Çok yoruldum..

siyahbeyazbilgisayar

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
864
183
323
38
Merhabalar, Eşimle ikimiz de ikinci evliliğimizi yaptık, zaman zaman anlaşmazlıklar yaşıyoruz. İkimizde çok şükür çalışıyoruz ve ikimizin de işi aşırı yorucu yoğun değil, eşim benden daha yoğun. Benim boş zamanım evet daha fazla ama eşim de esnek çalışıyor istediği zaman ara verip devam edebilir. Her tartışmada kendinin yoğun olduğundan benim onu anlamadığımdan benim işim daha rahat olduğundan dem vuruyor. Bir tartışma yaşıyoruz konuşalım halledelim diyen taraf hep benim o asla adım atmıyor 3 gün 5 gün bir hafta soğuk soğuk takılıyor. Beni görmezden geliyor.Beni kendisiyle cezalandırıyor.Görmezden gelmeyi denedim daha da hoşuna gitti.

Bu cümleyi kurmaktan nefret ediyorum ama gerçekten evlenmeden önce böyle değildi. Bana son olarak benim değişmem gerektiğini ben değişmediğim kendimi düzeltmediğim(!) İçin umursamadığını boşverdiğini söyledi.şunu yapalım mı diyorum ben şunu yapmak istiyordum sen bunu teklif etmedin diyor.Defalarca yapmak istediğini gitmek istediğini söyle dedim.
Onun sevdiği şeyleri teklif etmemekle suçlanıyorum.Mesela bugün konsere gidelim mi diyorum ben maç izlemeye gidelim diyecektim diyor, neden söylemedin diyorum daha önce gitmeyelim diye tartıştık diye diyor. Bir tartışma daha çıkıyor.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Not: Eski evliliğimde de kavgalar olduğunda üstüne konuşulmuyordu ve herşey yolunda görünse de o mesafe zamanla arttı ve aşırı soğudum. Sanırım bunu yaşamaktan da korkuyorum.
Ne yapmalıyım, kendimi değersiz hissediyorum.
İkimizinde sosyal hayatları arkadaş çevreleri hobileri var.

Son düzenleme:
Siz de çabalamayın,umursamayın, o yokmuş gibi davranın. Ya tam bozulur ya da düzelir. Erkekler onlara takılmadığını görünce dank ediyor, ne kadar peşinden koşarsanız egosu o kadar yükselir. Tartışma olmuş ok böyle rahatım tavırlarında gezin. Hem paşanın dediğini yapmış, değişmiş olursunuz. Bakın bakalım hoşuna gidecek mi.

Ben birlikte birşetler yapalım dedikçe dediğiniz gibi egosu yükseldi. Tavsiyenizi dikkate alacağım, umursamaz olduğumda bağların kopup gitmesinden korkuyorum, çünkü önceki evliliğimde öyle oldu.
Teşekkür ederim

Aynen ya düzelecek ya kopacak risk alıp almamak size kalmış bu şekilde devam etmek istemiyorsanız. Belki de birlikde birşeyler yapmaya hevesli değil, bazı erkekler böyle ya özellikle yaşları bir az artınca. Benimki de bazen çıkmak istemiyor ben artık "ister gel ister gelme ben gidiyorum" yapınca geliyor o da.

Belki tartışmalarınız çok boş sebeplerden çıkıyor. Bunları da dikkate alın.

Evet tartışmaların çoğu boş sebeplerden.
Söylediklerinizi düşüneceğim, teşekkür ederim.

Mutsuzluktan, uyumsuzluktan, kaostan beslenen toksik bir insan goruyorum.

İkinci evliliginiz oldugunu , insanlarin sizin için (veya siz kendiniz içinde düşünebilirsiniz); evliliği başaramadı, bundan da ayrildiysan sorun sendedir v.s gibi gelecek soylemlerden cekiniyorsaniz, çekinmeyin.
İnsan ömrü dediginiz 60-70yil, onun bile garantisi yokken , kendinizi değersiz hissetiginiz bir evlilikle ve size degersiz hissettiren bu adamla ömrümüzü heba etmeyin.

