Corona: isole yaşayan ve yaşamayanlar

Kendi çalışanlarının olması yasak diye bi haber okudum bunu görünce kaygılandım açıkcası bizim de önce sağlıkçılar oldu, ya sorun olsa bir de sağlıkçılar ne kötü durumda oluruz. Umarım sorunsuz olur aşılama
Aşı öncelik sırasına göre yapılıyor, önce riskli gruplar ve sağlık çalışanlarına yapılacağı söylendi. Uğur Şahin ve Özlem Türeci riskli grupta veya sağlık çalışanı değiller, o yüzden sıralarını bekleyeceklerini söylemişlerdi. Yani kendilerinin aşı olması yasak değil ama sıra beklemeleri gerekiyor diye biliyorum ben. Umarım sorunsuz geçer dediğiniz gibi🙏🏻

Aşı öncelik sırasına göre yapılıyor, önce riskli gruplar ve sağlık çalışanlarına yapılacağı söylendi. Uğur Şahin ve Özlem Türeci riskli grupta veya sağlık çalışanı değiller, o yüzden sıralarını bekleyeceklerini söylemişlerdi. Yani kendilerinin aşı olması yasak değil ama sıra beklemeleri gerekiyor diye biliyorum ben. Umarım sorunsuz geçer dediğiniz gibi🙏🏻

Türkiye için değildi okuduğum haber, biontech firması kendi firma çalışanlarına vurmuyor aşıyı haber bu idi.

Türkiye için değildi okuduğum haber, biontech firması kendi firma çalışanlarına vurmuyor aşıyı haber bu idi.
Biliyorum ben de Almanya için yaptım o yorumu. Uğur Şahin bir röportajında açıklamıştı “öncelik yasal olarak riskli gruplar ve sağlık çalışanlarında, biz sıramızı beklemek durumundayız” diye. Ben bu sözünden sıra kendilerine geldiğinde aşı olacaklarını anladım açıkçası

Biliyorum ben de Almanya için yaptım o yorumu. Uğur Şahin bir röportajında açıklamıştı “öncelik yasal olarak riskli gruplar ve sağlık çalışanlarında, biz sıramızı beklemek durumundayız” diye. Ben bu sözünden sıra kendilerine geldiğinde aşı olacaklarını anladım açıkçası

Calisanlara vurdurmamalarin sebebi yogun calisma tempolari. Bir gün bile kaybetmemek icin onlarin asi olmalarini diger 60 yas alti olanlar icin arkaya aldilar. Sahin sira bize gelse bizde asi olacagiz demisti ama 60 yas alti olanlara sira gelene kadar en az alti ay gecer diyorlar

araları okuyamadım ama bu virüs bitmez diyorum

komşumuz var evde anne baba yetişkin oğlu gelini ve torun yaşıyorlar (kızları da vardı o yazın görkemli bir düğünle evlendi)

oğul ve gelin çalışıyor, baba da çalışıyordu ama bir rahatsızlık geçirdi yürüyemiyor bile iki adım yürürse tıkanıyor nerede ise

anne de evin tüm dışarı işlerini, marketi pazarı hallediyor, torunu götürüp getiriyor

bir de yakında oturan büyük oğul var

oğul ve eşi çalışıyor iki de çocuk var küçük muhtemelen kreşe gidiyor

Cuma akşamı geldiler ve pazar gece 11 gibi gittiler evlerine

gerçekten güldüm sadece bir arada ne işiniz var herkes evinde yayılıp yatsın

avuç içi kadar evde 3 aile 3 çocuk

Yaklaşık 1 senedir kimse evimize gelmedi biz de gitmedik. Mart 2020 doğumlu bebeğim var, Henüz nine dede hala amca görmedi. Eşim 1,5 yıldır anne babasını ve kardeşlerini görmedi. Benim anne babam salgın öncesi bizdelerdi, hala bizdeler memlekete gitmediler. Eşimle ben ve bebeğim annemlerin evine gidip kombinin suyunu boşalttık,kışın patlamasın diye. Gittiğimiz yerde teyzemler, kuzenleriö ve yakın bir ilde eşimin abla abisi vardı ama kimseye geldik demedik. Bebeği görmek için gelirler diye. Bu gidişle temmuz ayı hedefimiz. Artık nine dede görünceye kadar çocuk 1,5 yaşına gelecek. Tek endişemiz yaşlılar, Allah korusun o zamana kadar torunlarını görmeden ölmeleri

