• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok yoruldum cok

fiyonk35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
1.555
889
123
Slm arkadaşlar okadar yorgunum ki anlatamam.daha öncede erkek kardeşimle ilgili konu acmistim.hergun bana gelip dertlerini anlatan kazık kadar bir adam.neyse bu kardeşim askerliğini yapı geldi.ama ne yapmak her telefonda para istemeler.ben zaten bunalmisim cicuklarla.anneme ne desemde hiç anlamıyor.degisen hicbisey yok.askerden geldiğinden beridirde şimdide iş sıkıntısı.hep onların derdi.bunlari anneme söylüyorum annecim bak bu kadar yuklenmeyin üzerime diyorum.annem anlatınca hak veriyor ama sonra hemen onun yanında oluyor.anneme artık seyrek gitmeye başladım.ogullarina okadar düşkünki resmen bana dayadı oğlunu.kazik kadar adam hergun bende.hep iş sıkıntısı para sıkıntısı.hep bunalıyor sanki benim hiç sıkıntım yok.ev aldım tasinicam eşim çok sikisiyor haliyle ama benden medet umuyorlar.hep bı beklenti.esimin ailesinden herkes bir ihtiyacınız varmı diye soruyorlar.alinacak edilecek varmı soruyorlar.almalarindan geçtim.sormalari okadar mutlu ediyor ki beni .ama benim ne annem ne babam ne kardeşim bir kere bile dönüyorlar.halada benden beklenti içindeler.hatta babam hep ev alırsanız yardım ederim diyordu yıllarca.aldigimizda benim yüzüme açık açık benden bişey bekleme dedi.zaten beklemiyorum da.insanin hicmi içi sizlamaz.arkamda kimse yok eşime karşı çok mahcup oluyorum.yapsinlar diyede beklemiyorum da ama bı kerede sorar insan.varsa yoksa oğulları.hep maddi sıkıntıları var yıllardır.buyuk oğlunun gereksiz borçlarını kapattılar.kucuk oğlunun yine öyle.sanki ben evlat degil.birde hergun bütün dertlerini sıkıntılarını insanın üstüne kusarlar.anneme gidesim gelmiyor artık.cunku nezaman gitsem stres hep açık kapatmaca ve üstüne duyduğum kazık gibi laflar.bilmiyorum ne olacak bu halim çok bunalıyorum.millet anasından babasından huzur bulur bende hep stres.hep belli etmemeye hep açıklarını kapatmaktan öle yoruldum ki.hep onları dinleyeceksin.ama onlar hicbisekilde dinlemezler.kardesim okadar hayatımı etkilediki anlatamam.aslinda bunun tek suçlusu annem.yillardir anne lütfen benim üzerinden çek artık kazık kadar adam diyorum hala anlamıyor.ne desem boş bilmiyorum birşey dediğimde suçlu ben ölüyorum yapmasaydin etmeseydin diye kazık gibi laflarida yiyiyorum hep.

Siz resmen ailenizin stres topu olmuşsunuz. Büyük ihtimal hep alttan alıyorsunuz ve insanları kırmamaya çalışıyorsunuz. Sonuç olarak yıpranıyorsunuz. Peki insan kendini kötü hissettiği, değersiz gördüğü bir ortama neden ısrarla dahil olur? Çünkü, onlar benim ailem diyeceksiniz. Siz onları bu kadar düşünüyorsunuz ama onlar sizi düşünüyor mu ? Onlar sizin anne ve babanız da siz onların kızı değil misiniz ? Bırakın onlar sizi düşünsün siz onları değil. Böyle daha kıymetli olacaksınız.

Askerden gelmiş adama siz neden harçlık veriyorsunuz ? Bu durum da çok saçma. Bence siz kendinizi ailenizden bir süre soyutlayın. Ara sıra hal hatır için arayın. Yoksa bu mutsuzluk kendi ailenize de yansıyabilir.

Pardon ama annenize neden diyorsunuz kazık kadar adamı üzerimden çek diye siz atamıyormusunuz üzerinizden kardeşinizi
Anne baba abi kardeş eş evlat her kim olursa olsun baktınız ki hayatınıza olumsuz yönde etkisi var koparın bağınızı...
Bunu siz yapın bi başkası değil

Siz resmen ailenizin stres topu olmuşsunuz. Büyük ihtimal hep alttan alıyorsunuz ve insanları kırmamaya çalışıyorsunuz. Sonuç olarak yıpranıyorsunuz. Peki insan kendini kötü hissettiği, değersiz gördüğü bir ortama neden ısrarla dahil olur? Çünkü, onlar benim ailem diyeceksiniz. Siz onları bu kadar düşünüyorsunuz ama onlar sizi düşünüyor mu ? Onlar sizin anne ve babanız da siz onların kızı değil misiniz ? Bırakın onlar sizi düşünsün siz onları değil. Böyle daha kıymetli olacaksınız.

