• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çorap giymemek

Yaz kış çorapsız gezemem mümkün değil
Şuanda bile 2 çift çorap birde ev patiği var
Allahım hala üşüyor :27:
Tercih meselesi sanırım
Kimi sever giyer kimi giymez
Ama kasık ağrısı yaptığı doğru
İdrar yollarında iltihap yapabiliyor üşütünce..

Hakları var...
Şu kış aylarında evde yalın ayak gezmek... Ben söylerken bile üşüyorum
Atalar ayağını sıcak tut diye boşuna dememiş.
Ben bunu çocuk doktorundan, kadın doğum uzmanına, dahiliye doktoruna kadar duydum...

Arkadaslar corap gıymemek gercekten hastalıklara mı sebep oluyor
Nenem dıyor corap gıymessen cocugun olmaz
Annem dıyor bobreklerını kaybedersın
Teyzem dıyor. Agrıdan duramassın

Bu yasıma kadar ılk kez bugun corap gıydım evde corap dedıgımde evde botlar varya onlar barı bacama kadar gıyıyorum ki usumeyımmmmm

ayakların üşümüyorsa giyme. Genel olarak şöyle bir tabir vardır eğer ayakların üşüyorsa bütün vücudun üşür derler. bu yüzden çorap giyme konusunda annemde sürekli uyarır beni :)

bende kışın çorapsız yapamam donuyor ayaklarım :)

yaz, kış hatta gece yatarken bile çorap giyenlerdenim.
evde muhakkak bir normal çorap, bir patik ve ayağımda muhakkak ev botlarım olur
yazında ince bile olsa çorap ve terliksiz gezmem
işe giderken kilotlu çorap, üstüne yün çoraplar muhakkak ayağımdadır
iş yerinde üşürsem diye ayrıca içi tüylü termal tabanlı botlarım olur masanın altında
ayaklarımı bu kadar korumama rağmen, idrar yolları enfeksiyonundan, üşütmeden başımı kurtaramam
çok korumakla da önüne geçilmiyor yani.

Bu yasıma kadar ılk kez bugun corap gıydım evde corap dedıgımde evde botlar varya onlar barı bacama kadar gıyıyorum ki usumeyımmmmm
yani böyle bir şey mantiken sana nasıl görünüyor bunu bir düşün!
tabi ki herşeyin başı soğuk ve soğuklar genelde ayaklardan başlar. ayağını sıcak tut diye boşa dememişler. karın ağrısı böbrek ağrısı bacak ağrısı bir sürü şeyin sebebebidir. nenen doğru demiş.. nenenin ellerinden öperim.

Hic birsey olmaz. Bizim memlekette ne cok abartiliyor boyle seyler. Topu topu herkesten biraz fazla regl agrisi cekersin. Ama zaten usudugunde birseyler yapiyorsundur usumemek icin. Ben de mesela hic usumem. Bunun icin doktora bile gittim. Hayatimda atlet giymedim, evde asla corap giymem. 30 yasima geldim regl agrisi disinda bir zararini gormedim.

Ben de çorapsız duramam. :53: Çünkü ellerim ve ayaklarım her daim terli ve ıslak olur. Böyle bir sorunum var. Islak olunca da sürekli soğuğu yer. Ayrıca nemli ayakla halıya fayansa basmak gibi iğrenç bir şey yok. Hiçbir şey olmaz diyenleri anlamıyorum. Bunu diyenler turp gibi yaşıyor olabilir. Ama herkes bu kadar şanslı ve dayanıklı olmuyor. Ayrıca bugün çıkmaz yarın çıkar. Bugün okulda tüm gün montla durmama rağmen karın ağrısından ölüyorum şuan. Gel de çıplak ayakla dur yani...

benim ayaklarım hiç ısınmaz. 3 tane çorap giydiğim bile olur ki yine zor ısınır. yorgaın altında bile buz gibidir ayaklarım.

bütün hastalıklar ayaktan gelir derdi annem. dikkat etmek lazım.

