çokk bunaldımm yardımınıza ihtiyacım var :(

bu durum üzüyo zaten beni başta ben mi abartıyorum dedim kabullenmek istemedim ama malesef kabullenmem gerekiyo sanırım

Biz ilk evlendik, kimse yardım etmedi 55 60 bin lira borcumuz vardı. 1.5 yıllık evliyim bu arada. Derken canımızı dişimize taktık, o borcu bitirdik nerdeyse. Bu arada eşim işsiz kaldı, yeri geldi eve bir kalıp peynir alamadık, pazara gidemedik. Ama ne o bana ne ben ona alma yeme giyme demedik. Insaniz çünkü neler istiyor gönül. Borç olsa anlarım ama o bile yokken eşin neyin pintiliğini yapıyor?
Saçma yani düşünecek bir şey de yok ayrıca

benim de aksine ailemden kimse böyle değil eşimi seviyorum ama bu konu yüzünden soğumaya başladım dediğin gibi evlenene kadar asla böyle değildi ne olduysa düğünden sonra oldu balayına gittik onda bile çok para harcadık çok harcıyoruz deyip durdu :(
Annemede kızınca evlenmeden belli etmedi dedi😀 valla dayanılması güç beyefendi sanırım Karadenizli ?? Elinizden maaşınızı alıyor mu

Sabahın ayazında uyanıp ise gideceksiniz milletin agız kokusunu cekeceksınız, iste yoruldugunuz ıcın haftada bir yemek yemek isteyeceksiniz dısarıda tost yaparız evde diyecek.

Canınız cıkacak calısırken evde ayak uzatıp sıcacık oturcam diyeceksiniz, hırka giy diyecek

Neden calisiyorsunuz ki ozaman.
Ustelık borcunuz da yok.
Kazandığınız parayı gonlunuzce harcayamayacaksanız evinizde ısınamayacaksanız, dısarıda ıkı lahmacun yıyemeyecekseniz ne anlamı var calısmanın
Kocanıza ciddi sekilde uyarısını yapın. Bastan ayar cekın. Sonra asla duzelmez. Bekleyince duzelmez. Susunca duzelmez.

şu an daha yeni evlisiniz nasıl başlarsa öyle gider boyun eğme kabul etme hatta cinnet geçir ipleri eline al sonra pişman olursun

Elinden geldiği kadar değil sizin yaptığınız kadar yapacak. Ayrıca sormadan alacağınız ne varsa alın. Siz böylr yaparsanız adamın saçmalıkları katlanarak devam eder. Bağırsın çağırsın umursamayın. Sonunda alışacak. Çekilmez çünkü böyle
bende öyle düşünüyorum inşallah değişir aklını başına alır :( çünkü bu hesaplara girmek için daha çok yeniyiz diye düşünüyorum

Sabahın ayazında uyanıp ise gideceksiniz milletin agız kokusunu cekeceksınız, iste yoruldugunuz ıcın haftada bir yemek yemek isteyeceksiniz dısarıda tost yaparız evde diyecek.

Canınız cıkacak calısırken evde ayak uzatıp sıcacık oturcam diyeceksiniz, hırka giy diyecek

Neden calisiyorsunuz ki ozaman.
Ustelık borcunuz da yok.
Kazandığınız parayı gonlunuzce harcayamayacaksanız evinizde ısınamayacaksanız, dısarıda ıkı lahmacun yıyemeyecekseniz ne anlamı var calısmanın
Kocanıza ciddi sekilde uyarısını yapın. Bastan ayar cekın. Sonra asla duzelmez. Bekleyince duzelmez. Susunca duzelmez.
çok haklısınız bende bunları düşünüyorum inanın çok üzüyo bu konu beni kaç gündür ne yapsam diye düşünmekten kafayı yedim

Biz ilk evlendik, kimse yardım etmedi 55 60 bin lira borcumuz vardı. 1.5 yıllık evliyim bu arada. Derken canımızı dişimize taktık, o borcu bitirdik nerdeyse. Bu arada eşim işsiz kaldı, yeri geldi eve bir kalıp peynir alamadık, pazara gidemedik. Ama ne o bana ne ben ona alma yeme giyme demedik. Insaniz çünkü neler istiyor gönül. Borç olsa anlarım ama o bile yokken eşin neyin pintiliğini yapıyor?
Saçma yani düşünecek bir şey de yok ayrıca
bende farkındayım ki ben asla gözü yüksekte alamıycağım şeyler istemiyorum en ufak örek 3 aydr monta ihtiyacım var alıcam diyorum hadi git al bile demedi varya montun dedi bana nemim de aklım mantığım var çok zor durumda olska bende şunu alcam bunu alcam demem zaten ama bu kadar abartıcak bi durumumuz yok ki tutum ayrı cimrilik ayrı şey

Nasıl alışırsa öyle gider. Duruma katlanamadığınızı net bir şekilde anlatın.

