Cooook sinirlerim bozuk

BornToLive

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2013
14
2
0
35
İstanbul
Yardim istedigim bir konu yok aslinda. Ben evli degilim yasim 30. Benden kucuk kuzenim evlendi hamileymis simdi. Ay inanilmaz sinirlerim bozuldu. Kuzenimin hamile olmasina degil, annemin ve cevremin bana acimasina sinirleniyorum. Ya herkes mi insana evlen artik der, sokaktan adam mi ceviricem anlamadim? Kafama gore birini bulunca evlenicem elbette, yok yasim gecmismis yok baska seyler. Gecengun annem "sen guzeldin aslinda koca bulabilirdin" diyor, bir insanin uzerine bu kadar mi gelinir? Ben evlenmedigim icin uzulmuyorum, insanlarin bana acimasina sinirleniyorum.

Annem surekli aglamakli millete de bunu yansitiyor boyle olaylarda, kendimi kucuk dusurulmus hissediyorum. Hayir bir de Turkiyenin en iyi universitelernde okudum yurtdisinda calisma tecrubem var, cok iyi maasim var. Ama elenmedim diye insanlar bana aciyor bu haksizlik degil mi!!!!

Acimak ne kelimee??tatlim en guzel yasimizdayiz..ne var bunda bende 30 yasindayim.napalim yani kismet bu isler..bende cok istiyorum ama olmayinca olmuyor iste..dedigin gibi sokaktan adam cevrilmiyor ;)) benimde etrafimda hadi evlen artik baskilari var ama napiyim ilk cikanada etraf sevinsin diye gidemem..hayat benim hayatim..inaniyorumki oyle biri cikicakki karsima herkesi susuturucak.durdu durdu turnayi gozunden vurdu dedirticek ;)) hayaller hayaller istee..ama emin ol allah vermiyecegi seyin hayalini kurdurtmazmis ;))

Anliyorum çok zor bi durum.. surekli bunları duymak bunaltmış olmalı seni ama sen halinden memnunsan duymamazlıktan gel bunları gül geç yani.. bu arada annenin cümlesi güldürdü beni gece gece cok tatlı yaa :))

Takma kafanı canım benim , bu işler kader kısmet işi ...
Kısmetin ne zaman kapını çalacağı alnında yazıyor :34:

Zaten kariyer sahibi isen otuzlu yaslarda evleniliyor. Herkes yasiyor buna benzer seyler, yani acinmasi, uymus uymamis aday bulmalar, birini begenmesen neden begenmefin diye israr etmeler. Etkilenip yznlis karar vermemek lazim. Evlilik de kismet. Yanlis bir evlilik olacagina hic olmasin.

Evlilik bir yasam amaci degildir. Kimi evlenir , kimi evlenmez. Sinirlerin niye bozuluyor ki; sen niye evlenmedigini bildikten sonra baskalarinin laflarina kulak asmamalisin.

Yardim istedigim bir konu yok aslinda. Ben evli degilim yasim 30. Benden kucuk kuzenim evlendi hamileymis simdi. Ay inanilmaz sinirlerim bozuldu. Kuzenimin hamile olmasina degil, annemin ve cevremin bana acimasina sinirleniyorum. Ya herkes mi insana evlen artik der, sokaktan adam mi ceviricem anlamadim? Kafama gore birini bulunca evlenicem elbette, yok yasim gecmismis yok baska seyler. Gecengun annem "sen guzeldin aslinda koca bulabilirdin" diyor, bir insanin uzerine bu kadar mi gelinir? Ben evlenmedigim icin uzulmuyorum, insanlarin bana acimasina sinirleniyorum.

sen istemiyorsan neden milletin senin kararlarına karışmasına izin veriyorsun ki cnm.demek ki bu zamana kadar sevebileceğin birisi çıkmamış daha da önemlisi kısmetin seni bi yerlerde bekliyo demek ki.bu yüzden milletin dedikleri seni sinirlendirmemeli.bu işler hesap kitap yapıp da aa dur ben bi evleneyim demekle olmuyo.annemin bi sözü var 'hepi topu gideceğiniz bi koca.evlenene kadar istediğiniz gibi yaşayın' der.o yüzden cnm hepi topu bi koca evlenenleri de görüyoruz neler yaşıyorlar.evlenip üzülmektense yalnız olmak daha güzel bence ki sen de bu durumundan memnunsan kimsenin dediğini kafana takma hayatını yaşa.bi daha gelmeyecez bu dünyaya.

