- 1 Kasım 2019
- 344
- 263
- 18
- 26
Branşınız ne acabaNorm fazlası ders saati azalınca kişi sayısı artıyor hocam en kıdemsiz olan yollanıyor fazla olduğu için
ResimBranşınız ne acaba
Evet müdürümün üç oğlu var beni de kızı gibi görüyordu o yüzden çok ağladı kime anlatsam şaşırıyor zaten :) öyle yapıcam hocam mecbur hep aklıma eski okulum geliyo maalesef eşim de sizin gibi diyor ilk oraya da atanabilirdin üzülme diyor ama ne bileyim attan inip eşeğe binmiş gibi hissetmeden edemiyorum :)
Ne profesyonelce bir davranış tavsiyesi, ama çok da doğru , işteki arkadaşları işte kalmalı , en temizi,oh miss... bildiğim ve çok emin olduğum diğer şey de bu hayatta kimseye bir sırrını vermeyeceksin , gün gelir o sırrını verdiğin , çok güvendiğin kişi düşmanın olur ve bunu koz olarak kullanır...Zaten ne denir iki kişinin bildiği sır değildir...Ben sık tayin olurum, 9 yılda 5. okulumu çalışıyorum. Birkaç yılda bir, bir okulun "yenisi" oluyorum yani.
Oranın bir işyeri olduğunu, onların sadece iş arkadaşlarınız olduğunu unutmayın. Zaten sadece tenefüslerde görüşüyorsunuz 5-10dk, açın kitabınızı okuyun.
Her okulun atmosferi, kurum kültürü farklıdır, eskisiyle kıyaslamayın.
Öğretmeni tayin olunca ağlayan müdür de değişikmiş bu arada.
Neticede ilk atamada o okula atanabilirdiniz. Norm fazlası oldum/oluyorum stresi çekmektense en kötü okulda sabit kadrolu olmak iyidir.
Gönlünüze göre arkadaş bulmak hiçbir yerde kolay değil ama sosyal hayatınızı canlandırıp, sevdiğiniz aktivitelere katılırsanız sizinle aynı zevklere sahip insanlarla tanışma şansınız artar.
Şahsen ben öğretmenlerle özel hayatımda görüşmekten mümkün mertebe kaçınıyorum, iş arkadaşlarını iş yerinde bırakmak iyidir, size de tavsiye ederim.
Ben öğretmen değilim ama sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Diğer okulda çok şanslıymışsınız. İşyerlerinin hepsi bir olmuyor maalesef. Ben mobbing'in had saghada olan bir yerde 4 yılımı geçirdim. Her saniye gerginlik her saniye dikken üstünde geçti. Sonra istifa ettim çünkü benim kurtulma şansım da yoktu bütün ömrüm geçecekti orada. Sabredin. Geçer o 2,5 yıl merak etme. o 2,5 yıl sonunda da kurtulursunuz. Ancak siz o kadar güzel bir cevap vermişsiniz ki o öğretmene sizi kutluyorum. Bundan iyisi olamazdı seviyesine inmemişsiniz ama çok güzel ve ince bir biçimde azığının payını vermişsiniz. Anlayana sivri sinek saz anlayana davul zurna az dolayısıyla derler ya aptal bir dostun olacağına akkılı bir düşmanın olsun; o da anlamıştır söylediğinizi . Sizde bu zeka olduktan sonra sizin başaracağınıza, oradan sağ sağlım çıkacağınıza adım gibi eminim. Oradaki öğrencilerin sizin gibi aklı başında bir öğretmene ihtiyaçları var; onların hayatlarına dokunacaksınız bir tek onu düşünün sabredin.Merhaba hanımlar ben bütün ailemi eşimi ardımda bırakıp atanıp başka bir şehre geldim.Ailem ve eşim destek oldular çok sağolsunlar.Burada şansıma okulum öyle iyiydi ki arkadaşlar falan sanki hepsini eskiden beri tanıyor gibiydim birbirimizi çok seviyorduk müdürüm ve müdür yardımcılarım da aynı şekilde.Fakat üç hafta önce maalesef norm fazlası oldum ve okulum değişti.Şuan o kadar mutsuzum ki okula gittiğimde ‘Nerden düştük buraya’der gibi hocalar bir görseniz o kadar ruhsuzlar ki..Eski okulum da herkes işini sever koşa koşa giderdi ben de dahil hatta ben norm fazlası olunca müdürüm bile ağladı düşünün okuldan ayrılırken herkes ağladı ben giderken şimdiki okuluma başladım başlayalı eski öğrencilerim ziyarete geliyorlar birbirimize çok bağlıydık.Bu arada benim burdaki branşdaşlarımdan biri bana mesaj attı.Biz ek dersle para kazanıyoruz gelirsen buraya senin için iyi olmaz tavırlı davranırız vs yazmış.Ben de belli eğitim seviyesinde insanlarız kötü bir durumla karşılaşacağımı sanmıyorum diyince hemen özür diledi yalandan ama beni görünce surat asıyorlar ben de selam dahi vermiyorum terbiyesizlere.Burada iki buçuk senem kaldı gönlüme göre arkadaş bulamadım sanki nasıl geçecek bu seneler hanımlar..
