Corona önlemleriniz

Senbirsen

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2016
4.143
5.685
158
41
Merhaba, bininci korona konusunu açıyorum forumda herhalde. Önlem olarak neler yapıyorsunuz? Biz artık markete gidiyoruz oğlumu parka vs götürüyoruz kimse yokken bir de sadece bir komşu ile görüşüyoruz ama o komşunun ailesi biraz kalabalık hani gorumcesi kaynı filan geliyor , çocukları okula gidiyor

Eşim vakalar arttığı için artık eve kapanmamkz gerektiğini düşünüyor, ilk zamanlardaki hayatımızı niye surdurmuyoruz diye sorguluyor ama ben o kadar kapanmak istemiyorum artık çok sıkıldım. Cafe restoran gezen kişiler değiliz sonuçta , buradaki marketler de nispeten sakin ama tabi emin olamayız. Ama ilk çıktığı zaman hamileydim ve çok korkuyoduk ne oldgu bilinmiyordu. Haftada bir markete ihtiyaç için gidilecek aileden başka kimseyle gorusulmeyecek , çocuk hiçbir yere çıkarılmayacak, zorunlu olarak çıkarsak eve gelip hemen duş alınacak bunu istiyor , normalde de çok pinpirikli bir insan, ben her dışarı çıktığımda tedirginlik içinde suç isliyo gibi hissediyorum, komşu çocuğunu benimki ile oynasın diye çağırıyorum , pek bişey demiyodu yine başladı , yani arkadaşlarımi vs görüyorum hicbiseyddn geri kalmıyorlar cidden sosyal mesafeye uyarak geziyolar da , öyle olalım demiyorum ama tümden eve kapanmak istemiyorum.
Ama bir yandan da olur Corona kaparsak artık hasta olmaktan değil eşimin haklı çıkmasından korkuyorum çünkü bir ömür dilinden kurtulamam

Hiçkimseyle temasta bulunmadım annem babam da dahil. Ama normale döndüm diyebilirim. Cafeye lokantaya falan gidiyoruz. Maske ve kolonya en yakın arkadaşlarım. 🤣🤣 En başta ailelerimizle bile görüşmüyorduk şimdi aynı odada falan oturuyoruz. Marketten aldıklarımızı da bekletmiyoruz. Biz ipin ucunu salmışız yazdıkça farkettim. 🤣

Merhaba, bininci korona konusunu açıyorum forumda herhalde. Önlem olarak neler yapıyorsunuz? Biz artık markete gidiyoruz oğlumu parka vs götürüyoruz kimse yokken bir de sadece bir komşu ile görüşüyoruz ama o komşunun ailesi biraz kalabalık hani gorumcesi kaynı filan geliyor , çocukları okula gidiyor

Eşim vakalar arttığı için artık eve kapanmamkz gerektiğini düşünüyor, ilk zamanlardaki hayatımızı niye surdurmuyoruz diye sorguluyor ama ben o kadar kapanmak istemiyorum artık çok sıkıldım. Cafe restoran gezen kişiler değiliz sonuçta , buradaki marketler de nispeten sakin ama tabi emin olamayız. Ama ilk çıktığı zaman hamileydim ve çok korkuyoduk ne oldgu bilinmiyordu. Haftada bir markete ihtiyaç için gidilecek aileden başka kimseyle gorusulmeyecek , çocuk hiçbir yere çıkarılmayacak, zorunlu olarak çıkarsak eve gelip hemen duş alınacak bunu istiyor , normalde de çok pinpirikli bir insan, ben her dışarı çıktığımda tedirginlik içinde suç isliyo gibi hissediyorum, komşu çocuğunu benimki ile oynasın diye çağırıyorum , pek bişey demiyodu yine başladı , yani arkadaşlarımi vs görüyorum hicbiseyddn geri kalmıyorlar cidden sosyal mesafeye uyarak geziyolar da , öyle olalım demiyorum ama tümden eve kapanmak istemiyorum.
Ama bir yandan da olur Corona kaparsak artık hasta olmaktan değil eşimin haklı çıkmasından korkuyorum çünkü bir ömür dilinden kurtulamam
Hastane odasinda ya da mezarda yatma secenegimiz de mevcut. Kimse benim bağışıklığım saglam diye guvenmesin. Park bence pandemi oncesinde de en pis alanlardan biriydi. Gittiginiz komsunun da taşımadığını nerden biliyorsunuz? Benim arkadaslarim da defalarca tatiller yaptilar. Pencere arkasindan sokaga baktim ben de. Onlar olmuyor bana da olmaz diye bir sey yok. Cocugunuz da varmis. Simdi oturun sıkıldığınız icin aglayin. Sonra oturup baska acılara ağlamayın.