Ya tabiki cok haklisiniz ama insanlarin acimasina, sirf cocuk dogurdular diye benden kendilerini ustun hissetmelerine sinirleniyorum. Ay biz evlendik cocuk dogurduk ekikekekei napiyim cocuk dogurduysan ve de evlendiysen.Neyse az once baya sinirlenmistim simdi gecti, annemin tutumu benim sinirlerimi bozan en buyuk etmen

Amaaannn sinirlendin şeye bak sen halinden memnunsan salla gerisini milletin ağzı torba değil ki büzesin bende erken evlendim diye çok laf duydum ama hiç takmam bile ben mutluyum ya ona bakarım bizim insanlarımız çok sever böyle şeyleri ben almanyadan geldim orada böyle şeylerin lafı bile olmaz

Bende ayni durumdayim... Üzülmek istemesemde kafama takiyorum... Ne yapalim kismet. Bol dua edip allahtan istemeliyiz bence.

Bende ayni durumdayim... Üzülmek istemesemde kafama takiyorum... Ne yapalim kismet. Bol dua edip allahtan istemeliyiz bence.

Isin garip tarafi ben evlenmeyi dusunmuyorum zatn suanda, is degistirmeyi istiyorum tamamen yine kariyer odakliyim. Ama insanlarin bu halet-i ruhiyesi bana acima hali benim sinirlerimi bozuyor. Hani birseyi cok isterim araniyorumdur olmuyordur fala uzulebilirler de benim oyle br durumum yok. Neyse ne yaparsak yapalim insanlarin dusuncelerini degistiremeyiz

- Evlenmek icin Evlenmemeli insan , Elbet birgun kafana gore birini bulacaksin ..
Evleneceksin .. Zaten bizim millet cok merakli , halla evlenmedinmi felan demeye...

Sanki baska isleri yokmus gibi , hicc kafana takma bence ..

Ayrica evlenipte , mutlu olmasan dahami iyi ?

Isin garip tarafi ben evlenmeyi dusunmuyorum zatn suanda, is degistirmeyi istiyorum tamamen yine kariyer odakliyim. Ama insanlarin bu halet-i ruhiyesi bana acima hali benim sinirlerimi bozuyor. Hani birseyi cok isterim araniyorumdur olmuyordur fala uzulebilirler de benim oyle br durumum yok. Neyse ne yaparsak yapalim insanlarin dusuncelerini degistiremeyiz

ne güzel söylemişsin değiştiremiyoruz...zerre oynatamıyoruz...tecrübe ile sabittir...evlenmiyorum arkadaş ahanda kurun turşumu de....ben de herkese "eeee yettiniz gari..." diye bağırıp rest çekecekken hiç beklenmedik bir şekilde 33 yaşımda evlendim...herkes her daim bişeyler söyleyecek bazen duymayacaksın bile bazen canını ciddi sıkacak ama sen kararlı olup tavrını net koyarsan bir süre sora alışır gibi olurlar azcık rahatlarsın....

ah ah bu insanları nasıl değiştirsek biz.tek senin annen tanıdıkların değil ki.herkes böyle.
bazen sırf bu yüzden avrupalılara özeniyorum.orda ister 50 yaşında evlen kimse sana karışamaz.özgürsün kararlarında ama bizim toplumda yaşın 25 oldu mu "vah vah x"ın kızı karıdı evde"demeye başlıyorlar.böyle söyleyenlerin gözlerini çıkarmak istiyorum yerlerinden.hele hele o yeni evlenenler olmuyor mu etrafda.onların hava atmaları falan.off off.
benim yaşadığım yerde 22-23 yaş olanlara bile evde kaldı gözüyle bakıyorlar.21 yaşındayım.birazdan benim içinde böyle düşünecekler cahil insanlar.:1:
annenize kızmayın.onada dışarıdan yansıtıyorlar bu durumu.kim biler neler neler söylüyorlar ona.oda üzülüyordur doğal olarak.evlilikleride görüyoruz.boşanmak için mi evlenelim apar topar.elbette beyaz atlı prensler bekliyorlar bizi bir yerlerde.:16:sizinde dediğiniz gibi bu işlerin hepsi kısmet.aksini yaparsak uğrusuzluk olur.
mümkünse dışardakılarda konuşmasınlar.:47:

