Cok yoruldum kendimi nasil toplayabilirim?

Fedakar34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2019
12
3
1
Merhaba arkadaslar,

ben 24 yasinda 2 yillik evliyim ve okuyorum. Allah izin verirse yüksek lisans yapiyorum almanca dil egitimi almanyada ve 2 senem kaldi . Toplam 7 sene sürüyor okudugum dal. Benim sorunum. Sabahlari okulda ders veriyorum, ordan cikib ise gidiyorum ve eve gelmem aksam 8 buluyor. Sonra yemek yapmasi vs derken saat 10 buluyor ve ben uyuyakaliyorum. Ayrica hafta sonlaridacalisiyorum cünkü esimin kazandigi ev kirasini ödemeye yetiyor (Kiralar cok yüksek burda). Sonuc olarak cok yoruluyorum, aslinda cok pozitiv bi insanim cok güler eglenirdim ama son siralar Cok yorgun bitkinim. Ev isine yetisemiyorum hep birsey eksik kaliyor. Yapinca daha cok yoruluyorum. Hadi bi pazarim var onuda kayinvalide ailelerle geciriyoruz. Ve cok sükür cevrem genis misafirimde gelir bizide davet ederler. Bir günde evde durmayi özledim. Evde duruncada bu sefer canim skiliyor. Bu normalmi sizce? Kendimi nasil toparlayabilirim, daha aktif enerjik olabilmek icin. Bazi arkadaslarim calismiyor tüm gün evde ve esleri isten dönünce daha eline süpürgeyi veriyolarmis evi süpürsündiye. Ne rahat insanlar var. Benim esimdeyardim ediyor tabi bana ama ben yinede yetisemiyorum herseye. Bu stresli yasantimda bana ne yardimci olabilir, siz bu durumda ne yapardiniz?

Bu ne yoğunluk bacım. Kendini böl parçala çarp anca yetisirsin.

Bikac pratik yemek yapıp buzluga atabilirsin. Çok yorgun olduğunda yemekle ugrasmazsin. Temizlik için de durumunuz varsa yardımcı al yoksa esin de yardım etsin.

Nerde calisiyosun kaç saat?

Bu ne yoğunluk bacım. Kendini böl parçala çarp anca yetisirsin.

Bikac pratik yemek yapıp buzluga atabilirsin. Çok yorgun olduğunda yemekle ugrasmazsin. Temizlik için de durumunuz varsa yardımcı al yoksa esin de yardım etsin.

Nerde calisiyosun kaç saat?

Evet haklisiniz,
Öyle yapiyorum dondurucuya köfte, eriste haslanmis nohutum oluyor cogunlukla. Esimde cok yemek secer, yemekte illa et olmasi lazim yoksa yemiyor. Bende sebze yemekleri cok severim o sevmez. O yönden skintiliyim. Artik disardan söylemeye basladim son sira.
buzluk icin önerebileceginiz baska fikirler varmi? Hafta ici Sabah 6 kalkiyorum 6:30 trene biniyorum 8 de okuldayim, ordan 14:30 cikiyorum is yerime gidiyorum saat 15:30-18:30 kadar calisiyorum bana 35km uzak biyerde ondan dolayi aksam 8 de evde oluyorum trenler gitmiyor bazen veya gecikiyor , arabayla gitsem trafikten gecikiyorum.. haftasonu cumartesi saat 12-aksam 8 kadar calisiyorum telefon dükkaninda ek harclik yapiyorum eve gelmem 9:30 buluyor..

Eşinizin yemek seçmesi işinizi daha da zorlaştırır. Buzlukta taze fasulye kızarmış bütün patlıcan koyabilirsiniz. Çıkarıp karnıyarık yaparsınız hemen içini hazırlamak kolay olur. Bu yoğunlukta evinize vakit ayirmaniz zor olur gercekten..

Bazen böyle yoğun hayatlara özeniyorum. Ben de 4 senedir Almanya'da yaşıyorum ve evde pinekliyorum. Ne işim var ne arkadaşım, sosyal hayatım. Kendimi çok işe yaramaz hissediyorum. Eşim sürekli baskı yapıyor dili çok iyi öğrenemediğim için. Keşke benim de işim olsa almancam iyi olsa ne çok isterdim :(
Sizi de çok iyi anlıyorum tüm sorumluluk sizin üzerinizde. Tek bir pazar gününüz varmış onu bir kere kendinize ayırın, evden çıkmayın dinlenin eşinizle başbaşa geçirin. Kayinvalidenize gitmeyiverin anlayışlı olmaları lazım.

