• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cola'dan Nasıl Vazgeçebiliriz ?

çok kötü bir alışkanlık
küçükken babam her akşam eve kolayla gelirdi yaz kış fark etmiyor sürekli içerdik :50:
aslında anne ve babaların çocukların beslenme konusunda çok önemi var
evlendikten sonra ara ara almaya başladık allahtan bağımlılık yapmadı sonra hamile kaldım
ve bir daha hiç almadım şimdi eşimede söylüyorum içme diye evde içmiyor ama iş nyerinde arada alıyormuş
kızıma hiç içirmedim içirmeyide düşünüyorum alışmazsa büyüyüncede içmez hazır meyva suları çikolatalar bisküviler hepsi kansere davetiye

ben çok uzun yıllardan beri içmiyorum zaten içemiyorum bir kere soğudun mu ağzına o aşırı şekerden başka bir tat gelmiyor bak hiçbir şey yapamıyorsak en azından dişlerinize verdiğiniz zararı düşünün ki diş ve ağız sağlığı vücut geneli için çok önemlidir içtiğiniz şeyin size hiçbir yararı yok canınız çektiği anda gidin soda yada su için isteğinizi bastırabilir yavaş yavaş tiksineceğinizden eminim sonuçta vücüdunuzu yaşlandıran şekeri bir anda bedene yüklemenin zararı kendine yaptığın en kötü şey.

kola bide selülit yapıyor ya ama vazgeçemiyorum ayda bir kez diyet kola kaçamağı yapıyorum 1 lt canım çok çekiyor ne yapayım bide çikolata off hep zararlı şeyler çok güzel oluyor .

Ben hiç sevmem kolayı olmayınca da hiç aramam ben ayran delisiyim :D Fakat nedense ne zaman dışarıda fast food yesem yanına kola ararım. O da çok olmuyor genelde olsun :)

Kızlar benim çok pis bir alışkanlığım var. O da başlıktan da anlaşılacağı üzere Cola.
Resmen bağımlıyım. Ne güzel bir ara hiç içmedim ve oldukça kilo verdim (fittim).
Şimdi tekrar başladım üstelik bu sefer insülin direnci de eklendi üzerine.
Acaba bunu bırakma konusunda bir girişimi olan var mı? Bana fikir verebilecek biri varsa minettar olurum...

Yok içinde böcek varmış, yok pismiş ne derlerse desinler ya da ne görürsen gör vazgeçemezsin. İnsanların söylemlerinin pek işe yarayacağını sanmıyorum. Senden bile fazla kola içiyordum belki. Meyve suyu hiç içmem, çay da aynı şekilde. Ve hatta tatlı yemeyi sevmem yani şekerden hoşlanmıyorum. Ama kola asitli diye sanırım çok seviyorum. Fanta, Sprite falan içemem sadece kola. Kahvaltıda, öğle yemeğinde, akşam yemeğinde, sigaranın yanında. Hatta sabahları bir kutu kolaya 3 kaşık nescafe atıp içerdim. Anlayacağım günde nereden baksan 1 litre kola. 1 haftadır belki daha fazladır içmiyorum. Neden dersen uzun süre zararını görmedim ama artık görüyorum. Hiç sivilce çıkmayan yüzümden tek tük sivilceler eksilmemeye başladı. Günde 1 öğün yemek yesem de kilom artmaya devam etti. + 4-5 kiloyu görünce tartıda içmemeye karar verdim. Belki erkek arkadaşımın da etkisi vardır bunda bilmiyorum. Bana kilolusun demedi ya da başka herhangi bir şey ama çirkin görünmek istemiyorum. Kocaman selülitlerimin olacağı düşüncesi tamamen soğuttu beni koladan. Kahveyi de bıraktım aynı şekilde çünkü Türk kahvesini nescafe fincanında, nescafeyi de 750 ml'lik mugda içerdim bazen günde birkaç kez. Çok kahve içmek istersem çay bardağında sütsüz şekersiz içiyorum. Kola için de kendini düşünürsen bırakabilirsin bir tek. Yoksa midesi delinen insanlar, böcek barındıran üretim hikayeleri gibi şehir efsaneleri hiç işe yaramıyor. Su dışında içtiğim hiçbir şey yok şu an.

