Corona: isole yaşayan ve yaşamayanlar

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
Artık alıştım, evde meşgale var diyordum ama bende bugün anksiyete tavan yapti.
Araliktan beri burasi yine lockdowna girdi, market gibi çok gerekli yerler dışında heryer kapandi. Bir aile maksimum bir kişi ile görüşebilir, vaka sayıları cok yüksek. Sebi ise burda yaşlı nüfusun çok olmasi ve bakim evleri gibi yerlerde ölü sayisinin fazlalasmasi.
Sayıların artmasinin bir başka sebebide artik insanlar coronadan, daha doğrusu onunla beraber gelen problemlerden cekinmedikleri icin isole yaşamamalari.
Mesela bir hafta içinde 3 farkli hane ile bulusup sonra" ya ben artik korkmuyorum hem devlet bu kisitlamalari özellikle yapiyor ki canımıza tak etsin asi olalim". Diyenleri tanidim.
Bende diyorum ki" bu kadar is yeri kapali insanlar issiz, devletin nasıl bir kârı olsun ki ?? Her seferinde mola vermeden birileriyle görüşüp hastalığı yayip, sayilarin artmasina vesile olup, sonra devlet baş edemeyeceğini düşündüğü için kisitlama getirince neden kendi sorumlulugunu yerine getirmek yerine devleti kötülüyorsun diyorum. Başıma agrilar giriyor anormal olan benmiyim, ya gerçekten araliktan beri bir kere arkadasimin evine daha yeni gittim o izole yaşadığı icin, o bana bir kere geldi. Bundan öncede yine ayni baya baya isole yasiyordum ama daral geldi.

Neymiş, canları sıkılıyormus gezginci tayfanin. Ya benimki can degilmi, toplumda sorumluluk alan bir benmiyim yani benim çevremde riskli insan olmasa bir baskasinin anne babasi risklidir, bu döngü ne zamana kadar devam edecek? Salı günü devlet büyükleri tekrar bir araya gelecekmis, total lockdown konusmak için. Yani en ciddi kisitlama ne ise o gelecekmis.
Artik o kadar bunaldim ki, benim bakis acimda mi anormallik var ben nerdeyse suclaniyorum ya. Buraya yazıp dertleşmek istedim cevremde kimsenin beni artik anlamadığını düşünüyorum. Siz böyle insanlarla nasıl basa çıkıyorsunuz, kimselerle görüşmüyormusunuz? Daraldim bunaldim artik

Artık alıştım, evde meşgale var diyordum ama bende bugün anksiyete tavan yapti.
Araliktan beri burasi yine lockdowna girdi, market gibi çok gerekli yerler dışında heryer kapandi. Bir aile maksimum bir kişi ile görüşebilir, vaka sayıları cok yüksek. Sebi ise burda yaşlı nüfusun çok olmasi ve bakim evleri gibi yerlerde ölü sayisinin fazlalasmasi.
Sayıların artmasinin bir başka sebebide artik insanlar coronadan, daha doğrusu onunla beraber gelen problemlerden cekinmedikleri icin isole yaşamamalari.
Mesela bir hafta içinde 3 farkli hane ile bulusup sonra" ya ben artik korkmuyorum hem devlet bu kisitlamalari özellikle yapiyor ki canımıza tak etsin asi olalim". Diyenleri tanidim.
Bende diyorum ki" bu kadar is yeri kapali insanlar issiz, devletin nasıl bir kârı olsun ki ?? Her seferinde mola vermeden birileriyle görüşüp hastalığı yayip, sayilarin artmasina vesile olup, sonra devlet baş edemeyeceğini düşündüğü için kisitlama getirince neden kendi sorumlulugunu yerine getirmek yerine devleti kötülüyorsun diyorum. Başıma agrilar giriyor anormal olan benmiyim, ya gerçekten araliktan beri bir kere arkadasimin evine daha yeni gittim o izole yaşadığı icin, o bana bir kere geldi. Bundan öncede yine ayni baya baya isole yasiyordum ama daral geldi.

