çok yoruldum..:(

NEGRO88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2009
278
1
96
Trabzon
zamanında ablamla birlikte babama destek olarak ev aldık kredisi devam ediyor. babam yaklaşık 2 yıl önce emekli olacaktı sorunlar çıktı davalık oldu emekli olamadı hala. mahkeme son aşamaya ulaştı ama ya nasip ne zaman emekli olacak.nişanlımla 6.yıllık geçmişimiz var zaman uzadıkça artık birbirimizi çok yormaya başladığımızı hissediyorum. bir avukatla görüşüldü eylülde sonuçlanacak dedi dava için. bizde biraz ona güvenerek nişanlandık. eylül geldi geçti ne ses ne seda. babam da çok yıprandı onun da farkındayım. işleri de eskisi gibi değil. 3 kardeşim var ev okul masraflarına ancak yetebiliyor babam bir miktarda krediye katıyor. ablam evlendi gitti. kredi bana kaldı. nişandan 1 yıl sonra diye konuşmuştuk düğünü.herkes şubatta evleneceğiz biliyor. bizde o zamana kadar işlerimiz hallolur diye düşündük. ama olmadı. aldığım para krediye gidiyor bana yol parası kalıyor çeyizim hep eksik kendime hiç harcama yapamıyorum kredinin 1 yılı var. çok bunaldım. nişanlımda kendine iş kurdu yüklü borca girdi ancak onu ödedi onunda kenarda birikmişi yok. borçla düğün yapacağız ama krediyi bırakamam babam yetemez. okulum bitti işe başladım aileme hiç yük olmadım hep destek oldum kendimi hep ezdim benimde bir hayatım var ama kendime dönemiyorum. çok yoruldum hiçbir şey yolunda gitmiyor. ablam evlendi gitti insan yalandan sorar durumunuz nasıl . lafını açmaz. önce evlenen ben olsaydım diye düşünüyorum elimden geldiğince yardım ederdim yine yıkmazdım borcu ablamın başına. ve maaşı benimkinden oldukça fazla. bi insan böyle değişirmi. ya kredi bitane kadar evlenmeyeceğiz 1 yıl daha uzayacak krediyi bitirieceğim sonra evleneceğm, bunu nişanlım istemyior yeterince uzadı diye(aslında bunu bende istemiyorum ama zordayım) nişanlım kredi yada birinden emanet bulayım diyor. babanınkrdisini kapatalım düğünün peşine takıları bozup verelim yerine. (emekli olunca babam yüklü para alacak ordan geri vereceği halde ablamın takıları kolunda emanet vermek yok niyetinde, nişanlımda ona takılıyor biz çırpınıekn niye ablan hiç destek çıkmıyor )hadi onu verdin nerden baksan 40-50 belkide daha çok masrafımız olacak.herkesin hayalini kurduğu ev mobilya aksesuar şu bu vardır tabi benimde var ama maddiyattan dolayı kısmak zorunda kalabilirim bu beni çok üzüyr bu kredi beni bitirdi borçtan korkuyorum artık .çok yoruldum ne yapacağım bilmiyorummmmmmmmmmm (((((((((((((

Canim arkadasim seni cok iyi anliyorum yoruluyorsun ama ailenede koyamiyorsun sıkısp kalmissin hayatinda kendin icin bsiey yapmak istesende o kredi seni zorluyor. Ama bence birazcik sabret. Sabrin sonu selamettir kredi bittignde insallah evlilign olur ve o zaman mutlu olursun maddi olarakta manevi olarakta insanlar cok buyuk sikintilar yasiyor insallah aydinliga cikarsin cok yardimci olamasamda hayirlisini dilicem

Bu devirde de boyle evlatlar varmiydi..maasallah size..sizde evlatlarinizin gununu goresiniz insallah..o borc da odenir bir sekilde..isin gucun rast gelsin..

şuan zor durumdasınız Allah yar ve yardımcınız olsun.. bence nişanlınızla tekrar konuşun ve bu kadar zaman beklemişsiniz birkaç ay daha fazladan bekleyin..borç üstüne borç yaparsanız evliliğinizin ilk aylarında huzur yerine huzursuzluk yaşarsınız..belki birkaç aya kadar babanın emekliliği verilir inşallah..herşey yoluna girer..kendini strse sokma ve yorma..
Allahım hayırlı vakitt hayırlı zamanda hayırlısıyla nasip etsin..yuva kurmak isteyene Rabbim yardım eder..

sağol canım ALLAH razı olsun. hakkımızda hayırlısı. rabbim herkesin gönlüne göre versin inş

Madiyat sıkıntısı olsunda Allah başka dertler vermesin şuan ihtiyacınız olan tek şey sabır başka yapacak birşeyiniz yok sabredeceksiniz nişanlınızda o kadar beklemiş biraz daha beklesin diyorum.. bu arada yaşınızı bende merak ettim Allah çok çok çok kolaylık versin:)

Maşaallah size..
Ne kadar hayırlı bir evlatsınız.
Bence bir kaç ay daha bekleyin,borçlar bitsin öyle evlenin,yoksa evliliğinizin ilk aylarında huzursuz olursunuz diye düşünüyorum