Tüm masrafları yarı yarıya mı bölüşüyorsunuz?

Gerçekten çok sevimsiz bir tutum içinde eşiniz, siz çalışmasanız yediğiniz bile batar bu adama.

oturup aylık masrafı hesaplayın, atıyorum 4000 mi tutuyor. Siz de 1000 tl, onda 1000 Tl kalacak şekilde masrafları bölüşün.

Açık açık da acil, beklenmedik bir ihtiyaç olamadıkça, 1000 tl ile ne yapacağımı sana sormayacağım diyin...

Nasıl alışırsa öyle gider. Duruma katlanamadığınızı net bir şekilde anlatın.

Tüm masrafları yarı yarıya mı bölüşüyorsunuz?

Gerçekten çok sevimsiz bir tutum içinde eşiniz, siz çalışmasanız yediğiniz bile batar bu adama.

oturup aylık masrafı hesaplayın, atıyorum 4000 mi tutuyor. Siz de 1000 tl, onda 1000 Tl kalacak şekilde masrafları bölüşün.

Açık açık da acil, beklenmedik bir ihtiyaç olamadıkça, 1000 tl ile ne yapacağımı sana sormayacağım diyin...
teşekkür ederim bende bu şekilde yapmayı düşünüyorum bkalım nasıl olucak :(

Bide cocuk yaparsaniz eskiden bez mi vardi fakan deyip sizi cag disi seylere de yonlendirir gibi geldi allah muhafaza, cocuk vs dusunuyorsaniz geciktirin bu konuyu derim. Adam sorunlu.
Bi arkadaşımın kocası çişli bezleri peteğe asmış kurusun yeniden kullanılsın diye. Arkadaşım eve geldiğinde ev sidik kokuyormuş 🤢😂

çok haklısınız bende bunları düşünüyorum inanın çok üzüyo bu konu beni kaç gündür ne yapsam diye düşünmekten kafayı yedim
Uzulmek dısında herseyı yapın. Gayet sınırlı sekılde, ya ısı bırakırım ya evimde ısınır ıs donusu ıkı lahmacun yerım. Secim senin.
Bekarken cekmedıgım seyleri evlenince cekmek ıcın nıkahlanmadım seninle.
Babam bilse evde beni hırkayla oturttugunu zaten burda durmama musade etmez kusura bakma.
Ya kendine gel, ya da uzulecek kendine gelmek zorunda kalacaksın dıyın.
Bu tipler tatlı dilden ricadan anlamaz.

Ayrıca kazandığım parayla lahmacun alırken neden rica edeyim ki?
Yolun basındasınız, sımdı yaptınız yaptınız.
Sonrası gercekten bosluk.

3 Aylık evlilikte dışarda yemek yemek yok, haftasonu gezmek yok, kombiyi açmak yok, ee niye yaşıyosunuz ki.
Nasıl başlarsa öyle gider. Ayrıca borç yok diyosunuz 6 bin civarı eve para giriyo diyosunuz. Yani ev kiranız ne kadar yüksek olabilirki zaten dogalgaz faturasıda çok gelmiyodur yanmadıgı için. E kalan parayı her ay birikimmi yapıyosunuz.

