- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
anne baba farklı dili konuşan var mı?
biz eşimle ingilizce konuşuyoruz, ingilteredeyiz.
oğlumla türkçe konuşuyorum, eşim de kendi dilini konuşuyor.
3 dil öğrenmesi gerekiyor yani.
şimdiye kadar sadece anne ve baba dedi.
18 aylık şu an.
bazı konuştuklarımı anlıyor bazılarını anlamıyor.
benzer durumlardan geçenlerin tavsiyesini bekliyorum.
evet öğretiyor. ingilizceye de aşina olacak sanırım biz konuştuğumuz için.Of çocuk için çok yorucu..Ama büyüdüğünde çok güzel olacak....Türkiyede'ki kürtler,lazlar,pomaklar,çerkezler nasıl yapıyor acaba..Yurtdışındaki çocuklar hadi ilk önce anadilini öğrenir sonra okula falan başlayacakları zaman yabancı dili öğrenir..Yada onlara da önceden öğretiyırlardır..Bilemedim şimdi:)Allah yardımcınız olsun.
:)
Peki baba kendi dilini de öğretiyor mu?İngilizcre nezaman öğrenecek:)Of benim kafam bile karıştı:)
İleride kısmet olursa evlenirsek, bizimde durumumuz tamamen aynısı olacak. Sizin yazdığınızı görünce bir an böyle kendi gelecekteki halim yazmış gibi hissettim içim bir hoş oldu
İleride kısmet olursa evlenirsek, bizimde durumumuz tamamen aynısı olacak. Sizin yazdığınızı görünce bir an böyle kendi gelecekteki halim yazmış gibi hissettim içim bir hoş oldu
Sizinki hangi diller:)
ben bakiyorum.anaammmmm.... çok güzell çok da karışık :) bir pedagogtan yardım alın derim ne yapılması konuusunda :) biz de yurtdışında yaşamayı düşünüyoruz, ikidilli bir çocuk olcak yani... daha evli bile değilim ama şimdiden düşünüyorum nasıl yapsam etsem diye :) bu arada siz mi bakıyorsunuz bebeğinize, yoksa bakıcısı falan mı var :)
18 aylık şu an.
18 aylık şu an.
cok sevindim mesajiniza.
Biz varızzzBenim eşim rus, oğlum doğduğundan bu yana ben hep türkçe , eşim ve kayınvalidem rusça konuştu. Bizim gibi olan ailelerde her iki dilde çocuk için ana dil oluyor, hiç merak etmeyin. Ben zamanında çok araştırdım bu konuyu. Eğer evde siz daha çok onunla vakit geçiriyorsanız, ilk kelimeleri türkçe olacktır, 3 -3 buçuk yaş civarında ise her iki dili de anadil olarak aksansız konuşacak. Konuşması biraz gecikebilir, o da gayet normal. Benim oğlum ilk defa baba dediğinde 18 ayı geçmişti ki bu kelime en kolay ve ilk söylenen kelimelerden biridir normlde. Oğlum şuan 6 yaşında , ruscayı sadece babannesi ile konuşuyor, çünkü eşim de iyi dereecede türkçe konuşuyor, evde ki ortak dilimiz türkçe yani .ama oğlum rusca film , çizgifilm leri rahatlıkla izliyor ve bana tercüme bile yapıyor. Sizin aranızda 3. Bir dil olan ingilizce varmış bir de, evet kafa karıştırıcı gibi görünsede çocuk için öyle değil. Çok şanslı bir çocuk olacak ileride
bence de surekli turkce konus. sadece cocuk icin degil, sen onunla ingilizce konusmaya devam edersen oyle gider. sonra turkce konusmak zor gelir. ayda yilda annanne ile falan konusarak ne kadar ogrenebilir ki?Bizde sizinle ayni durumdayiz. Babanin birkac dili var ama evde kendi aramizda Ingilizce konusuyoruz(Ben esimin bildigi diger dilleri bilmedigim icin). Ben cocugumla aklima geldikce Turkce konusuyordum fakat aklima geldikce degil her zaman Turkce konusmam lazim oldugunu ogrendim. Simdi ben Turkce babasi da Ingilizce konusuyor cocugumuzla. Yasadigimiz ulkenin 2 tane resmi dili var(Ingilizce ve Fransizca) ve ne zaman okula baslayinca Fransizca da ogrenicek. Esimin ailesi de kendi dillerinde konusuyorlar cocugumuzla. InsaAllah cocuga fazla yuklenmemis oluruz gerci henuz 8 aylik :)
Soyle de bir durum varmis. 4 yasinda bir cocuga 3-4 dil ayni anda ogretirseniz cocuk bu dilleri birbirine karistirmadan Ana Dili gibi ogrenebilirmis. Benim icin cok da onemli degil simdi ogrenmesi, zaten hayatinin bir doneminde ister istemez ogrenicek Turkceyi de Ingilizceyi de :)
Ben ingilizce alip turkce okuyorum kitaplari kafama goreBenim sikintim Turkiyede bile Turkce cocuk kitaplari bulamamak. Bir iki tane buldum onlarda burdaki kitaplarin aynisi fakat Turkceye cevrilmis! hali. Onu da duzgun cevirmemisler bile. Google dan cevirmisler sanki!
Benim de anem Rus babam Turk, her iki dili de aksansiz konusuyorum. Annemle ve kardesimle hep Rusca konusuyoruz, babamla Türkce)) cocugunuz cok sansli bence 3 dil bilerek buyuyo ve hayatinda cok buyuk artilari olucak bunun)))anne baba farklı dili konuşan var mı?
18 aylık şu an.
Ben ingilizce alip turkce okuyorum kitaplari kafama gore
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?