- 23 Kasım 2020
- 956
- 3.990
- 63
- 30
uslubunuz en az nişanlımınki kadar yanlış. sabahtan beri ne yaşıma rağmen olgunlaşamadığım kaldı ne piremsesliğim. geribildirim şu şekilde yapılıyor size giderayak bir şeyler katmış olayım: önce karşıdakine yaptığı eylemi söylüyorsunuz. örneğin "xxyy adama bunu söylemişsin". sonra bu yapılan eylemin etkisini söylüyorsunuz "sen böyle dediğin için bunu demiş olabilir". son olarak da ne yapılırsa bununla tekrar karşılaşılmaz onu söylüyorsunuz, mesela " bunu bunu söylemezsen bunu yapmaz diye düşünüyorum." gibi. bu nedenle karşı görüşte olan sizden başka kimseye kendi tarafımdan bakma konusunda diretmedim; herkese konuyu doğru ifade edemediğimi düşündüğüm için açıklamaya çalıştım. son olarak allah sizinkine sabır vermesin çünkü gerek yok, evden atsa "e haklı" diyeceksiniz gibi bir vibe'ınız var.pas..
Ben konudan çıkıyorum. Allah nişanlıniza sabır versin, her şeyi böyle kendine göre yontup istediği gibi anlayan , olaylara sadece kendi tarafından bakan bir piremses ile ilişki sürdürmek zor olsa gerek .
Abartıyor muyum diye konu açmışsıniz, evet abartiyorsun diyen herkese 'ama benim hassas , narin duygularim' diyorsunuz. Madem bu laf bile sizin için çok büyük bir şey, madem gece yatarken KIRKBEŞ dakika konusunca kendinizi değersiz hissediyorsunuz, ayrılın gitsin. Siz daha iyilerine, beş saat kırkbeş dakika ayiranlara layiksiniz
evet söyledikleri yanlış değil farkındayım. sanırım yumuşatmasından ziyade direkt hiç böyle düşünmemiş olmasını isterdimüslubu her ne kadar çat diye yüze vurmaktan kaba kalmış olsa da adam da bir yerde haklı. türkiye ekonomisi belli, şartlar belli. türkiye’de paranın kıymeti maalesef kalmadı ve çalışıp çalışıp bir yere varamamak insana bir yerde dokunabiliyor.
adam iki kişilik çalışıyor dediği de haksız değil.siz de mesela çalışsaydınız o daha az çalışırdı veya o hiç çalışmasaydı ve sizin bir işiniz olsaydı bu sefer de siz çok çalışmak zorunda kalabilirsiniz. ters orantılı denklem gibi düşünün, basit ve gerçekçi.
alınıyorsanız da kendisine belirtin bir daha gerçekleri yumuşatarak servis etmeye çalışsın. yalnız, çalışan adam malum deli gibi yoruluyordur bunu yapabilir mi bilmiyorum.
uslubunuz en az nişanlımınki kadar yanlış. sabahtan beri ne yaşıma rağmen olgunlaşamadığım kaldı ne piremsesliğim. geribildirim şu şekilde yapılıyor size giderayak bir şeyler katmış olayım: önce karşıdakine yaptığı eylemi söylüyorsunuz. örneğin "xxyy adama bunu söylemişsin". sonra bu yapılan eylemin etkisini söylüyorsunuz "sen böyle dediğin için bunu demiş olabilir". son olarak da ne yapılırsa bununla tekrar karşılaşılmaz onu söylüyorsunuz, mesela " bunu bunu söylemezsen bunu yapmaz diye düşünüyorum." gibi. bu nedenle karşı görüşte olan sizden başka kimseye kendi tarafımdan bakma konusunda diretmedim; herkese konuyu doğru ifade edemediğimi düşündüğüm için açıklamaya çalıştım. son olarak allah sizinkine sabır vermesin çünkü gerek yok, evden atsa "e haklı" diyeceksiniz gibi bir vibe'ınız var.
bak sen de karşıt fikirdeymişsin ama sana şu ana kadar uslüp dersi vermemişim mesela, haklı bulmuşum söylediklerinizi düşünmüşüm hissettiklerimi yazmışım.ya gerçekten burada insanlara nişanlına veremediğin üslup dersini mi vermeye çalışacaksın? gerçekçi çıkışlara tahammülsüzlüğün mü var senin? insanlar sana yardımcı olmaya çalıştıkça yardımları bu şekilde saygısızca geri çevirmen doğru değil bilgin olsun.
mesele bu işte, kimse seni aşağılamıyor bunu yapmaya kimsenin hakkı da yok zaten. ama sen beklediğinden biraz farklı bir üslup gördüğün zaman küçümsendiğini hissediyorsun belki de eşinle problem yaşamanın sebebi de budur. sana göre “aşağılayıcı” olan şey belki ona göre aynı buradaki bazı üyelere göre olduğu gibi = yapıcıdır.bak sen de karşıt fikirdeymişsin ama sana şu ana kadar uslüp dersi vermemişim mesela, haklı bulmuşum söylediklerinizi düşünmüşüm hissettiklerimi yazmışım.
