çok zor durumdayım

Bazen insan akıl değil destek bekler, Allah kolaylık versin, Allahtan umut kesilmez, herşey birgün güzel olacak gibi. Bunları duymak bile bazen yeterli gelir. Kendini yalnız hissetmez. Hele de biri çıkar bende onları yaşadım ama atlattım derse ooo bal börek olur. Oda o güzel günü umut eder.

Ama biz çıkar niyeyse maddi sıkıntı çeken birine kızar hatta ahkam keseriz. O bilmiyor mu dışarıdan okul bitirmeyi, o bilmiyor mu evde boncuk yapmayı, o bilmiyor mu interneti kestirmeyi ....

Dertleşmek ayrı, akıl istemek ayrı. Dikkat ederseniz arkadaş rahatlamak için yazdım demiş, akıl istediğim için dememiş.

Bazen insan akıl değil destek bekler, Allah kolaylık versin, Allahtan umut kesilmez, herşey birgün güzel olacak gibi. Bunları duymak bile bazen yeterli gelir. Kendini yalnız hissetmez. Hele de biri çıkar bende onları yaşadım ama atlattım derse ooo bal börek olur. Oda o güzel günü umut eder.

Ama biz çıkar niyeyse maddi sıkıntı çeken birine kızar hatta ahkam keseriz. O bilmiyor mu dışarıdan okul bitirmeyi, o bilmiyor mu evde boncuk yapmayı, o bilmiyor mu interneti kestirmeyi ....

Dertleşmek ayrı, akıl istemek ayrı. Dikkat ederseniz arkadaş rahatlamak için yazdım demiş, akıl istediğim için dememiş.

çooooooooooooook başka yerden bakmışım pardon.
ama burda amaç ahkam kesmek yada akıl vermek değil.çok zor durumdayım diyip internet kullanması.allah yardımcın olsun diyenlere yorum yapması benim tuhafıma giden.zaten yorumlarımı doğru okursanız yardımcı olmak amaçlı olduğu ahkam kesmek amaçlı olmadığını anlarsınız.
ama sizde haklısınız bazı insanlarmız eli kolu bağlı oturup brinin allah kolaylık versin demesini bekliyo.öle bi sözle ne kolaylaşıcaksa.
allah kolaylığı çalışan kuluna verir.

herkesin kendi düşüncesi :21:

Yorumunuza aynen katılıyorum.

güzel ir işe girin,ve eşinize destek olun,allah yardımcınız olsun ,zor bir durum tabii ama bu zor durumda evde oturmanızz yerine çalışın siz böyle sıkıntıdasınız eşiniz kimbilir nasıldır?çalışmak bu kadar zor değil,sadece alışman biraz zamn alıyor o kadar..

Son düzenleme:
bende çok zor günler geçirdim, işim vardı evet ama eşim işinden ayrılmak zorunda kaldı, hem ev kredimizi hem katkı, öğrenim, eşimin kurs paraları hepsini ödedim, evimi geçindirdim, ama o zorr günlerin mukafatı bugünler hediye geldi bize. ama ilk yaptığımız iş ev telefonunu ve interneti kapatmak olmuştu. nerden baksan 50-60 lira para, bizim için o para bile önemliydi. belki böyle fuzuli masraflarla başlayabilirsiniz. bide çocuğunuz 9 yaşındaymış galiba evde yanlız durabilecek kadar büyümüş, zaten okuluda vardır.
tabi bunla benim fikrim

Selam arkadaşlar.

Öncelikle Allah zor durumda olan herkese yardım etsin diyorum.Ama unutmayın zor duruma girmek de (ekstrem durumlar hariç), çıkmak da bizlerin elinde.

Kendimden örnek vermek istiyorum.Ben 16 yaşımdan beri çalışıyorum ve ev geçimine fayda sağlıyorum.Üniversite mezunuyum ve şu anda çok şükür iyi bir işim var ama üniversitede okurken de ve hatta evliyim şimdi de ailemden elimi asla çekmedim.Eşim de serbest çevirmen.Dolayısıyla işi çok güzel ama kesat olduğu zamalar da olmadı değil.Ben hayatım boyunca hep çalıştım.Akşam mesaisine gitmek sabah da okula gitmek de hiç çalışmamış bir bayanın sıfırdan iş hayatına atılması kadar zor.Bu sürede garsonluk da yaptım ekmek fırınında da çalıştım.İşin iyisi kötüsü olmaz.Ben hala aileme destek olan bir kadınım.okuma yazma bilmeseydim bile bi şekilde ekmeğimi çıkarmanın yolunu bulurdum ben.
Hayat çok zor, acımasız vs vs tamam ama bunu düşünüp ahlanıp vahlanmak hiçbi işe yaramıyor.Kimse durup dururken ekmek vermez ki vermesin de zaten.Çünkü kendi ekmeğini bulup paylaşmanın gururu hiçbişeyde yok.

Sakın yanlış anlamayın kendimi övmek için falan etmedim bu lafları.Sadece zor durumları herkes yaşar ve bunlardan tek çıkış yolu d amücadele etmekten geçer.