Selam hanımlar
Size birşey danışmak i,stiyorum ne olur yardımcı olun çok bunaldım
Ben 3 aylık evliyim daha çok yeniyiz ve borçsuz evlendik çok sükür ikimzde çalışıyoruz durumumuz çok iyi değil ama bize yetiyo ki zaten daha çok yeni evliyiz. Benim derdim şu eşim çok cimri oldu evlenmeden önce gayet iyidi ki ben cimri insandan nefret ederim azıcık hissetmiş olsam evlilik için biraz daha beklerdim. Ama nişanlılık döneminde böyle değildi. ne istesem zor geçiniyoruz zaten der bana. Ben çalışan bi insanım ona rağmen asla evimin işini yemeğimi boşlayan biri de değilim ama maaşımla yapıcağım harcamama bile izin vermiyo alışveriş yapıcam eksiklerim var ben biraz para ayırıcam maaşımdan dedim ve hiç beklemediğim bi tepki aldım hayır dedi bana zaten toparlayamıyoruz senin paran benim param mı var dedi şok oldum ben alışık değilim böyle şeylere. ortak maaşımız faturalar kira falan derken ödemeleri beraber yaparız. evlendiğimden beri belki 1 belki 2 kere yemek yedik dışarda oda özel biyer falan değil normal fastfood yemek yani gözüm yüksekllerde değil asla ama insan değişiklik istiyo bazen yemek için değil sadece değişiklik olsun diye dışarda yemek istiyo geçenlerde işten çıktık dedim ki bugün dışarda yiyelim değişiklik olur dedim ne gerek var dedi bende bugün yorgunum hiç yemek yapmak istemiyo canım dedim gerek yok evde tost yapar yeriz madem dedi. doğlazgaz yüzünden çok tartışıyoruz üşüyorum diyorum ona rağmen petekleri en düşük ayarda açıyo fatura çok geliyomuş kalın giyin diyo hırkamıda alıyorum ama evin içi gerçekten soğuk ben açıyorum o kısıyo ben açıyorum o kısıyo. çok bunaldım ben çalışmama rağmen kendime bişey almaya çekiniyorum ve şaunda çocuk yok gezip tozmak istiyo insan ama haftasonları çok para harcıyoruz diye dışarı çıkmak istemiyo çıksada benim zorumla yada çıkıyoruz yemeği evde yeriz boşver makarna yapar yeriz diyo. ben mi abartıyorum bilmiyorum kafam allak bullak bir iki defa konuştum anlamadı içime atıp duruyorum ama ne zamana kadar işi bırakıyım diyorum madem maaşıma mudahale ediyo onu da yapmak istemiyorum bu sefer de tek başıma yetişemiyorum bu kadar oluyo diye bana söylencek daha .ok bunaltıcak beni bunuda biliyorum ne olur fikir verin ben mi abartıyorum yada ne yapmam lazım ailemede anlatamıyorum üzülürler diye
Zamanla her sey oturacak canim merak etme.Sen sevginle diklesmek yerine ona guzel dille anlat bende sen gibi calismama ragmen kendime bisey alacak olsam mûsrif oluodum guzelce kendimi ifade ettim sonra roller degisti simdi ben onu kismaya calisiyorum.Senin paran benim param yok ve senin kararin benim kararimda yok harcama vs ikimizin istegine gore yapacaz de.Terslenme suan evliliginizin temelini atiyorsunuz ve simdiler bir omur etkilio.Sen akilli davran

3 Aylık evlilikte dışarda yemek yemek yok, haftasonu gezmek yok, kombiyi açmak yok, ee niye yaşıyosunuz ki.
Nasıl başlarsa öyle gider. Ayrıca borç yok diyosunuz 6 bin civarı eve para giriyo diyosunuz. Yani ev kiranız ne kadar yüksek olabilirki zaten dogalgaz faturasıda çok gelmiyodur yanmadıgı için. E kalan parayı her ay birikimmi yapıyosunuz.
Hayır birikim yok 1200 kira veriyoruz evet az yakıyoruz 300 gelmiş doğalgaz oda zaten ondan dolayı kısıyo peteği ama ben ısınamadıktan sonra 300 gelse ne olur 500 gelse ne olur bi tek ben değil gelenlerde ev serin diyo bende söylüyoprum böyle gezme o zaman kazak giy diyo yatarken kazak giyemem ki ben

Benim anlamadığım maaşı alıp direk tamamını eline mı veriyorsunuz sizde hiç mı para olmuyor? Öte yandan bu işe hemen dur deyin alıştırmayın öyle sizin yaptığınız bu fedakarlık zamanla olması gereken bir şeye dönüşüverir yapmak istemeyince de suçlu olursunuz. Tüm para onda duruyorsa da ödemelerden arta kalan parayı ne yapıyor onu da merak ettim ben

Hayır birikim yok 1200 kira veriyoruz evet az yakıyoruz 300 gelmiş doğalgaz oda zaten ondan dolayı kısıyo peteği ama ben ısınamadıktan sonra 300 gelse ne olur 500 gelse ne olur bi tek ben değil gelenlerde ev serin diyo bende söylüyoprum böyle gezme o zaman kazak giy diyo yatarken kazak giyemem ki ben

Şimdi para olmasa tamam kısması haklı diyecegimde. 1200 kira 300 doğalgaz hadi 150 elektrik tlf faturaları su faturası falan derken toplam 4 bim gitsin giderlere kalanla gayet güzel ayda 2 kez yemeğe hafta sonları bi gezmeye çıkılabilir bence.

Şimdi para olmasa tamam kısması haklı diyecegimde. 1200 kira 300 doğalgaz hadi 150 elektrik tlf faturaları su faturası falan derken toplam 4 bim gitsin giderlere kalanla gayet güzel ayda 2 kez yemeğe hafta sonları bi gezmeye çıkılabilir bence.
geçen gün oturuyoduk bana göre yediğimiz cips bile fuzuli dedi ya :( hafta da bir bile yemeğe gitmiyoruz geçen gün yeni maaşı alınca bugün dışarda yiyelim dedim gerek yok evde tost yaparız dedi haftada iki kere yemek ne demek biz ayda bir belki çıkarız oda ben istersem falan kendisi hayattta demez bugün uğraşma yada yoruldun dışarda yiyelim diye

Back
X