• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çokmu geç kaldım sizce yeni bir hayat için?

Abimin sınıf arkadaşı bir bayan var o geldi şimdi aklıma, o da bilgisayar mühendisliği okumuş ama hayalinde hep çocuk doktorluğu varmış, 30 yaşında ve 2 çocuk annesiyken tıp fakültesini kazandı, 6 yılda dereceyle bitirdi ve geçen yıl uzmanlığını da tamamladı, bunların tamamı 11 yıl sürüyor, yani 41 yaşında yeni mezun bir uzman doktor o şimdi :65:

Bence hiç bir zaman hiç bir şey için geç değildir, ben de 28 yaşındayım ve mezun olduğum bölümden alakasız bir dalda yüksek lisans yapıyorum, bititir bitirmez de o alanda iş hayatıma sıfırdan başlamayı düşünüyorum, bence hiç tereddüt etmeyin, insan kaç yaşında olursa olsun hayallerinin peşinden gitmeli, asla hayallerinden vazgeçmemeli...

:53: harika, alnından öpmek lazım abinizin arkadaşını, tanışmayı çok isterdim :31:b çok teşekkür ederim yüreklendirmenize, hemen başlıyorum ders çalışmaya, hayallerimiz olmadan benliğimizin ne manası kalır değilmi?

Anadolu üniversitesi Açıköğretim fakültesinin ikinci üniversite olanağıyla sınavsız edebiyat bölümüne kayıt olabilirsiniz. lys ygs falan girmek zorunda değilsiniz..hem çalışır hem okursunuz..

Anadolu üniversitesi Açıköğretim fakültesinin ikinci üniversite olanağıyla sınavsız edebiyat bölümüne kayıt olabilirsiniz. lys ygs falan girmek zorunda değilsiniz..hem çalışır hem okursunuz..

açıköğretimden sadece 1 dönem edebiyat bölümü açıldı diye biliyorum, artık yok diye duymuştum, tek mezunları olacakmış

ben de şimdi ikinci üniversitemi okuyorum, yaşım senden baya küçük ama, bana bile ay cok gec kaldın ay hayatını erteleme dediler. eşim destek oldugu için okuyorum, calışıyorum da bi yandan, sen bence kararı kendin ver, herkese kulak asma
bende liseydeyken arkadasımın annesi tıp okuyodu,, kaç yaşındaydı bilmiyorum ama lise çağında kızı olduguna göre baya baya büyüktü =)
şimdi kararını versen seneye sınava grsen 4 yılda fakülte. 5 yılını alıcak. bu arada maddi yönden sıkıntı olucak mı? çünkü bi üniversite bitirtip yine de o çocuga 33 yaşına kadar bakmak her ana babanın harcı değil canım benimkiler olsa işsiz kalsam tabi bakarlar da böyle bi durumda gir calış derler acıkcası. ve edebiyat mezunu olunca iş bulabilicek misin bunu düşün bence. veya o ortamı yaşayamicak olsan da aöf'ye yönel, hem iş hem okul bir arada yürütürüm diyosan ikinci öğretime...

Ablacım:38:
Ben sana çok inanıyorum yapabileceğinede çok eminim hiç şüphem yok denemelisin diyorum hiç birşey için geç değil:31:

azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz..sana belki ışık tutar; bekarken ve çocuğum yokken lisans kpss den 67-69 gibi puanlar alırken bu yıl hamile karnım burnumda 7 aylık koca göbeğimle anksiyete bozukluğum panik atağımıntavan yaptığı bir dönemde doğunun en kötü yerinde tepemizde roketlerin bombaların uçuştuğu her gün şehit verdiğimiz bir dönemde sınava 4 ay çalıştım,dershaneye falan hiç gitmedim ve 81 puan aldım..geçen yılların puanıyla 88 ediyordu ama sorular çalınınca vs..puan hesaplamaları düştü..herneyse..120 de 93 net yaptım öyle diyim sana..eğer sınavda kızım sağlam tekmeler savurmasaydı bu daha da yüksek olacaktı..ben 30 yaşımdayım..demem o ki hiç bir şey için geç değil..kulaklarını herşeye tıka ve istediğin şey için uğraş.yaş konusu aslında toplumsal br baskı..yoksa bu yaşa gelenlerin beyin hücreleri falan ölmüyor herhalde..lakin eğer istediğin bölümde çalışma imkanı bulabileceksen oku..yoksa bir hüsranla daha karşıkarşıya kalmanı istemem canım..

