Çok yoruldum. Bunaldım.

melekanesii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2018
284
112
53
30
Arkadaşlar merhaba. Daha önce eşimle ilgili sorunlarımla ilgili konular açmıştım. O kadar bunaldım ki artık. 3 hafta oldu. Annesi annemi aramış. Annemde sen ara söyle niyetini dedi.
Dün annesini aradım. Düşüncemi söylemek için. Ben oğlunuza güvenmiyorum. Bizim geleceğimiz yok. Onun hayalindeki evlilik bekar yaşayayım. Bizim beklentilerimiz farklı dedim.
Birazcik oğlunu koruduğunu hissettim. İkimizinde inatçı olduğunu, evliliğin sabır gerektirdiğini söyledi. Bir tarafın bazen alttan alması gerektiğini söyledi. Bende çok alttan aldım. Ama karşı taraf arkasını döndü gitti. Dünden razıymış dedim. Ben oğlumla da konuştum. Ona da aynılarını söyledim. Anne isteyen oydu. Niye buralara getirdi demiş. Bende evden sosyal medyadan resimleri kaldırmış dedim. Annesi evdeki resimleri senin bırakıp gitmene kızmış kırılmış o yüzden kaldırmış. Kırabilirdi de dedi. Sosyal medyalardan inat olsun diye dedi. Ben iyi niyet göremiyorum. Üzulmüyorda dedim. İnsan noluyor der dedim. Annesi üzülüyor. Erkekler bizim gibi değil, zamanla değişir. Annene sor dedi.
1,5 saat konuştuk. En sonunda annesi oğlumun haberi yok görüşün dedi. Ben defalarca yok dedi. Mahkemede mi karşılaşacaksınız dedi. Evet dedim. Annesi büyük birşey yok aşılmayacak şeylerde yok görüşün dedi. Ben aramam sormam dedim. Görüşürsek eğer barışmaya gelmem. Nasıl yapacağımızı konuşmaya gelirim dedim. Annesi tamam dedi. Yani beyfendi gurur yapıyormuş. Annesinin konuşmasından anladığım kadarıyla erkektir yapar konusuna geldi. Sen alttan gibi. Sanki ben suçluymuşum da benim özür dilemem adıma atmam gerekiyor gibi oldu konuşmamız. Annem aradı aradı mı? diye. Aramaz dedim gurur yapıyormuş dedim. Bahanesi olmaz ulaşmak konuşmak isteyen hertürlü konuşurdu dedim. Ama ona bahane çok. Pişman oldum. Bitecekse bile görüşmeyi. Şimdi annesine mesaj atsam istemiyorum diye olur mu?

Böyle şeyler mesajla olmaz.
Arayacak biri varsa oda eşin
Konuşmaya da gitme konusmak istiyosa zahmet edip gelsin. Erkegin gururu varda kadının yok mu?
Birde kv niye ariyorsun?
Onun oğlunun yuvası dağılıyor o arayacak noluyor diye?

annesi ile ne alakası var. oğlunun kulağını çekecek hali yok. boşanacaksanız boşanın, boşanmayacaksanız kendi başınıza halledin.

Böyle şeyler mesajla olmaz.
Arayacak biri varsa oda eşin
Konuşmaya da gitme konusmak istiyosa zahmet edip gelsin. Erkegin gururu varda kadının yok mu?
Birde kv niye ariyorsun?
Onun oğlunun yuvası dağılıyor o arayacak noluyor diye?
Annesinede söyledim ben ne arar ne mesaj atarım dedim. Kayınvalidem annemi aramış. Melek ne düşünüyor diye. Annemde biz birşey konuşmadık demiş. Annem ara dedi. O yüzden aradım.

Birde annesini de arayıp fikir falan bildirmeyin mesajda atmayın. Çok merak ediyorsa kendisi arasın.

Ne ailesini ne kendisini arayin.Konusmak isteyen,ara düzeltmek isteyen arar adim atar.Gurur falan dinlemez ki siz haklisiniz.Kendisi ne yapmis simdiye kadar.Açin davanizi.Kimseyi de ikili iliskinize karistirmayin.Oğlan analari ne kadar objektif olabilir.Asil sizi suçlu hissettirmeye baslamislar baksaniza.Adam dünden raziymis gurur falan değil bence.Neyin gururu sen ne yapmissinki?Eski konularini da biliyorum.Elinden geleni yapmissin.Adam bunu bile görmüyor hata kabul etmiyor.Yol ver gitsin.Daha cok gencsin değmez.

Kv'ye yazmayin isteyen üzülen adım atıp arayıp konuşmalı. Onun ki gurur da sizin ki acur mu? Karariniz kesinse siz arayıp sormayın. Kv kendi oğlunu tutacak tabi erkektir yapar diyecek ne diyecek ki başka? Oğlu ne ki o n'olsun. Kendinizi suçlu hissetmeyin.

