Çöp

• Konu Sahibi Konu Sahibi anon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yeralti cop konteyniri diye netten bakin. Sistem baya guzel. Bizim yakinlarimizda var. En azindan etrafi kirlenmiyor birde bizim ordakinin derinligi baya var yani icine girmek mumkun degil.
Mantıklı ama maalesef pek yatırım yapılan bir yer değil bura. Pek sanmıyorum ama yine de deneyeceğim.

Bizimkiler dagitmadan yapiyorlar.Bir keresinde eski kiyafetleri toplayan bir kadina vermistim .Copun etrafina dagitarak secip almis.Gordugumde uyardim . Bizim burda cop koyteynirlari yuzunden adamlar birbirlerini olduruceklerdi.Copun pisliginden cok buyuk kavga cikti.Simdi herkes cok dikkat ediyor.
Bir şeylerin düzelmesi için, insanların birbirini kırması gerekiyor, güzellikle halledemiyoruz hiçbir şeyi!

Kavga edenler oldu, gecenin bir vakti insanlar balkona çıktı kavga izlemeye. Adam diyor ki kardeşim dışına koyuyoruz zaten daha ne karıştıyorsun oraları falan, plastikçi ne dese beğenirsiniz? Bak beni sinirlendirme haa evine girer tüm plastikleri toplar çıkarım...
Ohaa :110: o karıştırırken polis çağırsanız :eek:

Aaa ne saçma bizim plastikçiler çöpün içinde yırtıyor içinden alıyor alıvak birşey varsa dışarı falan atmıyorlar ne biçim insanlar :KK12:
Aynen benim bulunduğum yerde de böyle plastik toplayanlar aldıklarını alıyor almadıklarını çöp tenekelerinin içine atıyorlar geri.çöpün dışında asla yırtmıyorlar,

A anon zabıtaya şikayet edin derim ama gece mi topluyorlar plastik toplayanlar eger gece ise polisi arayın derim.

Aynen benim bulunduğum yerde de böyle plastik toplayanlar aldıklarını alıyor almadıklarını çöp tenekelerinin içine atıyorlar geri.çöpün dışında asla yırtmıyorlar,

A anon zabıtaya şikayet edin derim ama gece mi topluyorlar plastik toplayanlar eger gece ise polisi arayın derim.
Her gece evet. Bu gece arayacağım bir bakalım ne olacak Bibibella Bibibella

O kadar haklısın ki
Bir de o toplayıcılar, pusuda bekliyor adeta
Çöpü atar atmaz, üşüşüyorlar konteynıra
Daha eve geri adım atmadan, çöplerim çoktan ifşa olmuş. Yemin ederim çekindiğim atıkları ayrı poşete koyup, başka kalabalık olmayan konteynıra atıyorum.

Ben o insanlardan çok ciddi rahatsızım. Kimse ekmek parası diye edebiyat parçalamasın. Geri dönüşüm tesislerinde çalışanlar öpücük parası için mi çalışıyor?

Hem rezillik, hem sağlıksız, hem de görgü dışı

O kadar haklısın ki
Bir de o toplayıcılar, pusuda bekliyor adeta
Çöpü atar atmaz, üşüşüyorlar konteynıra
Daha eve geri adım atmadan, çöplerim çoktan ifşa olmuş. Yemin ederim çekindiğim atıkları ayrı poşete koyup, başka kalabalık olmayan konteynıra atıyorum.

Ben o insanlardan çok ciddi rahatsızım. Kimse ekmek parası diye edebiyat parçalamasın. Geri dönüşüm tesislerinde çalışanlar öpücük parası için mi çalışıyor?

Hem rezillik, hem sağlıksız, hem de görgü dışı
Sizin kadar açık yazmaya çekinmiştim, bir de geneli yabancı uyruklu zaten. Türkler biraz olsun laf anlıyor da diğerleri canavar gibi. Eskiyen iç çamaşırlarım var ama ertesi sabah sokakta karşılaşmamak için atamıyorum. O derece durumlar...

Sizin kadar açık yazmaya çekinmiştim, bir de geneli yabancı uyruklu zaten. Türkler biraz olsun laf anlıyor da diğerleri canavar gibi. Eskiyen iç çamaşırlarım var ama ertesi sabah sokakta karşılaşmamak için atamıyorum. O derece durumlar...
Bilmez miyim
Ben şikayet falan düşündüm, akıl danıştım
Zabıta 70 lira ceza verir, ertesi gün türerler

Yeraltı konteynır en temizi, biraz uzağımda var, orayı kurcalayamıyorlar,

Belediyeye talepte bulunun topluca, yeraltı konteynırı içi

Benim okuduğum şehirde de sistem aynıydı ama kesin saati vardı mahallelerin, o saatler arasında atmazsan apartman olarak ceza yiyordun, çöp en fazla yarım saat 1 saat kalıyordu çöpçüler gelmeden. Madem çöp kutuları kaldırılmış, neden öyle bir sistem kurulmamış anlamadım.

