Çölyak

adiyok

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2016
62
10
1
34
Meraba arkadaşlar
Ben çölyak olduğumdan şüpheleniyorum.
Buğday ürünleri yediğimde çok gaz sancısı oluyor.
Şu an 26 yaşndayım on senedir cildiyeye gidiyorum en ağır ilaçları kullandım yüzüm hala tarla gibi
18 yaşımda roaccutane kullanmıştım. Orda kan testi falan yapmışlardı.
Şimdilerde bu çölyak hastalığı çok konu ediliyor gaz ve sivilce problemlerine de sebep oluyormuş.
O kadar kan testi verdiydim cildiyeye tahlillerde çölyak olsam çıkmaz mıydı?

aynı sorunlar bende de var
konuyu takipteyim şimdi benimde içime kurt düştü.
bir arkadaşım çölyak ve başlafıcında geçmeyen ishal ve kilo kaybı olmuştu.bu belirtileri bilmiyordum

Ben çıkmaz diye biliyorum başka bir testi var çölyak ın hatta türlü türlü hastalıklarla karıştırılabiliyor.Doktorunuza danışıp endişenizi söyleyin mutlaka.

Meraba arkadaşlar
Şu an 26 yaşndayım on senedir cildiyeye gidiyorum en ağır ilaçları kullandım yüzüm hala tarla gibi
Şimdilerde bu çölyak hastalığı çok konu ediliyor gaz ve sivilce problemlerine de sebep oluyormuş.
Sanirim endoskopide cikiyor colyak kan degerlerinizdeki dususten yola cikilarak isteyebilirler test.

Meraba arkadaşlar
çıkmaz. bir alerji testi yaptırman ve çölyak olarak belirli kan testlerinin yapılması ve en kesin yöntem endoskopi yapmak.

Çölyak ter testiyle belli olmuyor mu? Ve çok ağır bebeklikte mutlaka farkedilirdi farkedilmese bile ağır akciğer enfeksiyonlarindan kaybedilir çocuk diye biliyorum. Bence sizin durumunuz hazimsizlik. Dokunan gıdaları tuketmeyin.

Ben çölyak hastasıyım. Tanı antikor testleri ve endoskopi ile konuyor. Ama çölyak olmamanız gluten duyarlılığınız olmadığı anlamına gelmez. Bir süre diyetinizden çıkarırsanız deneyimlemiş olursunuz.

Meraba arkadaşlar

Kan testinde çıkmaz çölyak. Alerji testi, endoskopi ve kolonoskopi yapılmalı.

Çölyak değilsen bile gluten hassasiyeti oluyor ben kendimde olduğunu düşünüyorum. Buğdaylı ürünler tüketirsem halsiz oluyorum.. Enerjim bitiyor gibi hissediyorum vs.

Ben çölyak hastasıyım. Tanı antikor testleri ve endoskopi ile konuyor. Ama çölyak olmamanız gluten duyarlılığınız olmadığı anlamına gelmez. Bir süre diyetinizden çıkarırsanız deneyimlemiş olursunuz.

Geçmiş olsun umarım bu hastalığı geçiren bir şey bulunur.
Denedim unlu gıdalar yemediğimde şişlik olmuyor iki gün yemedim. Glutensiz un ve karabuğday unu aldım ama iki günün sonunda pes ettim :)
Arkadaş kilo kaybı ishal demiş ama bende tam tersi kabızlık var. Dediğiniz gibi gluten duyarlılığı olabilir.
Zaten Canan Karatay gibi doktorlar herkese unlu gıdaları yasaklıyor. Olsun olmasın yememek istiyorum ama una alternatif tat bulamadım.

Çölyak değilsen bile gluten hassasiyeti oluyor ben kendimde olduğunu düşünüyorum. Buğdaylı ürünler tüketirsem halsiz oluyorum.. Enerjim bitiyor gibi hissediyorum vs.

Yemek yedikten sonra ben de çok halsiz oluyorum yemeğin üstüne uyuyorum. Daha önceden sadece çok uyuyorum şikayetiyle doktora gitmiştim hormonlara baktı bi şey çıkmadı. Ve bu aralar yemekten sora diz kapaklarım ağrıyor sanki morarmış gibi ftp ye gittim bacağımı oynattı bi şey yok dedi. Gerçi bi ara hep diz üstü otururdum ondan da olabilir ama aylardır geçmedi. Siz de de var mı?

Çölyak ter testiyle belli olmuyor mu? Ve çok ağır bebeklikte mutlaka farkedilirdi farkedilmese bile ağır akciğer enfeksiyonlarindan kaybedilir çocuk diye biliyorum. Bence sizin durumunuz hazimsizlik. Dokunan gıdaları tuketmeyin.

O colyak degil. Kistik fibrozis

Geçmiş olsun umarım bu hastalığı geçiren bir şey bulunur.
Denedim unlu gıdalar yemediğimde şişlik olmuyor iki gün yemedim. Glutensiz un ve karabuğday unu aldım ama iki günün sonunda pes ettim :)
Arkadaş kilo kaybı ishal demiş ama bende tam tersi kabızlık var. Dediğiniz gibi gluten duyarlılığı olabilir.
Zaten Canan Karatay gibi doktorlar herkese unlu gıdaları yasaklıyor. Olsun olmasın yememek istiyorum ama una alternatif tat bulamadım.

Yemek yedikten sonra ben de çok halsiz oluyorum yemeğin üstüne uyuyorum. Daha önceden sadece çok uyuyorum şikayetiyle doktora gitmiştim hormonlara baktı bi şey çıkmadı. Ve bu aralar yemekten sora diz kapaklarım ağrıyor sanki morarmış gibi ftp ye gittim bacağımı oynattı bi şey yok dedi. Gerçi bi ara hep diz üstü otururdum ondan da olabilir ama aylardır geçmedi. Siz de de var mı?

Bende sadece halsizlik enerjisizlik oluyor ağrı olarak kronik omuz ve sırt ağrılarım var ama bunu glutene bağlamamıştım hiç.

Meraba arkadaşlar
Çölyak çok ciddi mide sıkıntıları çıkarıyor canım gaz ama ne gaz sancısı yani. Ailede yakın akrabalarda var mı böyle bi hastalık. Çok büyük çoğunluk genetik faktör ve çok ciddi yaşanan üzüntüler

Aynı sorunları yaşıyorum Çölyak böyle bişeymiymis ben daha farklı sanıyordum

Evet bende colyak hastasiyim endoskopi ile tani konuldu bende...

Hepinize geçmiş olsun çok zor hastalığın her turlusu. :(

Slm benim ogluma colyak teshisi kondu ama oglumda bu sikayetler yoktu karaciger enzimleri yuksek cikti oyle anasildi simdide wilsondan supeleniyorlar

Arkadaşlar merhaba bende çölyak hastasıyım şişkinlik ve ishal belirtileriyle doktora gittim. Kan testi yapıldı emin olunamadı alerji ve endoskopi ile tanı kondu hepinize geçmiş olsun.

aşağıya link bırakıyorum hastalıkla ilgili çok güzel bilgiler verilmiş ilginizi çekebilir http://gidabilgi.com/Kategori/Detay/colyak-f68e47

Back
X