Neymiş, canları sıkılıyormus gezginci tayfanin. Ya benimki can degilmi, toplumda sorumluluk alan bir benmiyim yani benim çevremde riskli insan olmasa bir baskasinin anne babasi risklidir, bu döngü ne zamana kadar devam edecek? Salı günü devlet büyükleri tekrar bir araya gelecekmis, total lockdown konusmak için. Yani en ciddi kisitlama ne ise o gelecekmis.
Artik o kadar bunaldim ki, benim bakis acimda mi anormallik var ben nerdeyse suclaniyorum ya. Buraya yazıp dertleşmek istedim cevremde kimsenin beni artik anlamadığını düşünüyorum. Siz böyle insanlarla nasıl basa çıkıyorsunuz, kimselerle görüşmüyormusunuz? Daraldim bunaldim artii...
Başa çıkamayız kendinizi üzmeyin. Bende 1 yıldır toplamda 5 kez evden çıkmamışımdır sizi anlıyorum ama anlatamayız boşuna kendinizi yıpratmayın bu süreçten sağlıkla çıkmaya bakın

Başa çıkamayız kendinizi üzmeyin. Bende 1 yıldır toplamda 5 kez evden çıkmamışımdır sizi anlıyorum ama anlatamayız boşuna kendinizi yıpratmayın bu süreçten sağlıkla çıkmaya bakın
Evin içinde gözüm yaşlı artik kimse beni anlamiyor diye geziniyorum, depresyona girdim girecem:( belki disarida kisitlamalar olmasa beni etkilemezdi ama insanların davranışı buna sebep oluyor, anlatınca ben tuhaf karşılanıyorum.

konu sahibi siz ve sizin gibi duyarlı insanlara minnettarız, teşekkür ederiz :KK200:

sağlık çalışanları olarak -tüm dünyada- tükendik. ancak yine de birilerinin duyarlı olduğunu görmek ve bilmek,iyi geliyor,sağ olun :)

Benim eve kimse gelmiyor.
Bir yıldır 4 5 kez temizliğe kadın geldi onun dısında 0 misafir.
Ben kimseye gitmiyorum. İki üç kez kv ye gittim bir yıldır. Bir kez de kahvaltıya gittim. Onun dışında bir iki piknik vs tarzı gezme. Zaten okullar kapanalı evden de hiç çıkmıyoruz sadece arada apartmanın önüne inip hava alıyoruz.
Kendi cümbüşü üz yetiyor. Onun dısında zoom yapıyoruz ya da görüntülü çay içiyoruz. Siz, de buna benzer aktivitwleri yapın. Nette spor videoları var yine İnstada canlı videolar var konser o bu derken ohooo neler yapılır. Komşu varsa uzaktan sohbet olabilir. Çok sıkılıyorsanız hayvan besleyin bitki bakın. Bu günler de gececek.

Son düzenleme:
Bugün yine bir dügünü bastilar almanyada. Ya türk yada araplar. Tam belli degil. 60 kisi yine mesafesiz bir arada. Nisan ayina kadar mutasyonlari durduramasalar sayilar patlar diye korktuklarindan yine milleti evlere kapatacaklar. Nihayet ucuslar da iptal edilmesi planlaniyor. Bor tür degil ki. Ingiltereden brazilyadan ve afrikanin mutasyonlari var daha hizli yayilan. Gezen tayfa sirf instagramda Facebook ta resim paylasiyim diye yine ortalikta. Ben artik eminim 2021 de ayni böyle gecip gidecek. Olan bütün esnaflara ve is sahiplerine sonra calisanlara olucak. 🤷‍♀️ bende evde durmaktan biktim ama ne yapalim. Sendede bir kere Türkiyeye gitmeye calisirim. Bu ara özlemimi türk yaz filmleri bakarak gideriyorum. Yapacak birsey yok.🙃

Bugün yine bir dügünü bastilar almanyada. Ya türk yada araplar. Tam belli degil. 60 kisi yine mesafesiz bir arada. Nisan ayina kadar mutasyonlari durduramasalar sayilar patlar diye korktuklarindan yine milleti evlere kapatacaklar. Nihayet ucuslar da iptal edilmesi planlaniyor. Bor tür degil ki. Ingiltereden brazilyadan ve afrikanin mutasyonlari var daha hizli yayilan. Gezen tayfa sirf instagramda Facebook ta resim paylasiyim diye yine ortalikta. Ben artik eminim 2021 de ayni böyle gecip gidecek. Olan bütün esnaflara ve is sahiplerine sonra calisanlara olucak. 🤷‍♀️ bende evde durmaktan biktim ama ne yapalim. Sendede bir kere Türkiyeye gitmeye calisirim. Bu ara özlemimi türk yaz filmleri bakarak gideriyorum. Yapacak birsey yok.🙃
Bugün eşime dedim bende, geçen sene gidemedik ne olur ne olmaz diye. Bari bu sene gidelim, beklentim fazla değil, kalabalik olmayan yerleri gezelim, evde kv kp ile oturalim,hatta köyde duralım temiz hava filan. ona bile raziyim. Maksat degisik bişey görmek onlarda torunlarini cok özlediler, gecen kv rahatsizlandi cok korktuk eşim açısından da üzülüyorum. Merak ediyorum Almanya'da yaşayanlar aşı olmak ister mi? Yüz felci geçiren hatta vefat edenler var