Askerden gelmiş adama siz neden harçlık veriyorsunuz ? Bu durum da çok saçma. Bence siz kendinizi ailenizden bir süre soyutlayın. Ara sıra hal hatır için arayın. Yoksa bu mutsuzluk kendi ailenize de yansıyabilir.
Aynnde öyle.koca adamın dertlerini dinlemekten öyle bunaldım.mecbur bırakıyorlar.hadi annem babamdir günah diyorum.anneme defalarca söylüyorum lütfen yollama anne diyorum.resmen yıllarca benden kopardığını onlara yamadi.kadiramiyorum artık.bi anne baba ayarlaması gerekir bu durumu.ama benimkiler de yok

Pardon ama annenize neden diyorsunuz kazık kadar adamı üzerimden çek diye siz atamıyormusunuz üzerinizden kardeşinizi
Anne baba abi kardeş eş evlat her kim olursa olsun baktınız ki hayatınıza olumsuz yönde etkisi var koparın bağınızı...
Bunu siz yapın bi başkası değil
Bugün yine geldi.is beğenmiyor beyefendi.bende biyerden başla gerisi gelir dedim.daha iyisini de bulursun dedim .vay efendim salak salak konusuyormusim.basladi bağırmaya.bundan sonra senin hiçbir derdini dinlemek istemiyorum.ustumden duş artık dedim.watsaptanda yazdım arkasından.bundan sonra herkes kendi hayatına baksın yeter kaldıramıyorum dedim.beni engelledi.cok iyi oldu bundan sonra bende ona göre davranirim.eve gidip anneme anlattı büyük ihtimal annem aramadı hiç beni.kimbilir ne dediyse normalde arar cunku

Bugün yine geldi.is beğenmiyor beyefendi.bende biyerden başla gerisi gelir dedim.daha iyisini de bulursun dedim .vay efendim salak salak konusuyormusim.basladi bağırmaya.bundan sonra senin hiçbir derdini dinlemek istemiyorum.ustumden duş artık dedim.watsaptanda yazdım arkasından.bundan sonra herkes kendi hayatına baksın yeter kaldıramıyorum dedim.beni engelledi.cok iyi oldu bundan sonra bende ona göre davranirim.eve gidip anneme anlattı büyük ihtimal annem aramadı hiç beni.kimbilir ne dediyse normalde arar cunku

Ne güzel işte içinizden geleni söyleyin. Bakın sizi 1-2 hafta aramasalar kafanız ne kadar rahat edecek :)
Bir de unutmayın, siz şimdi ailemdir, kırmayayım diye elinizden geleni ardınıza koymuyorsunuz ama bir kere olsun karşı çıktığınızda yaptıklarınızın hepsi unutulacak ve hayırsız evlat ilan edileceksiniz malesef...

Ne güzel işte içinizden geleni söyleyin. Bakın sizi 1-2 hafta aramasalar kafanız ne kadar rahat edecek :)
Bir de unutmayın, siz şimdi ailemdir, kırmayayım diye elinizden geleni ardınıza koymuyorsunuz ama bir kere olsun karşı çıktığınızda yaptıklarınızın hepsi unutulacak ve hayırsız evlat ilan edileceksiniz malesef...
Varsa yoksa kendi menfaatleri.buda evladım deyip buda bizden olsun demezler.ama kiymette bilmezler.annemde ararsa bu sefer resti cekicem artık.gerekirse bağları koparicam.bana okadar zararları ilduki anlatamam.

Ben anneme kardesimden bunaldigimi anlatınca hiç dinlemiyor.korkuyorym kendine bunalıp birşey yapacak diye diyor.dahada sinir ediyor beni.

Şu birazcık birikimi olan akrabadan medet uman insanlardan sıkıldım.
Şimdi onlar bak ev aldılar demek paraları çok diye düşünüyorlardır.
Tamam da olsa bile kime ne?
Sanki paranızın üzerinde hakları var.