ben "gerçekçi çıkış" (o da ne demekse?) istemedim bu başlıkta. Buraya; karşı tarafın düşündüğü ama benim düşünemediğim konuların yapıcı bir üslupla, aşağılanmadığım ve küçümsenmediğim bir dille yazılmasını umarak yazdım. bu şekilde yazamayacaksanız tavsiye veya fikrinize ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum.
doğru, yapıcı olma anlamında kendini bu şekilde ifade edebilecek birileri olabileceğini düşünmedim sanırım. çok alışkın olduğum bir şey değil belki gerçekten piremsesimdir. bilemiyorum ki naifliğin nasıl bir zararı olabilir neden küçümsenir. her ne ise konuya dönecek olursak söylediğin şeyden sonra aklıma şu geldi: üzerinde çok baskı mı hissediyor yoksa ben herhangi bir yerde bir işe girip güzel rakamlar kazanabilecekken daha büyük şeylerin koştuğum için içten içe bana mı kızıyor anlayamıyorummesele bu işte, kimse seni aşağılamıyor bunu yapmaya kimsenin hakkı da yok zaten. ama sen beklediğinden biraz farklı bir üslup gördüğün zaman küçümsendiğini hissediyorsun belki de eşinle problem yaşamanın sebebi de budur. sana göre “aşağılayıcı” olan şey belki ona göre aynı buradaki bazı üyelere göre olduğu gibi = yapıcıdır.
burada yüzlerce farklı insan yüzlerce farklı karakter var herkesin üslubu ılımlı veya yumuşak değil. olmak zorunda da değil. forumu forum yapan çeşitlilik sonuçta. kimi çat çat gerçekleri söyler kimi de kamile anlatır gibi yumuşatır da yumuşatır. ama kimse hakaret edemez orası ayrı.
benim teyzem mesela, insanı döver gibi konuşur. dışarıdan görsen aha kavga var diye koşarsın ama aslında o an sevgisini dile getiriyor bile olabilir ahshdhshs
doğru, yapıcı olma anlamında kendini bu şekilde ifade edebilecek birileri olabileceğini düşünmedim sanırım. çok alışkın olduğum bir şey değil belki gerçekten piremsesimdir. bilemiyorum ki naifliğin nasıl bir zararı olabilir neden küçümsenir. her ne ise konuya dönecek olursak söylediğin şeyden sonra aklıma şu geldi: üzerinde çok baskı mı hissediyor yoksa ben herhangi bir yerde bir işe girip güzel rakamlar kazanabilecekken daha büyük şeylerin koştuğum için içten içe bana mı kızıyor anlayamıyorum
sürekli iş yemeğine gittiği için görüşemiyoruz, birlikte bir şeyler yapamıyoruz deseniz anlayacağım ama şehir dışındaki adam ne yapacaktı 3 saat sizinle telefonda mı konuşacaktı? günde 45 dakika ayırması bile iyi, sonuçta şehir dışında ve işte, döndüğünde görüşürsünüz. Size söylediği o lafın sizi ne kadar üzdüğünü tahmin edebiliyorum. Kırıcı olmuş ama belki çok üstüne gittiğiniz için öyle dedi.iş için yemekte değilki doğru anlatamadım galiba. iş için il dışında ama akşam 11 12lere kadar yemeğe gönüllülük esasıyla katılıolar. yani başka arkadaşları gitmeyebiliyoken bu hergün koşa koşa tüm yemeklere gidio. gitmesindeki sıkıntı bana günde yanlızca yarım saat 45 dk ayırabilmesi
sadece benimle çok fazla konuşsun değil konu. yukarıda da belirtmeye çalışmıştım bu şekilde arta kalan zamanlarda benimle konuşuyor gibi hissediyorum. ben ona zaman yaratıyorum, bazı şeylerden vazgeçiyorum. işten de vazgeçsin demiyorum ama her gün her gün yapmasının gerçekten nasıl bir artısı var bize bu kaybettirdiklerinin yanında bunu anlamıyorum. burada yazılanları anlıyorum o da bunları söylüyor bizim için çalışıyorum daha iyi standartlar için vs ama bizim içinse bu yolda beni kaybettirecek şeyler nasıl yapabiliyor bunu anlamıyorum. mesela ondan yapmasını rica ettiğim bir şey vardı, evliliğimizle ilgili bir şey. yapılması için bir son tarih yok yarına kadar veya bugüne kadar yapın diye ama ne kadar hızlı yapılırsa bir şeylerin ihtimalini olumlu anlamda arttırıyor diyelim. ve bunu iki gün boyunca erteledi çok basit bir mesaj yazıcaktı bu kadardı. mesela bir akşam gerçekten yemeğe çıktığında bunu yapamaz mıydı veya ben hastayım ve konuşamadığımız için üzgünüm de bir gün o yapmaya çalıştığı her ne ise ondan ödün veremez miydiksürekli iş yemeğine gittiği için görüşemiyoruz, birlikte bir şeyler yapamıyoruz deseniz anlayacağım ama şehir dışındaki adam ne yapacaktı 3 saat sizinle telefonda mı konuşacaktı? günde 45 dakika ayırması bile iyi, sonuçta şehir dışında ve işte, döndüğünde görüşürsünüz. Size söylediği o lafın sizi ne kadar üzdüğünü tahmin edebiliyorum. Kırıcı olmuş ama belki çok üstüne gittiğiniz için öyle dedi.
