Corona önlemleriniz

Biz dışarı çıkıyoruz, gerekli olmadığı müddetçe AVM'ye girmiyoruz ama çok kimsenin gitmediği restaurantlara gidiyoruz. Mesafeye hijyene maskeye dikkat edip hava alıyoruz.
Eve misafir almıyorum, misafirliğe gitmiyorum. Bir komşum var görüşelim diye diye başımın etini yedi kaç aydır, çağıracak olup virüsten dolayı vazgeçtiğim hafta corona olduklarını evde karantinaya alındıklarını öğrendim. Karşı komşumla da çok görüşmek istiyorum o da benden bir davet bişey bekliyor ama karı koca ailelerine çok gidip geliyorlar, evlerini otel gibi kullanıyorlar bazen de kapının önüne yığılan ayakkabı ordusu oluyor o sebeple istemiyorum. Evde kocam ben bebeğim biz bizeyiz. Bebeğimin tam sosyalleşeceği zamanda evde olması yaşıtlarını gorememesi canımı çok ama çok sıkıyor ama sağlık daha önemli deyip dişimizi sıkıyoruz.
Marketten aldığımız şeyleri pandeminin başında da hiç yıkamazdık hala yıkamıyoruz, önceden sadece balkonda bekletirdik onu da bıraktık
Benim de canım en çok çocuk için sıkılıyor , marketten alınanların yıkama falan gereksiz bence çünkü solunumla bulaşıyor bu kanıtlandı

Eşiniz mantıklı düşünüyor. Artık evde kal dönemine geri dönmeliyiz
Kesinlikle, illa devlet eve mi tıkmali? İngiltere, Fransa gibi ülkeler de de vakalar artıyor ama yasaklar gelmiyor çünkü devlet bitiyor yapacak çare yok işin varsa çık ve evine gir👍 Artık insanlar kendilerini düşünmeli, bıktım şu hamile halimle bu sorumsuz insanlara laf anlatmaktan kendi annem,babam bile artık önemsemiyor. Oleceksek zaten öleceğiz kafasindalar🤦

Kesinlikle, illa devlet eve mi tıkmali? İngiltere, Fransa gibi ülkeler de de vakalar artıyor ama yasaklar gelmiyor çünkü devlet bitiyor yapacak çare yok işin varsa çık ve evine gir👍 Artık insanlar kendilerini düşünmeli, bıktım şu hamile halimle bu sorumsuz insanlara laf anlatmaktan kendi annem,babam bile artık önemsemiyor. Oleceksek zaten öleceğiz kafasindalar🤦
Hala maske takmayan dolanıyo sokakta. Hakkımı gram helal etmiyorum.

Hala maske rakmayan dolanıyo sokakta. Hakkımı gram helal etmiyorum.
Kuzum annemin apartmanı full komsuculuk oynuyor ne maske ne bir şey!!! Ve annem bana gelmek istiyor onda kalmamı istiyor ! Ben nasıl gideyim bu halimle gitsem kapsam kim bana bakacak evde ki 3 yaşında çocuğa bakacak?? Sürekli tripli bana küs, beni öyle yıprattı kendi öz annnem ben ona ne diyim???

Bak geçen eşim PCR testi oldu iş yerinde çıktı diye ve eşimle birlikte maske takanlarda no problem ama diğerleri pozitif çıktı. Maske ve tevekkül diyorum ama kime diyorum. Cidden bakana çok ama çok üzülüyorum 🤬🤬

Dışarda sürekli kolonyayla ellerimi temizliyorum.
Maskemi kimsenin olmadığı yerler hariç çıkartmam.
Eve gelir gelmez lambayı dirseğimle açıp ellerimi yıkıyorum.
Eşim hariç kimseyle fiziksel temas kurmuyorum. Şükür zorla kurmak isteyen de olmuyor.
Dışardan gelen eşyalar için hiçbir şey yapmıyorum açıkçası ama yapmaya her an başlayabilirim.
Bağışıklık güçlendirici şeyler yemeye gayret ediyorum.