Bugün eşime dedim bende, geçen sene gidemedik ne olur ne olmaz diye. Bari bu sene gidelim, beklentim fazla değil, kalabalik olmayan yerleri gezelim, evde kv kp ile oturalim,hatta köyde duralım temiz hava filan. ona bile raziyim. Maksat degisik bişey görmek onlarda torunlarini cok özlediler, gecen kv rahatsizlandi cok korktuk eşim açısından da üzülüyorum. Merak ediyorum Almanya'da yaşayanlar aşı olmak ister mi? Yüz felci geçiren hatta vefat edenler var

Benim cevremden bir kac kisi oldu. Onlarda yan etki yok simdilik.Ailemdeki doktorlar da olacak sira verilse. Bende sanirim olucagim sira gelse. Benim kronik bir hastaligim var. Ne kadar da aktif degilse su anda sistemde var yani. Normal enfeksiyonlari da agir geciririm.genelde. corona beni kesin en az hastanelik eder. Onun icin sira gelse olucagim. Ha korkuyormuyum? Acikcasi hayir. O gün gelse nasil olur tabi bilemem 🙃

Herkes dışarda hayretler içindeyim.. sözde karantina var ama akrabalarına gitmis çoğu kişi karantinayı geçirmek için..
İlk vakalardan sonra eş dostla görüşmeyi kestik. Eve kimseyi almıyoruz, kimseyede gitmiyoruz. Çok canımız sıkılınca civarda bir kaç göl var oralara gidip hava alıyoruz çok iyi geliyor.

Eş ailesi cok abarttığımızı düşünüyor ama umrumuzda değil. (Gerçi bu şekilde korunurken corona geçirdim. Eşim sağlıkçı sanırım o taşıdı) ama olsun iyiki görüşüp insanlara bulaştırmadım vicdanım cok rahat. Şimdi daha cok dikkat ediyorum. Virüs bitene kadar bu şekilde devam edecegim

Hastanede olanları düşünüp daraldım demekten utanıyorum ama ailemle vakit geçirmeyi özledim. :KK61:
İşte bunlarda bir degil iki degil hep geziyorlar, biri abartmiyorum bir ayda kac insanla görüştü sonra diyor ben az bile görüştüm hem abartma sanki ben eskisi gibi korkmuyorum diyor. Bende kurallara uyacam diye ve ust üste gelen kisitlamalar yüzünden bunaldim vallahi

pandemie bana sunu gösterdi, ben insanlarsiz asla yasiyamam, evin icindekilerde yetmiyor yeri gelip, arkadaslarimi cok özledim
Ben dışa dönük ve sosyal bir insanim, geçen sene çok zorlandim. Sonra alistim. Kitap siparis edip okuyorum bide ubi okuyorum bir sekilde zaman geciyor ama sosyallesmekten o kadar uzak kaldim ki insanligim geregi cok cok bunaldim :(

İşte bunlarda bir degil iki degil hep geziyorlar, biri abartmiyorum bir ayda kac insanla görüştü sonra diyor ben az bile görüştüm hem abartma sanki ben eskisi gibi korkmuyorum diyor. Bende kurallara uyacam diye ve ust üste gelen kisitlamalar yüzünden bunaldim vallahi
Yarın yasak kalkıyor diye seviniyorum dışarı çıkarım yürüyüş yaparım diyorum başkalarıyla değil ailemle vakit geçirmeyi özledim ben 😔annem babam kronik hasta görüşsem bile tedirginim korkuyorum sıkıntı basıyor

Asinin 80 yas ustu bi kac kiside yan etki gosterip vefatina sebep oldgnu duydum aksam haberlerde ama ... sizde yan etki olarak mi yuz felci ve vefat olayni yazdiniz bi an korktum ya alakasiz olabilir belki ama ben eskiden yuz felci gecirmistm yine tetikler mi ki komik bi soru oldu belki ama bi tirstm

Ben dışa dönük ve sosyal bir insanim, geçen sene çok zorlandim. Sonra alistim. Kitap siparis edip okuyorum bide ubi okuyorum bir sekilde zaman geciyor ama sosyallesmekten o kadar uzak kaldim ki insanligim geregi cok cok bunaldim :KK43:
Ben de aynı şekilde kitap da okuyorum evde bişeyler yapmaya çalışıyorum ama dışarı çıkıp gezmek istiyorum.

Back
X