Kızınız bebek değilmiş, ben bebek zannetmiştim.9 yaşındaysa okula gidiyordur.Bazı okullarda etüt var diye biliyorum.Yoksa bile belediyeden destek alıp ücretsiz bakım evi var mı o yaşlar için araştırabilirsiniz.
Saat 3 e kadar kızınız okulda olsa, 3-4 saat ona bakacak göz kulak olacak bi yer bulunabilir bence.
Ve sakın isyan edip eşinize ailenize karşı yıkıcı olmayın.Aksine bu zor günler sizi birbirinize daha çok bağlasın ve bir an önce iş bakın, konfeksiyon da olsa çaycılık da olsa olsun.

Kim istemez çalışmadan keyif sürmeyi.Ben de çok isterdim çalışmama gerek kalmasın çok param olsun, çocuk yapınca da oturup çocuğuma bakayım ama maalesef.Emek olmadan yemek olmaz.
Bi yerden başlamak lazım...

sen ev almak için dişini sıkarsın sonra kocan boşar senı başka karı sefasını sürer hayat bu

ettiğiniz laf mı şimdi,dikkat çekici mi olmaya çalışıyorsunuz?
açtığınız konunun saçmalığından belli zaten amaç..

aynen bu yoruma katılıyorum bunu düşünerek olumsuz eleştirilere takılmayın dedim konu sahibine!...olumsuz eleştirileri yapanlar hemen üstlerine alınmışlar...biz bilmiyoruz sanki akıl vermeyi çok bilmişlik yapmaya gerek yok konuyu anlatan bayan akıl fikir istememiş çok bunaldım sıkıntımı yazıp rahatlamak istedim demiş çaresizliği yazdığı yazı şeklinden belli sadece bir dua Allah yardımcın olsun selametlere çıkarsın demek bile yeterlidir buda benim görüşüm:34: biri yok kalk çalış tv izleme demiş biri git okul bitir demiş diğeri aman dişini sıkıp ev sahibi olayım deme kocan boşar başka kadın sefa sürer demiş gerek varmı insanın derdine dert katmaya eminim borcu olan sıkıntıda olan her insan çalışmayı para kazanmayı akıl ediyordur bişiler yapıyordur veya yollarını arıyordur:34:

benimde arkadaşımın başına böyle bişey geldi aldıklarından çok daha ucuza evlerini satmak zorunda kaldılar. ama onun kocasının işyeri birden kapandı. nezaman böyle bişeye teşebbüs etsem aklıma geliyor cesaretim kırılıyor. özel sektöre güvenip ev almak gerçekten büyük cesaret zaten. allah yardımcınız olsun. rabbim inşallah bir çıkar yol gösterir. denir ya ev alan la yuva kurana allah yardım eder. inşallah sizde bu zor durumdan kurtulursunuz.

sen ev almak için dişini sıkarsın sonra kocan boşar senı başka karı sefasını sürer hayat bu

bu nasıl bır yorum yaa :52:
konuyla nasıl bagdastırıldı bu yorum cok merak ettım dogrusu .
son zamanlar da kendını ıspatlamaya calısan uye sayısın da cıddı anlam da artıs var .
her konu da bır ıkı tane cıkıyor .

konu sahıbı arkadasım ,Allah yardımcın olsun emınım cok zordur ancak ,ben de dıger arkadaslara katılıyorum .
32 yasındasınız elınız ayagnız tuttukdan sonra sız de calısabılırsınız .
ılkokul mezunu olsanız bıle ,her turlu ekmek kapısı bulursunuz .temızlık yaparsınız olmadı tekstıl atolyelerınden eve boncuk ısı alırsınız ,
o da olmadı pastanelere pogaca borek yaparsınız .yapmak ıstedıgınız de hersey yaparsınız .
ayrıca anlattıgınıza gore cıddı anlamda zor gecınen bır aıle ıcın bence,ınternet bır luks .
calısmamak ıcın ,9 yasında kı kızınızı bahane etmıssınız ama ,3 yasındakı kızıyla calısan kadınları tanıyorum ben .
calısmayı seven uretmeyı seven herkes calısır .onemlı olan ıstemektır canım .
sız hayatınız boyunca hıc calısmadıgınız ıcın bırazcık calısmayı gözünüz yemıyo gıbı geldı bana .

Son düzenleme:
Vay arkadaş :)) Hiç bir şey değil kadının internetine takıldınız ya:))
İş versenize:) Uzaktan kolay onu kes bunu kes...

Son düzenleme:
Vay arkadaş :)) Hiç bir şey değil kadının internetine takıldınız ya:))
İş versenize:) Uzaktan kolay onu kes bunu kes...

calis demek sucmudur...
evlere temizlige gitmek icinde tecrube aramiyorlar,
calismak isteyen cabuk is bulur...

calis demek sucmudur...
evlere temizlige gitmek icinde tecrube aramiyorlar,
calismak isteyen cabuk is bulur...
Bende kaç zamandır iş arıyorum ama bulamıyorum:)
Ufak bir çocuğum var kreşemi göndereyim gidip babannesinemi bırakayım.
Bir öğretmen evden pazarlama yapıyormuş ilgimi çekti araştırıcam.
İş önermeleri değil bazı şeylere böyle takılıp kalınması saçma..Benim de paraya ihtiyacım var bende farklı yerlerden kısıyorum kapattırmıyorum ama internetimi oda olmasa sıkıntıdan patlarım evde.

Back
X