çokk bunaldımm yardımınıza ihtiyacım var :(

begumgum

Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2019
41
19
8
Selam hanımlar
Size birşey danışmak i,stiyorum ne olur yardımcı olun çok bunaldım
Ben 3 aylık evliyim daha çok yeniyiz ve borçsuz evlendik çok sükür ikimzde çalışıyoruz durumumuz çok iyi değil ama bize yetiyo ki zaten daha çok yeni evliyiz. Benim derdim şu eşim çok cimri oldu evlenmeden önce gayet iyidi ki ben cimri insandan nefret ederim azıcık hissetmiş olsam evlilik için biraz daha beklerdim. Ama nişanlılık döneminde böyle değildi. ne istesem zor geçiniyoruz zaten der bana. Ben çalışan bi insanım ona rağmen asla evimin işini yemeğimi boşlayan biri de değilim ama maaşımla yapıcağım harcamama bile izin vermiyo alışveriş yapıcam eksiklerim var ben biraz para ayırıcam maaşımdan dedim ve hiç beklemediğim bi tepki aldım hayır dedi bana zaten toparlayamıyoruz senin paran benim param mı var dedi şok oldum ben alışık değilim böyle şeylere. ortak maaşımız faturalar kira falan derken ödemeleri beraber yaparız. evlendiğimden beri belki 1 belki 2 kere yemek yedik dışarda oda özel biyer falan değil normal fastfood yemek yani gözüm yüksekllerde değil asla ama insan değişiklik istiyo bazen yemek için değil sadece değişiklik olsun diye dışarda yemek istiyo geçenlerde işten çıktık dedim ki bugün dışarda yiyelim değişiklik olur dedim ne gerek var dedi bende bugün yorgunum hiç yemek yapmak istemiyo canım dedim gerek yok evde tost yapar yeriz madem dedi. doğlazgaz yüzünden çok tartışıyoruz üşüyorum diyorum ona rağmen petekleri en düşük ayarda açıyo fatura çok geliyomuş kalın giyin diyo hırkamıda alıyorum ama evin içi gerçekten soğuk ben açıyorum o kısıyo ben açıyorum o kısıyo. çok bunaldım ben çalışmama rağmen kendime bişey almaya çekiniyorum ve şaunda çocuk yok gezip tozmak istiyo insan ama haftasonları çok para harcıyoruz diye dışarı çıkmak istemiyo çıksada benim zorumla yada çıkıyoruz yemeği evde yeriz boşver makarna yapar yeriz diyo. ben mi abartıyorum bilmiyorum kafam allak bullak bir iki defa konuştum anlamadı içime atıp duruyorum ama ne zamana kadar işi bırakıyım diyorum madem maaşıma mudahale ediyo onu da yapmak istemiyorum bu sefer de tek başıma yetişemiyorum bu kadar oluyo diye bana söylencek daha .ok bunaltıcak beni bunuda biliyorum ne olur fikir verin ben mi abartıyorum yada ne yapmam lazım ailemede anlatamıyorum üzülürler diye

maaşlarınız çok mu düşük?
eğer çok düşük ve zor yetiyorsa mecburen cimri olmuştur malum hayat da çok pahalı

kendine harcamaları nasıldır? kendine de kısar mı?
hayır değil yani 2 kişilik bi aileye yetmiycek bi maaş asla değil kendine de kısar kolay kolay haracamaz ama harcadığı zaman ben asla alma ne kadar diye bile sormam

işi bırakıyım diyorum madem maaşıma mudahale ediyo
Isi birakma kocayı birak. Hadi yemek bir derece, hem hijyenik degil hem de gereksiz pahalı ama petegin derecesini düşürmesi senin hayat kaliteni etkiler. Onun usumuyor olması bir gerekce degil. Bir de çocuğun oldugunda düşün bu adami.

Selam hanımlar
Ben 3 aylık evliyim daha çok yeniyiz ve borçsuz evlendik çok sükür ikimzde çalışıyoruz durumumuz çok iyi değil ama bize yetiyo ki zaten daha çok yeni evliyiz. Benim derdim şu eşim çok cimri oldu evlenmeden önce gayet iyidi ki ben cimri insandan nefret ederim azıcık hissetmiş olsam evlilik için biraz daha beklerdim. Ama nişanlılık döneminde böyle değildi. ne istesem zor geçiniyoruz zaten der bana. Ben çalışan bi insanım ona rağmen asla evimin işini yemeğimi boşlayan biri de değilim ama maaşımla yapıcağım harcamama bile izin vermiyo alışveriş yapıcam eksiklerim var ben biraz para ayırıcam maaşımdan dedim ve hiç beklemediğim bi tepki aldım hayır dedi bana zaten toparlayamıyoruz senin paran benim param mı var dedi şok oldum ben alışık değilim böyle şeylere. ortak maaşımız faturalar kira falan derken ödemeleri beraber yaparız. evlendiğimden beri belki 1 belki 2 kere yemek yedik dışarda oda özel biyer falan değil normal fastfood yemek yani gözüm yüksekllerde değil asla ama insan değişiklik istiyo bazen yemek için değil sadece değişiklik olsun diye dışarda yemek istiyo geçenlerde işten çıktık dedim ki bugün dışarda yiyelim değişiklik olur dedim ne gerek var dedi bende bugün yorgunum hiç yemek yapmak istemiyo canım dedim gerek yok evde tost yapar yeriz madem dedi. doğlazgaz yüzünden çok tartışıyoruz üşüyorum diyorum ona rağmen petekleri en düşük ayarda açıyo fatura çok geliyomuş kalın giyin diyo hırkamıda alıyorum ama evin içi gerçekten soğuk ben açıyorum o kısıyo ben açıyorum o kısıyo. çok bunaldım ben çalışmama rağmen kendime bişey almaya çekiniyorum ve şaunda çocuk yok gezip tozmak istiyo insan ama haftasonları çok para harcıyoruz diye dışarı çıkmak istemiyo çıksada benim zorumla yada çıkıyoruz yemeği evde yeriz boşver makarna yapar yeriz diyo. ben mi abartıyorum bilmiyorum kafam allak bullak bir iki defa konuştum anlamadı içime atıp duruyorum ama ne zamana kadar işi bırakıyım diyorum madem maaşıma mudahale ediyo onu da yapmak istemiyorum bu sefer de tek başıma yetişemiyorum bu kadar oluyo diye bana söylencek daha .ok bunaltıcak beni bunuda biliyorum ne olur fikir verin ben mi abartıyorum yada ne yapmam lazım ailemede anlatamıyorum üzülürler diye

