Çöp ev

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç bir şeyi atmıyor musunuz acaba? Kimi insan sever lazım olur diye saklamayı. Belki sizin luzumlu diye düşündüğünüz şeyler onun lüzumsuz görüp attığı gruptadır o nedenle öyle demiştir.
Aslında fazla eşya sevmem ama portmantomun bir gözünü hatırası olan esyalara ayırmıştim onlar gereksizmis lazim değilmiş:)

Aynı benim annem.

Üstelik ben çalışan bayanım iki çocuğum var.

Sozde calışiyorum diye bana yardıma gelir. Bir suru laf sayar. Vay neden isleri biriktirmışım, neden cok kiyafetim varmiş, evim cok kalabalikmis, cocugumun cok oyuncagi varmış.

O hem cocuk bakmış hem evi pırıl pırılmış. (kendisi ev hanımı hiç calışmadı)

Kızıyorumda anne gelme o zaman yardıma ben hallederim diyorum. pislik icinde mi yasayacaksın diyor (evime gelen giden olur kimse de aaa pismis demez. kendim yapamadığım zamanlar yardimcı alırım)

Birde bana diyorki o calışsa hem calısırmış hem evi pırıl pırıl olurmuş.

Çözümü yok bu işin. kızsam da kussemde hala evime, çocuk bakma şeklime laf ediyor annem. En iyisi kafaya takmamak.

iyi akşamlar arkadaşlar. Normal de biri anlatsa gülüp geçeceğim , boşver aman diyeceğim bir konu başıma geldi ama ayni rahatlığı sergileyemiyorum. Sizlere yazmak istiyorum yanlışsam abartiyorsam siz söyleyin.
Dün akşam çocukları uyutup portmantomu temizlemeye başlamıştım. Bu arada iki tane küçük ve her yeri dağıtan çocuklarım var. Neyse ben tam bütün herşeyi döktüm temizliyorum üst katımda oturan kayinvalidem geldi. Genel olarak iyi sayılacak bir ilişkimiz vardır. Neyse bana yardım etti gerek yok desemde sağolsun. atılıcaklari attık beraber düzenledik. Sonra iş bitti bana bu kadar gereksiz şeyleri tutma lazim olmayanlari at dedi bende birşey demedim neyse bugün çocuklara bakmaya geldi nasıl oldular diye büyük oğlum atesliydi biraz. Sonra alakasiz bir muhabbetin içinde bana sende evi çöp ev yapicaksin dedi. Bende dondum kaldim ne alakasi var dedim başka bir konuya geçti bende uzatmadim ama çok kötü oldum. Sonra bir akrabasinin gelininden bahsetti evi çiçek gibi, çocuklarına tek başına bakıyor herseyini kendi yapıyor çok becerikli söyledi gitti birşey diyemedim ne denir ki ? Içim içimi yiyor soğuk mu davransam arayıp sormasam mı diyorum bana resmen laf soktu bende pislik içinde yaşamıyorum ama her dakika da temizlik modunda olamiyorum çocuklar dersler hastalıklar kendimde hastayım neyse durum bu arkadaşlar ben mi çok abartıyorum ?
kayınvalideler bunu hep yapıyor. öncelikle kendi icine sor neden onun dediği şey seni bu kadar etkiliyor diye. onu memnun etmek zorunda degilsin. takdirini kazanmak zorunda degilsin. eğer öyle birisini overse sen de üste çık yaaa neguzel keske ben de oyle olsam de. ya da o bir gelini overse sen de bi kayınvalideyi ornek göster. ama bunları hırsla yapma relax bir sekilde yap, kafan çok daha rahat olur.

E bir portmantodan iki kişi temizleyecek kadar ne cıkabilir? Herşeyi döküp ayıklayıp atılacak ne buldunuz yani portmantoda, benim sadece ayakkabı var da.
Haksız değil sanki kayınvalide 🤔

Beğeniyorum aslında yani cocuklarimdan kalan zamanda elimden geldigince kendimi paralamadan evimi düzenlemeye çalışıyorum ama malesef eşimin ailesi için annesi hatta diyim yetersiz.