Şu birazcık birikimi olan akrabadan medet uman insanlardan sıkıldım.
Şimdi onlar bak ev aldılar demek paraları çok diye düşünüyorlardır.
Tamam da olsa bile kime ne?
Sanki paranızın üzerinde hakları var.
Ben çalışmıyorum.ama sürekli başları sikissa bana koşarlar.yaransam iyi bir lafta tikiyolar sonrada.gecenlerde çok sıkıştım alt tarafı 20 lira aldım vericem dediğim zamanda da verdim benim verdiklerim hiç geri gelmedi şimdiye kadar.ama hiç kalsın fln demediler.anne baba bu yaa sonuçta.hadi hep eşim bilmesin diyorum.sabir sabır.basim sikissa anama babama kosamam.allahta dusurmesin

Ben çalışmıyorum.ama sürekli başları sikissa bana koşarlar.yaransam iyi bir lafta tikiyolar sonrada.gecenlerde çok sıkıştım alt tarafı 20 lira aldım vericem dediğim zamanda da verdim benim verdiklerim hiç geri gelmedi şimdiye kadar.ama hiç kalsın fln demediler.anne baba bu yaa sonuçta.hadi hep eşim bilmesin diyorum.sabir sabır.basim sikissa anama babama kosamam.allahta dusurmesin
Anlıyorum. Ama bunlara izin veren de sizsiniz.
Önce bunu kabul edin.
İnsanlar sizin izin verdiğiniz kadar yaklaşabilirler size.
Evet aile çok önemli. Ama buraya konu açacak kadar bunalmışsanız kendinizi de değiştirmeniz lazım.

Aileniz erkek oldukları için mi oğullarına maddi destek sağlayıp sizden sadece destek bekliyor? Eğer öyleyse hicbisey yapmanıza gerek yok sizde ayni annenin babanın evladisiniz. Bana biraz evlat ayrımı yapılıyor gibi geldi
Aynen öyle.oturdularmi hep oğullarını anlatirlar.hem de çok fazlasıyla yapılıyor.bitun çocuklarında anamın babamın alması gereken hediyeleri bile kendim ödedim onlar taktı.yillatdir maddi sıkıntıları bitip tukenmedi

Anlıyorum. Ama bunlara izin veren de sizsiniz.
Önce bunu kabul edin.
İnsanlar sizin izin verdiğiniz kadar yaklaşabilirler size.
Evet aile çok önemli. Ama buraya konu açacak kadar bunalmışsanız kendinizi de değiştirmeniz lazım.
Aynnde öyle.okadar bunaldimki bunları eşime bile anlatamıyorum.

Aynen öyle.oturdularmi hep oğullarını anlatirlar.hem de çok fazlasıyla yapılıyor.bitun çocuklarında anamın babamın alması gereken hediyeleri bile kendim ödedim onlar taktı.yillatdir maddi sıkıntıları bitip tukenmedi

Ne demişler Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine, deli ol dünya senin kahrını çeksin :) Bundan sonra ailenin akıllısı olmayı bırakın. Biraz deli olun :)

Aynnde öyle.okadar bunaldimki bunları eşime bile anlatamıyorum.

Eşinize bence anlatmayın. Gün gelir siz unutursunuz ama o unutmaz. Ailenizi kendi çekirdek ailenize bulaştırmayın, çünkü oldukça sorunlu olduklarıbelli. Eşinizle ailenizi karşı karşıya getirmeyin. Kestirip atın artık, kafa dinleyin biraz.

Ne demişler Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine, deli ol dünya senin kahrını çeksin :) Bundan sonra ailenin akıllısı olmayı bırakın. Biraz deli olun :)
Artık fazla görmemeye çalışıyorum.cunku gidince stresten iki gün kendime gelemiyorum.ama bundan sonra kesin ve net tavrımi koyucam.hep günah diye diye sabrettikce olan bana oluyor.hayattan zerre zevk almiyorum

Eşinize bence anlatmayın. Gün gelir siz unutursunuz ama o unutmaz. Ailenizi kendi çekirdek ailenize bulaştırmayın, çünkü oldukça sorunlu olduklarıbelli. Eşinizle ailenizi karşı karşıya getirmeyin. Kestirip atın artık, kafa dinleyin biraz.
Çok sorumlular.guzel bir muhabbet yok.hep para yok kavga cok.nefret ediyorum yok dedilermi.bisey alınca söylemiyorum bile

Back
X