Cafelere gitmiyorum. Bir yürüyüşe, sahile falan iniyorum ama kalabalık olmadığı zamanlarda. Marketten alınanları yıkıyorum. Bir de sürekli maske-mesafe-hijyen. Markete, pazara mecburen gidiyoruz ama hep dikkatli olmak zorundayız. Durum artık daha da ciddi.

Markete gidiyoruz, Mart’ta ilk başladığında her aldığımı çamaşır suyuyla silerdim artık silmiyorum. Sosyal hayat bizde de sıfır, arada sahile gidiyoruz sandalyelerimizi alıp ama kalabalık oluyor bunalıyorum ben. Maske, dezenfektan ve kolonya ile yaşıyoruz ve toplu taşıma kullanmıyoruz.

Eski önlemler kalmadı bizde. Dışardayken sık sık dezenfekte ediyoruz elimizi, maskemizide takıyoruz bu kadar. Aldığımızı bekletme, lokantaya gitmeme falan kalmadı.

Artik insanlari zincirle bile eve baglayamayiz cunku bikti herkes. En baslardaki 5 gun calis 2 gun tatilde evde otur donemi ise yarasaydi simdiye virus bitmisti. Neymis demek ki ise yaramiyormus. Herkesi eve kapatmak,okullari kapatmam guclu ekonomiyle mumkun ve o da Turkiyede olmadigindan yasaklarin geri gelecegini dusunmuyorum acikcasi. Para yok,hem herkesin maasini ode hem de isyerlerini kapat diye bir sey soz konusu degil.

Ben her zamanki gibi yasiyorum. Eskiden de ev gezmesine gitmezdim,ama misafir alirdim. Simdi almiyorum cunku herkes toplu tasima kullaniyor,sokakta merdivene oturdugu kiyafetiyle gelip koltuguma oturmasindan hoslanmiyorum. Eskiden de igrenirdim ama mecburen kabul ederdim misafiri. Kurtuldum simdi ;)

Cocugum var,sadece ilk 2 yasa kadar onunla avmye gitmistim. Son 3 yildir avmye gitmiyordum birlikte,gelisimine engel olarak gordugum icin. Markete de goturmuyorum eskiden beri. Zararli yiyecekleri gormesini ve almasini istemedigim icin.

Sokakta giydigim kiyafetle evde oturmam,cocugumu da oturtmam. Eve gelince elleri yikayip kiyafet degistiririz. Marketten aldiklarimi silmeden dolaplara yerlestirmem. Bunlari eskiden beri yapiyorum koronadan degil.

Disarida yemek yedigim yerler bellidir,her yerde oturmam, her seyi yemem. Gece hayatina eskisi gibi devam ediyorum sadece mesafeli oturuyorum. Sinemaya tiyatroya gidemiyorum cunku kapali alan. Bir de maske takiyorum. Hepsi bu. Kisisel temizlik bende korona oncesinde de ayniydi,insanlar benden daha pisti genel olarak. Ama herkesin bir duzeni bir alisilmisligi var ,herkes bildigi gibi yasiyor.

