Haberlerde bu aksam duydugum o asi idi zaten ama 80 yas ustu kisilerde gorulmus .ben vuruldum , dedemler vuruldu, esimde hic yan etkisi görmedik, ama bizim bura alman asisini kullandi, bilmiyorum artik arada cok fark varmi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haberlerde bu aksam duydugum o asi idi zaten ama 80 yas ustu kisilerde gorulmus .ben vuruldum , dedemler vuruldu, esimde hic yan etkisi görmedik, ama bizim bura alman asisini kullandi, bilmiyorum artik arada cok fark varmi
Romanca mı yanlış mı anladımbunu ama ellinden birakamicaksin. bende pandemie yi romanes ögrenmeyi degerlendiroyrum) bos vakdimi
Evet ben de duydum Alman aşısında olmuş yan etkiler Çin aşısı vurulanlarda yan etki olsa da duyar mıyız sence ben pek sanmıyorumHaberlerde bu aksam duydugum o asi idi zaten ama 80 yas ustu kisilerde gorulmus .
yok canim, romanes, romanlarin ana dilli, esim roman ondanRomanca mı yanlış mı anladım![]()
Canım senin dediğin kitaba baktım burada satışı yok ki Türkiyede büyük bir kitap mağazası var d&r baktım sitesine yok canım sen nereden aldınyok canim, romanes, romanlarin ana dilli, esim roman ondan)
Su an hersey bi mechul zaten cnm Allah a emanetizEvet ben de duydum Alman aşısında olmuş yan etkiler Çin aşısı vurulanlarda yan etki olsa da duyar mıyız sence ben pek sanmıyorum
ben türkiyede yasamiyorum, ama turkiyedeki arkadasim almisti bir dk bakim bir ben, sana link atarimCanım senin dediğin kitaba baktım burada satışı yok ki Türkiyede büyük bir kitap mağazası var d&r baktım sitesine yok canım sen nereden aldın
Yaa eşin roman mı süper iyi roman havası oynuyordur sen de öğrenmişsindir değil mi ben de öğrenmeyi çok istiyorumyok canim, romanes, romanlarin ana dilli, esim roman ondan)
ailece iyi oynuyorlarda bende yok, benim irkim dansa fazla yatkili deyil sanirim :-DYaa eşin roman mı süper iyi roman havası oynuyordur sen de öğrenmişsindir değil mi ben de öğrenmeyi çok istiyorum
Ha ha öğrenmek için dans kursuna gitmeyi bile düşünüyorum az buçuk oynarım da onlarınkine benzemiyorailece iyi oynuyorlarda bende yok, benim irkim dansa fazla yatkili deyil sanirim :-D
türkler de yetenekli, bizlerde fazla yok ama :-DHa ha öğrenmek için dans kursuna gitmeyi bile düşünüyorum az buçuk oynarım da onlarınkine benzemiyor![]()
Siz nerelisiniz canımtürkler de yetenekli, bizlerde fazla yok ama :-D
Eşimle ben de gezmeyi seviyoruz, büyük oğlum bebekken bile kanguruya koyup gezerdik. İnanın ben AVM’ye gitmeyi bile özledim. Geçen gün eşimle konuştuk, oğlum AVM’ye girer girmez acıktım derdi yemek yemek için, evde yemiş olsa bile. Sonra kahve içelim derdi. Legoları olduğu bir oyun alanı vardı birimiz onu bekler diğerimiz alışveriş yapardı. Ne güzel günlermiş dedik. Ama buna da şükür inşallah daha kötü günler olmaz. İnsanlar minimum hijyen kurallarına dikkat etse, maske taksa ve mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasa bitecek.bence öyle demeyin, evet dünya öyle, ama insanlarin karakteri farkli bende kaldiramiyorum. bazi insanlar yalnizligi sevende var
Allah rahmet etsin, başınız sağolsun. Babanıza kimden bulaştı, dışarı çıkıyor muydu?Babamla bir süre izole.yasadik,eşim ise gidiyor diye görüşmedim,sonra ya bu süre uzarda babamla bir daha gorusemezsem.diyerek gidip geldim babama anneme,iyi ki gitmişim babamı aldı Corona belası. İzole yaşıyorum sadece market,zaten dünyanın pek.bi anlamı kalmadı benim içinde başkasına sebep olup vebale girmek istemem.Duyarsiz insanlara diyecek söz yok bu dünyanın ahiretide var evde canım sıkılıyor deyip çıkandan alirsiniz hakkınızı.
