Çook mutsuzum..

kemanella

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
550
439
103
32
Merhaba hanımlar ben bütün ailemi eşimi ardımda bırakıp atanıp başka bir şehre geldim.Ailem ve eşim destek oldular çok sağolsunlar.Burada şansıma okulum öyle iyiydi ki arkadaşlar falan sanki hepsini eskiden beri tanıyor gibiydim birbirimizi çok seviyorduk müdürüm ve müdür yardımcılarım da aynı şekilde.Fakat üç hafta önce maalesef norm fazlası oldum ve okulum değişti.Şuan o kadar mutsuzum ki okula gittiğimde ‘Nerden düştük buraya’der gibi hocalar bir görseniz o kadar ruhsuzlar ki..Eski okulum da herkes işini sever koşa koşa giderdi ben de dahil hatta ben norm fazlası olunca müdürüm bile ağladı düşünün okuldan ayrılırken herkes ağladı ben giderken şimdiki okuluma başladım başlayalı eski öğrencilerim ziyarete geliyorlar birbirimize çok bağlıydık.Bu arada benim burdaki branşdaşlarımdan biri bana mesaj attı.Biz ek dersle para kazanıyoruz gelirsen buraya senin için iyi olmaz tavırlı davranırız vs yazmış.Ben de belli eğitim seviyesinde insanlarız kötü bir durumla karşılaşacağımı sanmıyorum diyince hemen özür diledi yalandan ama beni görünce surat asıyorlar ben de selam dahi vermiyorum terbiyesizlere.Burada iki buçuk senem kaldı gönlüme göre arkadaş bulamadım sanki nasıl geçecek bu seneler hanımlar..

Son düzenleme:
Olan olmuş artık önünüze bakın. İş hayatından ziyade sosyal yaşantınıza ağırlık verin. Günde kaç saat çalışıyorsunuz ki? İşten çıktıktan sonra istediğiniz insanla yine görüşürsünüz. İş arkadaşlarınız gönlünüze göre arkadaşınız olmayabilir çok normal. Mesai saati bitene dek dayanacaksınız mecbur

Yani çok sevdiğiniz bir yerden ayrılmanız kötü olmuş ama yapacak bir şey yok pes edip karşı tarafa zafer kazandırmayın derim.. Onu da geçtim bende eğitimciyim ama bir türlü atanamıyorum bizi düşünün oysaki sadece 2,5 sene dişimi sıkmam gerekiyorsa beklerdim yeter ki kendi mesleğimi yapabileyim diye o yüzden vazgeçmeyin sakın bırakın arkadaşınız olmasın orada işinizin gereğini yerine getirip akşam evinize dönün dışarıda diğer arkadaşlarınızla görüşün günün negatif enerjisini eğlenerek üzerinizden atın.

Ben sık tayin olurum, 9 yılda 5. okulumu çalışıyorum. Birkaç yılda bir, bir okulun "yenisi" oluyorum yani.

Oranın bir işyeri olduğunu, onların sadece iş arkadaşlarınız olduğunu unutmayın. Zaten sadece tenefüslerde görüşüyorsunuz 5-10dk, açın kitabınızı okuyun.

Her okulun atmosferi, kurum kültürü farklıdır, eskisiyle kıyaslamayın.

Öğretmeni tayin olunca ağlayan müdür de değişikmiş bu arada.

Neticede ilk atamada o okula atanabilirdiniz. Norm fazlası oldum/oluyorum stresi çekmektense en kötü okulda sabit kadrolu olmak iyidir.

Gönlünüze göre arkadaş bulmak hiçbir yerde kolay değil ama sosyal hayatınızı canlandırıp, sevdiğiniz aktivitelere katılırsanız sizinle aynı zevklere sahip insanlarla tanışma şansınız artar.

Şahsen ben öğretmenlerle özel hayatımda görüşmekten mümkün mertebe kaçınıyorum, iş arkadaşlarını iş yerinde bırakmak iyidir, size de tavsiye ederim.