hiç takılmayın . güzelce anlatın bu durumun sızı uzdugunu tabıkı ıkınızın butcesı bu bnde dusunuyorum ama motive olmam gerekıyor tarzında seylerden bahsedın. bazen bır kere soylemekle olmaz defalarca guzelce anlatmak soylemek lazım

boşan demeyeceğim:))))
daha dur 3 ay bunun düğün borçları falan vardır
borçlarınızı bir ödeyin rahatlayın cimriği devam ederse sonra düşünürsünüz
tedbir diye kısıyor eşiniz belliki bunun tam olarak cimrilik olduğuna emin değilim
borcumuz yok ki hem de hiç sadece bi araba aldık düğünden sonra onun ödemesi var oda öyle bizi bunltıcak bi rakam değil aileler sağolsun hiç borç bırakmadı aksine takılar vs herşewyi bize verdi

hayır değil yani 2 kişilik bi aileye yetmiycek bi maaş asla değil kendine de kısar kolay kolay haracamaz ama harcadığı zaman ben asla alma ne kadar diye bile sormam
sorun bundan sonra sizde sıkboğaz edin görsün
parayı ona mı veriyorsunuz direk fatura vs ödemesi kimde?
inşallah kartınız onda falan değildir

Yok canım sen abartmıyorsun. Hemen hemen aynı dönem evlenmişiz. Biz eşimle herşeyimizi kendimiz yaptık. 90 bin kadar borç var. asgari ücrete çalışıyoruz ucu ucuna yetiyor. Nispet olarak algılama ama ona rağmen kombiyi yükseğe al üşüme der. Bizim evdede cimri benim ama maaş aldık mı yemeğe çıkarız. Ay da bir sanki ne diyor. Ve çok şükür geçiniyoruz. Eşiniz çok cimri evet ama siz pes edeceğinize o etsin. Kartınızı vermeyin sakın ona. Benim param mesajını verin. Bişey lazım oldumu alalım mı deme git al. İşten de çıkmayın.maaş bizim garantimiz

Isi birakma kocayı birak. Hadi yemek bir derece, hem hijyenik degil hem de gereksiz pahalı ama petegin derecesini düşürmesi senin hayat kaliteni etkiler. Onun usumuyor olması bir gerekce degil. Bir de çocuğun oldugunda düşün bu adami.
anlam veremiyorum ne odluğuna her gün daha da şok oluyorum bu komuda bilmiyorum ben mi abartıyorum evi temizlerken camları 1 saatliğine açtım geçen gün kapattım akşam oldu ev buz gibi peteğe bi baktım kombiyi kapatmış neymiş cam açmışım ondan kapatmış sadece 1 saat ev havalansın diye açtım sonra kapattım şok odum peteğe dokununca

Belki para biriktirmek istiyordur bebek falan olursa onu düşünüyordur. Konuşunca herşey hallolur. Bunun için insan eşinden ayrılmaz. Neticede kendisi de harcamıyormuş.

sorun bundan sonra sizde sıkboğaz edin görsün
parayı ona mı veriyorsunuz direk fatura vs ödemesi kimde?
inşallah kartınız onda falan değildir
yok bende ama maaşı vermemek olmaz ki ben kiaryı ödüyorum faturaları falan ortak yani ama sadece biraz ayırıyım maaşımdan bir iki ihtiyacım var dedim hayır dedi bana şok oldum

yani maaş kartınız onda değilse sizin ay sonuna paranız kalmıyor mu?

hani ben bişey alacağım zaman eşime sormam alırım yani çünkü hesabı kitabı biliyorum az çok.

anlamadım yani sizin tüm maaş giderlere gitmiyorsa zaten almanız konusunda bi engel yok. ben x alacğaım izin veriyor musun filan mı diyorsunuz?

Selam hanımlar
Siz de eşinizin çözüm önerilerine biraz katkıda bulunsanız ne iyi olur.

Borçlarınız olmayabilir ama maaşınız az biraz iktisatlı davranmaktan zarar gelmez .Devir ekonomi devri..

Borcunuz yokmuş. İkinizde asgari ücret alsanız. Az da olsa para artar neden hayır dedi?

yok bende ama maaşı vermemek olmaz ki ben kiaryı ödüyorum faturaları falan ortak yani ama sadece biraz ayırıyım maaşımdan bir iki ihtiyacım var dedim hayır dedi bana şok oldum
Kirayi falan odedikten sonra maasinizdan kalanı esinize mu veriyorsunuz?

Back
X