• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇÖKTÜM KIZLAR TOPARLAYIN BENİ

Öğle arası yemekle uğraşacağına akşam yemeğini çok yap, öğlen de onu ye? Böylece sana dinlenecek zaman kalır. Çalışan kadın olmak çok zor, ev işi bitmiyor. Yardım eden de yoksa yandın yani, ne kadar saçlarını süpürge edersen et yetmez, yeterli gelmez. Bugün artık dayanamadım oturdum ağladım (hoş bu 3.5 yıldır rutin oldu ya her temizlik öncesi), eşim de gördü. Yeter dedim ya, kendimi değersiz hissediyorum, her hafta aynı şey, yap yap bitmiyor, her yer dağınık, her yeri b*k götürüyor vs vs ki gerçekten ev çok dağınık ve kirliydi, 2-3 gündür hastayım elim değmedi. Aman neyse öyle işte, bakalım bundan sonra yatmadan toplayalım falan dedik de gene lafta kaldı yani :)

Özetle yaşasın pipili olmak, bazen sahte pipi takasım geliyor:halay:
Heheh cok guldum :)))

Beterin beteri geldi açılın:halay:
Işim uzak, bebiş diş çıkarıyor, ek gıda taze olmalı, gece uyku yok. Her sabah ama ben daha uyumadım diye kalkıyorum. Ha bir de eşim bebek uyumadan yarım saat önce geliyor. Geçecek geçecek diye düşünüp bekliyorum:deli:

Bizim oğlan her gün farklı ymek ister, al işte bugün yaptığım kıymalı kuru fasulye artı kuskusu yemedi.bu akşam cips yedi, bende biraz vicdan azabı var, hadi ye oğlum diyecek gücü bulamıyorum bazen
Cips yiyebileceğini bildiği için yemeğe böyle yapıyor. Yemek yemezsen bu akşam bir yudum bile abur cubur yiyemezsin diyeceksiniz, başta karşı koyacak aç kalacak belki ama alışacak.
Cips zaten çok zararlı. Çikolata dışında abur cubur almayın derim.

Hemcinslerim vallahi harikasınız. Evi yuva yapın, çocukları doğurun, büyütün, okul bebesi kıvamına getirin, çalışın, parayı da getirin, yemekler pişsin, uyumaya bile vakit bulun (kısacık uykular bile olsa). Dünya kadınların hatrına dönüyor yemin ediyorum.

Çözüm önerim yok. Olsa kendime sürerdim :KK53: Destek çıkmaya ve helaaal aynen devam demeye geldim. Yalnız değilsiniz bacılar. Öpüyorum sizleri.

Şükret 5de evde oluyorsun
Öğle aranda yemek yapıyırsun
Ve hala ev düzensiz demekki organize olamıyorsun
Akşam 19 15deevdeyim
1 saat yol sürüyor
Yemek hep olur evimde şuan gelsen düzenli ve temizdir annem çocuğuma bakar sadece ev işi hep bendedir annenize yıkmayın işleri sorumluluk alın 2 çeşit yemek yenmez kızın sevdiği ve benim sevdiğimskoca yok benim

DONDURUCUYA KOYDUKTAN SONRA ERİMESİ SAATLERİNİZİ ALMIYOR MU BİR SAĞLIKSIZ DİYORLAR, ANINDA ÇÖZÜLMESİ GEREKMİŞ YA DA MİKRODALGA, BİR BUZLUK İÇİN DE MİKRODALGA ALINMAZ Kİ.CAHİLLİĞİME VERİN

Yemişim sağlığını bu devirde sağlıklı ne var ki benimde dolapların ikiside çakılıdır boş vaktinde yap at dolaba hiçte bişey olmaz. Az önce sulu köfteleri yuvarlayıp attım İnan o kadar pratik oluyor ki sonradan pişirmesi. Ayrıca yaptığın şeylerin donunu çözmesini beklemene gerek yok. Mesela yeşil fasulyeyi yazdan kırıp direkt buzluğa atarım sonra çıkarıp soğan biber ve fasulyeyi kavurmama bile gerek yok düdüklüye koyar ağzını kapatırım yiyenlerde hep beğenir.. bazen işleri kendimiz de zorlaştırıyoruz

Yana yakıla 2. Çocugu düşünüyordunuz.Bu yaşadıklarınıza çarpı 2 koyun.Eşiniz de anlayışsız ki bu duruma gelmişsiniz.Çareler belli.