evlenene kadar bu sonra da doğurana kadar 2. dırdır furyası.. maalesef insanımız böyle.. herkes her şeyi herkesten iyi biliyor.. ve "hiç susmamak" acayip yaygın.. kafanıza takmayın, bunaltmayın kendinizi..

evli ve çocukluyum mutluyum allaha şükür ama ama başım göğe ermedi.. evli olmak daha mutlu ya da doğru yapmıyor hiç bişiyi.. sadece genele ayak uydurmuş oluyorsunuz.. hayatınızı çoğunluk gibi sürdürmeyi tercih etmiş oluyorsunuz..

etraftan konuşanlara bişey diyemem ama annelere de kıyamıyorum.. ister istemez kız evlat olunca evlensin yuva kursun isteniyor.. etraf sizi nasıl sıkıyorsa muhtemelen annenizi de kırıyordur kimilerinin sözleri.. "senin kız evlenmeyecek galiba" tarzı..

anne yüreği işte.. sanki size sürekli söylerse birgün olur siz de mutlu olursunuz sanıyordur.. kızmayın ona ama karşınıza alıp anlatın.. siz üzgün olmadıkça o da rahatlar belki..

sevgiler..

Evliliği yaşam amacı olarak görmek ne saçma. Sanki bu dünyaya geliş amacımız kocaya hizmet, eşyaya hürmet ve üremek sadece... Başka şeylerde var hayatta. Öğrenmek gibi, bilmek gibi, kariyer gibi, eğlenmek gibi, eğitim gibi, iyi filmler izlemek, iyi müzikler dinlemek, yeni insanlarla tanışmak, yeni yerler görmek gibi... Daha milyonlarca şey sayılabilir. İstediğin kadar bilgili, kariyerli, kültürlü, medeni, zengin, eğlenceli biri ol...Yaşadığımız toplumda evli değilsen seni öylesine basit görüyorlar ki bunun kadar saçma bir şey daha yok. Kafana göre birini bulamamış ve evlenememiş olabilirsin. Kaldı ki evlenmemek bir tercihte olabilir. Bende erken evlilik düşünmüyorum hiç. Bunu yargılamak kime düşer yahu anlamıyorum. Ailemin bile haddine değil böyle şeyler. Kendi param, kendi işim olduğu sürece kimsenin de söz hakkı yok bunda.

Lütfen siz istediğiniz hayatı yaşayın, söylenenlere kulak asmayın. Neden evlenmiyorsun diye soranlara bu benim şimdilik kendi tercihim, hayat amacım evlenmek değil deyin. Kendi hayat amacınızdan bahsedin onlara. Sırf evlenmiş olmak için evlenmeyeceğinizi söyleyin. Ne kadarını anlarlar ve anlayış gösterirler bilemem ama siz nasıl mutluysanız öyle yapın.

Evlenmekle bitmez ki..ohoooooooo..nişanlanırsın düğün ne zaman ?? evlenirsin çocuk ne zaman ?? çocuk doğurursun ikincisi ne zaman? eğer erkek çocuğun varsa sünent ne zamaan....? bitmez bu bööyle gider...o yüzden konuşsunlar dursunlar..sorana niye bu kadar ilgilendirdiğini sorun belki sormazlar bir daha:) kariyer yapmışsınız ne güzel umarım peşi de gelir:)

Durum hakikaten sinir bozucuymus...
Senin evlilik olasiligin senden cok baskalarinin gundemi olmus...
Ben de olsam cok sinirlenirdim...
Bu tarz ortamlarda tavrinizi net koyun...
Gayet guzel bir kariyeriniz var, evlilik ve iliski biraz sans biraz da hazir olma ile ilgilidir...
Ya sert tepki vereceksiniz susulsun diye ya da duymamazliktan gelip gulup gececeksiniz, umarim ikincisini yapabilirsiniz...

Back
X