Genel olarak önlemlerim bunlar

Haklısınız. Aslında kendimden çok çocuk çok izole yaşıyor ona canım sıkılıyor iki gülüp eglenince dünya benim oluyo. Dünyanın oyuncagini versen bir sürü etkinlik de yapsan bir çocuğun yerini tutmuyo onun için
Yine de parka goturmek yerine baska etkinlikler yapin bence. Eve salincak kurma imkaniniz var mi? Balkon demirlerine besik yapabilirsiniz. Yastiklardan ev yapabilirsiniz. Cocuklugumuzun oyunlari bunlar hep. Tabii ki kosup oynamak da isteyecek. Onun icin de dag tepe bir yere gidilecek mecbur. Maske takamayacak kadar da küçük sanirim. Bir sekilde korumaniz lazim.

Kuzum annemin apartmanı full komsuculuk oynuyor ne maske ne bir şey!!! Ve annem bana gelmek istiyor onda kalmamı istiyor ! Ben nasıl gideyim bu halimle gitsem kapsam kim bana bakacak evde ki 3 yaşında çocuğa bakacak?? Sürekli tripli bana küs, beni öyle yıprattı kendi öz annnem ben ona ne diyim???

Bak geçen eşim PCR testi oldu iş yerinde çıktı diye ve eşimle birlikte maske takanlarda no problem ama diğerleri pozitif çıktı. Maske ve tevekkül diyorum ama kime diyorum. Cidden bakana çok ama çok üzülüyorum 🤬🤬
A maske o kadar koruyor mu gerçekten..

Asla o kafada degilim. Ama konuyu iyi ki açtım farklı fikirler iyi geldi . Biraz sabrım tükenmiş sanırım

A maske o kadar koruyor mu gerçekten..
Evet canım tabii Allah'ın da taktiri ...eşim benim gebeleigimden dolayida çok dikkatli ellerini sürekli yıkar ve arada da burun temizliği yapar iş yerinde ... Maske takıyor belli süre açık havaya çıkıp çay içip giriyormuş ofise.
Şöyle düşün konuşma sırasında koruyor birde sürekli yüzünde ya elini ağzına burnuna getirmene engel koyuyor ve seni sürekli ayık tutuyor🤲🏻

Asla o kafada degilim. Ama konuyu iyi ki açtım farklı fikirler iyi geldi . Biraz sabrım tükenmiş sanırım
Sabret ve kuzum en fazla bu kış ??? Yapmadigin ev aktiviteleri yap. Diğer savaş ve baskı altında ki ülkeleri düşün 😔 Ya öyle olsak hamdolsun bir vatanimiz var ben öyle diyip toparlaniyorum👍

Evet market konusunda biraz rahat davraniyoruz evet ama buradaki herkes öyle rahat ki aynı yaşta çocuğunu kreşe verenler Fila kendimi eksik hissediyorum bide kayınvalidm dışında kimseyle gorusemiyo olcam o da yan dairede o şekilde kafayı yerim ya of
Ama burda okuduklarım kadarı ile eşim abartmıyor en azından anlamış oldum bende ona uymaya caliscam
İnsanların rahat davranması sizi de tedbirsiz davranmaya itmemeli, bebeğiniz varmış o korona olmasa siz olsanız bebek mağdur olacak, bebeğiniz korona olsa sizin canınız acıyacak.

Pandemi başladığından beri kimseyle yakın temasta değiliz, alışveriş dışında da pek dışarı çıkmıyorum ki zaten çıkacaksam sakin ve izole yerlerde yürüyüş yapıyorum, alışverişte aldıklarım dahil her şey hala yıkanıp kaldırılıyor, deniz güneş kum üçlüsünün olduğu bir yerde olmama ve bu üçlünün beni oldum olası cezbetmesine rağmen bu sene parmağımın ucunu sokmak için bile sahile inmedim, sizi zorlayan etkenler varsa inanın bizleri de zorlayan şeyler var ama kendimizi tutuyoruz, ki ben virüsten de ölmekten de korkmuyorum, öleceğim varsa ölürüm lakin sırf eşimle kızıma virüs bulaştırmamak için elimden gelenin fazlasını yapıyorum, onlara bir şey olursa acım ve vicdanım beni de yaşatmaz.