Şu aşamada ayrılığı düşünmüyorum, artıları da fazla işinde gücünde bi adam, saklıdır gizlisi yoktur, tüm çevresini tanırım, bir işim olduğunda hemen halleder, kendi ailesi de dahil olmak üzere kimseye ezdirmeZ, herkese karşı sınırları vardır. İkimizin de ailesi birşeye karışmaz çok şükür. Arayıp gel diyeyim koşar gelir böyle Bi adam bu duruma nasıl geldi anlayamıyorum

Eşinizin dişil enerjisi çok yüksek. Sürekli tripli ve küsen erkeğe ben erkek demem, bu cinsiyetçi yorum için özür dilerim

Eşiniz ilk eşinden neden ayrılmış?

Onun ne istediğini tahmin edip ona göre mi etkinlik teklif etmeniz gerekiyormuş anlamadım?

Enerjimizi yüksek tutup kendimize değer vermeliyiz yoksa hep aynı tip insanları karşımıza çekiyormuşuz. Ben de ayrıldım, sırf bu yüzden şu an kendime güvenimi artırıyorum kendime çok değer veriyorum ki bir daha aynı tip birini hayatıma çekmeyim

Alıntı yapamadım lütfen kusura bakmayın, ilk eşiyle ayrılma sebebi özel bir mesele, onun sevdiği şeyleri benim teklif etmemi bekliyor, kendi ağzını açıp da söylemiyor, küslüğü hiç sevmem ama içinde kalıyorum, kesinlikle öncelik kendimiz ama eşimden de birşeyler bekliyorum beklentimin fazla olduğunu düşünüyor gerçekten umursamaz olan mı mutlu oluyor anlayamıyorum

Tamam planları sen yap ama bana onceden haber ver deyin bı sure kenara çekilin bahanesi kalmaz. Benim de en korktuğum 2.kez evlenirsem aynı şeyleri yaşamak keşke maske takmasalar.

benzer partnerleri seçmemizin bir sebebi var lütfen bunu kendinizde arayın
bence yapılacak bir şey yok, onun iletişim şekli ve sevgi düzeyi böyle..
bu durum tekrar yaşanarak size bir şeyler göstermeye çalışıyor

Tamam planları sen yap ama bana onceden haber ver deyin bı sure kenara çekilin bahanesi kalmaz. Benim de en korktuğum 2.kez evlenirsem aynı şeyleri yaşamak keşke maske takmasalar.
Dediğiniz gibi geri çekilmekten başka çare yok.
İlk evliliğimle kıyaslayamıyorum bile evlendiğim için hiç pişman değilim, aksine mesela eş ailesi insana nasıl iyi davranırmış şaşırarak öğrendim, gece 3 te eve gelsem merak etmeyen bi adam vardı önce şimdi yarım saat geç kalsam iyi misin diye arayan biri var, eşim evlenmek için o kadar istekliydi ki şimdi neden böyle olduk anlayamıyorum, son zamanlarda üst üste çok tartıştık bununla mı ilgili benim fevriliğim mi sorun anlayamıyorum inşallah geçici bir süreç

Dediğiniz açıdan bakıp üstüne düşüneceğim teşekkür ederim, eski kişiyle benzeyen birşey yok aslında ben aramıza mesafe girince eski evliliğime benzeyecek diye korkuyorum

Dediğiniz açıdan bakıp üstüne düşüneceğim teşekkür ederim, eski kişiyle benzeyen birşey yok aslında ben aramıza mesafe girince eski evliliğime benzeyecek diye korkuyorum
eşinizin boş gününe denk getirip özel bir yere gidebilirsiniz belki, eğer maddi olanak veya vakit yoksa basit şeyler de yapılabilir, ikiniz için özel olan, mazisi olan basit bir yer mesela. orada içinizi dökersiniz onu da dinlersiniz.
iletişim kurmadan, konuşmadan anlaşılmıyor :) ama biraz rahatlama, sıfırlanma iyi gelir.

Gerçekten güzel olur, eşime göre fazlasıyla konuştuk artık akışa bırakmalıyız diyor ben de konuşmadan hallolmayacağını düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…