Rabbim başka dert vermesin. para çalışılıp kazanılır ama işte insan zor zamanında en yakınlarını yanında göremeyince hayal kırıklığı yaşıyor. Bazen çok yalnız hissediyorum üzülüyorum fakat ailemi asla yüz üstü bırakmam. Ama şunu gördüm ki kimseden hayır yok. o yüzden şuan hiç kimseden bir beklenti içerisinde değilim. aslında bende düğünü erteleyelim dedim nişanlım pek yanaşmıyor buna önceleri biraz daha ılımlı gibiydi özellikle ablam evlendikten sonra daha bir kesin konuşur oldu. yani birşeylerden vazgeçen erteleyen artık sen olma diyor(bizim 9ayı nişanlı oalrak 6.yılımız. nişanın da bu kadar uzaması benden kaynaklıydı hep başka şeylere öncelik vermem ailemi çok ön planda tutmam vs. fakat ablam görüşmeye başladığı kişiyle 1yıl üzerine evlendi hani bunları dillendirmek bile bana çok yanlış geliyor ama bütün bunların üzerine ben daha fazla beklemek istemiyorum senin kendini düşüneceğin yok diyor) bana da ailen ailemdir ben onları yüz üstü bırakmam takın senindir istediğin kadar ver ailene bu zor zamanı onlar da atlatsın diyor. ha koymuşum kasaya ha vermişim aileme diye düşünüyorum bende ama bilemiyorum ne olacağız. rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin bu arada yaşım 25. hani bazen insan çok hassas olur bugün öyle bir günümdeydim , yazıverdim.

Ablana çok kızdım:26:
Dil ucu da olsa söylesen yardımları dokunmaz mı ki, eşimi istemiyo acaba?
Ama böyle size de yazık, bi'yerde nişanlın da haklı çok zaman olmuş.
Allah büyük azcık daha sıkın dişinizi:26:

düğününden önce konuşurken lafı geçmişti , eşi ve kendi çalışıyor 1 ,2 yıla ev almayı düşünüyorlar. o süre zarfında takısına dokunamyacaklarını söylemişti. kendi aralarında öyle konuşmuşlar yani. bende şaka yollu madem boş durcak ver emanet babama o zamana kadar verir zaten geri diye. ben tek karar vermem gibi şeyler söyledi konu kapandı. onun üzerine ben daha açmadım konuyu. belkide eşi istememiştir. bilemiyorum. bi lafı vardı hala aklımda hiçmi birşeyim kalmasın demişti (babama verirse). zaman ne gösterecek bizim durumumuz ne olacak bilmiyorum ama belki de benim hiçbirşeyim kalmayacak. ben gocunmam bundan ama elbet birgün yeri gelir o zaman da ben lafımı kimseden esirgemem ALLAHın izniyle.

ablana açık açık söyledin mi, biz birlikte bi işe kalkıştık ama evlenince benim üstüme kaldı diye?

hakkına giriyor ablan, sen de geleceğini kurmak istiyorsun ve haklısın..

ben ablamıda eşinide alırdım karşıma söylerdim hepsini.. birbirinize güvenmiş bir işe kalkışmışssınız....

herkes sıcak evınde koyun koyuna yatsın , siz daha bir çeyiz bile kuramayın...

içimde kalacağına yüzüne söyler eğer verrmezse zaten anlardım kumaşını...

ama benim inadım çok fenadır eğer borcun altına ikimiz imza attıysak ablamda olsa yasal yollara basvururdum...

öncelikle allah yardımcın olsun işin zor ama rabbim anne baba duası alan babası için çırpınan birine elbet yardım eder içini ferah tut.ablan sana haksızlık etmiş birlikte borca girmişsiniz sonra hiç sormamış ama şu aşamada altınlarını verse dahi huzursuzluk çıkabilir bence o konuyu gündeme getirme.ama ablana en azından taksitlere yardım etmesini söyleyebilirsin o taksitlere yardım ederse sende çeyizini tamamlar salim kafayla evlenirsin. ablan biraz bencil birisi anlaşılan senin durumunu gördüğü halde kılını kıpırdatmaması ilginç benim ablam aramızda alacak verecek meselesi olmadığı halde evlenirken yemek takımı çatal bıçak ve bi sürü şeyini aldı Allah razı olsun .yada sana en azından sana çeyiz dizme konusunda destek olmalı sende bir an önce kendi yoluna bakmalısın yoksa nişanlınla ipler gerilir

Ablanın yaptıgı çok ayıp, madem o krediyi ödemeye birlikte niyetlendiniz, evlense de ödeyecekti, hic olmamış yaptıgı. Evlenince evlâtlık bitiyor mu yani. Benim annemlere de krediyle ev aldık, ellerindeki para yetmiyordu, bir o kadar da, hatta fazlasını kredi çektik. Bekar kardesimle beraber paşa paşa ödedik ikimiz krediyi. Üstelik ev alınırken ben evliydim, ne esimi karıştırdım, ne lafini ettirdim, ödedik bitti çok şükür... Ablan çok ayıp etmiş

Son düzenleme:
Allah yardimciniz olsun. Anliyorum borc zordur borclu iken dugun yapmak daha zor . Ama siz de kendi evlilik isinizi uzatmayin derim. Ailenize sirt donmeyin ama kendinizden de feragat etmeyin. İlerde pisman olursunuz. Hakkinizda hayirlisi olsun.
Sizler calisiyorsunuz. Rabbim yuva kuranin yardimcisi olur.
Bu gunler de gecr insallah. Anne baba duasi alan bir evlat olursunuz insallah sirtiniz kolay kolay yere gelmez.

Aslinda ilk okudugumda ben de oyle dusundum ama bazen hemen onyargili olmamak lazim. Esi belki de izin vermedi. Babasinin borcu da birsekilde odendigi icin huzurunu bozmak istemedi belki de. Ama yine de en azindan aciklama yapmaliydi ya da en bastan esiyle anlasmaliydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…