• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çokmu geç kaldım sizce yeni bir hayat için?

LivreAmour

C'est la vie
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2008
18.351
3.215
423
Merhaba, dertmi bu bilmiyorum ama sadece sizlerden fikir almak istiyorum, 28 yaşındayım, bilgisayar mühendisiyim... Bekarım, ve çalıştığım şirket 15 gün önce kapandı, uzun zamandır içimi kemiren, yeteneğiminde olduğunu düşündüğüm bölüm için tekrar üniversite sınavına girmek istiyorum.Ama nasıl söylesem geçmi kaldım diye içim içimi yiyiyor...2004 mezunuyum üniversiteden, sistem değişmiş, elime kalem almayalı 7 yıl olmuş, üstelik ben lisede fen-matematik mezunuyum, sözelle alan bir bölüme girebilirmiyim? Yorum istiyorum kızlar sizden, yüreklendirilmeye ihtiyacım var, dershaneye de gitsemmi ki sizce?

Merhaba, dertmi bu bilmiyorum ama sadece sizlerden fikir almak istiyorum, 28 yaşındayım, bilgisayar mühendisiyim... Bekarım, ve çalıştığım şirket 15 gün önce kapandı, uzun zamandır içimi kemiren, yeteneğiminde olduğunu düşündüğüm bölüm için tekrar üniversite sınavına girmek istiyorum.Ama nasıl söylesem geçmi kaldım diye içim içimi yiyiyor...2004 mezunuyum üniversiteden, sistem değişmiş, elime kalem almayalı 7 yıl olmuş, üstelik ben lisede fen-matematik mezunuyum, sözelle alan bir bölüme girebilirmiyim? Yorum istiyorum kızlar sizden, yüreklendirilmeye ihtiyacım var, dershaneye de gitsemmi ki sizce?

yerinde olsam ben denerim canım ama çok ümitlenmem.çünkü dershaneye gidiceksin,kazanıcaksın,okucaksın iş bulucaksın falan malum sende biliyorsun uzun zaman alıyor.
ama ben yaparim diyorsan denemeye değer.
ben olsam önüme bakarım canım herşey zamanında güzel.mesleğinde var iş mi yok sana!tek ihtiyacın sabır canım.Allah yardımcın olsun.:70:

bence kazanabilme şansın yüksek sizin avantajınız da var bir sözelciden daha fazla matematik neti bırakırsınız dershaneyede giderseniz olmuş bilin derim

artık yaş kemale ermiş...ünv yılları geride kalmış..ne güzel mesleğin var..ha mesleğinle ilgili yan kolarda 2 yıllık açık öğretim bölümlerini okuyabilirsin..bence güzel bi iş bul...bu zamanda bilgisayar mühendisleri bile açıkta kalıyosa..hayalindeki mesleğin garantisi varmı..maalesef burası türkiye...tercihten çok iş imkanına bakmak gerek

yerinde olsam ben denerim canım ama çok ümitlenmem.çünkü dershaneye gidiceksin,kazanıcaksın,okucaksın iş bulucaksın falan malum sende biliyorsun uzun zaman alıyor.
ama ben yaparim diyorsan denemeye değer.
ben olsam önüme bakarım canım herşey zamanında güzel.mesleğinde var iş mi yok sana!tek ihtiyacın sabır canım.Allah yardımcın olsun.:70:

Teşekkür ederim tatlım yorumun için, içimde kalacak ömrüm boyunca bir kere şansımı deneyeceğim :26:

bence kazanabilme şansın yüksek sizin avantajınız da var bir sözelciden daha fazla matematik neti bırakırsınız dershaneyede giderseniz olmuş bilin derim

Eskiden sayısalcılar sözel bölüm seçemezlerdi, o ayrım ortadan kalktımı, yeni sisteme dair hiçbir bilgimin olmaması umudumu kırıyor, sayısal derslere 2 ay bakmam yeterli, ama sözel dersler için çok çalışmam lazım lakin coğrafya ve tarihi hiç sevmiyorum :25:

artık yaş kemale ermiş...ünv yılları geride kalmış..ne güzel mesleğin var..ha mesleğinle ilgili yan kolarda 2 yıllık açık öğretim bölümlerini okuyabilirsin..bence güzel bi iş bul...bu zamanda bilgisayar mühendisleri bile açıkta kalıyosa..hayalindeki mesleğin garantisi varmı..maalesef burası türkiye...tercihten çok iş imkanına bakmak gerek