Son düzenleme:
tatlım evde kola bulundurma ben kaç haftadır içmiyorum şimdi bir çay bardağı kadar içtim :) Hayal ettiğin vücuda sürekli bak ve dolaba bir manken resmi yapıştır, dolaptan soğursun :) Ben içeceksiz yapamıyorum sade maden suyu içemem diyorsan da bir meyvesuyu bir soda al, meyve suyunu sodaya boşalt ve iç :) Ki kola içiyorsan büyük ihtimal kabız olursun yanı pek tuvalete cıkamazsın dikkat et, elmalı çay falan al tadı güzel sürekli tüket (:

arkadaşlar nerdeyse hepimizde aynı sorun varmış. bendede var. günde enaz 1,5 litre içiyorum hatta 2,5 litre bile içtiğim oluyor. Kolasız yapamıyorum aşırı derece bağımlıyım.
McDonalds gibi restoranlardaki yiyeceklerde bende aşırı derecede bağımlılık yaptı ve şuan bile aşırı deerecede oranın hamburgerini patatesini yemek istiyorum. En az haftada 1 -2 kez
dışardan sipariş veriyorum eve. Bu yüzden kiloda veremiyorum allahtan metabolizmam hızlı yoksa ben şuanda obez olmuştum. çünkü bu fast-food ve kolaya olan bağımlılığım dört senedir
çok ileri düzeyde. Ama bugün bir karar verdim. Bırakmak istiyorum. Susayınca bile su yerine kola içen bi insan olarak bu çok zor olacak ama artık yeter. Ben diyetsiz bile kilo verebilecek
bir metabolizmam varken bunu mafediyorum. metabolizmamı kendim yavaşlatıyorum, sağlığımı bozuyorum. artık dur demeliyim. İçinde çin tuzu kullanılan şeyleri okudum bağımlı olduğum
her gıdanın içinde çin tuzu var ve artık önlem aldım o yiyecekleri asla tüketmeyeceğim.

Kızlar benim çok pis bir alışkanlığım var. O da başlıktan da anlaşılacağı üzere Cola.
Resmen bağımlıyım. Ne güzel bir ara hiç içmedim ve oldukça kilo verdim (fittim).
Şimdi tekrar başladım üstelik bu sefer insülin direnci de eklendi üzerine.
Acaba bunu bırakma konusunda bir girişimi olan var mı? Bana fikir verebilecek biri varsa minettar olurum...
babamın arkadaşının oğlu kola bağımlısıydı..öle ki kriz gibi bişey geçirdi..hastaneye yatırıp tedavi olmuştu..su içer gibi içiyordu..ben o zman baya küçüktüm..aklımdan o çocuk hiç çıkmadı..etki tepki herhalde ben kola içmem küçüklüğümden beri..gazlı içecekleri içmem daha doğrusu..bazen 2-3 senede bir 1adet içerim..tabi içmediğim için o 1 kutu kola bile korkunç şekerli gelir ve içemem atarım..TUZ VE ŞEKERLİ İÇECEK VE YİYECEK MADDELERİNİ 21 GÜN HİÇ AĞZINA SÜRMEZSEN O DİRENÇ NOKTASI KIRILIYOR..AAMA HİÇ SÜRMEZSEN..BU BİLİMSEL bİR ARAŞTIRMA SONUCUDUR..iradeli kullanmalısın..beynine sen hükmedeceksin beynin sana değil..sürekli ben bunu yapabilirim başarabilirm sağlığım için yapmam gerekiyor diyeceksin..

annem ve ben karar aldık ve kola ıcmıycegımıze annm hayatı byunca ıcmıcek bnse bır yıl olarak yemın ettım. 4 ay kadar oldu ıcmeyınce ınsan aramıyor kı ben gunde 2 lıtre ıcen bırıydım.:52:

Back
X