Eşinizin yemek seçmesi işinizi daha da zorlaştırır. Buzlukta taze fasulye kızarmış bütün patlıcan koyabilirsiniz. Çıkarıp karnıyarık yaparsınız hemen içini hazırlamak kolay olur. Bu yoğunlukta evinize vakit ayirmaniz zor olur gercekten..
Cok tesekkür ederim güzel fikir bunu hemen uygulicagim 😊

Bazen böyle yoğun hayatlara özeniyorum. Ben de 4 senedir Almanya'da yaşıyorum ve evde pinekliyorum. Ne işim var ne arkadaşım, sosyal hayatım. Kendimi çok işe yaramaz hissediyorum. Eşim sürekli baskı yapıyor dili çok iyi öğrenemediğim için. Keşke benim de işim olsa almancam iyi olsa ne çok isterdim :KK43:
Sizi de çok iyi anlıyorum tüm sorumluluk sizin üzerinizde. Tek bir pazar gününüz varmış onu bir kere kendinize ayırın, evden çıkmayın dinlenin eşinizle başbaşa geçirin. Kayinvalidenize gitmeyiverin anlayışlı olmaları lazım.
Hic kafana takma canim zamanla olur hersey benim bir ögrencim vardi suriyeden yeni gelmisti ve cok ümitsizdi. Bir kac ay icinde almancasini cok güzel düzeltti. Sana verebilecegim öneri: kac yasindasin bilmiyorum ama yakinlarinda Jugendmigrationsdienst varmi diye arastir ve ordaki yetkililere danis. Bazen ücretsiz almanca dersi imkani veriyorlar, ben kendimde yillarca ders verdim orda ondan biliyorum. Ve hic birzaman pes etme, almanca App var onlari indirib evde kendini gelistirebilirsin. Hicbir zaman ümitsizlige kapilma ve asla ise yaramiyorum gibi bir düsüncen olmasin. Bu dünyada her insanin bir imtihani vardir. Evet benimde tek bir pazarim var kayinvalidem arada laf caktiriyor yüzünüzü gören cennetlik gibisine ve ben cok üzülüyorum. Nekadar anlayis göstermek isteselerde dile getiriyorlar arada. Bende esime diyorum sen kendin git ben gidemesem bile öyle ayarlamaya calisiyoruz..

Çok geçmiş olsun umarım yeniden kendinizi iyi hissedersiniz. Ben de bu süreçlerden geçtim.. İş stresi vs beni bitirmişti adeta. Tükenmişlik sendromu tanısı konmuştu ama atlattım nasıl derseniz bol bol yürüyüş yaptım doğa gezilerine çıktım ama bu dönemde işimi bırakmıştım radikal bir karar alarak ama size karışamam tabi ki kitap okumayı ve arkadaşlar ile zaman geçirmenizi önerebilirim. :KK66:

Yemek yapmayı hiç sevmiyorum. Çalışıyorum ve boynumda 4 fıtığım var. Eşimin eli temizliğe hiç yatkın değil. Evin çamaşırı, bulaşığı, ütüsü, temizliği her şeyi benim üstümde. Tüm evi temizlediğim günlerde eşimi bir şeyler bahane edip dışarıda yemek yemeye ikna ediyorum. Dışarıda yemek için illa ki çok para harcamak da gerekmiyor. Almanya'da da mutlaka vardır uygun ve sağlıklı yerler. Bu kadar bunaldıysanız rutinin dışına çıkacak bir şeyler yapın. Tempoya alışan bir bünye için iki günlük ara bile yeterli olacaktır diye düşünüyorum :KK66:

Yemek yapmayı hiç sevmiyorum. Çalışıyorum ve boynumda 4 fıtığım var. Eşimin eli temizliğe hiç yatkın değil. Evin çamaşırı, bulaşığı, ütüsü, temizliği her şeyi benim üstümde. Tüm evi temizlediğim günlerde eşimi bir şeyler bahane edip dışarıda yemek yemeye ikna ediyorum. Dışarıda yemek için illa ki çok para harcamak da gerekmiyor. Almanya'da da mutlaka vardır uygun ve sağlıklı yerler. Bu kadar bunaldıysanız rutinin dışına çıkacak bir şeyler yapın. Tempoya alışan bir bünye için iki günlük ara bile yeterli olacaktır diye düşünüyorum :KK66:

haklisiniz, aradan uzun zaman gecti ve corona‘dan dolayi baya bir zaman evdencalisma imkanim oldu. Cok iyi geldi bana bu süre. Tesekkür ederim yorumlariniz icin

Back
X