• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çokmu geç kaldım sizce yeni bir hayat için?

üniversite sınavına hazırlanmak, ki kolay iş değil. şu an bulunduğun şehir dışında bir yeri kazanma ihtimalin de var, orada 4 yıl okuma durumun olacak falan. ben üniv 3. sınıftayım, senin yaşında arkadaşlarım var, 22 yaşında filan başlamışlar üniversiteye, çalışıp okuyorlar, 6. 7. yıllarındalar yani senin yaşındalar şu an, biraz zor oluyor o yaşlarda oturup ders notu çalışmak falan. yanlış anlama sakın yaşını eleştirmiyorum, hatta sana özeniyorum bile :) ne güzel okulun bitmiş mesleğin var :)

dolu dolu güzel bir mesleğin var, bilgisayar mühendisliği.

istesen elbette yaparsın, ama iyi düşün canım.

iş iştir, yani her işin zorluğu olacak, istediğin mesleği yapmak güzel bir şey ama, dediğim gibi her ayrıntıyı düşün... :71:

Teşekkür ederim desteğin için, herkes aynısını söylüyor ama sevmediğin bir meslekle de ömür tüketmek :50:

bu arada evet 2. öğretim ve devam zorunluluğu olmayan üniversiteleri tercih et bence. çalışırsın belki diye.

marmara üniv. devam zorunluluğu yok, 2. öğretim de var

sözel istiyorsan gir bence zaten sözel çalışmak daha kolaydır kitaplardan okuyup da anlarsın ne de olsa. bence dersaneye gitmene de gerek yok.
yapabilirsin içinde kalacağına en azından dene..

umarım canım teşekkürler :31:

Teşekkür ederim desteğin için, herkes aynısını söylüyor ama sevmediğin bir meslekle de ömür tüketmek :50:

rica ederim tatlım. 4 yılı üniversitede geçirip mühendis olarak alabileceğin maaşı bırakabilecek maddiyatınız varsa, ve gerçekten hiç yapmak istemiyorsan bu işi, dene... sınava gir bakalım sonuç nasıl olacak.. ona göre çizersin yolunu. ama şu an sınava hazırlanırken bir işte çalışacak mısın, yoksa sırf sınava mı yoğunlaşacaksın bunlar da var..

aah ah, ben okul bitsin çalışsam ne güzel, allahım bana da nasip et :) :71:

rica ederim tatlım. 4 yılı üniversitede geçirip mühendis olarak alabileceğin maaşı bırakabilecek maddiyatınız varsa, ve gerçekten hiç yapmak istemiyorsan bu işi, dene... sınava gir bakalım sonuç nasıl olacak.. ona göre çizersin yolunu. ama şu an sınava hazırlanırken bir işte çalışacak mısın, yoksa sırf sınava mı yoğunlaşacaksın bunlar da var..

aah ah, ben okul bitsin çalışsam ne güzel, allahım bana da nasip et :) :71:

ah ah keşke ben de sayısalcı olsaydım,kimseyi dinleme ne istiyorsan onu yap 28 yaşındaymışsın ben 34ündeyim hiç te zor gelmiyor yeniden hatta sıfırdan başlamak ,sayısala bi kere bakmam yeter demişsin inan sözele de öle,sözelci olarak sana tavsiyem tüm satırları çizerek oku ve okuduğun herşeyi gözünün önünde canlandır 3 tekrar halleder inan bana,şahsi fikrim insanın asla sevmediği işi yaparak mutlu olamayacağı

ay mesajı 2 defa atmışım :)

o bölüm seçme olayını hiç bilmiyorum, sistem değişti, ama seçiliyor sanırım

Bende makine mühendisiyim ve 26 yaşında Sizinle çok benzer endişeleri paylaşıyorum...
Maddi manevi bu gücü kendinizde buluyorsanız bence yaşı falan hiç dert etmeyin ve bir daha deneyin...Allah gönlünüze göre versin...