Ben ilk günlerden bile daha tedbirliyim. Dışarıda asla telefona dokunmam. Her zaman çift maske takarım. Marketten aldığım tüm ambalajlı ürünleri deterjanlı suyla yıkarım. Sebzeleri ve meyveleri sirkeli suda bekletirim. Dışarıda giydiğim kıyafetleri hemen çıkarırım. Eğer dışarıda uzun süre durmuşsam mutlaka eve gelir gelmez duşa girerim. Asansöre arkamdan biri binecek olursa hiç çekinmeden uyarırım binmemesi için. Bence eşiniz çok haklı

Calisiyorum, ise gidiyorum. Maske kullaniyorum. Kolonyasiz cikmam. Sık sık elimi yıkarım ogle disardan yemek soyledigim oluyor, posetini actiktan sonra elimi yikarim yerken kolonyalanirim bittikten sonra yikarim, deli gibi yikiyorum ve kolonyalaniyorum. Elimin halini tahmin edersiniz. Markete gidiyorum, gelince balkonda bekletip dezekfekte ediyorum. Bakkala ekmek almaya gitsem de ekmek posetine dokunduysam evde bile tekrar tekrar el yikarim.
Disarda 2 kez filan bir yere oturup bisiler yemisimdir. Kendimi hic guvende hissetmedim. Dondugumde hep pimpiriklendim. Toplu tasima kullanmiyorum. Ailemle bir araya geliyoruz ama cok korkuyorum, yanlis aslinda

Ben hala ilk günkü gibiyim ve jnsanlar nasil normale dönüyor şaşkınlık içindeyim. Ama marketten aldıklarımı falan yıkamak gibi bir şeyi hiç yapmadim cunku cok uzun süre yaşamıyor onların ustunde. Kafeye 8 ayda 2 kere gittim biri evdeki yardimci abla ayağmjn altında dolanma dedi diğeri de bi arkadaşlar gorustum o da evden çıkan biri değil ve kafe oda odaydı klimasizdi. Hala asansorde ya da takside maskesi çenesinde olan kisi olursa uyarıyorum markete 2 3 kere gittim ewim yapiyor daha çok alışverişleri. Is yerinde odamda tektim diğer odadaki arkadaslarimla uzaktan uzaktan konustum sadece. Yemekhabeye gitmedim yanımda goturdum. Bu hafta doğum iznine ayrıldım artik.

Cok dikkat ediyorum mevsimsel grip bile beni yatak dosek yatırır korona olmak istemiyorum ins olmam da. Takıntılı değilim ama bundan sonra 1 2 yil daha maskesiz gezmem. Kafe restorana gitmem evime söylerim. Cok fazla insanla ic ice olan kişilerle gorusmem anca telefonlasirm. Esiniz hakli. Ama her dışarıdan geldiktn sknra dus almaya kis gelirken gerek yok kıyafetleri cikarip dirsekten ele bir de yüzümü yıkıyorum o kadar.

Asljnda evci biriyimdir ama bunalmadim diyemem. Aksamlari yurumek istiyorum sokaklar iğne atsan yere dusmez. Oslek bir caddede oturuyorum ve insanlar maskesiz bi sekildi üstüme üstüme geliyor. O yuzden cok dışarı ckkmadim. Kafeleri dolu gördükçe sinirim bozuluyor zten.

Saldım cayira mevlam kayira.

Kalabalıkta maske, disarida arada el dezenfekte etmece. Eve gelince zaten el yıkama vs fiksti.
Asiri kalabaliga girmeme, hastaneden mumkun oldugunca kacinma.

Onun disinda büyük ölçüde normale döndüm. Aylarca oyle yasayamam ben ne yazik ki.

Son düzenleme:
Nasılsa bir şey olmuyor, nereye kadar böyle yaşayacağız diye saldı herkes.

Ne zamanki en dibimizde pozitif duyuyoruz temaslı olduğumuz için düşüncelere dalıyoruz o zaman işi ciddiye alıyoruz.

Böyle böyle bitmeyecek gibi..
Vay bana, ben gibi ev bekleyenlere..

Marketten aldıklarımı hala temizliyorum. Bir iki arkadaş (dikkatli olduklarına emin olduğumuz) bir de ailelerle görüşüyoruz. Kafeye restorana değil açık havada pikniğe, mangala, denize gidiyoruz. Avmlere girmiyoruz. Evden çalışıyoruz. Bizde durumlar böyle.

