özenilir bnm bildiğim..ve yakınm olan ve çocuklu adamlarla evlenenler hep adamn evine gtmiştir.
yani hiçbişi sıfırdan olmuyor diye biliyorum ben ve ona istinaden söyledm.
saçma sapan çıkışlarnla istersen konuyu dağıtma!!

ayryetten cesaretmin olmayışıyla suçlamşsın beni ama ben sevdiğimi gözü kapalı kabul ederek en büyük cesareti göstermişim..
ay lütfen yaaa saptırmayn konuyu,bu ne asabiyet anlamıyorumki...
herkesn hayatı kendine,ha tmm eleştir,yorumla ama bu suçlamalarda ne anlam veremiyorum??

sevdiğinizi gözü kappalı kabul etseydiniz şimdi burda şuyum yok buyum yok diye mırıldanmazdınız olan eşyalarınızla mutlu huzurlu olurdunuz ama ben sizde farklı şeyler gördüm gözünüz sanırım bıraz yüksekte yoktan bahane uyduruyorsunuz gelelim dulkadın muabbetine bende 2. evliliğimi yaptım eşyaların 0dan döşendi ne ilgi ne alaka kimseyi aşalamaya hakkınız yok sizin eşinin durumu el veriyorsa alır vermıyorsa almaz bide işinize gelmiyen yorumlara hemen sert çıkış şaka gigisin tatlım...

kocanın ilgisizliği seni bunlastmış şu an hamile olduğun için daha da duygusalsın bence kendini üzmemeye çalış eşine içinden geçenleri güzellikle anlat düzelmez deme umudun her zaman olsun inşallah herşey yoluna girer canım:31:

ya evlenince 1 sene bekleyin bi. bakalim karsidaki nasil biri cikacak. korunmayi bilmiyoruz toplum olarak. o kadar cok karsilasiyorum ki daha 1 yillik evli hoop kucagina bebegi almis. ama evlilik umdugum gibi degil diyen tipler...acelen neydi, insanlar cocuk icin mi evleniyolar anlamis degilim. yasin geckindir, esini cok iyi taniyosundur o zaman yap cocuk! biz 3 sene cocuk yapmadik iyiki de yapmamisiz. esimi iyice tanidim ki oncesinde de 2 sene sevgililik donemimiz oldu..gecen bi arkadasimla gorustum o da daha 5 aylik evli 2 aylik hamile. fikirdelisi evlilik cok zormus diyo bana.. dur dedim daha cocuk dogsun sen o zaman gor. bi alis evlilik hayatina, esine, evi cekip cevirmeye dimi! cok kiziyorum valla boyle seyler okuyunca:47:

yaa bu çocuk olayını ne kadar kolay görüyorsunuz Allah verirse olur nasip kısmet işidir Allah vermezsede olmazsa olmuyor
siz 3 sene beklemişsiniz sonra tam istediğinizde olmuş ne güzel ama o kadar bekledikten sonra olmasaydı ne yapardınız bende 1 sene gezme taraftarıydım vazgeçtim anca 6 ay filan korunduk olsun artık dedik 6 sene oldu hala yok

bende evleneli 13 ay oldu. ilk evlendiğimizde durumumuz yoktu, eşimle annesi birlikte kalıyorlardı, annesiyle yaşamayı kabul ettim durumlar düzelene kadar. annesinin eski püskü eşyalarında oturduk, kendimiz için 1 tek alyans alabildik ilk evlendiğimizde. ama mutluyduk eşimle ben iyi anlaşıyorduk. durum böyle olunca ev kötüymüş,eşyalar eskiymiş,annesi varmış önemsemedim. eşimle olan ilişkime baktım çünkü para öyle böyle olur vakti zamanı gelince herşey olur önemli olan anlaşmak diye düşünüyordum. bu arada kendim zengin bir aileden gelmeydim ve ilk evliliğimdi. şimdi ise evleneli 13 ay oldu hamileyim ve doğumuma 2 ay kaldı, ve bizim şuan kendi evimiz, sıfır eşyalarımız, bebeğimin odası eşyaları, arabamız herşeyimiz var şükürler olsun rabbime. 3 ay sonrada yeni bir iş kurucaz. isyan etmeden sabrettiğimizde büyük lütuflarla karşılaşıyoruz. bebeklerle kısmetiyle geliyor eğer hakkıyla sabrettiyseniz. umarım sizin bebeğinizde sizin için kısmetli ve bereketli bir hayatın başlangıcı olur.

