Corona önlemleriniz

Şuanki yaşamınızda bir önlem yok ki...
Kafe restoranda kimseyle ağız ağıza olmadıktan sonra daha güvenli hatta evinize başkalarını almaktan.

Yani eşiniz pandemi önlemli yaşamak istiyor, siz istemiyorsunuz.
Eşinizden yanayım...
Evli olsam ve kocam benim gibi olmasa pandemi surecinde kesin bosardi beni film :KK70:

Evli olsam ve kocam benim gibi olmasa pandemi surecinde kesin bosardi beni film :KK70:
Aman ben boşamadıysam kimse boşamaz😂
Biliyorsun koca kaynaklı büyük bir risk atlattım, hala iş güç bahane edip fellik fellik geziyor.
Koca çevresinde korona olmayan kalmadı ve hepsi görüştüğü insanlar.

Sana senin gibi olmayan zaten gelmesin, onla mı uğraşıcaksın bir de😂😂

Biz dışarı çıkıyoruz, gerekli olmadığı müddetçe AVM'ye girmiyoruz ama çok kimsenin gitmediği restaurantlara gidiyoruz. Mesafeye hijyene maskeye dikkat edip hava alıyoruz.
Eve misafir almıyorum, misafirliğe gitmiyorum. Bir komşum var görüşelim diye diye başımın etini yedi kaç aydır, çağıracak olup virüsten dolayı vazgeçtiğim hafta corona olduklarını evde karantinaya alındıklarını öğrendim. Karşı komşumla da çok görüşmek istiyorum o da benden bir davet bişey bekliyor ama karı koca ailelerine çok gidip geliyorlar, evlerini otel gibi kullanıyorlar bazen de kapının önüne yığılan ayakkabı ordusu oluyor o sebeple istemiyorum. Evde kocam ben bebeğim biz bizeyiz. Bebeğimin tam sosyalleşeceği zamanda evde olması yaşıtlarını gorememesi canımı çok ama çok sıkıyor ama sağlık daha önemli deyip dişimizi sıkıyoruz.
Marketten aldığımız şeyleri pandeminin başında da hiç yıkamazdık hala yıkamıyoruz, önceden sadece balkonda bekletirdik onu da bıraktık

belli bir arkadaş grubum var 3 5 kişi arada onlarla görüşüyorum, kafeye gidiyoruz.
marketten aldıklarımı eskiden silerdim, şimdi silmiyorum paketini elleyip açtıktan sonra hemen ellerimi yıkıyorum yine.
pazardan aldığım şeyleri içini ellemeden başka bir poşete aktarıyorum.
dışarıdan gelince telefon anahtar herşeyi dezenfektanla siliyorum ki o benim artık bir parçam oldu dışarıdayken 5 dkda bir sıkarım :27: pandemi bitse de artık onla ayrılabileceğimi sanmıyorum seviyeli bir ilişkimiz var.

Senelerdir marketten gelen kutulu gıdaları sadece suyla yıkarıdim , dolaba koyardım hala öyle yapıyorum. Çünkü çok fazla yerle ve ellerle teması oluyor.

Bunun dışında pandemiden önce sadece dışarıda yemek yeme durumunu azaltmistim , hijyen bulmadığım için, şimdi bazen en bilindik yerden döner alıyoruz , paket yapıyoruz ki eskisinden daha temiz en azından maske eldiven kullanılmaya başlandı.

Komşu çocuklarıyla oynamıyor çocuklar , oynasada sadece bisiklet sürmelerine izin var birlikte.

Gelip gitmeler tamamen kesildi bizde.

Bazen ailelerle sosyal mesafeyi koruyarak görüşüyoruz.

İzinli olduğum gunlerre sabah erken parka götürüyorum. Kimse olmuyor.