Sen akşam 10 a kadar koştururken eşin padişah hazretleri ne yapıyor?
Dur tahmin edeyim; yoğun çalışıyor yorgun geliyor dinlenmek istiyor değil mi?

Evin çok yakınmış bence avantajlısın. Her şeye yetmeye çalışma.

Ayrıca 3 kişilik ailede çamaşır her gün mü yıkanıyor? Bizim evde mi bi tuhaflık var acaba bilemiyorum..

Not: Kurutma makinesi al..

Bizim oğlan her gün farklı ymek ister, al işte bugün yaptığım kıymalı kuru fasulye artı kuskusu yemedi.bu akşam cips yedi, bende biraz vicdan azabı var, hadi ye oğlum diyecek gücü bulamıyorum bazen

Bu çocuk kaç yaşındaki pişecek yenecek yemeğe karar veriyor?
Ay yapmayın bu kadar şımartırsanız hep böyle gider. Annesi olarak kıyamaz yaparsınız sonra elin kızları uğraşır sizin oğlunuzla..
Biraz otoriter olun. Bu akşam bu var deyin ve cips vermeyin.

Dondurucudan çıkan evde yapılan yemeğe sağlıksız deyip çocuğa cips vermek de çok enteresanmış.. :işsiz:

Saat 5te gelipte akşam 9-10a kadar hangi işi yapıyonuzda bitiremiyorsunuz Allah aşkına???
Bak kendimden örnek vereyim ;
Sabah 1 saat akşam 1.5 saat sadece yol çekiyorum.
Akşam 6.5da eve giriyorum.
Yemeğe hazırla , ye ,topla saat 8de mutfakta işim bitmiş oluyor.
Bi yarım saatte evi süpürüp toz alıyorum işte bitti saat 8.5!...

Organize ve hızlı olduktan sonra bu kadar yorulmazsın.Birde arkadaşlara katılıyorum eşinle görev paylaşımı yapın.

tek çocuk var, 5te evde oluyosunuz ve yetişmiyor he mi? bence siz programlama vs yapamıyorsunuz.

Annem istanbula gitti, oğlum kreşte ve ben bildiğiniz dağıldım.yani nasıl?akşam 5 de geldim, bulaşık çamaşır oyun derken saat sekiz buçuk oluyor.bazen gece 10 a kadar evde çalışıyorum, işler bitmiyot...Hatta o kadar bunaldım ki sabah doğru uyanıyorum uykum kaçıyor bazen, hep bir koşturmaca, hatta işte sanırım evden daha az çalışıyorum.neyse öğlen on ikide eve gidiyorum bildiğin 20 dakikada iki çeşit yemek yapıyorum...düdüklüde, neyse kıyma vs hazırlıyorum kendime bir yarım saatte onu yiyip, evimin karşısındaki iş yerime geçiyorum...Bugğn enerjim yok, ve stresten gülmeyin ama mide bulantım oluyor, şimdi eşime verdim çocuğu, biraz önce oynuyorlardı salonda 'anneee diye ağlamasıyla 'oğlummmm' dite bağırmam bir oldu.Yatakta nette sşze yazarken, oğlan için de şarkı açtım, dinliyoruz.ENERJİM DÜŞÜK, SİNİRLERİM TEPEMDE,Bu işler bu kadar zor muydu, bilemedim.
Zor maalesef.
Neyseki isin evine yakinmis..
Benim 45 dk yol.
Cocuklarima kv bakiyor.
Elini hicbir ise surmez. Yasliyim der oturur.
Cocuklara bile adam gibi bakamaz.
Isten gider temizler, toplar, yemek yapar, cocuklarla az bucuk ilgilenirim.
Ve ne kadar zor bilirim..
Durumun varsa calismayacaksin.
Olumlu dunyada bu denli hirpalanmanin anlami yok.
Hem psikolojik hem fiziksel..

Ben de çalışıyorum ve aynen bu durumdayım. İşten eve gelip 2. mesaiye başlıyorum resmen ve bazen isyan bayraklarını çekiyorum. Genelde yemek seçme huyları var ve kışın o kadar zorlanıyorum ki ne yemek yapsam diye. Geçenlerde yemek için burun kıvırdılar. Bir bağrındım özellikle herkes duysun diye :) Ayıp yaa dedim dışarda çalışıp yoruluyorum eve gelip 3 çeşit yemek koyuyorum önünüze hala beğenmiyorsunuz, valla isteyen yer istemeyen yemez kalkar kendi yemeğini yapar yeter ben yoruldum ne haliniz varsa görün bana da yazık dedim. Kimsede ses yok oturup yediler ki gerçekten blöf değildi ÇOK YORULDUM!!!

