Selam neden memorial degil?
Bence coook basarili bir merkez Rabbim kimsenin emeklerini bosa cikarmasin Allahim kimsenin kucaklarini bos birakmasin ins AMINNECMAIN
Merhaba,
Yazdiklarinizi okuyunca sizi etkilemek degil amakendimden ornek vermek istedim.Ben acibadem bakirkoyde tedaviye basladim.Yumurtalarim maslak acibadem de toplandi kendi doktorum tarafindan ama transferimi bulent hoca yapti.Iki embriyo vermislerdi su an tek olarak gorundugunu ogrendim kese yeni yeni olustu bebisimin.Geriden geliyor ama sonucun pozitif olmasi cok guzel insallah hayirlisi ile tamamina erer diyorum.Yumurtalarim toplandiktan sonra beni hergun aradilar bilgi verdiler,bulent hoca da trasferimi yapmata geldigindeki yaklasimi cok sicakti.Ben memnun kaldim tek sikintimm benim transfer gunu cok su icirtip hemen operasyona alinmadigim gec alindigim icin sanci icinde kasilarak operasyona girmemdi.Yani saat 15.00 deki operasyona saat 16.00 de alininca dedim ki öluyorum.Hayirli ugurlu olsun insallah simdiden.Umarim yardimci olmusumdur.
Çok sağl tabii ki de yardımı oluyor , dilerim bebeğini de sağlıkla kucağına alırsın ve başka konularda yazmaya başlarsın :)
Âmin canım en kısa sürede inşallah ... Ne çok kadın dertliymiş meğer..
Paylaşımın için teşekkür ederim, olumsuz sonuçlar duyguları perçinliyor, mekanik oldukları hissine bende kapıldım, ondan endişeliyim ama Bülent hocayı tüp bebek merkezleri koordinatörü yapmışlar bunda da bişey vardır diyorum ve mantıklı Bi seçim gibi geliyor; sevdiğim Bi Dr ile 2 olumsuz sonuç bana bişey katmadıişlemleri kendisi mi yaptı peki?? Yeterince bilgilendiriyorlar mı bu konudaki deneyimleri ni de paylaşırmısın?[/QUO
arkadaş acıbademi tavsiye etmemiş ama ben de kesinlikle ama kesinlikle umut tüp bebek merkezini tavsiye etmiyorum ticarethaneden hiç bir farkı yok...3 tane denemem var orda ikisi olumsuz...Herkese aynı protokolü uyguluyolar ne tutarsa tutmayanada kısmet yapacak bi şey yok diyor ama her tedavide aynı yöntemi uyguluyor şöyle problemin var bu yoldan gitmeliyiz bu kez böyle yapalım diyen yok...ilgili gibi göstermeye çalışıyolar kendilerini...müşteri kaybetmemk için (hasta değil müşteri) ilk denememdeki hamileliğimde hiç özen göstermedi...hamilelik haberini aldım normalde ilaçların bir kısmının bırakılması gerekiyor...aynen devam dedi ilaçlara daha önce deneyen arkadaşlara sordum kime sorsam nasıl bıraktırmadı dedi... sonra kanamam oldu acil başka hastaneye gittik ordaki doktor neden bu kadar ilaç kullanıyorsun dedi...zararı olur bebeğe dedi...ulun uluğa söyledim üstüne bir de kanı durdurmak için bi ilaç daha verdi ki zaten iki gün sonrada kalbi durdu bebeğimin...sorumsuzluk diz boyu... kürtaj oldum hiç biri yetmedi uzun süre üstümden atamadığım psikolojinin üstüne 6 ay sonra beni umut tüp bebekten arayıp hamileliğiniz nasıl gidiyor diye sordular sinirimden ağladım...öyle bir merkez...oraya giderken hiç bir olumsuz düşüncem yoktu...araştırarak gitmiştim...ama 2.denememde ve 3. denememde artık sadece para için bu işi yaptıklarını anladım...ikinci denemem olumsuz olunca zaten kaliteli değildi emriyolar dedi...bunu saymayalım dedi ...saymayalım ama aldığın para çektiğim eziyet...3.denememde zaten ordaki son denemem oldu gebelik aşısı gibi gereksiz bir olayı bile para alarak yaptılar yapmayalım dedim şansın artar dedi...transfer sırasında yattığım yerden doğruldum hocam embriyolar kaliteli değilse vazgeçelim dedim... ooo hiç bir problem yok süperler dedi...olumsuz sonucu alınca yine aynı cevap biliyosun emriyolarınız yeterli kaliteye ulaşmıyor dedi...artık düşünün beni...