Haklısın canımda sevmediğin bir mesleklede ömür tüketmek :59: lisedeyken edebiyat hocamız çok severdi beni, edebiyat fakültesindekiler gibi araştırma yapıyorsun ders için derdi, fen-matematikte ne işin var kızım senin derdi :96: yanlış seçim ve sevmediğin bir işte ömür tüketmek sorun, çalıştığım şirket kapandı, 15 gün oluyor, içimden hiçbiryere başvurmak gelmiyorki, cvmi göndermedim bile tek bir yere...Çok daralıyorum, annemde sürekli soruyor, başvuruyormusun kızım kariyerden falan ilanlara bakıyormusun diye :96::97:

hayatta hiç bişey için geç değildir.. içinde kalacağına yap.. ama önce yapabileceğine inan..eğer ben yaparım ve daha mutlu olurum diyorsan yap bence..:7:

hayatta hiç bişey için geç değildir.. içinde kalacağına yap.. ama önce yapabileceğine inan..eğer ben yaparım ve daha mutlu olurum diyorsan yap bence..:7:

teşekkür ederim, ama henüz ailemin bu duruma vereceği tepkiyi bilemiyorum, bu gece konuşacağım :5:

İçinde kalacağına dene tabiki bunu.. İstedikten sonra, biraz uğraşıp çaba sarfettikten sonra neden başaramayasın ki..

Başarılar diliyorum :16:

Dil tarih coğrafya fakültesini istiyorum, edebiyat bölümünü :78:

üniversite sınavına hazırlanmak, ki kolay iş değil. şu an bulunduğun şehir dışında bir yeri kazanma ihtimalin de var, orada 4 yıl okuma durumun olacak falan. ben üniv 3. sınıftayım, senin yaşında arkadaşlarım var, 22 yaşında filan başlamışlar üniversiteye, çalışıp okuyorlar, 6. 7. yıllarındalar yani senin yaşındalar şu an, biraz zor oluyor o yaşlarda oturup ders notu çalışmak falan. yanlış anlama sakın yaşını eleştirmiyorum, hatta sana özeniyorum bile :) ne güzel okulun bitmiş mesleğin var :)

dolu dolu güzel bir mesleğin var, bilgisayar mühendisliği.

istesen elbette yaparsın, ama iyi düşün canım.

iş iştir, yani her işin zorluğu olacak, istediğin mesleği yapmak güzel bir şey ama, dediğim gibi her ayrıntıyı düşün... :71:

28inde yaş kemale eriyorsa 32sinde yavaştan kefen parası biriktirmek lazım herhalde:37:

hem işini yapıp hem de okumaya devam edebilirsin. ikinci öğretim yazarsın. kimseye yük de olmazsın ne güzel. ben de 25 yaşındayım seneye kazanırsam 26 olucam. zor olacak ama mezun olduktan işe girdikten sonra bi önemi kalmaz bunların. sadece okurken. ki ben normal yaşımda okurken de pek kimseyle takılmazdım yine tek tabanca bitirebilirim diye düşünüyorum:)

2 ay çalışman yetecek mi emin misin? lys'de-ikinci aşama- nuh nebi den kalma konular var. benim gözümü o korkuttu. gerçi sen sayısala çalışmayacaksın bu sefer fazla. edebiyata ilgin varsa edebiyatta fulle yakın yaparsın orta bir tarih coğrafya bilgisiyle de bu işi yaparsın.

Son düzenleme:
sözel istiyorsan gir bence zaten sözel çalışmak daha kolaydır kitaplardan okuyup da anlarsın ne de olsa. bence dersaneye gitmene de gerek yok.
yapabilirsin içinde kalacağına en azından dene..

28inde yaş kemale eriyorsa 32sinde yavaştan kefen parası biriktirmek lazım herhalde:37:

hem işini yapıp hem de okumaya devam edebilirsin. ikinci öğretim yazarsın. kimseye yük de olmazsın ne güzel. ben de 25 yaşındayım seneye kazanırsam 26 olucam. zor olacak ama mezun olduktan işe girdikten sonra bi önemi kalmaz bunların. sadece okurken. ki ben normal yaşımda okurken de pek kimseyle takılmazdım yine tek tabanca bitirebilirim diye düşünüyorum:)

2 ay çalışman yetecek mi emin misin? lys'de-ikinci aşama- nuh nebi den kalma konular var. benim gözümü o korkuttu. gerçi sen sayısala çalışmayacaksın bu sefer fazla. edebiyata ilgin varsa edebiyatta fulle yakın yaparsın orta bir tarih coğrafya bilgisiyle de bu işi yaparsın.

bu yıl değil önümüzdeki yıl için istiyorum, çalışmaya çok zamanım olacak, kimseye yük olmayacağım zaten canım, üniversite bittikten sonra 5 yıla yakın çalıştım hem kendi biriktirdiklerim var hemde şirket kapandığından tazminatım, kimseye ihtiyacım yok şükürler olsun, sadece annemle savaşacak gücü bulamıyorum kendimde, kalakalacak bana bakarak eminim :97::37:

Back
X