Günde 8 saat ama Allah tan üç gün gidiyorum onlarda da baya mutsuzum.Evet maalesef dayanmak zorundayım hamile kalırsam belki izin mizin vs alırım dedm

bız ek dersle para kazanıyoruz buraya gelırsen senın ıcın ıyı olmaz ne demek ya
resmen terbıyesızlık
cok yerınde guzel cevabını vermıssınız

sıkmayın canınızı hakkınızda hayırlısı olsun

Evet müdürümün üç oğlu var beni de kızı gibi görüyordu o yüzden çok ağladı kime anlatsam şaşırıyor zaten :) öyle yapıcam hocam mecbur hep aklıma eski okulum geliyo maalesef eşim de sizin gibi diyor ilk oraya da atanabilirdin üzülme diyor ama ne bileyim attan inip eşeğe binmiş gibi hissetmeden edemiyorum :)

Evet maalesef o kadar cahiller ki öğretmen olduklarına şaşırıyor insan bu olaydan sonra daha gitmeden midem bulandı o okuldan bu sebepten de bana çok kötü görünüyor olabilir

3 gün 8 saat için mi bu haliniz? Allah başka dert vermesin ne diyim
İsterse bir saat olsun iş yerinde huzur çok önemli değil mi,sadece iş yerinde de değil insan her yerde huzursuz hissedince üzülüyor ister istemez ama yine de amin

İsterse bir saat olsun iş yerinde huzur çok önemli değil mi,sadece iş yerinde de değil insan her yerde huzursuz hissedince üzülüyor ister istemez ama yine de amin

İsterse bir saat mi olsun? Ben sizin gibi düşünmüyorum. İş yerine duygusal bağım yok size de öneririm. Bu şekilde kendinizi yorarsınız. İşimi yaparım mesai saatim biter çıkar giderim bu kadar. İş saatim süresince sadece kendi işimi doğru yapmakla ilgilenirim ne iş arkadaşımın ne müdürümün karakteri umrumda olmaz. Üstelik siz sürekli bir arada değisiniz yüzleri gördüğünüz zaman dilimi 10 dakikalık tenefüs. Tek kelime konuşmadan bile işinize devam edebilirsiniz

İlk çalıştığınız okulda toplamda ne kadar çalıştığınızı merak ettim.
Açıkcası mesai arkadaşlarımla samimi olmam hatta onlara bağlanmam için ciddi bir zaman geçmesi gerekir.
Gerçi ben iş ortamında samimiyet kuran biri değilim.
Fazla samimiyet tez ayrılık getirir sözüne inanırım.
Bu arada verdiğim 3 yıllık ara hariç 21 yıldır özel sektörde öğretmenlik/idarecilik yapıyorum.

Şöyle düşünün, sizin asıl amacınız atanmak ve mesleğinizi yapmak değil miydi?
Mesai arkadaşları bu kadar önemli mi?
Mobinge uğramadığınız sürece çok dert edecek bir şey göremedim ben.

İş yerinizde ki insanlar bu kadar canınızı sıkmasın. Zaten derse giriyorsunuz ne kadar muhatap olacaksınız ki? Diğer okulunuzdan arkadaşlarınız varsa onlarla görüşün okulda da derse girip çıkın

Günde 8 saat ama Allah tan üç gün gidiyorum onlarda da baya mutsuzum.Evet maalesef dayanmak zorundayım hamile kalırsam belki izin mizin vs alırım dedm
Haftada 3 gun 8 saat ise coooookk fazla boş zamaniniz oluyordur. Farkli aktivitelere katilarak da kafa dengi arkadas edinebilirsiniz. İs arkadasi iste kalsin en iyisi.

Haftada 3 gun 8 saat ise coooookk fazla boş zamaniniz oluyordur. Farkli aktivitelere katilarak da kafa dengi arkadas edinebilirsiniz. İs arkadasi iste kalsin en iyisi.
Üç gün 8 er saat yani 24 saat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…