Paylaşımın için teşekkür ederim, olumsuz sonuçlar duyguları perçinliyor, mekanik oldukları hissine bende kapıldım, ondan endişeliyim ama Bülent hocayı tüp bebek merkezleri koordinatörü yapmışlar bunda da bişey vardır diyorum ve mantıklı Bi seçim gibi geliyor; sevdiğim Bi Dr ile 2 olumsuz sonuç bana bişey katmadıişlemleri kendisi mi yaptı peki?? Yeterince bilgilendiriyorlar mı bu konudaki deneyimleri ni de paylaşırmısın?[/QUO
arkadaş acıbademi tavsiye etmemiş ama ben de kesinlikle ama kesinlikle umut tüp bebek merkezini tavsiye etmiyorum ticarethaneden hiç bir farkı yok...3 tane denemem var orda ikisi olumsuz...Herkese aynı protokolü uyguluyolar ne tutarsa tutmayanada kısmet yapacak bi şey yok diyor ama her tedavide aynı yöntemi uyguluyor şöyle problemin var bu yoldan gitmeliyiz bu kez böyle yapalım diyen yok...ilgili gibi göstermeye çalışıyolar kendilerini...müşteri kaybetmemk için (hasta değil müşteri) ilk denememdeki hamileliğimde hiç özen göstermedi...hamilelik haberini aldım normalde ilaçların bir kısmının bırakılması gerekiyor...aynen devam dedi ilaçlara daha önce deneyen arkadaşlara sordum kime sorsam nasıl bıraktırmadı dedi... sonra kanamam oldu acil başka hastaneye gittik ordaki doktor neden bu kadar ilaç kullanıyorsun dedi...zararı olur bebeğe dedi...ulun uluğa söyledim üstüne bir de kanı durdurmak için bi ilaç daha verdi ki zaten iki gün sonrada kalbi durdu bebeğimin...sorumsuzluk diz boyu... kürtaj oldum hiç biri yetmedi uzun süre üstümden atamadığım psikolojinin üstüne 6 ay sonra beni umut tüp bebekten arayıp hamileliğiniz nasıl gidiyor diye sordular sinirimden ağladım...öyle bir merkez...oraya giderken hiç bir olumsuz düşüncem yoktu...araştırarak gitmiştim...ama 2.denememde ve 3. denememde artık sadece para için bu işi yaptıklarını anladım...ikinci denemem olumsuz olunca zaten kaliteli değildi emriyolar dedi...bunu saymayalım dedi ...saymayalım ama aldığın para çektiğim eziyet...3.denememde zaten ordaki son denemem oldu gebelik aşısı gibi gereksiz bir olayı bile para alarak yaptılar yapmayalım dedim şansın artar dedi...transfer sırasında yattığım yerden doğruldum hocam embriyolar kaliteli değilse vazgeçelim dedim... ooo hiç bir problem yok süperler dedi...olumsuz sonucu alınca yine aynı cevap biliyosun emriyolarınız yeterli kaliteye ulaşmıyor dedi...artık düşünün beni...
doğrudur arkadaşım ben acıbademde yaşadığımı yazdım sende umutta yaşadığını..bende damar bulunması çok zor acıbademde tek bulunan damarımıda patlattı hemşine anestezi için.sonra içeriye aldılar mecbur delik deşik yaprılar kollarımı damar bulmak için.tabi ben acıdan nasıl ağlıyorum dayanamıyorum iğnelere sonra biri dediki niye ağlıyor bu öburu dedi eşi yanında yokya oyuzden.diğeride dedi aman ne ağlıyosun zaten eşin bunu becerebilseydi burda olmazdın boşver...benim canım eşim için söylenen söze bak.bu rabbimizden gelen bir imtihan nebiçim söz bunu ama halim yoktuki haddini bildireyim..yani bunun gibi şeyler oyuzden nefret ettim acıbademden bıde olunsuz olunca.....
neyapalım mecbur bu yola çıkmışız.onlar para derdinde bizde evlat hasretiyle o merkezden bu merkeze koşturuyoruz.güvenmek zorundayız.maddi olarakta yıpranıyoruz manevi olarakta..hem para gidiyor hemdeokadar iğneyi yıyıyoruz koşturuyoruz.güveniyoruz sabrediyoruz sonuç olumsuz..merkezler bizim halimizden anlamıyorki onlar işini yapıyor parasını alıyor.biz rabbimize sığınalım inş.tabi birbirimize merkezler hakkında bilgi verelim yinede.bence faydalı oluyor.
