zamanında ablamla birlikte babama destek olarak ev aldık kredisi devam ediyor. babam yaklaşık 2 yıl önce emekli olacaktı sorunlar çıktı davalık oldu emekli olamadı hala. mahkeme son aşamaya ulaştı ama ya nasip ne zaman emekli olacak.nişanlımla 6.yıllık geçmişimiz var zaman uzadıkça artık birbirimizi çok yormaya başladığımızı hissediyorum. bir avukatla görüşüldü eylülde sonuçlanacak dedi dava için. bizde biraz ona güvenerek nişanlandık. eylül geldi geçti ne ses ne seda. babam da çok yıprandı onun da farkındayım. işleri de eskisi gibi değil. 3 kardeşim var ev okul masraflarına ancak yetebiliyor babam bir miktarda krediye katıyor. ablam evlendi gitti. kredi bana kaldı. nişandan 1 yıl sonra diye konuşmuştuk düğünü.herkes şubatta evleneceğiz biliyor. bizde o zamana kadar işlerimiz hallolur diye düşündük. ama olmadı. aldığım para krediye gidiyor bana yol parası kalıyor çeyizim hep eksik kendime hiç harcama yapamıyorum kredinin 1 yılı var. çok bunaldım. nişanlımda kendine iş kurdu yüklü borca girdi ancak onu ödedi onunda kenarda birikmişi yok. borçla düğün yapacağız ama krediyi bırakamam babam yetemez. okulum bitti işe başladım aileme hiç yük olmadım hep destek oldum kendimi hep ezdim benimde bir hayatım var ama kendime dönemiyorum. çok yoruldum hiçbir şey yolunda gitmiyor. ablam evlendi gitti insan yalandan sorar durumunuz nasıl . lafını açmaz. önce evlenen ben olsaydım diye düşünüyorum elimden geldiğince yardım ederdim yine yıkmazdım borcu ablamın başına. ve maaşı benimkinden oldukça fazla. bi insan böyle değişirmi. ya kredi bitane kadar evlenmeyeceğiz 1 yıl daha uzayacak krediyi bitirieceğim sonra evleneceğm, bunu nişanlım istemyior yeterince uzadı diye(aslında bunu bende istemiyorum ama zordayım) nişanlım kredi yada birinden emanet bulayım diyor. babanınkrdisini kapatalım düğünün peşine takıları bozup verelim yerine. (emekli olunca babam yüklü para alacak ordan geri vereceği halde ablamın takıları kolunda emanet vermek yok niyetinde, nişanlımda ona takılıyor biz çırpınıekn niye ablan hiç destek çıkmıyor )hadi onu verdin nerden baksan 40-50 belkide daha çok masrafımız olacak.herkesin hayalini kurduğu ev mobilya aksesuar şu bu vardır tabi benimde var ama maddiyattan dolayı kısmak zorunda kalabilirim bu beni çok üzüyr bu kredi beni bitirdi borçtan korkuyorum artık .çok yoruldum ne yapacağım bilmiyorummmmmmmmmmm
(((((((((((((