Artık alıştım, evde meşgale var diyordum ama bende bugün anksiyete tavan yapti.
Araliktan beri burasi yine lockdowna girdi, market gibi çok gerekli yerler dışında heryer kapandi. Bir aile maksimum bir kişi ile görüşebilir, vaka sayıları cok yüksek. Sebi ise burda yaşlı nüfusun çok olmasi ve bakim evleri gibi yerlerde ölü sayisinin fazlalasmasi.
Sayıların artmasinin bir başka sebebide artik insanlar coronadan, daha doğrusu onunla beraber gelen problemlerden cekinmedikleri icin isole yaşamamalari.
Mesela bir hafta içinde 3 farkli hane ile bulusup sonra" ya ben artik korkmuyorum hem devlet bu kisitlamalari özellikle yapiyor ki canımıza tak etsin asi olalim". Diyenleri tanidim.
Bende diyorum ki" bu kadar is yeri kapali insanlar issiz, devletin nasıl bir kârı olsun ki ?? Her seferinde mola vermeden birileriyle görüşüp hastalığı yayip, sayilarin artmasina vesile olup, sonra devlet baş edemeyeceğini düşündüğü için kisitlama getirince neden kendi sorumlulugunu yerine getirmek yerine devleti kötülüyorsun diyorum. Başıma agrilar giriyor anormal olan benmiyim, ya gerçekten araliktan beri bir kere arkadasimin evine daha yeni gittim o izole yaşadığı icin, o bana bir kere geldi. Bundan öncede yine ayni baya baya isole yasiyordum ama daral geldi.

Neymiş, canları sıkılıyormus gezginci tayfanin. Ya benimki can degilmi, toplumda sorumluluk alan bir benmiyim yani benim çevremde riskli insan olmasa bir baskasinin anne babasi risklidir, bu döngü ne zamana kadar devam edecek? Salı günü devlet büyükleri tekrar bir araya gelecekmis, total lockdown konusmak için. Yani en ciddi kisitlama ne ise o gelecekmis.
Artik o kadar bunaldim ki, benim bakis acimda mi anormallik var ben nerdeyse suclaniyorum ya. Buraya yazıp dertleşmek istedim cevremde kimsenin beni artik anlamadığını düşünüyorum. Siz böyle insanlarla nasıl basa çıkıyorsunuz, kimselerle görüşmüyormusunuz? Daraldim bunaldim artik

Herkes demiyorum çoğunluk sizin gibi duyarlı olsaydı bu hastalık bu kadar yayılmazdı. Ben bu şekilde uyarı yapınca ne olacak sende çalışıyorsun dışardasın diyorlar. Ben keyfime gezmiyorum ki sabah işe gidiyorum akşam geliyorum. Hafta sonu kısıtlmasında bile oturmaya gidenler var o zaman kısıtlamanın ne anlamı var ki. Hayırlısıyla atlatabilsek şu pandemiyi hepimiz rahatlayacağız. İnşAllah bu vaka sayılarına güvenerek kısıtlamaları kaldırınca eski haline dönmez o kadar emek boşa gidecek yoksa.

Artık alıştım, evde meşgale var diyordum ama bende bugün anksiyete tavan yapti.
Araliktan beri burasi yine lockdowna girdi, market gibi çok gerekli yerler dışında heryer kapandi. Bir aile maksimum bir kişi ile görüşebilir, vaka sayıları cok yüksek. Sebi ise burda yaşlı nüfusun çok olmasi ve bakim evleri gibi yerlerde ölü sayisinin fazlalasmasi.
Sayıların artmasinin bir başka sebebide artik insanlar coronadan, daha doğrusu onunla beraber gelen problemlerden cekinmedikleri icin isole yaşamamalari.
Mesela bir hafta içinde 3 farkli hane ile bulusup sonra" ya ben artik korkmuyorum hem devlet bu kisitlamalari özellikle yapiyor ki canımıza tak etsin asi olalim". Diyenleri tanidim.
Bende diyorum ki" bu kadar is yeri kapali insanlar issiz, devletin nasıl bir kârı olsun ki ?? Her seferinde mola vermeden birileriyle görüşüp hastalığı yayip, sayilarin artmasina vesile olup, sonra devlet baş edemeyeceğini düşündüğü için kisitlama getirince neden kendi sorumlulugunu yerine getirmek yerine devleti kötülüyorsun diyorum. Başıma agrilar giriyor anormal olan benmiyim, ya gerçekten araliktan beri bir kere arkadasimin evine daha yeni gittim o izole yaşadığı icin, o bana bir kere geldi. Bundan öncede yine ayni baya baya isole yasiyordum ama daral geldi.