Geçen gün arkadasn babası vefat etti şimdide başka arkadaşımın babais covid ve durumu ağır.... Ve bu kişiler dildir fildir gezen kişilerdi ben gezmiyorm komşuya gitmiyorum evime kimseyi alamiyorm sadece hava almak için tenha yerlere gidiyorz mesafeli şekildeyiz herkeste market alışverişine gidiyorm ama onda da maske el hijyeni. Özellikle avmlere hiç gitmedim düğünlere gitmedm eve hapiste etmiyrm kendimi deidgim gibi hergun cikiyorum yürüyüş yapıp geliyorz

Ben bir kamu kurumunda memurum envayi tür vatandaş geliyor. 15 gün önce odaya giriş tamamen kapattık paravan sistemine geçtik. Artık vatandaş ile yüz yüze görüşmüyoruz. Çay ocağı kapatıldı, yemekhane zaten kapalıydı paket yemek artık randevulu şekilde temin ediliyor. Odadaki herkes çok şükür bilinçli maske kolonya hayatımıza yerleşti. Oda günde 4 defa ilaçlanıyor. İş yerinde durumlar böyle. Eve gelirsek eşim bir fabrikada mühendis yönetici pozisyonunda o da ülkenin her yerinden gelen envayi tür iş insanıyla iletişimde. Kızım 1. sınıfa gidiyor haftanın 4 günü tam gün okulu var sınıf 16 kişi neyse ki. Ama o da bir çok kişi ile iletişim halinde. Avm işini bitirdim, pazar yerine markete gidip oradan alıyorum çünkü markete gitmeye mecburum. Tek seferde hallediyorum en azından. Keyfi gezme yok ev oturması vs yok, ama çok bunaldım mesela şeytan diyor ki 29 ekimde izin al akdenize kaç ... Ama sonra kendimi durduruyorum, sonra yine otel bakarken buluyorum kendimi. Doğaya gitmek istiyorum en azından, dağ bayır. Daha az sosyal yaşama şansımız olsaydı bu şansı kullanırdım.

Şuanki yaşamınızda bir önlem yok ki...
Kafe restoranda kimseyle ağız ağıza olmadıktan sonra daha güvenli hatta evinize başkalarını almaktan.

Yani eşiniz pandemi önlemli yaşamak istiyor, siz istemiyorsunuz.
Eşinizden yanayım...

Maske mesafe ve hijyene dikkat etmek koşuluyla hayatım eskisi gibi.Pandeminin başından beri ne marketten gelenleri beklettim, ne evde ekmek yaptım, ne de damacanayı duşa soktum.Hastane işlerimin de hiç birini bekletmedim.Tatile de gittik.Eskiden de ortalamanın üzerine el yıkardım pandemiden sonra çevremdekiler de benim gibi oldu sadece.Farklı olarak arkadaşlarımla açık alanda buluşuyoruz hep.Çocuklarım okula gidiyor ben de başlıycam tedbirlere uymak koşuluyla hiç de tedirgin değilim çünkü elimden geleni yaptığımı düşünüyorum.Dediğim gibi zaten pandemi öncesi annem bana ve eşime kızardı temizlik konusunda çok titizsiniz diye o yüzden bu süreç bana ekstrem gelmedi belki de.
Tedbiri alıp takdiri Allaha bırakırım.Korkunun ecele faydası yok bence annem de kronik hasta bu arada onunla da kapalı ortamda görüşmüyoruz bu kadar yani.Çok çok kaygılanmanın alemi yok çünkü gücümüz yetmiyor bazı şeylere elimizden gelen neyse onu yapıcaz.Eşiniz neden sizi suçlayacakmış virüsü siz mi saldınız dünyaya.Evden market dışına çıkmayıp hastalanan çok kişi de duydum o yüzden aklı selim olup kaygıyı doğru yönetmek lazım. Kaygımız tedbirlere doğru bir şekilde uymak olmalı daha fazlası bizi aşıyor çünkü.

Back
X