Başınız sağolsun babanıza nasıl bulaşmış biliyor musunuzBabamla bir süre izole.yasadik,eşim ise gidiyor diye görüşmedim,sonra ya bu süre uzarda babamla bir daha gorusemezsem.diyerek gidip geldim babama anneme,iyi ki gitmişim babamı aldı Corona belası. İzole yaşıyorum sadece market,zaten dünyanın pek.bi anlamı kalmadı benim içinde başkasına sebep olup vebale girmek istemem.Duyarsiz insanlara diyecek söz yok bu dünyanın ahiretide var evde canım sıkılıyor deyip çıkandan alirsiniz hakkınızı.
Ben de hic dışarı çıkmıyorum birde beninle dalga geciyirlar korkaksin vs diye.. ne alaka ise anlayamıyorum kendimi ve cevreni korumak icin yapiyorum. Bende bilirim gezmeyi gencim belki de hastaligi bir şekilde atlatırim diye bencilce düşünmüyorum hepsi bu... boyle düşünen de cok var malesef..Herkes bizim gibi davransa ortada bu denli salgin olmazdi belki de.. biraz daha sabredelim insallah geçecek bu günler de elbetArtık alıştım, evde meşgale var diyordum ama bende bugün anksiyete tavan yapti.
Araliktan beri burasi yine lockdowna girdi, market gibi çok gerekli yerler dışında heryer kapandi. Bir aile maksimum bir kişi ile görüşebilir, vaka sayıları cok yüksek. Sebi ise burda yaşlı nüfusun çok olmasi ve bakim evleri gibi yerlerde ölü sayisinin fazlalasmasi.
Sayıların artmasinin bir başka sebebide artik insanlar coronadan, daha doğrusu onunla beraber gelen problemlerden cekinmedikleri icin isole yaşamamalari.
Mesela bir hafta içinde 3 farkli hane ile bulusup sonra" ya ben artik korkmuyorum hem devlet bu kisitlamalari özellikle yapiyor ki canımıza tak etsin asi olalim". Diyenleri tanidim.
Bende diyorum ki" bu kadar is yeri kapali insanlar issiz, devletin nasıl bir kârı olsun ki ?? Her seferinde mola vermeden birileriyle görüşüp hastalığı yayip, sayilarin artmasina vesile olup, sonra devlet baş edemeyeceğini düşündüğü için kisitlama getirince neden kendi sorumlulugunu yerine getirmek yerine devleti kötülüyorsun diyorum. Başıma agrilar giriyor anormal olan benmiyim, ya gerçekten araliktan beri bir kere arkadasimin evine daha yeni gittim o izole yaşadığı icin, o bana bir kere geldi. Bundan öncede yine ayni baya baya isole yasiyordum ama daral geldi.
Neymiş, canları sıkılıyormus gezginci tayfanin. Ya benimki can degilmi, toplumda sorumluluk alan bir benmiyim yani benim çevremde riskli insan olmasa bir baskasinin anne babasi risklidir, bu döngü ne zamana kadar devam edecek? Salı günü devlet büyükleri tekrar bir araya gelecekmis, total lockdown konusmak için. Yani en ciddi kisitlama ne ise o gelecekmis.
Artik o kadar bunaldim ki, benim bakis acimda mi anormallik var ben nerdeyse suclaniyorum ya. Buraya yazıp dertleşmek istedim cevremde kimsenin beni artik anlamadığını düşünüyorum. Siz böyle insanlarla nasıl basa çıkıyorsunuz, kimselerle görüşmüyormusunuz? Daraldim bunaldim artik