• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Zoruma Gitti...

Ne mezunu kendisi cok merak ettim,zira üniversiteden mezun olmus ama beynini gelistirememis..

Konu sahibi arkadasim,uzaktan aciktan bir bölüm okuyabilirsin sende, cok guzel bolumler var tutunabilirsen cok iyi yerlerede gelirsin ,tabi bunu kendin icin yap.Hayatimizda ki bazi insanlar yüzünden hirs yapip bir seyler elde ediyoruz sende oyle yapacaksin

Benim esimdr uni mezunu ama ben hiç duymadım böyle laf hatta sen daha akillisin der durur keske öyle demeseymis belki söylediği için pişman olmuştur

Hiç karışık yazmamışsın gayet güzel anlatmışsın. Okuyunca çok üzüldüm. Keşke o cümleyi söyleseydin. Keşke ağzının payını verseydin. Evet okumak cehaleti alır, eşşeklik baki kalır.

Bugün kv lerde kahvaltidayken konu konuyu acti eşim oğlumu severken gayet normal bir sekilde ,inşallah babasıyla ,halasina cekerde oda üniversite mezunu olur dedi sok oldum kaldım ,hiçbirşey demedim ama nasıl zoruma gitti anlatamam ağzımda ekmek vardı buyudude,buyudude yutamadim ...

Sadece annesiyle dayisina benzerse bi ise yaramayan insan olur dedim ,okumak cahilligi alır ,esseklik baki kalır sözünü gormus oldum böylece, önce adam olsun diye başlayıp üstteki sozude soyleyebilirdim ama aklima gelmedi... Hiç beklemezdim zaten bu cumleyi bir an sessizlik oldu zaten 3-4 saniye kimse bisey demedi sonra o anlamda mi dedim ,yanlış anladın filan laf olsun diye konustu sadece...

E be koooskoca universite mezunu olmus adam sen benimle çıkarken biliyordun lise mezunu olduğumu ,niye girdin o zaman gunahima alsaydin kendin gibi okumus birisini zorla evlendirmedimki kendimle..

Ben seni ananin acik açık istemediğini anneme soyledigi halde ,gurursuzluk yapip aradım,baristim seninle ,hastalık Allah tan gelen birşey ama sen keyfin için cok ciddi hastaligin icin icmen gereken ilaçlarını icmeyip hafife aldığın halde seninle evlendim,annemi ,babamı,kardeşimi ,tüm sulalemi arkamda bırakıp sadece annenlerin olduğu kimsesiz bir şehire geldim ...

O kadar çok şey var ki bunlar 1000 de 1 i sadece çok doldum sabahtan beri agliyorum ,istenmeyen gelin olduğumu biliyorum ,sevilmedigimide, ama bu cümle cok zoruma gitti ben zaten senelerdir bunun ezikliğini yaşıyorum ama almiyor kafam arkadaş sayilsalim 0 ...

Evlendigimden beri ailesinin şöyle zorluklarla okuttum ,böyle zorluklarla okuttum lafını dinledim ,halada dinlerim sen anasiin ,babasın okutacaksin diyemedim akılları sira ailemi ezdiler anlatarak ,Allah ima sukur bir babam varki ADAM GİBİ ADAM...

Bu yasa kadar bizi büyüttü,yetiştirdi kendi yemedi bize yedirdi ,kendi giymedi bize giydirdi halada çalışır annem ne yapsa yer bitanedir nasıl özledim anlatamam :-( asla anlatmaz şöyle yaptım boyle yaptım diye siz benim yavrularimsiniz herzaman yapacağım der ne kendi söyler ne bize lafını ettirir ...

Ne kadar karisik yazdigimin farkindayim,su 2 günde o kadar kötü günler yasadimki hala toparlayamadim kendimi ,ama olayın özeti,

Kimse eşine güvenmesin anası oldumu 2 dk da satılır,anlamazsiniz bile...

Cok iyi geçindiğiniz,sizi çok sevdiğini soyleyen kaynananizin yanında ogluyla evinizde tartisip oraya gittiginizde siz belli etmeseniz ama oglu surat assa ,o guler yuzlulugunuz o size olan sevgisi kalıyor mu bakın ,kötü hep siz olacaksınız hicbirsey yapmak icin ugrasmayin,yaranamayacaksiniz.

Kim olursa olsun eşinizle bile aranızda mesafe olsun herkes duracagi yeri bilsin...

Ve en önemlisi herkes dengiyle evlensin ,ne kadar iyi olursanız olun evde çocukla işle ne kadar yorulursaniz yorulun kendi anneniz dışında kimsenin umrunda olmayacaksınız...Hele okumadiysaniz insan yerine konmayacaksiniz...