ha ayrıca mesajları okumadım belki söledin ama sanatla ilgi bi bölüm gibi geldi bana değil de sözel başka bi bölümse açıköğretim birçok sözel bölüm açıldı,lisans mezunları sınavsız okuyabiliyor bilgin olsun ben de seneye sosyoloji okucam inşallah

ah ah keşke ben de sayısalcı olsaydım,kimseyi dinleme ne istiyorsan onu yap 28 yaşındaymışsın ben 34ündeyim hiç te zor gelmiyor yeniden hatta sıfırdan başlamak ,sayısala bi kere bakmam yeter demişsin inan sözele de öle,sözelci olarak sana tavsiyem tüm satırları çizerek oku ve okuduğun herşeyi gözünün önünde canlandır 3 tekrar halleder inan bana,şahsi fikrim insanın asla sevmediği işi yaparak mutlu olamayacağı

teşekkür ederim :48: sendemi sınava hazırlanıyorsun? umut oluyor bana yazdıklarınız çok teşekkür ederim sahiden :48:

Bende makine mühendisiyim ve 26 yaşında Sizinle çok benzer endişeleri paylaşıyorum...
Maddi manevi bu gücü kendinizde buluyorsanız bence yaşı falan hiç dert etmeyin ve bir daha deneyin...Allah gönlünüze göre versin...

amin sizinde inşallah, yanlış seçim ruhu yoruyor :78: parasını maaşını çoktan geçtim, bunalıyorum :78:

İçinde kalacağına mutlaka şansını dene melek arkadaşım benim:38::38:

bu yıl değil önümüzdeki yıl için istiyorum, çalışmaya çok zamanım olacak, kimseye yük olmayacağım zaten canım, üniversite bittikten sonra 5 yıla yakın çalıştım hem kendi biriktirdiklerim var hemde şirket kapandığından tazminatım, kimseye ihtiyacım yok şükürler olsun, sadece annemle savaşacak gücü bulamıyorum kendimde, kalakalacak bana bakarak eminim :97::37:

canım annene ne diyceksin. yani hiç çalışmadan evde hazırlanmayı ya da dershaneye gitmeyi mi düşünüyorsun? özelde istediğin an iş bulabilcek donanımdaysan ne ala. yok değilsen annene ben artık devlette çalışçam kpss ye hazırlancam de geç:) benzer dersler nasolsa. hem böylece kpss de kazanırsın aynı şehirde bi de akşamları edebiyat okursun oohh değme keyfine

Son düzenleme:
canım annene ne diyceksin. yani hiç çalışmadan evde hazırlanmayı ya da dershaneye gitmeyi mi düşünüyorsun? özelde istediğin an iş bulabilcek donanımdaysan ne ala. yok değilsen annene ben artık devlette çalışçam kpss ye hazırlancam de geç:) benzer dersler nasolsa. hem böylece kpss de kazanırsın aynı şehirde bi de akşamları edebiyat okursun oohh değme keyfine

annemin tepkisini az çok kestiriyorumda :26: kıyamet kopacak :26: yalan söylemek istemiyorum, annemin takıntısı çok geç emekli olacak olmam olacak, 4 yıl sigortam işlemeyecekmiş diye söylenir adım gibi eminim

annemin tepkisini az çok kestiriyorumda :26: kıyamet kopacak :26: yalan söylemek istemiyorum, annemin takıntısı çok geç emekli olacak olmam olacak, 4 yıl sigortam işlemeyecekmiş diye söylenir adım gibi eminim

Siz ödeseniz bu süre içinde olur mu acaba sigortayı:26:

Abimin sınıf arkadaşı bir bayan var o geldi şimdi aklıma, o da bilgisayar mühendisliği okumuş ama hayalinde hep çocuk doktorluğu varmış, 30 yaşında ve 2 çocuk annesiyken tıp fakültesini kazandı, 6 yılda dereceyle bitirdi ve geçen yıl uzmanlığını da tamamladı, bunların tamamı 11 yıl sürüyor, yani 41 yaşında yeni mezun bir uzman doktor o şimdi :65:

Bence hiç bir zaman hiç bir şey için geç değildir, ben de 28 yaşındayım ve mezun olduğum bölümden alakasız bir dalda yüksek lisans yapıyorum, bititir bitirmez de o alanda iş hayatıma sıfırdan başlamayı düşünüyorum, bence hiç tereddüt etmeyin, insan kaç yaşında olursa olsun hayallerinin peşinden gitmeli, asla hayallerinden vazgeçmemeli...

Back
X