ileride çalışmayı düşünmüyor musunuz?
bana yine cok farkli gelmedi cunku zaten is icin gittigi bir yerde yemege de katilmak isteyebilir. o kadar gitmis adam tatile degil ki. isi ne bilmiyorum ama yemekte de gayet konusulur. ben bu konuda hakli goremedim sizi yemege gitmesi konusunda tavir yapmaniz hos degil.iş için yemekte değilki doğru anlatamadım galiba. iş için il dışında ama akşam 11 12lere kadar yemeğe gönüllülük esasıyla katılıolar. yani başka arkadaşları gitmeyebiliyoken bu hergün koşa koşa tüm yemeklere gidio. gitmesindeki sıkıntı bana günde yanlızca yarım saat 45 dk ayırabilmesi
aaaa insanin icini bayiyosun ne bunlar ya sanki biz nisanliniz ya da nisanlinin beyninin icindeyiz. biz ne bilelim canim onun dusundugu seyleri? onun dusundugu ama senin dusunemedigi seyleri soylemek zorunda miyiz? canimiz bunu istedi, hakaret etmeden duzgunce bunu soyledik. boyle degerlendirdik. sizden izin mi alicaz neyi nasil konusacagimiz konusunda? buraya da konuyu eksik yazdiniz eminim o tartismada adam bir anda boyle konusmadi siz tartismayi bilmediginiz icin bu kadar cirkinlesmis olabilir.uslubunuz en az nişanlımınki kadar yanlış. sabahtan beri ne yaşıma rağmen olgunlaşamadığım kaldı ne piremsesliğim. geribildirim şu şekilde yapılıyor size giderayak bir şeyler katmış olayım: önce karşıdakine yaptığı eylemi söylüyorsunuz. örneğin "xxyy adama bunu söylemişsin". sonra bu yapılan eylemin etkisini söylüyorsunuz "sen böyle dediğin için bunu demiş olabilir". son olarak da ne yapılırsa bununla tekrar karşılaşılmaz onu söylüyorsunuz, mesela " bunu bunu söylemezsen bunu yapmaz diye düşünüyorum." gibi. bu nedenle karşı görüşte olan sizden başka kimseye kendi tarafımdan bakma konusunda diretmedim; herkese konuyu doğru ifade edemediğimi düşündüğüm için açıklamaya çalıştım. son olarak allah sizinkine sabır vermesin çünkü gerek yok, evden atsa "e haklı" diyeceksiniz gibi bir vibe'ınız var.
sürekli iş yemeğine gittiği için görüşemiyoruz, birlikte bir şeyler yapamıyoruz deseniz anlayacağım ama şehir dışındaki adam ne yapacaktı 3 saat sizinle telefonda mı konuşacaktı? günde 45 dakika ayırması bile iyi, sonuçta şehir dışında ve işte, döndüğünde görüşürsünüz. Size söylediği o lafın sizi ne kadar üzdüğünü tahmin edebiliyorum. Kırıcı olmuş ama belki çok üstüne gittiğiniz için öyle dedi.
ileride çalışmayı düşünmüyor musunuz?
Konuyu silmek yerine keşke sonuna istediğiniz yorumu yazsaydınız biz kopyala yapıştır yapardık.uslubunuz en az nişanlımınki kadar yanlış. sabahtan beri ne yaşıma rağmen olgunlaşamadığım kaldı ne piremsesliğim. geribildirim şu şekilde yapılıyor size giderayak bir şeyler katmış olayım: önce karşıdakine yaptığı eylemi söylüyorsunuz. örneğin "xxyy adama bunu söylemişsin". sonra bu yapılan eylemin etkisini söylüyorsunuz "sen böyle dediğin için bunu demiş olabilir". son olarak da ne yapılırsa bununla tekrar karşılaşılmaz onu söylüyorsunuz, mesela " bunu bunu söylemezsen bunu yapmaz diye düşünüyorum." gibi. bu nedenle karşı görüşte olan sizden başka kimseye kendi tarafımdan bakma konusunda diretmedim; herkese konuyu doğru ifade edemediğimi düşündüğüm için açıklamaya çalıştım. son olarak allah sizinkine sabır vermesin çünkü gerek yok, evden atsa "e haklı" diyeceksiniz gibi bir vibe'ınız var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?