Bende 2 kez Eurofertil de olumsuz aldım embriyolar çok kaliteli olduğu halde 3.denememi başka merkezde yapmak istiyorum.
Memorial Şişli Nur Dokuzeylül
İstanbul Tüp Bebek Aret Kamar
Medicana International Selman Laçin
Bu 3 doktorla gidip yüzyüze görüşeceğim fikirlerini ve fiyatlarını alacağım.Buna göre karar vereceğim canım. Memorial de rapor geçmiyormuş malesef
2den sonra merkez değiştirmek mantıklı,lab kısmı var sonra motivasyon ihtiyacı vs, ulun beyin de kötü Dr olduğunu düşünmüyorum ama işte hastanın morali bozulmasın deyip umut dağıtıyorlar, transfer anında ne diyebilir ki; forumda okuyorum bi çoğuda katı ve umutsuz ifadelerden şikayetçi gerçi ben de sizin gibi doğruları duymak isterim, bu kez güzel sonuçlanır? Uzun protokol sanırım kaç yumurta oluştu ?son dönemde kısa protokol daha revaçta ve genelde o yoldan gidiyorlar o nedenle merak ettim?
2. denemem için araştırma yaparken buldum bu topiği ve özellikle senin deneyimlerini okuyunca ağzım açık kaldı. Tam 16 gün önce, ben de bırakmam gereken ilaçları özellikle içmem gerektiği söylendiği için negatif sonuç aldım. 41 yaşımdayım. Yani oyalanacak vaktim yok. Araya bir de laparoskopi sokuşturup benden 2 tüp bebek ücreti aldıktan sonra elim boş bıraktılar. Transferin 8. günü lekelenmem var diye aradığımda hemşireler telaşlanacak bir durum yok dedi. Oysa başka bir merkez erken de olsa değeri görelim deyip gebelik testi yaptırıp ona göre yönlendiriyor hastayı. Çok kızgınım. İstedikleri testleri yaptırdığım doktor, Bülent Tıraş' la anlaşmalı çalışıyor. Bir arkadaşım da bu şekilde tedavi gördü ve PCO sorununa rağmen hamile kaldı. Ticarethane zihniyeti hepsinde var. Fakat Umut' un taktiği, paket fiyatını düşük tutup ekstra taleplerle müşterileri kaz gibi yolmak. Ben, sorum olduğunda karşımda muhatap isterim. Hemşire benim muhatabım olamaz. İlaçlarımı doktor yazıyorsa takiplerini onun yapmasını isterim, hemşire sadece uygulayıcıdır. İlaç tarifi veremez. Fakat Umut' ta tüm idare hemşirelerin elinde. Doktor sadece görüntü. Sonuç alan yok mu? Var. Fakat bir merkezin gerçek başarısı ileri yaş adaylarda elde ettiği sağlıklı bebek oranına bağlı. Ve Umut aslında bu konuda çok zayıf. Gitmek isteyenler elbette gidebilir. Ama raporsuz muayene dahil 7, 000 TL. diye anlaşıp 15,000 TL harcadıktan sonra eliniz boş kaldığında benim gibi yanmayın isterim.
cnm yazını okuyunca tamamen aynı şeyleri yaşadığımı gördüm.. Umut Tüp bebekte 5 yılımı ve 4 kötü tedavimi geçirdim.. yaşadıklarımı anlatsam sayfalar yetmez bir kaç defa ufacıkta olsa anlattım ağır tepkiler veren arkadaşlar oldu.. sonuçta burada deneyimlerimizi paylaşıyoruz.. hep aynı protokoller.. Süleyman Bey ben senin yumurtalarını tanıdım artık der tedavi sürecinde 5 günde bir yumurta kontrolüne çağırır... Ulun bey yaşın 35 olmuş bu yaştan sonra bebeğin biraz zor olur boşuna uğraşma sende yumurta bile kalmamıştır der.. oysaki ben merkeze gitttiğimde 29 yaşındaydım sonuçta beş yılımı kötü protokollerle onlar mahvetti..
embriyologlar yumurta kalitesi hakkında devamlı yalan söyler.. 2 ayrı embriyolog var ikiside farklı konuşur.. hemşirelerin eline kalmış hastane..
kaç yıllık ilaç protokollerime baktım tamamen aynı şeyler uygulanmış.. hiç bir farklı araştırma yok.. neden negatif oldu düşünen yok.. bahcecide era var derler eraya hiç yönlendiren yok.. sonucum negatif olmasına ragmen kanamam ve şiddetli ağrılarım günlerce durmayınca doktor embriyo seni zehirlemiş olabilir bekleyelim anlarız der ama umrunda bile değil eve gönderir.. ardından 1 ay boyunca hemşireler keseyi kalp atışını gördükmü diye arar her seferinde ne kesesi negatif dersin..