Siz de yavrularınızı düşünün bunalsanız da tedbirli olun.

Merhaba, bininci korona konusunu açıyorum forumda herhalde. Önlem olarak neler yapıyorsunuz? Biz artık markete gidiyoruz oğlumu parka vs götürüyoruz kimse yokken bir de sadece bir komşu ile görüşüyoruz ama o komşunun ailesi biraz kalabalık hani gorumcesi kaynı filan geliyor , çocukları okula gidiyor

Eşim vakalar arttığı için artık eve kapanmamkz gerektiğini düşünüyor, ilk zamanlardaki hayatımızı niye surdurmuyoruz diye sorguluyor ama ben o kadar kapanmak istemiyorum artık çok sıkıldım. Cafe restoran gezen kişiler değiliz sonuçta , buradaki marketler de nispeten sakin ama tabi emin olamayız. Ama ilk çıktığı zaman hamileydim ve çok korkuyoduk ne oldgu bilinmiyordu. Haftada bir markete ihtiyaç için gidilecek aileden başka kimseyle gorusulmeyecek , çocuk hiçbir yere çıkarılmayacak, zorunlu olarak çıkarsak eve gelip hemen duş alınacak bunu istiyor , normalde de çok pinpirikli bir insan, ben her dışarı çıktığımda tedirginlik içinde suç isliyo gibi hissediyorum, komşu çocuğunu benimki ile oynasın diye çağırıyorum , pek bişey demiyodu yine başladı , yani arkadaşlarımi vs görüyorum hicbiseyddn geri kalmıyorlar cidden sosyal mesafeye uyarak geziyolar da , öyle olalım demiyorum ama tümden eve kapanmak istemiyorum.
Ama bir yandan da olur Corona kaparsak artık hasta olmaktan değil eşimin haklı çıkmasından korkuyorum çünkü bir ömür dilinden kurtulamam
Zorunlubolmadikca cikmam disari disardanda gelen sadece eltim olur bana ailesiyle onlarda grip olsalar doktordan bise olmadiklarina dahilbonaylar kendiyi oyle gelir bana iki canlioldugum icin cok dikkat eder gidersek biz gideriz onlara gerekmedikce marketede inmem esim alir gelir herzaman cikdigim zamanda ellerimi herzaman dezenkfekde ediyorum dokunmamaya calisiyorum her yere esimde isden eve evden ise yapar alis verisden haric geldigi anda dusa girer veyadabdirek ellerini yikatirim sonra salona girer cunku biz fransada odlugumuzbicin ve bolgemizde cok riskli oldugu icin cok dikkat etmem lazim aksama kadar babam telefon aciyo kizim sen dikkat et 2 canlisin zor olur sana evinde otur cikma bende insanim cikmak istiyo cnm ama cikmiyorum evde tek basima oturyorum sizin yine en azindan cocuklariniz var onlarla ilgilenirsiniz zaman gecer

eskisi kadar olmasa da dikkatliyim. artık yıkamıyorum market ürünlerini. bekletip alıyorum içeri. kalabalık yerlere girmek zorumdaysam pazar gibi erken gidiyorum ama yine de çift maske kullanıyorum. arkadaşımın biri çok dikkatli onunla sahilde maskeli oturdum. sakin yerlere annemi götürüyorum. vakit oldukça. o da bunaldı. pek çok arkadaşım dalga geçiyor ve çok bunalmış da olsam zorunda olmadıkça görüşmüyorum kimseyle. ama çok bunaldım cidden çok sosyal bir insanımdır. bir anda asosyal olmak çok zor cidden. keşke bitse artık ama nerde. bir arkadaşım ısrarla inanmıyor. gayet de rahat yaşıyor. benimle de sürekli dalga geçiyor geçen eve çağırmamı bekledi ama çağırmadım tabi. napayım annem var evde. zor günler insanlar kurallara uysa daha rahat atlatcaz.