ya bütün sorunları hamile kalarak çözme kafası nerden geliyo hiç anlamıyorum.Kocamla aram bozuk hamile kalıyım düzelir.Günde 8 saat ama Allah tan üç gün gidiyorum onlarda da baya mutsuzum.Evet maalesef dayanmak zorundayım hamile kalırsam belki izin mizin vs alırım dedm
Çok teşekkür ederim bu güzel yorumlarınız için onure oldum sağolun moral oldu yazdıklarınızBen öğretmen değilim ama sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Diğer okulda çok şanslıymışsınız. İşyerlerinin hepsi bir olmuyor maalesef. Ben mobbing'in had saghada olan bir yerde 4 yılımı geçirdim. Her saniye gerginlik her saniye dikken üstünde geçti. Sonra istifa ettim çünkü benim kurtulma şansım da yoktu bütün ömrüm geçecekti orada. Sabredin. Geçer o 2,5 yıl merak etme. o 2,5 yıl sonunda da kurtulursunuz. Ancak siz o kadar güzel bir cevap vermişsiniz ki o öğretmene sizi kutluyorum. Bundan iyisi olamazdı seviyesine inmemişsiniz ama çok güzel ve ince bir biçimde azığının payını vermişsiniz. Anlayana sivri sinek saz anlayana davul zurna az dolayısıyla derler ya aptal bir dostun olacağına akkılı bir düşmanın olsun; o da anlamıştır söylediğinizi . Sizde bu zeka olduktan sonra sizin başaracağınıza, oradan sağ sağlım çıkacağınıza adım gibi eminim. Oradaki öğrencilerin sizin gibi aklı başında bir öğretmene ihtiyaçları var; onların hayatlarına dokunacaksınız bir tek onu düşünün sabredin.
Profesyonelce bir tavsiye ama nitekim işyeri işyerinde kalmıyor bazılarımız için.Bunlardan biri de benim ne yazık ki duygusal olarak tüm günümü etkiliyor maalesefNe profesyonelce bir davranış tavsiyesi, ama çok da doğru , işteki arkadaşları işte kalmalı , en temizi,oh miss... bildiğim ve çok emin olduğum diğer şey de bu hayatta kimseye bir sırrını vermeyeceksin , gün gelir o sırrını verdiğin , çok güvendiğin kişi düşmanın olur ve bunu koz olarak kullanır...Zaten ne denir iki kişinin bildiği sır değildir...
Ben hadsiz ve yakışıksız bir durum görmüyorum başka bir ilde olduğum için beni sahiplenen iyi insanlar görüyorum yorumunuza teşekkür ederim.Değişikmiş derken şaşırmaktan ziyade nezaketsiz, hadsiz ve yakışıksız buldum. Ast-üst çizgilerinde net olmak iyidir.
Müdürünüz adı üstünde müdürdür, sizi kızı gibi görmesi de hoş bir durum değildir. Şimdi gözünüze sempatik gelen bazı şeyler aslında uzun vadede sizin için gayret yıpratıcı olabilir.
İlk görev yerinize beslediğiniz aşkı da, o attan inip de eşeğe binmişlik hissini de iyi bilirim ama zaten tayincisiniz. Yani bu ilk görev yeri sevdasıyla 9 senedir aynı okulda çalışan arkadaşım var, ama siz gideceksiniz. Üstelik de özür grubu tayincisi olacaksınız ve eşinizle yaşadığınız yere göre değişmekle birlikte, zaten büyük ihtimalle bir süre sıkıntılı veya uzak okullarda dolanacaksınız.
Görsel sanatlar öğretmeni olup sırf maaş karşılığını doldurabilmek adına 2 ders için ilçe merkezine 1 saat mesafedeki bir dağ köyüne giden/gönderilen öğretmenler tanıdım, yineliyorum, maaş karşılığını doldurup sizi norma düşürmeyen her okul iyi okuldur. Henüz sistemde çok yenisiniz, zaman geçtikçe dediklerimi daha iyi anlarsınız.
Bu arada okulu o kadar gömmüşsünüz ama idareniz derslerinizi 3 güne toplamış, teşekkür de ettiniz mi? O kadar kötü bir yer olsa paramparça bir program verip 4-5 gün de getirebilirdi sizi idare. Ki anladığım kadarıyla adaylık kalkmamış, müdürünüz "17:00'ye kadar buradasınız" derse hayır deme şansınız yok.
Yeni görev yeriniz hayırlı olsun, MEB'e hoşgeldiniz.
Not: Bir zümreniz ek ders vs yazmış galiba, var böyle aç/görgüsüz/saygısız bir kesim, yapacak bir şey yok. Dediğim gibi açın kitap okuyun, it ürür kervan yürür.
Ayrıca oranın idaresini müdürüm arayıp kızımız geliyor yardımcı olur musunuz dediği için programım o kadar güzeldiBen hadsiz ve yakışıksız bir durum görmüyorum başka bir ilde olduğum için beni sahiplenen iyi insanlar görüyorum yorumunuza teşekkür ederim.
İnsan duygusal bir varlıktır, robot değiliz ki her davranışımız kusursuz , mantıklı ve profesyonelce olsun...sizi anlıyorum ama yüz vermeyin , aralarda kendinizi oyalayacak birşeyler bulun, yabancı dil öğrenin mesela kendi kendinize, hem size bir artı değer katar..Profesyonelce bir tavsiye ama nitekim işyeri işyerinde kalmıyor bazılarımız için.Bunlardan biri de benim ne yazık ki duygusal olarak tüm günümü etkiliyor maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?