Bence her insanin düzen anlayisi farkli. Mesela benim kayinvalidenin benden daha minimalist bir yasam tarzi var. Bizdede cocuklardan dolayi cok ivir zivir var. Insan kendi düzenini benimsiyorsa o zaman baskalarina laf düsmüyor. Bu yüzden sahsen kendi düzenime kimseyi katistirmiyorum, yorum yapilmasina da belli bir yere kadar izin veriyorum sadece. Benim annem veya kayinvalidem mesela dese "oyuncaklari azaltsan senin icin de kolaylik olur" bu kimsenin zoruna gitmez. Ama biri dönüp "evin cöp olmus" dese herkesin zoruna gider. Uslup önemli. Birde baskalari örnek göstermenin hicbir faydasi yok. Herkesin derdide düzenide kendine göre agir beya kolay. Benim cok basit bir kuralim var artik. Evliligimin basinda yoktu: Bana söylenerek veya laf sokarak yardim edecek insan hic yardim etmesin. Insani asaya cekiyorlar sadece. Aynisi kayinvalideniz icin de gecerli. Yardim ettikten sonra laf söyleyecekse bir zahmet "yardim" etmesin. Yardim degil o. Gelecek sefer yine lafi acilsa bu konuda saygi cercevesinde net bir cizgi cizmeniz lazim

iyi akşamlar arkadaşlar. Normal de biri anlatsa gülüp geçeceğim , boşver aman diyeceğim bir konu başıma geldi ama ayni rahatlığı sergileyemiyorum. Sizlere yazmak istiyorum yanlışsam abartiyorsam siz söyleyin.
Dün akşam çocukları uyutup portmantomu temizlemeye başlamıştım. Bu arada iki tane küçük ve her yeri dağıtan çocuklarım var. Neyse ben tam bütün herşeyi döktüm temizliyorum üst katımda oturan kayinvalidem geldi. Genel olarak iyi sayılacak bir ilişkimiz vardır. Neyse bana yardım etti gerek yok desemde sağolsun. atılıcaklari attık beraber düzenledik. Sonra iş bitti bana bu kadar gereksiz şeyleri tutma lazim olmayanlari at dedi bende birşey demedim neyse bugün çocuklara bakmaya geldi nasıl oldular diye büyük oğlum atesliydi biraz. Sonra alakasiz bir muhabbetin içinde bana sende evi çöp ev yapicaksin dedi. Bende dondum kaldim ne alakasi var dedim başka bir konuya geçti bende uzatmadim ama çok kötü oldum. Sonra bir akrabasinin gelininden bahsetti evi çiçek gibi, çocuklarına tek başına bakıyor herseyini kendi yapıyor çok becerikli söyledi gitti birşey diyemedim ne denir ki ? Içim içimi yiyor soğuk mu davransam arayıp sormasam mı diyorum bana resmen laf soktu bende pislik içinde yaşamıyorum ama her dakika da temizlik modunda olamiyorum çocuklar dersler hastalıklar kendimde hastayım neyse durum bu arkadaşlar ben mi çok abartıyorum ?
2 günde bir çoçukları ona yolla temizlik yapıyorum izin vermiyorlar de keyfine bak. Yada arkadasımın kaynanası hem Cocuklara bakıyor hemde akşam yemegi getiriyormuş kız hasta olunca de 😁

Ne güzel sizin iyiliğinizi düşünmüş bide iyi yönden bakın olaya:)iyi biri diyorsanız buda onun kusuru olsun en iyisini yapmışsınız hem büyük hemde yüz göz olmamaşiniz,bende sürekli görüştüğüm insanlarla tartışmaya girmem heleki kaynana:))
Benimde çocuklarım aşırı dağıtırlar hergun süpürge makinasi:)birazda ben yavaşim:)

Bende lazim olsun olmasın kullanmadığım şeyleri gönderirim . İyi mi kötü mü bilmiyorum . Bana da kendi annem kızar ,herşeyi atıyorsun diye ( oysa ihtiyaç dahilinde dağıtırım ) Yani anneler ,kayınvalideler söyler böyle şeyler . Çocuklu evler genelde dağınık oluyor zaten . Benim gördüklerim öyle en azından .