Komsuculuk yapmıyorum, ilk zamanlardaki önlemlerimi hala alıyorum ve eşiniz haklı eski günlerinize geri dönmelisiniz. Sabah bir video izledim 33 yaşında gencecik 1 cocuk babası coronadan dolayı hayatini kaybetti.. yoğun bakımda cok kötü bir halde "iyilesecegim herkesi cok seviyorum" minvalinde cümle kurmuş.. Ama aslında doktoru öleceğini bildiği için ailesine göndermek icin çekmiş o videoyu. Kısaca sosyallesecek dönemde degiliz.

Artık yüksek bir yere çıkıp '' Yeteeeeeeer '' diye bağırmak istiyorum.
Bitmiyor, bitmiyor ve insanlar dikkat etmedikçe bitmeyecek.
Sanki haberler, Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu üyeleri ve uzmanlar bu konudan haberdar olmuş gibi bir kanalın ana haberlerinde üst iste korona içerikli haberler veriliyor🙄

İlk haberde düğün konvoyu yolda halay çekmiş korona yayıyorlar diye haber yapılmış, diğer haberde de eve asla misafir kabul etmeyin, kapalı alanlarda özellikle eve misafir davet ettiğinizde koronaya davetiye çıkarıyorsunuz diyorlar, bilim kurulu üyesi bunu yapmayın diyor😬

Önümüz kış, havaların dengesiz olduğu bir dönemdeyiz ve biliyorsunuz bu dönemde grip salgınları da oluyor, 65 üstü yakınlarımız, küçük çocuklarımız ve sevdiklerimiz için tedbiri elden bırakmayalım lütfen.

Sanki haberler, Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu üyeleri ve uzmanlar bu konudan haberdar olmuş gibi bir kanalın ana haberlerinde üst iste korona içerikli haberler veriliyor🙄

İlk haberde düğün konvoyu yolda halay çekmiş korona yayıyorlar diye haber yapılmış, diğer haberde de eve asla misafir kabul etmeyin, kapalı alanlarda özellikle eve misafir davet ettiğinizde koronaya davetiye çıkarıyorsunuz diyorlar, bilim kurulu üyesi bunu yapmayın diyor😬

Önümüz kış, havaların dengesiz olduğu bir dönemdeyiz ve biliyorsunuz bu dönemde grip salgınları da oluyor, 65 üstü yakınlarımız, küçük çocuklarımız ve sevdiklerimiz için tedbiri elden bırakmayalım lütfen.
Mune Mune alıntı yapınca, acaba yine çenemi tutamayıp ne dedim de banlandım diye ufak çaplı bi kalp krizi geçirdim, banlanmamışım. :D

Valla bir tek insanlara sarilmamak kaldi ona da gecen biri zorla yapisiyordu tersledim
Kafe kafe gezmedim.
Ama haziran basinda villa kiralayarak tatile gittim ise yeni donmustum insanlar istila etti orada evde yedik duzgun ve sakin bir tatildi cok akillicaydi
Hala carsiya merkeze gitmiyorum. Avm ye 2 kere gittim mecburdum. Kuafore 2 kere gittim yine son anda.
Marketlere gidiyorum. Pazarada gittim hazirlik yaptim kisin azaltirim market yeter
Annem ve kardesimle birde bir komsuyla gorusuyorum. Yeniliklere acik degilim
Keske kamudaki esnek calisma kurumumda uygulansa
Hep bir kisi yuzunden ayni odada 4 kisi bazi gunler bos bos oturup geliyoruz birimiz hasta olsa herkes yandi
Hastalanmaktan degil tasimaktan korkuyorum
Bazen korku cokuyor ama eskisi gibi degilim
Keske evde kalabilsem
Ama mecburum

çekirdek aile takılıyoruz çoğunlukla. sadece kendi annem babam ve kvalide kpederlerle bir araya geliyoruz. onu harici kimseyle görüşmüyoruz diyebilirim.
apartmanda asansör düğmelerine direk dokunmuyorum siliyorum mutlaka. asansör içinde maskem takılı oluyor tek bile olsam. kalabalık bir ortama gireceksem(çarşı, hastane vb) mutlaka çift maske kullanıyorum. canımız çok sıkılırsa dışarda yemek de yiyoruz avm ye de gidiyoruz. elimi sık sık dezenfekte ediyorum.
yani kısacası maske hijyen ve mesafe en önemli önceliklerim pandeminin başından bu yana.

Back
X