Kacinci yy dayiz hala kapisaki cop sorunumuz
:(

Çöp kamyonunun saati belliyse o saatte çıkarın çöplerinizi. Yani dağıtmaya pek vakitleri kalmasın. Plastik ve kağıtları da alabilecekleri şekilde bırakın.
Yani evsel atıklarla plastik ambalaj tarzı şeyleri ayrı atın..

Çöp kamyonunun saati belliyse o saatte çıkarın çöplerinizi. Yani dağıtmaya pek vakitleri kalmasın. Plastik ve kağıtları da alabilecekleri şekilde bırakın.
Yani evsel atıklarla plastik ambalaj tarzı şeyleri ayrı atın..
Gece üçte geliyor çöp arabaları, dediğiniz şekilde bırakıyoruz zaten ama her gün aynı tatava

Merhabalar.
Henüz gelişmekte olan bir semtte yaşıyorum. Çöpler birkaç ay öncesine kadar, poşetlerde sokak başlarına koyuluyordu. Kötü koku bir yandan, akan çöp suları bir yandan sinekler de cabası... Çöpler sokak ortasına dağılıyordu, sokak köpekleri yapıyor diye düşündüğümüzden ses çıkar(a)mıyorduk. Süpüren görevliler gelene kadar sokak başında çöpün koyulduğu yere kadar iteliyorduk hatta. Her neyse ısrar üzerine çöp kovaları geldi, yüksekçe bir şey. Ama çöpler dağılmaya devam ediyor ki çöp kovaları gelince yavrucağızlar uzanamaz da aç kalır diye yemek bırakmaya başladık, su falan bir de. Bir gece tamamen rastlantı balkona çıkmam gerekti, gördüklerimle dumur oldum. Plastik toplayan insanlar var ya bildiniz mi? Gelmişler ufak bir kamyonetle, poşetleri yırtıyor boşaltıyor içinden çıkan plastikleri alıyor eline geçen irice işine yaramayan şeyleri de sağa sola fırlatıyor. Abartmıyorum bebek bezi, kullanılmış ped, bir yumak saç sokak ortasında duruyordu! Onlara kolaylık olsun hem de sokak kirlenmesin diye plastik atıkları çöpün dışına koymaya başladık. Bina kapılarına uyarı falan astık hatta, ayrı koyunuz diye, bana mısın demedi. Muhtara gitmiş komşunun biri ben bir şey yapamam belediyeye falan gidin demiş. İnanın çöp atmaya çekinir olduk. Sabah erken süpürülmezse rezillik. Başkası bilmiyor belki senin çöpün olduğunu ama sen biliyorsun, aşırı rahatsızlık veren bir durum. Ne yapmamız lazım, böyle bir şey yaşayan var mı?

Çöpçünün geldiği günlere saat koyun,sadece o sabahlar atılsın çöpler.
Geceyede kalmaz.
Kağıt karton için ayrı bisy olabilir ama buna da sadık kalınmalı diger çöpler atılmamalı icine yoksa yine başa döner iş.

En guzeli cam,kagit,atik yanyana kapali kutular

Çöpçünün geldiği günlere saat koyun,sadece o sabahlar atılsın çöpler.
Geceyede kalmaz.
Kağıt karton için ayrı bisy olabilir ama buna da sadık kalınmalı diger çöpler atılmamalı icine yoksa yine başa döner iş.
Çöp arabaları yalnızca gece geliyor:KK43:

Sizin oraya cop arabasi geliyormus ona dua edin. Bizim mahalleye cop arabasi gelmiyor yillardir millet copunu ana caddelerdeki konteynerlara atiyor. :110:

Sizin oraya cop arabasi geliyormus ona dua edin. Bizim mahalleye cop arabasi gelmiyor yillardir millet copunu ana caddelerdeki konteynerlara atiyor. :110:
Ohaa:kusmuk:Tanrı yardımcınız olsun

Bunlaeın bir de sokak hayvanlarına yapılan yuvaları, mama kaplarını alanları var halbuki üstüne koskoca yaZıyoruz “zarar vermek suçtur” diye. Bence video çekip bimere gönderin bi çare bulsunlar.

Mahallenin erkekleri toplansın çöp nöbeti yapsın. Onlarında ekmek parası,bi iki uyarsınlar baktınız aynen devam adım artırmayın mahalleye.. böyle şeyleri belediye hayatta halletmez.

Back
X