yumurta sayın artsın diye Murat Berksoya yönlendirirler yakın arkadaşlarya onada para kapısı açıyorlar ama o anda bunu anlayamıyorsun.. Murat beye gitmezsen asla çocuğun olmaz derler.. 6 ayda Murat Bersoyun saçmalıklarına 10.000 tl verirsin ama önceleri 5 tane civarı olan yumurta sayın 1 tane kalitesiz yumurtaya düşer Murat bey telefonlara çıkmaz..sonrada Umuttaki doktorun aslında Murat beyin faydası olmamış boşuna seni göndermişiz der 10.000 tl harcattiğı umrunda bile olmaz..
bizdeki asıl sıkıntı eşimin sperm sayısının 2 milyon olmasıyken tüm sıkıntı benim yumurtalarımdaymış gibi bir ortam yaratırlar..
asıl sıkıntı herkeze aynı ilaç protokolü uygulamaları.. rapor çıkartmak için asla yol göstermezler.. arayıp sorsan muhasebeye bağlarlar muhasebede raporla hiç uğraşma der.. ne psikolog var ne rapor bölümü ne hasta ilişkileri bölümü nede sorun yaşadığında seninle muhatap olan bir idari koordinatör..
Bende 2 kez Eurofertil de olumsuz aldım embriyolar çok kaliteli olduğu halde 3.denememi başka merkezde yapmak istiyorum.
Memorial Şişli Nur Dokuzeylül
İstanbul Tüp Bebek Aret Kamar
Medicana International Selman Laçin
Bu 3 doktorla gidip yüzyüze görüşeceğim fikirlerini ve fiyatlarını alacağım.Buna göre karar vereceğim canım. Memorial de rapor geçmiyormuş malesef
*******************************************cnm yazını okuyunca tamamen aynı şeyleri yaşadığımı gördüm.. Umut Tüp bebekte 5 yılımı ve 4 kötü tedavimi geçirdim.. yaşadıklarımı anlatsam sayfalar yetmez bir kaç defa ufacıkta olsa anlattım ağır tepkiler veren arkadaşlar oldu.. sonuçta burada deneyimlerimizi paylaşıyoruz.. hep aynı protokoller.. Süleyman Bey ben senin yumurtalarını tanıdım artık der tedavi sürecinde 5 günde bir yumurta kontrolüne çağırır... Ulun bey yaşın 35 olmuş bu yaştan sonra bebeğin biraz zor olur boşuna uğraşma sende yumurta bile kalmamıştır der.. oysaki ben merkeze gitttiğimde 29 yaşındaydım sonuçta beş yılımı kötü protokollerle onlar mahvetti..
embriyologlar yumurta kalitesi hakkında devamlı yalan söyler.. 2 ayrı embriyolog var ikiside farklı konuşur.. hemşirelerin eline kalmış hastane..
kaç yıllık ilaç protokollerime baktım tamamen aynı şeyler uygulanmış.. hiç bir farklı araştırma yok.. neden negatif oldu düşünen yok.. bahcecide era var derler eraya hiç yönlendiren yok.. sonucum negatif olmasına ragmen kanamam ve şiddetli ağrılarım günlerce durmayınca doktor embriyo seni zehirlemiş olabilir bekleyelim anlarız der ama umrunda bile değil eve gönderir.. ardından 1 ay boyunca hemşireler keseyi kalp atışını gördükmü diye arar her seferinde ne kesesi negatif dersin..
yumurta sayın artsın diye Murat Berksoya yönlendirirler yakın arkadaşlarya onada para kapısı açıyorlar ama o anda bunu anlayamıyorsun.. Murat beye gitmezsen asla çocuğun olmaz derler.. 6 ayda Murat Bersoyun saçmalıklarına 10.000 tl verirsin ama önceleri 5 tane civarı olan yumurta sayın 1 tane kalitesiz yumurtaya düşer Murat bey telefonlara çıkmaz..sonrada Umuttaki doktorun aslında Murat beyin faydası olmamış boşuna seni göndermişiz der 10.000 tl harcattiğı umrunda bile olmaz..
bizdeki asıl sıkıntı eşimin sperm sayısının 2 milyon olmasıyken tüm sıkıntı benim yumurtalarımdaymış gibi bir ortam yaratırlar..
asıl sıkıntı herkeze aynı ilaç protokolü uygulamaları.. rapor çıkartmak için asla yol göstermezler.. arayıp sorsan muhasebeye bağlarlar muhasebede raporla hiç uğraşma der.. ne psikolog var ne rapor bölümü ne hasta ilişkileri bölümü nede sorun yaşadığında seninle muhatap olan bir idari koordinatör..