konuyu okudum söyleyeceğim tek şey dul kadınlarda bekarlar kadar yeni eşyalara layıktır.

olayi derinden bilmeden boyle yorumlar yapmak yanlis geliyor bana.en yakin arkadasim evlendigi gece hamile kaldi ustelik korundugu halde..demekki olacagi varmis yoksa kendisi 1 sene dusunmuyordu.cok sevdigi tanidigini zannettigi esi de tam bir hoduk,ana-baba kuzusu,onlarin dedigine gore hareket eden biri cikti.yeni evli,hamile,berbat gecen bi hamilelik ve boyle bir koca..gun yuzu gormedi.suan bosanma asamasindalar.cahil falanda degildir.okumus calisan,kac kisiyi cebinden cikaracak,cesaretli,kendine ozguveni cok yuksek biridir..ama hayat bu iste.korundugun halde hamile dekalabiliyorsun.deli gibi severek evlendigin adami meger hic tanimadigini da analaybiliyorsun.

korunma yöntemlerinin hepsinin bi riski zaten var.. ama bu çok kçük bi ihtimal.. ayrıca demssn ya konun derinin bilmeden die bende orda soruyorum zaten korunma yöntemlerindenmi haberin yok die.. yorumlara deil konuya yorum yaparsak daha yardımcı oluruz sanrm..

korunma yöntemlerinin hepsinin bi riski zaten var.. ama bu çok kçük bi ihtimal.. ayrıca demssn ya konun derinin bilmeden die bende orda soruyorum zaten korunma yöntemlerindenmi haberin yok die.. yorumlara deil konuya yorum yaparsak daha yardımcı oluruz sanrm..

bana pek soruyormussunuz gibi gelmedi,daha cok neden yaptin diye elestiriyorsunuz gibi geldi.o yuzden yazdim.konuya yorum yapan kac kisi var arkadasim..hala tutturmuslar bi dul kadin almis basini gitmis.

kızlar bence dul kadın derken konu sahibinin dediği gibi safça söylenmiş bir cümle...İlk kez evlenen kızların evi tamamen yeni eşyalarla donatılır. Herkes görmeye gelir vs. Dul kadın evi veya dul kadın gibi aptalca söylemler geçmişten geliyor. 2.evliliğini yapan kadınlara önceden eşya alınmazdı, genelde çocuklu beylerle evlenirlerdi. Ayrıca dul kadına yapılan mahalle baskısını da unutmamak gerek. Şimdi öyle değil, anlaşamıyorsun ayrılıyorsun ve bekar bir kadın oluyorsun. Bekar kadın olarak tekrar evlendiğinde veya ilk kez evlendiğinde imkanın el verdiğince eşyanı alırsın. Arkadaş eşyaları çoğu yeni gelinde olmadığı için öyle bir cümle kullanmış. Biz herşeyin en iyisini hak ediyoruz.
Evlilikte çok farklı:) Ben çok hayal kuruyordum, eşimin olumsuz tavırlarında dolayı hayal kırıklıkları yaşadım. Buradaki kızların yazdıkları çoğu şeyi okudum. Ya bu olumsuzluklar artarsa diye korkuyorum açıkcası...Allah hepimizin yolunu açık etsin işşallah...

dul kadın evi ne ya?
neyi aşağılıyosunuz siz?

evliliğine ağlayıp zırlayıp boşanma cesareti gösteremeyen, hem sızlanıp, hem bulunduğu yerden bir adım ilerleyemeyen kadın, boşanma cesareti gösteren, duruşu olan kadından üstün mü?

kimi aşağılıyosunuz allaseniz?

kesin hemen biri bu söze kafayı takar üstüne alınıp cevap verir diye düşünmüştüm zaten, haklı çıktım.

konu sahibinin amacı dulları aşağılamak olsa direk söylerdi. bu söz artık deyimleşmiş bir söz olmuş neredeyse. bu uzun yazıdan tek bir sözü cımbızla çekip tepki gösterecek yer aramanın amacı nedir ki? hele de karşıda umutsuzluk içinde olan biri varken?

Back
X