Ne ailesini ne kendisini arayin.Konusmak isteyen,ara düzeltmek isteyen arar adim atar.Gurur falan dinlemez ki siz haklisiniz.Kendisi ne yapmis simdiye kadar.Açin davanizi.Kimseyi de ikili iliskinize karistirmayin.Oğlan analari ne kadar objektif olabilir.Asil sizi suçlu hissettirmeye baslamislar baksaniza.Adam dünden raziymis gurur falan değil bence.Neyin gururu sen ne yapmissinki?Eski konularini da biliyorum.Elinden geleni yapmissin.Adam bunu bile görmüyor hata kabul etmiyor.Yol ver gitsin.Daha cok gencsin değmez.
Annesine dün bunu anlatmaya çalıştım. Kim benim tabağım pis der ki? En azından bir kadın olarak anlamasını isterdim. En son zaten benim vicdanım gönlüm rahat dedim. Allah ta biliyor ya. Ne diyeyim.

Kv'ye yazmayin isteyen üzülen adım atıp arayıp konuşmalı. Onun ki gurur da sizin ki acur mu? Karariniz kesinse siz arayıp sormayın. Kv kendi oğlunu tutacak tabi erkektir yapar diyecek ne diyecek ki başka? Oğlu ne ki o n'olsun. Kendinizi suçlu hissetmeyin.
Allah biliyor herşeyi. Zaten annesinde oğlunu kötülemesini beklemedim. En azından bir kadın olarak anlamasını beklerim.

Allah biliyor herşeyi. Zaten annesinde oğlunu kötülemesini beklemedim. En azından bir kadın olarak anlamasını beklerim.
İşte bu tip insanlar olaya ayrı bakıyor. Biraz bencilce de diyebiliriz. Mesela gençliğinde kocadsn/kv den çeken kadın ben çektim gelinim cekmesin demiyor genelde. Bilakis ben çektim o daha çok çeksin diye düşünen çok. İnsanlardan bir şey beklememek lazım demek ki. Oglu gurur yapıyormus gururunu köpekler yesin. Sizin sanki onuruniz yok. Kalas kalas davranmayip evine sahip çıkacaktı.

Kızlar dün ailecek görüştüğümüz arkadaşı aradı. Evinize gidiyoruz alalım seni konuşalım dedi. Bende yok dedim. Tekrar aradı. Biz konuştuk. Çok büyük şeyler yok gel konuşalım halledelim dedi. Bende yok dedim. Biz dışında herkes düşünüyor. İyi niyetlisiniz ama aileler gidiyor arkadaşlar gidiyor biz o evde kalıyoruz dedi. Tamam dedi. Kapattık. Arkadaşımla konuştum sonra. Evi temizlemiş dedi. Bende benim gitmemi beklemiş temizlik yapmak için dedim.

Kızlar bugün eve gitmek zorunda kaldım. Arkadaşımın yarın düğünü var. Topuklu ayakkabılarımı almaya. Kendine hayat kurmuş. Temizlik yapmış. Bulaşıkları yıkamış. Oh ne güzel dedim görünce. Hemen girip çıkmak istedim. Sanki evde yaşamamışım gibi hissettim. Babam söyledi. Babası aramış. Son durum ne? Yarın bize gelin konuşalım demiş. Babamda ben kızımla konuşayım demiş. Gitmeyeceğiz. Tatile gidip gelelim. Dönüşte avukatla görüşüp davayı açacağım dedim. Maddi hakkım neyse isteyeceğim. Herşeyi beraber yaptık sonuçta. Kötü hissediyorum kendimi ama alışacağım.

Canım biraz daha sabret. Davanı açana kadar sabret sonra da boşanana kadar. Bu kadar aşama ilerlemişsin buna rağmen asla dönme dönersin yine bir gün boşanacaksınız bu belli. Annesi de öylesine aramıs işte yarın bir gün aramadı demesin diye. Onun gururu varsa seninfe var ve lütfen bu gururunu koru. Seninle aynı süreçteyim. Seni çok iyi anlıyorum. Bende ilk kez eve mecburen gitmiştim girer girmez ağlamıştım fakat sonrasında kendimi bastırmak için o evde yasanan kötü günleri getirdim aklıma. Bırak tek basına yasasın zaten bosanında evinizde bosanacak o zaman o evden de çıkacak o zaman rahatlarsın.

Eşine birşey diyemem ama eşinin ailesiyle kesinlikle muhatap olma. Bu da sana tavsiye. Boşanma davasını açınca gerçek yüzlerini göreceksin.

Eşine birşey diyemem ama eşinin ailesiyle kesinlikle muhatap olma. Bu da sana tavsiye. Boşanma davasını açınca gerçek yüzlerini göreceksin.

Şaka gibi geliyor insana. Bizi bu hale nasıl getirdi diyorum. Vicdansızlik. Babama söyledim. Lafı şöyle kapat bu saatten sonra avukatla görüşsünler dedim. Umarım senin hakkinda da hayırlısı olur

Back
X