Annenizin kıymetini bilin,sarın opun,koklayin ve asla başka şehire evlenip gitmeyin...Kimse sizi anneniz gibi asla dusunmeyecek ...
arkadaşım ben ne ünv mezunları gördüm iki kelimeyi biraraya getiremeyen. beğenmek yerine beyenmek değil yerine deyil yazan vb. ne çok konu okudum ünv mezunu olduğunu söyleyip cümlesi nerede bitiyor nerede başlıyor belli olmayan. sen nekadar güzel anlatmışsın kendini.
boşver sen takma kafana önemli olan yürek işi senin dediğin gibi eğitim cehaleti alır (bazen) eşşeklik baki kalır ;)

Bugün kv lerde kahvaltidayken konu konuyu acti eşim oğlumu severken gayet normal bir sekilde ,inşallah babasıyla ,halasina cekerde oda üniversite mezunu olur dedi sok oldum kaldım ,hiçbirşey demedim ama nasıl zoruma gitti anlatamam ağzımda ekmek vardı buyudude,buyudude yutamadim ...

Sadece annesiyle dayisina benzerse bi ise yaramayan insan olur dedim ,okumak cahilligi alır ,esseklik baki kalır sözünü gormus oldum böylece, önce adam olsun diye başlayıp üstteki sozude soyleyebilirdim ama aklima gelmedi... Hiç beklemezdim zaten bu cumleyi bir an sessizlik oldu zaten 3-4 saniye kimse bisey demedi sonra o anlamda mi dedim ,yanlış anladın filan laf olsun diye konustu sadece...

E be koooskoca universite mezunu olmus adam sen benimle çıkarken biliyordun lise mezunu olduğumu ,niye girdin o zaman gunahima alsaydin kendin gibi okumus birisini zorla evlendirmedimki kendimle..

Ben seni ananin acik açık istemediğini anneme soyledigi halde ,gurursuzluk yapip aradım,baristim seninle ,hastalık Allah tan gelen birşey ama sen keyfin için cok ciddi hastaligin icin icmen gereken ilaçlarını icmeyip hafife aldığın halde seninle evlendim,annemi ,babamı,kardeşimi ,tüm sulalemi arkamda bırakıp sadece annenlerin olduğu kimsesiz bir şehire geldim ...

O kadar çok şey var ki bunlar 1000 de 1 i sadece çok doldum sabahtan beri agliyorum ,istenmeyen gelin olduğumu biliyorum ,sevilmedigimide, ama bu cümle cok zoruma gitti ben zaten senelerdir bunun ezikliğini yaşıyorum ama almiyor kafam arkadaş sayilsalim 0 ...

Evlendigimden beri ailesinin şöyle zorluklarla okuttum ,böyle zorluklarla okuttum lafını dinledim ,halada dinlerim sen anasiin ,babasın okutacaksin diyemedim akılları sira ailemi ezdiler anlatarak ,Allah ima sukur bir babam varki ADAM GİBİ ADAM...

Bu yasa kadar bizi büyüttü,yetiştirdi kendi yemedi bize yedirdi ,kendi giymedi bize giydirdi halada çalışır annem ne yapsa yer bitanedir nasıl özledim anlatamam :-( asla anlatmaz şöyle yaptım boyle yaptım diye siz benim yavrularimsiniz herzaman yapacağım der ne kendi söyler ne bize lafını ettirir ...

Ne kadar karisik yazdigimin farkindayim,su 2 günde o kadar kötü günler yasadimki hala toparlayamadim kendimi ,ama olayın özeti,

Kimse eşine güvenmesin anası oldumu 2 dk da satılır,anlamazsiniz bile...

Cok iyi geçindiğiniz,sizi çok sevdiğini soyleyen kaynananizin yanında ogluyla evinizde tartisip oraya gittiginizde siz belli etmeseniz ama oglu surat assa ,o guler yuzlulugunuz o size olan sevgisi kalıyor mu bakın ,kötü hep siz olacaksınız hicbirsey yapmak icin ugrasmayin,yaranamayacaksiniz.

Kim olursa olsun eşinizle bile aranızda mesafe olsun herkes duracagi yeri bilsin...

Ve en önemlisi herkes dengiyle evlensin ,ne kadar iyi olursanız olun evde çocukla işle ne kadar yorulursaniz yorulun kendi anneniz dışında kimsenin umrunda olmayacaksınız...Hele okumadiysaniz insan yerine konmayacaksiniz...