Çok özendim size. Benim evle iş aram 1 saat, sabah 7de çıkıyorum akşam 7 buçukta giriyorum. Allah hepimize kolaylık versin ne diyeyim.

Konuyu başka yere çekmiş olucam ama söylemeden edemicem , çalışan kadınlara yapılan bu şey zulümden farksız.Erkekler de iş yapmalı.Yardım etmek demiyorum bakın iş yapacaklar.Yemeği kadın yaparsa evi erkek temizlemeli.Erkenden çökersiniz konu sahibi böyle giderseniz.Erkekler fiziksel olarak bizden daha güçlü , ama kadınlardan daha az iş yapıyorlar evde.Alıştırın eşinizi iş yapmaya.O yapmazsa da bırakın siz de yapmayın ev kirli kalsın falan.Bu böyle gitmez.

ben sizin diğer konularınızı da biliyorum sorunlara yaklaşımınız tamamen olumsuz bir bakış açısıyla ve en zor kısmına odaklanıyorsunuz. aslında evli olmak, çocuk sahibi olmak size zor ve yük olarak geliyor ve belki bunun farkında bile değilsiniz. çocuğunuz kreşe gidiyor sanırım zaten evde yediği bir öğün ve öyle bi anlatıyorsunuz ki sanki her akşam davet masası hazırlatıyor çocuğunuz size. unutmayın çocuğunuzu o şekilde alıştıran da sizsiniz. hayatınızla barışmanız ve hayatınızı sevmeniz lazım. tek çözümü bu. sizinle neredeyse aynı şartlardayım. öğle eve gidince hızlıca evi toparlıyorum. akşam mutfaktan 7-7.30 gibi çıkıyorum. 1 buçuk saat çocuğumla bire bir ilgileniyorum, 9.30 dan sonrada eşimle vakit geçiriyoruz. 11-12 arası uyuyorum. haftasonu temizliği eşimle yapıyoruz.

Beterin beteri geldi açılın:halay:
Işim uzak, bebiş diş çıkarıyor, ek gıda taze olmalı, gece uyku yok. Her sabah ama ben daha uyumadım diye kalkıyorum. Ha bir de eşim bebek uyumadan yarım saat önce geliyor. Geçecek geçecek diye düşünüp bekliyorum:deli:
Gececek canim ya sabir de;)

Konu sahibi bircok kadin seninle ayni kaderi paylasiyor emin ol.

Cocuklar is yemek temizlik vs vs. Hayatimiz hep boyle.

Oldugu kadar yapacaksin.
Varsin temizlik tam olmasin.
1 yemek 2 gun yensin yemeyen ac kalsin.
Allah kolaylik versin valla hepimize

Ben de anlayamıyorum. Her gün dip köşe temizlik yapsan anca bu kadar zaman alır..
Ben sadece haftasonları silip süpürüyorum. Hem ev işi hem oğlumla ilgilenmekten hiç oturamam haftasonu.

Haftaiçi akşamları eve gidince sadece küçük el süpürgemle çektiririm oğlum kırıp döktüğü için.
Yemek yediysek bulaşıkları bazen direk yerleştiririm, içimden gelmiyorsa bırakırım oğlumu uyuturken eşim yapar.

Neden bu kadar hırpalamayı seviyor bizim Türk kadını kendini?

Yani bir klozeti lavaboyu her gün temizlemek bile gereksiz bana göre. 2 3 günde 1 dök çamaşır suyunu geç. Kullananlar belli kişiler zaten.
Kaldı ki 2 kişi çalışılan eve yardımcı almak en mantıklısı aslında. Maddiyatın elverişli değildir bilemem. Ama bu yıpranmaya 15 günde 1 100 150tl çok büyük para değil.

Her gün 3 çeşit yemek yapmam pratik ne varsa ortaya çıkarırım.
Çocuğumun sebze yemeği her zaman olur orası ayrı. Ama küçücük çocuk her gün ayrı yemek istiyor diye stres yapmak çok saçma. Bu çocuk ileride nasıl öğrenecek onun beğenmediği yemeklere muhtaç olanlar olduğunu?

Back
X