Market olarak sanal market kullanıyoruz.Ya da acil durumlarda eşim gider.13 aylık bebeğim bu salgın başladı başlayalı maske takmadığı için markete girmedi.
Temmuz ayına kadar dışarı hiç çıkmadık ama o zaman psikolojimiz alt üst oldu.Şimdi haftada 2- 3 kimselerin olmadığı ara sokaklardan sakin yerlere gidiyor bebeğimizin dolaşmasını hava almasını sağlıyoruz.
Bir tane komşumla ara sıra yine mesafeli olarak gidip gelme oluyor.O da ikimizden biri farklı yere gittiyse yine bir süre görüşmüyoruz.
Salgın bitecek gibi gözükmüyor hayat tedbirli şekilde devam etmek zorunda.

Aman ben boşamadıysam kimse boşamaz😂
Biliyorsun koca kaynaklı büyük bir risk atlattım, hala iş güç bahane edip fellik fellik geziyor.
Koca çevresinde korona olmayan kalmadı ve hepsi görüştüğü insanlar.

Sana senin gibi olmayan zaten gelmesin, onla mı uğraşıcaksın bir de😂😂
Neyse ben daha fazla uzatmadan kıyın kıyın kacayim bu basliktan :D

Merhaba, bininci korona konusunu açıyorum forumda herhalde. Önlem olarak neler yapıyorsunuz? Biz artık markete gidiyoruz oğlumu parka vs götürüyoruz kimse yokken bir de sadece bir komşu ile görüşüyoruz ama o komşunun ailesi biraz kalabalık hani gorumcesi kaynı filan geliyor , çocukları okula gidiyor

Eşim vakalar arttığı için artık eve kapanmamkz gerektiğini düşünüyor, ilk zamanlardaki hayatımızı niye surdurmuyoruz diye sorguluyor ama ben o kadar kapanmak istemiyorum artık çok sıkıldım. Cafe restoran gezen kişiler değiliz sonuçta , buradaki marketler de nispeten sakin ama tabi emin olamayız. Ama ilk çıktığı zaman hamileydim ve çok korkuyoduk ne oldgu bilinmiyordu. Haftada bir markete ihtiyaç için gidilecek aileden başka kimseyle gorusulmeyecek , çocuk hiçbir yere çıkarılmayacak, zorunlu olarak çıkarsak eve gelip hemen duş alınacak bunu istiyor , normalde de çok pinpirikli bir insan, ben her dışarı çıktığımda tedirginlik içinde suç isliyo gibi hissediyorum, komşu çocuğunu benimki ile oynasın diye çağırıyorum , pek bişey demiyodu yine başladı , yani arkadaşlarımi vs görüyorum hicbiseyddn geri kalmıyorlar cidden sosyal mesafeye uyarak geziyolar da , öyle olalım demiyorum ama tümden eve kapanmak istemiyorum.
Ama bir yandan da olur Corona kaparsak artık hasta olmaktan değil eşimin haklı çıkmasından korkuyorum çünkü bir ömür dilinden kurtulamam

Herşeyden önce işe gidiyoruz, yüzde yüz korunma mümkün değil ama dikkatliyiz, tamamen salmadım ben. Gün içinde ofiste iki kişiyiz ve aramızdaki mesafe hayli uzak o yüzden arada maskemi çıkarıyorum. Masamı, klavye ve mouse u sürekli kolonya ile siliyorum, dışarıda giydiğim kıyafetleri eve gelince hemen çıkarıp elimi yüzümü sabunlayıp öyle giriyorum eve. Toplu taşıma kullanmıyorum, eskisi kadar incelemesem de marketten aldıklarımı yine de siliyorum. Bu süreçte iki kez misafirim oldu, kendim hiç bir yere gitmedim. Koca yaz geçti ayağımı bile denize sokmadım. Avm lere, cafelere gitmiyoruz, kalabalık ortamlara girmiyoruz. Çok mecbur kalırsak dışarıda yemek söylüyoruz ama o da nadir. Tedbirli olmak zorundayız başka çaremiz yok, eşiniz haklı çok mecbur olmadıkça çıkmamak lazım, bu iş şaka değil

