• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızınıza çektiririm diyen kayınbaba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buradaki konuları okuya okuya karar verdim ben de ileride oğluma sağlığımda asla tapu vermem. Benden sonra miras alır ne yaparsa yapar. Evliliği ticaret olarak gören çokmuş
Damat hatırladığım kadarıyla tüccardı, kendi varlığı ama durum yine aynı. 'Bana kaz muamelesi yapamazsınız' dedi helal olsun.

Kaç kişi duydum dişinden tırnağından artırdığı eve giremeyen, istenmeyen anne baba. Başka varlığı olmayıp ortada kalan da oluyor.

Buradaki konuları okuya okuya karar verdim ben de ileride oğluma sağlığımda asla tapu vermem. Benden sonra miras alır ne yaparsa yapar. Evliliği ticaret olarak gören çokmuş
Teyzem evlenmeden evlerini cocuklarina verdi.Kendisinin de evi var oturdugu yazdan yaza bir ay geliyor zaten yurt dısından, oturduğu ev 180 m² tek başıma bana cok geliyor diyip ogluna ben senin evine gecip sana kira ödeyeyim dedi gelini olay cikartti vermedi evi babasinin mali sanki😂😂
Vermeyin, kizinizada oglunuzada yaşarken mal vermeyin.
Durumu yoksa, kendi malınızın kirasini ceplerine koyun ama tapu vermeyin.

Az daha dayansa "isteyenler kıymetli oluyor, isteyeceksin tabii; gelin alıyorlar, verecekler tabii vb" diyen üyelerden de konuya yorum yazanlar olurdu aslında. 😑
İsteyenler kıymetli oluyor şehir efsanesi, verdiklerini kayınvalidenin evini temizletip hizmet ettirerek, gel deyince gelip git deyince giderek, özel hayata bile karışarak misliyle geri alıyorlar.

Konudaki kayınpeder boşuna mı demiş kızınıza çektiririm diye, çektirecekler de.

Şu almak kelimesine de takığım, lafın gelişi söylüyoruz belki ama gelin almak gelin vermek demek bile sanki bir alışveriş bir ticaret yapılıyor gibi hissettiriyor.

Teyzem evlenmeden evlerini cocuklarina verdi.Kendisinin de evi var oturdugu yazdan yaza bir ay geliyor zaten yurt dısından, oturduğu ev 180 m² tek başıma bana cok geliyor diyip ogluna ben senin evine gecip sana kira ödeyeyim dedi gelini olay cikartti vermedi evi babasinin mali sanki😂😂
Vermeyin, kizinizada oglunuzada yaşarken mal vermeyin.
Durumu yoksa, kendi malınızın kirasini ceplerine koyun ama tapu vermeyin.
bizim çevremizde hiç görmemiştim böyle ev isteyen altın isteyen. Gördükçe ona karar verdim. Evi veriyorsun teşekkür edeceklerine kendi evine kiracı olacak hallere düşüyorsun.
Evse otursunlar ama asla tapusunu vermem.
Bazıları kendi doğurdukları çocuğun geleceğini eş ailesine aldırtmak istiyor. Bir enayi de biz olmayalım bence de

İsteyenler kıymetli oluyor şehir efsanesi, verdiklerini kayınvalidenin evini temizletip hizmet ettirerek, gel deyince gelip git deyince giderek, özel hayata bile karışarak misliyle geri alıyorlar.

Konudaki kayınpeder boşuna mı demiş kızınıza çektiririm diye, çektirecekler de.

Şu almak kelimesine de takığım, lafın gelişi söylüyoruz belki ama gelin almak gelin vermek demek bile sanki bir alışveriş bir ticaret yapılıyor gibi hissettiriyor.
Burada N Neptunex in annesi böyle her şeyi istedi. Kızına ufak ev aleti bile almayıp karşıdan ev tapusu istedi. Şimdi eş ailesiyle mesafe diye ağlayan konular açmaya başladı.
Böyle başlayan bir evlilikten de hayır gelmez zaten

Nişan yapicaz haftaya. Altin konusunda tartisma çıktı. Yani 10 bilezik dedik en başta ve gram falan hiçbir şey belirtmedik. Annem 20 gr dan istiyor. Onlar 15 dedi. Biz farkli şehirlerdeyiz. Mesafe olduğu için onlar para gonderdi biz burdan aldik. Ama burda 15 lik yok özel sipariş üzerine getiriliyormuş. Annem dün aradı durumu açıkladı gönderdiğiniz paraya 2 tane yaptı birini 20 den aldik diğerini de kelepçe aldik denk oldu dedi. Siz 20 den devam edin dedi. Adam ben 20 lik yapmam dedi. Annem de ne yaparsanız kendi şanınıza şerefinize bizim için önemli olan çocukların mutluluğu dedi. Adam ben 20 de yaparım ama kiziniza çektiririm evlat yerine koymam oğlumu da onu da eve sokmam dedi. İyi akşamlar dedi kapattı telefonu Annem hiçbir şey demedi karşılığında. Adam annemin şerefsiz dediğini anlamış. Asla öyle bir niyeti yok ve demedik de. Erkek arkadaşım da babamın umrunda değilim ben dedi. Onunla işimiz yok dedi. Ama iş dolayısıyla o şehirde yaşiycaz. Ne düşünüyorsunuz
Her iki tarafin üslubu da birbirinden korkunç. Bu nedir ya hu! mal mı alıp satıyorsunuz?

Burada N Neptunex in annesi böyle her şeyi istedi. Kızına ufak ev aleti bile almayıp karşıdan ev tapusu istedi. Şimdi eş ailesiyle mesafe diye ağlayan konular açmaya başladı.
Böyle başlayan bir evlilikten de hayır gelmez zaten
Khomyuk, kızım var evlendirdim biliyorsunuz, ben bazı konularda biraz katı bir anneyim, eşime kalsa altındaki sandalyeyi bile verir, geçen gün çocuklar motorla gezmeye gitmiş, bizim kız biraz yorulmuş onu o halde görünce kızım motorla zorlanıyor araba alalım çocuklara dedi gözlerimi belerttim, Allah için damadım da iyi bir çocuk bir ver 1000 geri vermek için çabalar ama ne gerek var🤷‍♀️benden vetoyu yiyince geri adım attı.

Evlenen gençler emek sarf edecek ter dökecek evine bir kaşığı alabilmenin bile ne kadar kıymetli olduğunu idrak edecek, yok öyle havadan anadan babadan yağdırılarak hemen rahatı görmek.
Müşkül duruma düşerler çalışırlar ama çabalarına rağmen yetiremezler yardım edilir lakin her şey altın tepside sunulmaz çünkü çaba sarf etmediği ter dökmediği kazanmanın zorluğunu bilmeden ulaşınca cidden kıymet bilmiyorlar.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X