Merhabalar.
Henüz gelişmekte olan bir semtte yaşıyorum. Çöpler birkaç ay öncesine kadar, poşetlerde sokak başlarına koyuluyordu. Kötü koku bir yandan, akan çöp suları bir yandan sinekler de cabası... Çöpler sokak ortasına dağılıyordu, sokak köpekleri yapıyor diye düşündüğümüzden ses çıkar(a)mıyorduk. Süpüren görevliler gelene kadar sokak başında çöpün koyulduğu yere kadar iteliyorduk hatta. Her neyse ısrar üzerine çöp kovaları geldi, yüksekçe bir şey. Ama çöpler dağılmaya devam ediyor ki çöp kovaları gelince yavrucağızlar uzanamaz da aç kalır diye yemek bırakmaya başladık, su falan bir de. Bir gece tamamen rastlantı balkona çıkmam gerekti, gördüklerimle dumur oldum. Plastik toplayan insanlar var ya bildiniz mi? Gelmişler ufak bir kamyonetle, poşetleri yırtıyor boşaltıyor içinden çıkan plastikleri alıyor eline geçen irice işine yaramayan şeyleri de sağa sola fırlatıyor. Abartmıyorum bebek bezi, kullanılmış ped, bir yumak saç sokak ortasında duruyordu! Onlara kolaylık olsun hem de sokak kirlenmesin diye plastik atıkları çöpün dışına koymaya başladık. Bina kapılarına uyarı falan astık hatta, ayrı koyunuz diye, bana mısın demedi. Muhtara gitmiş komşunun biri ben bir şey yapamam belediyeye falan gidin demiş. İnanın çöp atmaya çekinir olduk. Sabah erken süpürülmezse rezillik. Başkası bilmiyor belki senin çöpün olduğunu ama sen biliyorsun, aşırı rahatsızlık veren bir durum. Ne yapmamız lazım, böyle bir şey yaşayan var mı?