24 saat icinde abdest, dus, deniz ve havuz harici asla corapsiz duramam.
cikardigim an huylanirim, hatta cogu kez dusta bile üsütürüm.
sanirim herkesin vucudunun alismasina bagli.

bende çoraplarimi hiç çikarmam buna ragmen ayaklarim buz gibi hatta gece yatarkende çorap giyerim ama terlik hiç giymem fayanslarin üzerinde betonda falan hep gezerim yaz ki$ bu yüzden beni her taniyan en az 10 kere çocugun olmaz dedi, $imdi bende korkmaya ba$ladim :'(

Nasıl bu yaşa kadar çorapsız geldiniz anlamadım. Ayakkabıları, botları vs çorapsız mı giyiyorsunuz yoksa bahsettiğiniz ev içinde çorap giymek mi?

tıp bilginin nereden geldiği anlaşıldı:52::52::52:

bir de öyle yazmışsın ki sanki çok garip bir şey çorap giymek. hayatında ilk kez çorap görüyorsun falan:27:

Bir de ben geçen sene hayatımda ilk kez sistit geçirmiştim, nedenini çok üşümeye bağlıyorum çünkü soğuktan donduğum o günü hatırlıyorum (eski sevgilimle ilgili hoş olmayan bir anı). Umumi tuvaletleri de pek kullanmam çok mecburi olmadıkça, mikrobu nasıl kaptım anlamadım. Çok üşüyünce sanırım vücudun direnci de düşüyor. Çok aşırı üşümüştüm yaklaşık 1 hafta sonra da sistit oldum. Üşütmemek lazım ayakları ve beli... :ssz:

Çocuğun olur mu olmaz mı orasını bilemem
Böbrek kısmını da bilemem de

Kışın çorapsız gezersen üşütürsün, o kadar biliyorum ben :37:

Bir de ben geçen sene hayatımda ilk kez sistit geçirmiştim, nedenini çok üşümeye bağlıyorum çünkü soğuktan donduğum o günü hatırlıyorum (eski sevgilimle ilgili hoş olmayan bir anı). Umumi tuvaletleri de pek kullanmam çok mecburi olmadıkça, mikrobu nasıl kaptım anlamadım. Çok üşüyünce sanırım vücudun direnci de düşüyor. Çok aşırı üşümüştüm yaklaşık 1 hafta sonra da sistit oldum. Üşütmemek lazım ayakları ve beli... :ssz:

Sıstıt de enfsyonel bı rhatsızlık bende o sekılde dusunuyorm Usumeye bak o baglı olabılır

"Ne varsa eskilerde var" sözüne dayanarak ben dikkat ederim.
Ayakları üşüterek bir çok rahatsızlığa kapılmak çok doğru.
Bir arkadaş demiş böbrek nakli olursun, evlatlık alırsın vs. diye..
Ona hiç katılmıyorum..
Keşke her şey bu kadar kolay olsaydı..

Valla benim nişanım kışa denk geldi, odada ufo olmasına rağmen üşüttüm
Tabi ince çorap vardı, elbisemin kolları vardı ama tüldendi
Benim o günkü üşütmemle sağ böbreğimde mikrop oldu 3 ay çektim
Hala üşüttüğümde sağ böbreğim ağrır direk
Böbrekten mikrop temizlemek kolay bişey değildir, hele iyi üşütüldüyse.

Dikkat etmek lazım
Tabi bu kişiden kişiye göre değişir
Benim ayaklarım buz gibidir, kışın 3 çorap da giysem ısıtamadığım zamanlar olur

Senin ayakların sıcaksa tek çorapla da idare edebilirsin
İstersen hiç giyme bünyeyle alakalı bişey bu
Ama her koşulda tedbiri elden bırakmamak lazım

Bende çorap giyemiyorum hele ki evde. Annemle bunun savaşını yaşıyoruz her seferinde kadını canından bezdirdim artık:27:

Bende çorapsız duramam kış gecelerinde üşürsem çorap giyer yatarım patikle uyuduğumu bile bilirim benim ayaklarım zor ısınan tip hep soğuktur :) annem ve eşim yaz kış bahar çorapsız gezen tipler evde...ben eşime bazen kızıyorum üşütecen çorap giy diye zorla giydiriyorum.

Son düzenleme:
Back
X