Neymiş, canları sıkılıyormus gezginci tayfanin. Ya benimki can degilmi, toplumda sorumluluk alan bir benmiyim yani benim çevremde riskli insan olmasa bir baskasinin anne babasi risklidir, bu döngü ne zamana kadar devam edecek? Salı günü devlet büyükleri tekrar bir araya gelecekmis, total lockdown konusmak için. Yani en ciddi kisitlama ne ise o gelecekmis.
Artik o kadar bunaldim ki, benim bakis acimda mi anormallik var ben nerdeyse suclaniyorum ya. Buraya yazıp dertleşmek istedim cevremde kimsenin beni artik anlamadığını düşünüyorum. Siz böyle insanlarla nasıl basa çıkıyorsunuz, kimselerle görüşmüyormusunuz? Daraldim bunaldim artik
Bende hiç kimseyle görüşmüyorum bu korona başladığından beri ara ara bunalıyorum bende sonra sağlık herşeyden önemli deiyip kendime yine meşgale buluyorum şimdi boyunluk örmeye başladım örgü kafamı dağıtıyor benim izole olmayanları gördükçe bende sinirleniyorum haklısın bence tamamen

Ben kendimi yeni normale alıştırmaya çalışıyorum. Bundan sonra hayatımız yeni normallerle devam edecek diye düşünüyorum. Sadece işe gidip geliyorum market alışverişini mümkün oldukça internetten yapıyorum. Tüm bunlara rağmen hala nişan düğün ev oturması yapanları anlamıyorum. Biz dikkat ediyoruz diyorlar ama nasıl dikkat edilebilir ki🤷🏻‍♀️

Siz böyle insanlarla nasıl basa çıkıyorsunuz, kimselerle görüşmüyormusunuz?

Kimseyle basa cikmaya calismiyorum, zira bence yapacak bir sey yok.

Insanlara bu sekilde dayatma ile bir sey yaptiramiyorsunuz, elinizde bilimsel verileriniz olmasi da fark etmiyor gordugumuz uzere, inanmak isteyen inaniyor, inanmak istemeyen de baska seye inaniyor. Greta Thunberg sey demisti ya, bana iklim degisikligine inanip inanmadigimi sormayin, bunun bilimsel kanitlari var, artik ne yapacagimizi konusalim falan. Ama oyle degil iste, toplumsal hareket etmek ancak kucuk toplumlarda mumkun.

Yani simdi ne olacak, bu sekilde devam edecek, yapilacak bir sey yok bence. Daha cok kural gelse de degisen bir sey olmaz. Kurallar yikilmak icindir diye soz var yahu :işsiz:

neyse kendimizden sorumluyuz diyelim.

ben ne yapiyorum, yasadigim ulkedeki kurallara riayet ediyorum. Cocuklar icin ekstra dikkat ediyorum, markete goturmuyorum ornegin yasak olmamasina ragmen. Ama tamamen izole de yasamiyorum. Komsumla gorusuyorum ornegin, opusup sarilmadan kahvemizi iciyoruz birlikte. Okullar acikken cocuklar okula da gidiyorlardi. Yabanci dil grubumla da gorusuyorum 3 kisiyiz, yine kurallara uygun. Ama bu gruptan birisi yurtdisina cikti yakin zamanda, dondugunde bir hafta erteledik dersi ornegin. Hani demek istedigim yuzde yuz izolasyon degil, ama elden geldiginde tedbirli.
Tabi ki ben ve gorustugum hic kimse risk grubunda degil.

Evden çıkıp buluşmuyorum diye arkadaşım kalmadı
Bir de dalga konusu oldum
Seni çağırmadık kesin gelmezsin diyorlar
E gelmem tabi

Siz Almanya'da mısınız? Türkiye'ye de gelse BioNTech aşısı yaptırsak. 10 aydır evde izole yaşıyorum.
Evet Almanya’dayım. Türkiye de Biontech aşısından 30 milyon doz sipariş etmiş diye duymuştum, umarım yakın zamanda gelir ya🙏🏻

Basindan beri evde market alisverisi, ihtiyaclar icin ailemizden yalnizca 1 kisi disari cikiyor. Geri kalan ev sakinleri olarak biz ne disari ciktik ne de evimize kimseyi davet ettik. Akrabalarimizla tel.de konustuk. Kimsenin vebalini almayi istemiyoruz. O nedenle halen karantinada oldugumuzun bilincindeyiz.

Back
X