O kadar dikkatli davrandım her türlü tedbiri aldım kimseyle görüşmedim vs vs memurum hem eşim hem ben hasta olduk karantinam bugün bitti eşim çok hafif atlattı ama ben ölümün kıyısındayım dedim her defasında hala tat koku duyularım yok hala aşırı halsizim tek diyebileceğim sakın hasta olmayın şakaya gelir yanı yok ciddiye alın derim :kahve:

Eskiden beri kolonyam eksik olmazdı çantamdan,ellerimi her fırsatta yıkardım.şimdi buna dezenfektanda eklendi..ilk zamanlar dışarı adım atmaya korkuyordum,sanal marketten alışveriş yapıyordum.artık maskem ve kolonyayla markete giriyorum,aldıklarımı yıkayıp,silip yerleştiriyorum..üzerimdekileri çıkarıp asıyorum,eskiden duşa girerdim şimdi sadece el yüz yıkıyorum..çantam,kartım,telim ve anahtarımı kolonyalı bez ile siliyorum..8 aydır kimseyle gelip gitmedik,kızım arkadaşlarıyla görşmedi,dışarıya çıkmadı..yazın 4 ayımız yazlıkta kimseyle görüşmeden tatil yaptık.ıssız bi koy bulup hergün yüzdük,güneşlendik bu sayede akıl sağlığımızı koruduk yoksa evde koca yaz yalnız nasıl geçerdi bilmiyorum..ara ara dışarı çıkıp açık alanda yemeğe de gidiyoruz,toplu taşıma aylardır kullanmıyorum.hasta olurda hastaneye girmek zorunda kalırsak diye ödüm kopuyo..

İşe başladığımdan beri önlem olarak sadece maske ve hijyen kaldı önlem olarak. Toplu taşıma kullanıyorum. Elimden geldiğince sosyal mesafeye dikkat ediyorum. Dışardan yemek olayını mümkün oldukça az yapıyorum. Havalar soğudukça pencereleri filan açamayacağız ondan endişeleniyorum. Havalandırma önemli geliyor bana

Haftada bir markete ihtiyaç için gidilecek aileden başka kimseyle gorusulmeyecek , çocuk hiçbir yere çıkarılmayacak, zorunlu olarak çıkarsak eve gelip hemen duş alınacak bunu istiyor ,

bunlar zaten olması gereken değil mi

o zaman hamile iseniz şimdi de küçük bebeğiniz var neden markete gidesiniz ki

aileden başka kişiler ile görüşmeyi geçtim asıl aile ile de görüşülmeyecek

kimseyle görüşmedim yani kimsenin evine girmedim kapımdan da kimse misafirliğe girmedi

dışarı çıkınca duş almaktaki sıkıntı ne

yani bebeği hiç korona yokken de doktordan getirince yıkıyor üstünü başını da kirliye atıyorduk

montu bile balkonda kaç gün duruyordu

yani siz evde bunalmışsınız anladım da cidden eşiniz abartmıyor o koloni haline dönenlerin hali ortada

rakamlar her geçen gün artıyor

kimseyle görüşmedim yani kimsenin evine girmedim kapımdan da kimse misafirliğe girmedi

yani bebeği hiç korona yokken de doktordan getirince yıkıyor üstünü başını da kirliye atıyorduk

yani siz evde bunalmışsınız anladım da cidden eşiniz abartmıyor o koloni haline dönenlerin hali ortada

Evet market konusunda biraz rahat davraniyoruz evet ama buradaki herkes öyle rahat ki aynı yaşta çocuğunu kreşe verenler Fila kendimi eksik hissediyorum bide kayınvalidm dışında kimseyle gorusemiyo olcam o da yan dairede o şekilde kafayı yerim ya of
Ama burda okuduklarım kadarı ile eşim abartmıyor en azından anlamış oldum bende ona uymaya caliscam

