Bebek Beslenmesi çorba tarifi istiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pastadelisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
1.362
1.299
133
38
kızım hiç birşey yemiyor.belki sıkılmıştır aynı şeyleri yemekten diye bugün farklı bi çorba yapmak istiyorum.yardımcı olur musunuz

Ölçülü falan bir tarif yapamayacağım ama özetle anlatmaya çalışayım.

Arpa şehriyeyi yağda kavurun, sonra su ekleyip pişirin, tuzunu falan koyun tabi bu arada. Pişince de biraz yoğurt ekleyin. Yani pirinçle yapılan yoğurt çorbası gibi ama kavrulmuş şehriye hoş bir tat veriyor. Nane de eklenebilir, ama şehriyenin tadını bastırabiliyor, ben onun için eklemiyorum.

Ben yoğurdunu çok ekşi bir tad verecek kadar fazla koymuyorum.

benım oğlum tarhana corbasını cok sevıyor.bebegınız kac aylık bılmıyorum ama benım 6.5 aylık.hergun degışık corba yapıyorum.bazen havuç ve kabak haşlayıp bazen ıçıne makarna bazen bulgur koyup robottan gecırıyorum.içinede bır tane bebek ekmegı koyuyorum cok severek yıyor.hergun sebzelerı degıştıryorum.havuç kabak patates brokolı krevız ıspanak bırazcıkta maydonoz.hergun degışık yapınca yıyor.

benım oğlum tarhana corbasını cok sevıyor.bebegınız kac aylık bılmıyorum ama benım 6.5 aylık.hergun degışık corba yapıyorum.bazen havuç ve kabak haşlayıp bazen ıçıne makarna bazen bulgur koyup robottan gecırıyorum.içinede bır tane bebek ekmegı koyuyorum cok severek yıyor.hergun sebzelerı degıştıryorum.havuç kabak patates brokolı krevız ıspanak bırazcıkta maydonoz.hergun degışık yapınca yıyor.

teşekkürler.bende değişikli verecem artık çorbaları.

kızım 13 aylık 1 yaşından beri inek sütüne geçtik.1 yaş sonrası verebilirsiniz ya da yaşından önce sütü eklemeden verebilirsiniz bu çorbayı

bal kabağı çorbası

1 küçük kase küp şeklinde dogranmış balkabagı

1 küçük patates küçük dogranmış
1 küçük sogan

1 çay bardagı süt( 1 yaştan sonra)

kabak,patates ve soganları üstünü geçecek kadar su da pişirin pişince püre haline getiriniz.ve sütü de ekleyip 2 taşım kaynatınız çok lezzetli ve vitaminli bir çorba

patates havuç ve pirinç haşlayıp püre olarak vermeye başladım. şimdi değişik sebzeleri vermeye çalışıyorum. pırasa havuç ve pirinç karışımını da çok sevdi kızım. patates ve kabak karışımı hazırlamıştım. sevmedi. bugün ise karnıbahar havuç karışımı yaptım sevdi.
hergün değişik sebzeleri haşlayıp püre yapıyorum. yaptığım çorbalara mutlaka az pirinç koyuyorum. artık domates de ekledim. gittikçe tatlanıyor. bazen maydanoz bir kaç damla da limon güzel oluyor. yer elmasını denemeyi düşünüyorum.

tabi doktorumuzun verdiği listeye göre hazırlıyorum. patlıcan ve lahana yasak mesela. tuz yasak kesinlikle. bir de mutlaka zeytin yağı koyuyorum. çorbaları değişik değişik hazırlamak kolay aslında...

kızlar 6 ay için ben ne tarz corbalar yapabılırım tekrar konu acmak ıstemedım arkadas nekadarlık bebeğı yazmamıs o yuzden bende deysık seyler vermek ıstıyorum tşkr

Back
X