Annenizin kıymetini bilin,sarın opun,koklayin ve asla başka şehire evlenip gitmeyin...Kimse sizi anneniz gibi asla dusunmeyecek ...
Kendini boyle bos sozlerden dolayi uzmene hic degmez. Okumak onemli ama daha onemli seyler var; vicdanli merhametli olmak, iyiniyetli olmak. Benim gelinim olunca ben ona asla boyle yapmayacagim diyerek ne kadar vicdanli ve iyiniyetli oldugunu gosteriyorsun, takdir ettim seni. Okumamak bir eksiklik degil basini dik tut, kotu niyetli insanlar kalp kirmak icin illa ki neden bulurlar. Okul okursun okudugun bolumu begenmezler, ya da cok guzel bolum okursun okudu da noldu is bulamadi derler, haydi is buldun diyelim bu sefer de koca bulamadi derler, o da oldu bu sefer cocugu mu olmuyormus derler. Insanlarin lafi bitmez. Kotu niyet olduktan sonra soylenecek laf cok olur. Sen iyi niyetini muhafaza et , oglunu da ayni kendin gibi yetistir. Okul okuyan cok ama iyiniyetli insan cok az..

Lise mezunuyum evet hatta tml mezunuyum o zamanlar Üniv. 2 yıllık yatay geçiş hakkı vardı ,dinlemedim babamı esimin okuduğu şehire gittim ,çok tek kaldım bazı psikolojik sorunlarım oldu okuyamadan dondurup geri geldim, babam yapamazsın kızım başka şehirde burda oku dedi keşke dinleseydim ,şimdi basımı vuracak taş aramazdim ,büyükler her zaman bisey bilip soyler dinleyeceksin işte...

Bende eşimde iki ünv bitirdik bigün bile ağzımızdan kızımizda ünv okusun bitirsin demedik ben çok isterim kızım sanata yonelsin ama kendi kararı neyi isterse onu yaşasın okumak istemezse okumasın kendini istediği Bi alanda sevdiği bi konuda gelistirsin...
Çünkü ben şimdi ki meslegimi sevmiyorum keşke diyorum iki ünv bitirecegime çok sevdiğim kendimi çok huzurlu mutlu hissettiğim tiyatroya yonelseydim o yönde kendimi gelistirseydim neyse ki tiyatro oynuyorum ilgim hala var.

Liseyi bitirip Üniv.yı okuyamadan döndüğümden beri çalıştım ,hep aileme yardım etmeye calistim çünkü ailem bunu fazlasıyla hak ediyor evlenirken bile herseyimi kendim alıp odedim babama yardımcı olabilmek için ,Calistigim islerde hiç gocunmadim aldığım parayı hak edeyim diye sekreter olarak ise girdigim yerde az wc temizlemedim ,namusunla çalıştıktan ,helal para kazandıktan sonra iş iştir gözüyle baktım ...

Terbiyesiz adam. Pisman olup yalvarana kadar yuzune bile bakma. Konusma, gorme, duyma. Aileni de bi gorebilsen iyi olurdu bu ara. Imkanin varsa git ailenin yanina. Esin de yaptigi essekligiyle bas basa kalsin biraz. Acikinca da diplomasini yesin artik.

Bende hiç oglum illa Üniv.okusun demedim iyi ,merhametli olsun ,sevdiği bir mesleği yapsin dedim ,ayrıca Üniv. Okusaydim işletme okuyacaktim ki hiç sevmiyordum bölümünü, ama o zamanda okuduğum bölüm begenilmeyecekti çok hakli arkadaşlar

Lise mezunuyum evet hatta tml mezunuyum o zamanlar Üniv. 2 yıllık yatay geçiş hakkı vardı ,dinlemedim babamı esimin okuduğu şehire gittim ,çok tek kaldım bazı psikolojik sorunlarım oldu okuyamadan dondurup geri geldim, babam yapamazsın kızım başka şehirde burda oku dedi keşke dinleseydim ,şimdi basımı vuracak taş aramazdim ,büyükler her zaman bisey bilip soyler dinleyeceksin işte...