Hastane odasinda ya da mezarda yatma secenegimiz de mevcut. Kimse benim bağışıklığım saglam diye guvenmesin. Park bence pandemi oncesinde de en pis alanlardan biriydi. Gittiginiz komsunun da taşımadığını nerden biliyorsunuz? Benim arkadaslarim da defalarca tatiller yaptilar. Pencere arkasindan sokaga baktim ben de. Onlar olmuyor bana da olmaz diye bir sey yok. Cocugunuz da varmis. Simdi oturun sıkıldığınız icin aglayin. Sonra oturup baska acılara ağlamayın.
Haklısınız. Aslında kendimden çok çocuk çok izole yaşıyor ona canım sıkılıyor iki gülüp eglenince dünya benim oluyo. Dünyanın oyuncagini versen bir sürü etkinlik de yapsan bir çocuğun yerini tutmuyo onun için

Msj tekrari

Artik insanlari zincirle bile eve baglayamayiz cunku bikti herkes. En baslardaki 5 gun calis 2 gun tatilde evde otur donemi ise yarasaydi simdiye virus bitmisti. Neymis demek ki ise yaramiyormus. Herkesi eve kapatmak,okullari kapatmam guclu ekonomiyle mumkun ve o da Turkiyede olmadigindan yasaklarin geri gelecegini dusunmuyorum acikcasi. Para yok,hem herkesin maasini ode hem de isyerlerini kapat diye bir sey soz konusu degil.

Ben her zamanki gibi yasiyorum. Eskiden de ev gezmesine gitmezdim,ama misafir alirdim. Simdi almiyorum cunku herkes toplu tasima kullaniyor,sokakta merdivene oturdugu kiyafetiyle gelip koltuguma oturmasindan hoslanmiyorum. Eskiden de igrenirdim ama mecburen kabul ederdim misafiri. Kurtuldum simdi :KK66:

Cocugum var,sadece ilk 2 yasa kadar onunla avmye gitmistim. Son 3 yildir avmye gitmiyordum birlikte,gelisimine engel olarak gordugum icin. Markete de goturmuyorum eskiden beri. Zararli yiyecekleri gormesini ve almasini istemedigim icin.

Sokakta giydigim kiyafetle evde oturmam,cocugumu da oturtmam. Eve gelince elleri yikayip kiyafet degistiririz. Marketten aldiklarimi silmeden dolaplara yerlestirmem. Bunlari eskiden beri yapiyorum koronadan degil.

Disarida yemek yedigim yerler bellidir,her yerde oturmam, her seyi yemem. Gece hayatina eskisi gibi devam ediyorum sadece mesafeli oturuyorum. Sinemaya tiyatroya gidemiyorum cunku kapali alan. Bir de maske takiyorum. Hepsi bu. Kisisel temizlik bende korona oncesinde de ayniydi,insanlar benden daha pisti genel olarak. Ama herkesin bir duzeni bir alisilmisligi var ,herkes bildigi gibi yasiyor.
Çocuğunuzla nasıl vakit geçiriyorsunuz ben en çok onun mahrum kaldığı şeylere CNm sıkılıyor 1 ay filan bir yere çıkarmadık geçen gün babası sakin bı saatte markete götürdü orda bir koşuyor çocuk çıldırdı sevinçten üzülüyorum bende bu yaşta hicbisey yapamıyor diye

O kadar dikkatli davrandım her türlü tedbiri aldım kimseyle görüşmedim vs vs memurum hem eşim hem ben hasta olduk karantinam bugün bitti eşim çok hafif atlattı ama ben ölümün kıyısındayım dedim her defasında hala tat koku duyularım yok hala aşırı halsizim tek diyebileceğim sakın hasta olmayın şakaya gelir yanı yok ciddiye alın derim :kahve:
Çok geçmiş olsun..

Hiçkimseyle temasta bulunmadım annem babam da dahil. Ama normale döndüm diyebilirim. Cafeye lokantaya falan gidiyoruz. Maske ve kolonya en yakın arkadaşlarım. 🤣🤣 En başta ailelerimizle bile görüşmüyorduk şimdi aynı odada falan oturuyoruz. Marketten aldıklarımızı da bekletmiyoruz. Biz ipin ucunu salmışız yazdıkça farkettim. 🤣
+1 😂

Back
X