Aynen canım bende aşırı tepki verip yaşadıklarımizi anlattiklarimizi yalan yada abartiymis gibi görenlere şaşırıyorum. Hemen savunmaya geçiyorlar ya kardesim ben yasadiklarimi birebir anlatiyorum senin ulun beye tedavi olup olumlu sonuç alman benim yasadiklarimi degistirirmi benim onunla ne gibi bir derdim olabilirki...iyi niyeti korumaya calisiyosun onlarda bunu kullaniyor...bu arada benide murat berksoya yonlendirdi benimde onun yaptiklarinin sacmalik oldugunu anlamam 5-6ayimi aldi her dedigini yapmadigim icin ben okadar harcamadim ama son transferden once 600 tl ye bagladigi sacma serum bunye guclensin diye izmitten eczaneden 300 tl ye getirttigi ldl midir nedir ne oldugu belirsiz icilen serum vs.bi kac milyara patladi bana...hepsi dumenin parçası danisikli dövüş. .. simdi acibadem tayfun bagisa gidiyorum henuz bir fikrim yok ama bana arti jicbir masraf cikarmadi su ana kadar...butun bu kullandiklarimi anlatinca onlar vitrinlik seyler goz boyamak icin gerek yok hicbirine dedi...bakalim ne olucak...
Aynen canım bende aşırı tepki verip yaşadıklarımizi anlattiklarimizi yalan yada abartiymis gibi görenlere şaşırıyorum. Hemen savunmaya geçiyorlar ya kardesim ben yasadiklarimi birebir anlatiyorum senin ulun beye tedavi olup olumlu sonic alman benim yasadiklarimi degistirirmi benim onunla ne gibi bir derdim olabilirmi...iyi niyeti korumaya calisiyosun onlarda bunu kullaniyor...bu arada benide murat berksoya yonlendirdi benimde onun yaptiklarinin sacmalik oldugunu anlamam 5-6ayimi aldi her dedigini yapmadigim icin ben okadar harcamadim ama son transferden once 600 tl ye bagladigi sacma serum bunye guclensin diye izmitten eczaneden 300 tl ye getirttigi ldl midir nedir ne oldugu belirsiz icilen serum vs.bi kac milyara patladi oda...hepsi dumenin parçası danisikli dövüş. .. simdi acibadem tayfun bagisa gidiyorum henuz bir fikrim yok ama bana arti jicbir masraf cikarmadi su ana kadar...butun bu kullandiklarimi anlatinca onlar vitrinlik seyler goz boyamak icin gerek yok hicbirine dedi...bakalim ne olucak...
çok güzel yazmışsın canım.. bende umutta tedavi olurken olumsuz yazılar yazanlar oluyordu hiçbirşey demezdim herkezin kendi tercihi çünkü.. murat berksoy olayı tamamen ticarethanenin ayrı bir parçası zaten murat beyde önceden onlarla aynı hastanedeymiş.. hafta sonları ve yurt dışı gezilerini hep beraber yapıyorlar bu gruptaki doktorlar.. birbirlerine hasta paslayıp ticarethane şekline getirmişler.. Murat bey bana o serum için tam olarak 4.000 tl fiyat vermişti cnm ama ben 10.000 tl den sonra o adama iinancımı kaybettiğim için son gün vazgeçtim serumu yaptırmadım..
Aret beye yaşadıklarımı ve yaptıklarımı anlattım hiç şaşırmadım dedi bu şekilde onlarca hasta geliyor hepsi aynı durumda ve hepsi para tuzağı dedi..
Bu doktorumda bana hiçbir konuda yüzde yüz garanti vermiyor ama en azından gereksiz masraflara asla girmiyor ve ilk kez benden rahim filmi isteyip rahmimi inceledi.. önceki bes tedavimde rahim filmi istemek önceki doktorumun aklına bile gelmemişti.
murat beyin şuya benzeyen ilacını aylarca bende içtim sonunda çöpe attım kim bilir ne vardı içinde.. ben önceden hiç kk ne takılmıyordum doktor ne dese inanıyordum bu yüzden umutta her denileni yaptım.. ama şimdi kk giriyorum ve aynı sıkıntıları yaşayan çok bayanla tanıştım tesadüfen hep aynı yollardan geçmişiz ve sonu hüsran..
Allaha emanet ol canım bebişine tez zamanda kavuşş.. öptüm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?