içindeki sese kulak ver :95:çok istediğin birşeyi bizlere sormana bile gerek yok onu sen istiyorsun çünkü 28 hiçte geç değil ben cesaret edip okula devam etmedim ama şimdi keşke diyorum kendimde o güveni bulamadığım için olmadı bide 21 yaşımda evlilik çalışma derken hepten vazgeçtim ama sen bekarsın 28 çok büyük bir yaş değilki okumak için okumanın yaşı yok bir kere kibariye bile kaç yaşından sonra okuma yazma öğrendi ayıp bişey yok :50:istiyorsan gerçekten ki bu çok önemli denemelisin:21: içinde kalırsa çok pişman olursun..​

bence denemeye değer
bir dersane ile bence yapabilirsin :) gec oldugunu da dusunme bence
BAŞABİLİRSİN
içinde kalmamış olabir hem

bence hiç bişey için geç kalamış sayılmasınn çok gencsinkiii hayatını yeni kuranlar

yeni anene olanalr yeni evlenelr var bu yaşalarda bence denemelisnn hemen harakete geç cnm başarılar:71:

dershane sektöründe çalışan bir öğretmen olarak sorunuza cevap vermek istedim..

ben üniversiteden 2002 mezunuyum.

2002 yılından beri öğretmenlik yapıyorum, malesef eskiden olduğu gibi sözelden üni kazanmak kolay değil..

bir kere tüm müfredat değişti, özellikle tarih ve coğrafya sizin eski bildiğiniz tarih ve coğrafya değil..

coğrafya artık yerşekilleri, tarım ürümleri, nufüs kısmından ibaret değil..emin olun eklenen konuları gördüğünüzde bunların coğrafya ile ne ilgisi var derseniz.. tarih de ise kapsam genişledi.
bir kere çağdaş Türk Tarihi var, edebiyat için de değişiklerden bahsetmek mümkün..

malesef bunlar da birer gerçek

ayrıca 2004 mezunuysanız eski öss sistemine göre sınava girmişsiniz, şu an ki sistem ygs ve lys den oluşuyor.. eğer bir öys öğrencisi olsaydınız daha sizin için herşey daha kolay olurdu..
lys sözel öğrenci için daha önemli, tüm bu zorlukları çok iyi bir dershane ve düzenli çalışma ile aşabilirsiniz..

umarım hayat istediklerinizi getirir, bu arada 28 büyük bir yaş değil....

şimdiden başarılar dilerim

Son düzenleme:
önemli olan yürekten inanmak,kendine güvenmek bunlar olunca her şey olur...okumanın yaşının olmadığını düşünüp ,uygulayanlardanım ...insan ilerde keşke dememek için her şeyi denemeli içinde kalmamalı bence...size de şimdiden başarılar .

bence geç kalmış sayılmazsın. standart biri olmak zorunda değilsin ki. ne bileyim hayatta 30 yaşına gelmeden çocuk sahibi olmaktan daha önemli şeyler var bence sevdiğin mesleğe sahip olmakta bunlardan biri.

annemin tepkisini az çok kestiriyorumda :26: kıyamet kopacak :26: yalan söylemek istemiyorum, annemin takıntısı çok geç emekli olacak olmam olacak, 4 yıl sigortam işlemeyecekmiş diye söylenir adım gibi eminim

ya anneler öyledir. karikatürist umut sarıkaya'ya da babası her yıl memur olsan bundan iyi sigortan olur, sınava gir diyip duruyomuş:) sen bir yandan sigortalı ama daha kısa zamanlı bir iş bulmaya bak akşamları ders çalışırsan kim ne diyecek ki. başarılar dilerim.

bu arada ben de bi haber okudum aftan yararlanan 73 yaşındaki bi ninemiz tıp eğitimine kaldığı yerden devam edecekmiş. kaldığı yer dediysem 3-4 değil birinci sınıftan:60:

bence hemen sınava nasıl hazırlan gerektiğini öğren bir yandan da iş başvurularını yap. dershaneye haftasonu gidebilirsin, haftaiçi de işe devam. kolay olmayacak belki ama bence denemeye değer.

30 yaşındakiler için 2. üniversite tasarısını duymuş muydunuz? 30 yaşından sonra istediğiniz bölüme özel üniversitede girebileceksiniz. ama tabi orada işin maddi boyutu var.

Back
X