Gebeliğe Hazırlık Çookk ozel ama acill

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Time44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2021
503
192
53
Merhaba hanimlar biraz cekinerek birazda utanarak sorucam ama bu soru beynimi yiyo , gebelik planliyorum 2 aydirda calisma icindeyiz sonuc negatif ,niye olmuyo diye merak ederken aklima bise geldi , iliskide kayganlastirici kullanmak gebeligi onler mi yada zorlastirir mi ? Acaba bu yuzden mi basarili olmuyo

Merhaba hanimlar biraz cekinerek birazda utanarak sorucam ama bu soru beynimi yiyo , gebelik planliyorum 2 aydirda calisma icindeyiz sonuc negatif ,niye olmuyo diye merak ederken aklima bise geldi , iliskide kayganlastirici kullanmak gebeligi onler mi yada zorlastirir mi ? Acaba bu yuzden mi basarili olmuyo
Evet canım bunu okumuştum ben.kayganlastirici,krem,tükürük bile spermle zarar veriyormuş.
Ama sadece o sebep de olmayabilir.
Sperm kalitesi,yada senin yumurtalıkların regli döngün,kist ve psikolojik bir çok sebep var.

Merhaba canim daha cok yeni jel gebeliğe engel diye okumuştum spermleri öldürüyormus

Evet canım bunu okumuştum ben.kayganlastirici,krem,tükürük bile spermle zarar veriyormuş.
Ama sadece o sebep de olmayabilir.
Sperm kalitesi,yada senin yumurtalıkların regli döngün,kist ve psikolojik bir çok sebep var
Adet dondum 24 gun benim , yumurtaliklarima duzenli olarak baktiruyorum sknti yok dedi doktorumuz

Çok erken henüz ilk gebeliğim 10 sonra oldu benim ..şimdi ikinciyi istiyoruz 6 ayda bir iki kez kaldım düşük yaptım gerçi ..ama sizinki çok erken ayrıca kayganlastiricida kullanmayın biraz doğal haline bırakın dediğim gibi 2 ay erken bı sure

Çok erken henüz ilk gebeliğim 10 sonra oldu benim ..şimdi ikinciyi istiyoruz 6 ayda bir iki kez kaldım düşük yaptım gerçi ..ama sizinki çok erken ayrıca kayganlastiricida kullanmayın biraz doğal haline bırakın dediğim gibi 2 ay erken bı sure
Cok rahatlattiniz beni t.ederim , boyle duyuyorum ilk ayda gebe kalanlari moralim bozuluyodu , acaba bi sknti mi var diye , t.ederim ❤

Alakası yok bence

evet kayganlaştırıcı, krem, bebeyağı, tükürük bu gibi herşey sperm kalitesini azaltır diye biliyorum

Adet dondum 24 gun benim , yumurtaliklarima duzenli olarak baktiruyorum sknti yok dedi doktorumuz
2 ay daha erken ama ilerleyen aylarda eşiniz de bermediyse test verebilir her zaman yumurtlama ya da kadınların hormonlarıyla alakalı olmayabiliyor

5.aya girdim halen hamile kalmadım daha öncede 7.ay denemede hamile kalmıştım

Yok canım önlemiyor. Bende önlemedi

2 ay oldu 4 ay daha deneyip dogal yollarla sonra testlere baslamayi dusunuyoruz

evet mantıklı.
Bu arada tekrar baktım google dan

“Kayganlaştırıcı krem içinde zararlı maddeler varsa spermi öldürebilir ve gebeliğe engel olabilir. İçerisinden zararlı maddeler içermeyen, ph ve osmolaritesi vajina ile aynı olan kayganlaştırıcılar spermi öldürmez ve hamileliğe engel olmaz.”

içeriğine göre değişiyor yani. Bence siz engel olmaz, bende olmadı hamile kaldım diyenler yerine içeriğine bakıp kullanıp kullanmayacağınıza karr verin.
Hatta ben olsam riske atmaz ve kullanmazdım

Biz de evlendigimizden beri kayganlastirici kullanıyoruz. Hamilelik düşününce de kullanmistik ilk 5 Ay ama sonra zararlı olabileceğini okuyunca bıraktık. Hoş hala hamile değilim ama kullanmayabiliyorsaniz kullanmayın bence.

evet mantıklı.
Bu arada tekrar baktım google dan

“Kayganlaştırıcı krem içinde zararlı maddeler varsa spermi öldürebilir ve gebeliğe engel olabilir. İçerisinden zararlı maddeler içermeyen, ph ve osmolaritesi vajina ile aynı olan kayganlaştırıcılar spermi öldürmez ve hamileliğe engel olmaz.”

içeriğine göre değişiyor yani. Bence siz engel olmaz, bende olmadı hamile kaldım diyenler yerine içeriğine bakıp kullanıp kullanmayacağınıza karr verin.
Hatta ben olsam riske atmaz ve kullanmazdım
Evet bu ay dediginz gibi degerlendiriyoruz kullanmadan ins bu ay gebe kalirim

Kesinlikle engel olabilir şöyle ki spermler erkeğin organindan bir tazyikle atılır ve yumurtaya ulaşmak üzere yola çıkar, bırak kayganlastiriciyi kadının vajinasinda olan yoğun enfeksiyon bile bu spermlerin hızını azaltarak yumurtaya ulaşmasını zorlaştırır. Neden ilişki sonrası ayaklari diker yatariz? Spermlerin bu ilerleyisine bi nevi katki sağlamak için. İşe yarayıp yaramadığı tartışılır. Ben 5 ay hamile kalamadim yogun enfeksiyon varmis tedavisini olup kurtulunca 6. Ay hamile kaldım Allah'ın izniyle. Vajinadaki o akıntı dediğimiz kalıntılar bile sperm hızını keserken yoğun kıvamlı kayganlastirici mutlaka olumsuz etki eder. İçeriğini bilmem sperm öldürücü kiminde var kiminde yok o da üstünde yazar zaten ama öldürücü olmasa da mantiken hızını azalttığı kesin

Back
X