Lüzumsuz eşya konusunda kv ye hak veriyorum. Ben asla tahammül edemem mesela. Senede 2 kere evdeki bütün dolapları elden geçirir 1 sene giymediğimiz her ne varsa ihtiyaç sahiplerine veririm. Evde en fazlalık olarak gördüğüm şey banyo havlularim. Onlara da mecburum çünkü 3 küçük çocuk var sayıyı azaltsam yetişmiyor.

şimdii
gelmıs yardım etmek ıstemıs sagolsun
bır buyuk olarak da fıkrını soylemek ıstemıs kızım bu kadar doldurma evı dıye ona da amenna

ama uzatıp yok sunun gelını soyle temız boyle tertıplı muhabbetıne gırdı mı orada sıvamıs ustune tuy dıkmıs oluyor ıste
o kadar da uzun boylu degıl
kendısı gelıp yardım etmek ıstıyor tamam uyarmak da ıstıyor anladık oraya kadar anladık
ondan sonrası artık hadsızlıge gırıyor

bırdahakıne yardım etmek ıstedıgınde aman lutfen sız karısmayın ben yaparım deyıp gerı cevırın , 2 dk dan fazla emegı gecen herkesın cenesı acılıyor hıc geregı yok

evet daha duzenlı olsanız sızın hayatınız daha kolaylasır en fazla bunu soyleyebılır o kadar. ınsanlar hıc bır seyın sınırını bılemıyorlar...

Kafana hiç takma sorun bile yapma . Derse desin onun demesiyle değil ya .dağinikta olabilir orası senin evi onun değil onu ilgilendirmez

Çer çöp kutu ne varsa tıkdıysanız bulduğunuz dolaba, evi çöp eve çevirmişsin demesi normal. Bir de kalabalıksa eşyalarınız çoluklu çocuklu evde düzen sağlanmaz. Ben de nefret ederim kalabalıktan, çul, çaput, kutu, ıvır zıvır gereksiz eşyadır asla tutmam. Halım bile çok yoktur. Bazı evlere gidince komşudur, akrabadır; evleri gözüme o kadar çöp gözüküyor ki ben olsam şunu bunu atardım diye içimden konuşuyorum.

İyi niyetle söylemiş olsa idi büyüğüm dür,başımın üstünde yeri var derdim ama iş kıyasla gelince ben de deliriyorum.

Herkesi çok düzenli titiz olmak zorunda değil. Ben böyle şeyleri hakaret olarak algılamıyorum hiç. Yaa evet ben beceremiyorum. Ben böyleyim. Annem de kayınvalidem de bana kızıyorlar hep. Çok pırtı toplarım. Dolaplarım dağınıktır. Napayım anne yaaaa içinde olacak insanın diyorum. 😂

Ya kıyasa gidene kadar iyi niyet diyebilirdim eskiler öyle görmüş ya da kendi düzeninin tersi tuhaf gelmiştir. Ama falancanın gelinin falan girerse muhabbet bizde böyle der geçerdim.

O an cevap vermediyseniz sonrasında tavrınız çok normal olmaz bence. Yine benzer durum yaşanırsa söylersiniz lafınızı.

Benim de annem yılda en fazla 2 kez evime gelir çok düzenli ve titizdir ben de 2.çocuktan sonra saldım kendimi iyice ayyy neler demez ki. Dedim valla anne 2 çocukla bu kadar. Yapanlar nası yapıyor der. Derim ben yapamayanlardanım :) Sinirleniyor çok fena.

En son şöyle bir muhabbet geçti aramızda

Annem: Şu şu durumdan rahatsız olmuyor musun gerçekten?
Ben: Yoo olmuyorum.
Annem:OLACAKSINNNN!! :KK70: :KK70:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X