Turizm ve seyahat işletmeciliği bölümüne 2 yıllık sınavsız geçiş hakkı vardı hala devam ediyor mu acaba

Bu arada bir arkadaş sormuştu eşim hemşire

hemşire arkadaşlar alınmasın da eşinde öyle çok bulunmayan bir şey okumamış

hatta bir erkek için pek de alışılmış olmayan bir mesleği var

siz de lise mezunu işi gücü olan bir insansınız

söylediği söz değil zaten adam olamadığı açık

ama kv nin ne zorluklarla okuttum lafına takmayın benimki de der

eşimle aynı fakülteden mezunuz ben üstüne yüksek lisans yaptım ama kv ye sor bir tek onun oğlu okumuştur hatta onun çocukları hep iyi yerlerde okumuştur

ODTÜ de mühendislik okuyan kuzenlerini falan beğenmez kendi çocuklarının bölümleri ve üniversiteleri daha düşük puanlar ile girilmesine rağmen

o nedenle kv yi takma, sen üni bitirsen de kv aynı olurdu

bu bir eksiklik değil

burada bak herkes örnek veriyor nice üni mezunu kadının lise mezunu kocası var

aynı şekilde de üni mezunu erkelerin de lise hatta ilkokul mezunu eşi var

takma

üzülme ama o eşine de haddini bildir

evdeki tüm işler askıya alınsın beyefendi ile ilgilenilmesin o üni kitapları ile yaşasın bir süre

Terbiyesiz adam. Pisman olup yalvarana kadar yuzune bile bakma. Konusma, gorme, duyma. Aileni de bi gorebilsen iyi olurdu bu ara. Imkanin varsa git ailenin yanina. Esin de yaptigi essekligiyle bas basa kalsin biraz. Acikinca da diplomasini yesin artik.

Su 2 günde ilk defa yuzumu guldurdun son cumlenle Allah ta seni guldursun inşallah,ama ailem 8 saatlik yolda oglum 2 yasında otobüste imkânı yok zaptedemem ama yakınlarımda bi akrabam ,yada ailem olsaydı koşa koşa giderdim...

hemşire arkadaşlar alınmasın da eşinde öyle çok bulunmayan bir şey okumamış

hatta bir erkek için pek de alışılmış olmayan bir mesleği var

siz de lise mezunu işi gücü olan bir insansınız

söylediği söz değil zaten adam olamadığı açık

ama kv nin ne zorluklarla okuttum lafına takmayın benimki de der

eşimle aynı fakülteden mezunuz ben üstüne yüksek lisans yaptım ama kv ye sor bir tek onun oğlu okumuştur hatta onun çocukları hep iyi yerlerde okumuştur

ODTÜ de mühendislik okuyan kuzenlerini falan beğenmez kendi çocuklarının bölümleri ve üniversiteleri daha düşük puanlar ile girilmesine rağmen

o nedenle kv yi takma, sen üni bitirsen de kv aynı olurdu

bu bir eksiklik değil

burada bak herkes örnek veriyor nice üni mezunu kadının lise mezunu kocası var

aynı şekilde de üni mezunu erkelerin de lise hatta ilkokul mezunu eşi var

takma

üzülme ama o eşine de haddini bildir

evdeki tüm işler askıya alınsın beyefendi ile ilgilenilmesin o üni kitapları ile yaşasın bir süre

Tabikide zorluk çekmiştir 2 çocuk okutmuş kolaydır demiyorum ama o kadar çok konusuluyorki artık iyi niyetle söylenmediği çok acik ne diye sürekli ailemin olduğu ortamda anlatiyorsun siz ne yaptiniz der gibi kim eşim okurken de her hafta sonu çalışıyordu univ okudugu sehirden baska bir sehire gidip 50 lira alıyorsa 20 sini kendine 30 unu ailesine verirdi Üniv. De az kaldım ama gordum hepsini ...

Ayrıca KV iyi niyetli olsaydı oğluna bir laf söylerdi sustururdu ohh canıma degsin der gibi susup kalmazdı

Ayrıca hepiniz ama hepiniz iyi ki varsiniz ,sayenizde yüzüm guldu ,ne kadar şiş gözlerle kurbağa gibi gorunsemde aglamiyorum artık iyi ki varsiniz destek veren vermeyen herkesten Allah razı olsun

Su 2 günde ilk defa yuzumu guldurdun son cumlenle Allah ta seni guldursun inşallah,ama ailem 8 saatlik yolda oglum 2 yasında otobüste imkânı yok zaptedemem ama yakınlarımda bi akrabam ,yada ailem olsaydı koşa koşa giderdim...
Ay canim ya. Uzulme lutfen. Hep gül emi. Takma kafana dusuncesiz insanlari. Sukur ki ailen seni destekliyor. Bir de kotu durumda olup da ailesi de hic desteklemeyen kadinlar var ki, onlara cok uzuluyorum. Allah onlarin da ailesine vicdan merhamet versin.
Ben moralim bozuk olunca hemen internetten komik seyler izliyorum. Ya da hareketli muzikler dinliyorum. Iyi geliyor inanki. Sen de dene istersen.

Back
X